Σοβαρό πρόβλημα με γείτονα

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Καλησπέρα, τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα ως γειτονιά με ένα πρεζόνι ο οποίος συνήθιζε να εμπορεύεται (μπορεί να το κάνει ακόμα) ναρκωτικές ουσίες και μάζευε τον κάθε τελειωμένο στη γειτονιά μας. Σ αυτό το θέμα δεν μπορείτε να μου δώσετε συμβουλές, δοκιμάσαμε τα πάντα και άκρη δεν βρήκαμε.

Το πρεζόνι λοιπόν έχει ένα Dogo Argentino ενήλικο 3-4 χρονών το οποίο το έχει μόνιμα έξω να περιφέρεται στους δρόμους. Το καλοκαίρι μόλις είχα κουρέψει τη 14 χρονών ημίαιμη σκυλίτσα μου και πηγαίναμε την πρωινή μας βόλτα άκουσα ένα γρήγορο τρέξιμο και σε κλάσματα δευτερολέπτου το Dogo είχε αρπάξει τη Μίνα και προσπαθούσε να την πνίξει. Από τη λύσα του της ξεμάτωσε το λαιμό και της έσπασε το λουράκι της. Αφού του έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις μετά από λίγο μπήκε στη φυλακή και ήμασταν ήσυχοι. Πρόσφατα επέστρεψε και το σκυλί πάλι στους δρόμους. Σήμερα το πρωί έχοντας στο 1 χέρι τη Μίνα και στο άλλο των 5 μηνών Hachi μου άκουσα πάλι τα ποδαράκια που τρέχουν και το DOgo πάλι επιτέθηκε στη γριούλα μας. Από λόγια δεν καταλαβαίνει, πήρα τηλέφωνο την αστυνομία οι οποίοι με παρέπεμψαν στη δημοτική αστυνομία η οποίοι μου έδωσαν το τηλέφωνο της κυρίας Στεφανάκη της φιλοζωικής Ηρακλείου. Τι θα κάνει όμως η φιλοζωική ρε παιδιά;

Επίσης το σκυλί του υποφέρει, κάθε βράδυ το ακούμε να σπαράζει στο κλάμα, σαν άνθρωπος κλαίει. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Θα του σπάγατε τα μούτρα και του ιδιοκτήτη αλλά και του σκύλου; Αλλά τι φταίει ο σκύλος του όταν ο ιδιοκτήτης είναι μαλάκας;

Έχω τρελαθεί, ο Hachi τρόμαξε πάρα πολύ και φοβάμαι μην του μείνει ψυχολογικό :/

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Επίσης έχει άλλο ένα κουτάβι πιτμπουλοειδές μάλλον που από το ξύλο που έχει φάει κουτσαίνει εδώ και 1 μήνα, τα σκυλιά ανεμβολίαστα. Σε λίγες ώρες θα πάρω την κυρία Στεφανάκη τηλέφωνο, αλλά τι μπορεί να κάνει; Θα μπορούσαν να του πάρουν τα σκυλιά;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συνεννοησου με τη Φιλοζωικη.. μπορει να κανει ΠΟΛΛΑ.
Και η αστυνομια μπορει να κανει περισσοτερα -θελει δεν θελει- αν πας στο τμημα και κάνεις γραπτη καταγγελια.

Ο δικηγορος να δεις πόσα μπορει να κάνει.

Αλλά δωσε εμφαση στην κακοποιηση του σκυλου απο τον "ιδιοκτητη" του και οχι στην επιθεση σε εσας, γιατι δεν ξερεις πού μπορει να καταληξει ο σκυλος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Επίσης το σκυλί του υποφέρει, κάθε βράδυ το ακούμε να σπαράζει στο κλάμα, σαν άνθρωπος κλαίει.
Το κλάμα δεν σημαίνει απαραιτήτως βασανισμός του ζώου. Ποιό ακούς να κλαίει, το dogo ή το μικρό;

Αλλά δωσε εμφαση στην κακοποιηση του σκυλου απο τον "ιδιοκτητη" του και οχι στην επιθεση σε εσας, γιατι δεν ξερεις πού μπορει να καταληξει ο σκυλος.
Εχω μια μικρή ένσταση...αν θέλει να γίνει κάτι όσο το δυνατόν συντομότερα, θα πρέπει να πάει σε εισαγγελέα - αν πάει παρέα και με κανέναν μάρτυρα ακόμη καλύτερα -όχι απευθείας στο τμήμα και να δηλώσει ότι φοβάται πάρα πολύ, για επίθεση προς το πρόσωπό του, από την ανευθυνότητα/παρανομία του γείτονα, να αφήνει ελεύθερο τον σκύλο του. Τι θα απογίνουν τα σκυλιά του, είναι άλλη μεγάλη συζήτηση. Ας ξεφορτωθεί πρώτα αυτόν. Και πριν προτρέξετε, δεν θανατώνονται σκυλιά έτσι εύκολα στην χώρα μας, όταν βρίσκονται στα χέρια υπηρεσιών εννοώ.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Η Φιλοζωικη θα του λυσει ολες αυτες τις αποριες... αν η καταγγελια γινει με την υποστηριξη τους και τα σκυλια θα ερθουν στα χερια τους πιθανοτατα.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Αφού του έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις μετά από λίγο μπήκε στη φυλακή και ήμασταν ήσυχοι. Πρόσφατα επέστρεψε και το σκυλί πάλι στους δρόμους.
Το διάστημα που ήταν στην φυλακή, ποιος πρόσεχε τα σκυλιά του?

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Δεν είπα ότι κλαίνε λόγο κακοποίησης. Το μικρό ναι το έχουν κακοποιήσει, περπατάει κουτσό εδώ και 1 μήνα και δεν το έχει πάει καν σε γιατρό. Ο μεγάλος κλαίει, όχι απλά κλαίει σου σπαράζει την καρδιά, πολύ παράπονο βγάζει, αυτή τη στιγμή κλαίει πάλι γιατί τον άφησαν μόνο του.

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Η ηχογράφηση έγινε το απόγευμα, όπου ο κύριος έφυγε από το σπίτι κι έδεσε τον σκύλο έξω από την πόρτα με το σκυλί να μη μπορεί να κουνήσει, ίσα ίσα καθότανε κάτω,δεν είμαι υπερβολικός, επίσης δεν του είχε καν μπώλ με νερό. Επέστρεψε μετά από 3 ώρες και από τις 18:00-21:00 ο σκύλος έκλαιγε έτσι. Δεν με ενόχλησε το κλάμα του σκύλου, στο κάτω κάτω δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας αλλά η αναισθησία του ανώμαλου πρεζονιού.

Δεν σας είπα όμως το πιο σημαντικό, επικοινώνησα με τη φιλοζωική, ήταν πολύ καλή η πρόεδρος, την παρασκευή θα βρεθούμε και θα πάμε μαζί στον εισαγγελέα όπου και θα του γίνει σύσταση, αν επαναληφθεί η ίδια συμπεριφορά από το πρεζόνι θα του πάρουν τα σκυλιά και θα γίνει και μήνυση. Και μάλιστα δεν θα πληρώσω τίποτα εγώ αφού θα τα αναλάβει όλα η φιλοζωική.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δεν σας είπα όμως το πιο σημαντικό, επικοινώνησα με τη φιλοζωική, ήταν πολύ καλή η πρόεδρος, την παρασκευή θα βρεθούμε και θα πάμε μαζί στον εισαγγελέα όπου και θα του γίνει σύσταση, αν επαναληφθεί η ίδια συμπεριφορά από το πρεζόνι θα του πάρουν τα σκυλιά και θα γίνει και μήνυση. Και μάλιστα δεν θα πληρώσω τίποτα εγώ αφού θα τα αναλάβει όλα η φιλοζωική.
Xίλια μπράβο για την κίνηση σου!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
... Και μάλιστα δεν θα πληρώσω τίποτα εγώ αφού θα τα αναλάβει όλα η φιλοζωική.
Οντως...μπράβο...αλλά προσωπικά θα προτιμούσα να έχεις παραλείψει αυτή την πρόταση...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Οντως...μπράβο...αλλά προσωπικά θα προτιμούσα να έχεις παραλείψει αυτή την πρόταση...
Και μένα μου χτύπησε άσχημα αλλά με χαροποιεί τόσο που όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν μένουν απλά θεατές αλλά παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους στο θέμα των ζώων που την ξεπέρασα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Πιο σιγά δεν γίνεται. Εδώ κοντεύει να ξαναγκρεμιστεί και να ξαναχτιστεί η Ρώμη κι εμείς στον κόσμο μας :rolleyes::p

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Άνεργος φοιτητής είμαι, γι αυτό το έγραψα. Πολλοί φοβούνται να προχωρήσουν σε καταγγελίες λόγο οικονομικών θεμάτων.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ