Σκύλο-Ιστορία….Καλοκαιράκι 2011….

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Και είναι Πέμπτη βραδάκι, έχουμε φύγει από το σπίτι για βραδινές δουλίτσες, και είμαστε στον γυρισμό για το σπίτι μιας και αύριο το πρωί θα υπάρχει αναχώρηση για ένα μαγευτικό 3μερο (ανευ συντροφιάς σκύλων) αφού όλα έχουν οργανωθεί σωστά, με συγγενείς για να είναι στο σπίτι αυτές τις τρείς ημέρες… Όμως λογαριάσαμε χωρίς τον ξενοδόχο, Ζεύς (του Διός!)..

Γενικές πληροφορίες… Το σπίτι έχει περίφραξη με κάγκελα κλπ.κλπ.κλπ… Βρίσκεται στην άκρη του οικισμού, σε βουνοκορφή σχεδόν… Ανεγκέφαλοι ρίχνουν φόλες στην περιοχή... Αλεπουδίτσες… Νυφίτσες…. Προβατάκια και «προβατόσκυλα» στην ευρύτερη περιοχή…

Λοιπόν….Στον βραδινό μας γυρισμό προς το σπίτι (όπου το πρωί θα φεύγαμε)βλέπουμε τον κούταβο εκτός σπιτιού να γυρνάει… Πανικός… Το σκυλί μας εκτός σπιτιού????? Πως??? Πόση ώρα??? Τι έγινε??? Που είναι η Κάρυ μας???? Πάμε σπίτι, η Κάρυ εντός σπίτιού.. Όλα κλειδωμένα… Όλα σε τάξη… Όλα όπως τα αφήσαμε… Αλλά το κουτάβι έξω από το σπίτι… Με τα πολλά βγαίνει το πόρισμα ότι το κουτάβι πήδηξε από τα κάγκελα ανεβαίνοντας σε κάτι πέτρες χτησίματος-πάτωμα που υπήρχαν στον κήπο, μετατοπίζοντας 2 πήλινες γλάστρες 70lt, πηδώντας τα κάγκελα με άλμα, και είναι έξω! Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι και τόσο… Εν τέλει, ενδελεχείς έλεγχος στο σπίτι για φόλες, κλπκλπκπ… ‘Όλα καθαρά!!! Νεύρα το βράδυ, στεναχώρια όχι μόνο γιατί χάλασε το 3μερο, αλλά και αγωνία, μήπως έφαγε κάποια φόλα εκτός από το σπίτι… Το πρωί ο κούταβος μια χαρά… Όπως πάντα… ξαφνικά όμως κάνει εμετό κοκαλάκια από μπριζόλες, και μετά από 3 λεπτά μου αφήνει μια μεγάλη στάμπα αίμα στο πόδι μου, απο την μύτη του… Πλέον Παρασκευή πρωί… Ο π α ν ι κ ό ς … Βουρ για κτηνίατρο…. Με 200-300… Εξετάσεις αίματος, λεπτομερείς εξέταση, και όλα καλά.. Πόρισμα: Έφαγε κατι που βρήκε αλλα το αίμα από την μύτη, τυχαίο μιας και χτύπησε όπως πήδηξε τα κάγκελα για να βγει έξω από το σπίτι…
Πάει αυτό…. Τελείωσε…

Μετά από 10 ημέρες, στο ίδιο σπίτι, ξημερώνοντας Κυριακή 21 Αυγούστου… Ξυπνάω και πάω για την πρωινή «έξοδο» βλέπω τον κούταβο να έχει μια παράξενη συμπεριφορά, να έχει σκυμμένο το κεφάλι, να κάνει στροφές, κλπ… Μια γενικά παράξενη συμπεριφορά… Αλλά λόγω της βραδινής εξόδου και βραδινής οινοποσίας, χρειάστηκα 3-4 λεπτά μέχρι να καταλάβω τι έχει γίνει… Η αριστερή του πλευρά στο κεφάλι λίγο πρησμένη… ΟΚ… Με 200-300 πάλι να πάω σπίτι, να ντυθώ όπως όπως, να παίρνω τηλ. Κτηνιάτρους να μην το σηκώνει κανείς, να παίρνω τον κούταβο στο αυτοκίνητο να πάρω σβάρνα όλα τα κτηνιατρεία της περιοχής να βρω μια άκρη.. Μέσα σε αυτά τα 5-6 λεπτά. Ο κούταβος να έχει γίνει σαν μογγόλος = αλλεργικό σοκ από τσίμπημα… Να μην μπορεί να πάρει ανάσα, να χ ά ν ω τον κούταβαρο μου!!!!!!!!!! Βρίσκω φαρμακείο, τσακώνομαι με τον φαρμακοποιό τον βλάκα, του χτυπάω μια Solu Cortef 500, το σκυλί έσβηνε την συγκεκριμένη στιγμή,.., μέσα σε 1-2 λεπτά όμως με την ένεση αρχίζει και συνέρχεται… Μιλάω με κτηνίατρο, περιμένουμε 40-50 λεπτά να δούμε πως θα πάει, εκεί που ξεπρήζεται, πάλι πρήζεται έντονα… Με 20000 στην κλινική… Ορούς, αντιβιώσεις, εξετάσεις, κλπ κλπ κλπ… Τέλος πάντων, όλα καλά μετά από 6 ώρες.. Ο κούταβος συνήρθε μετά από 2 ημέρες….

Και κλείνουμε με το καλύτερο… Επιτέλους…. !?!?!?!?!!!!!!!.... Μετά από 5 μήνες, ήρθαν οι απαντήσεις δυσπλασίας από Γερμάνια… Normal A !!!

Ένα βασικό πόρισμα…. Πάντα φαρμακείο οργανωμένο στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, φορητό παντού! Όσο γνώστης και να είσαι, όσο ψύχραιμος, πάντα υπάρχει ο «νόμος του Μέρφυ» για κάθε περίπτωση…

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Σκυλο-ιστορία τρόμου ε;
Περαστικά κι αγύριστα και εννοείται φουλ φαρμακείο στο σπίτι.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
τελος καλο ολα καλα!!

σε αντιστοιχη περιπτωση με τσιμπημα που μου συνεβει τα συναισθηματα ηταν τα ιδια :(, πανικος απιστευτος, δραμα............
επικοινωνησα με κτηνιατρο -ευτυχως ετυχε να ειναι αγγλιδα - και με ρωτησε αν ειχε πρηστει ο λαιμος. ευτυχως δεν ειχε και μου ειπε οσο δεν ειναι πρησμενος ο λαιμος και δεν εμποδιζεται η αναπνοη δεν υπαρχει κινδυνος, ''θα ξεπρηστει εντος 24 ωρων''-οπερ και εγενετο.

επειδη γραφεις ''κουταβος'',τη δυσπλασια σε τι ηλικια την εκανες, γιατι νομιζω οτι η ''σωστη'' ηλικια ειναι γυρω στους 18 μηνες για να εχει ολοκληρωθει η αναπτυξη του (αν οχι ας με διορθωσει καποιος γιατι το λεω με επιφυλαξη)

Last edited:

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
επειδη γραφεις ''κουταβος'',τη δυσπλασια σε τι ηλικια την εκανες, γιατι νομιζω οτι η ''σωστη'' ηλικια ειναι γυρω στους 18 μηνες για να εχει ολοκληρωθει η αναπτυξη του (αν οχι ας με διορθωσει καποιος γιατι το λεω με επιφυλαξη)
Ο δικός μου ήταν σε πραγματικά άσχημη κατάσταση... Είχε κλείσει, έκλεινε η αναπνευστική οδός,,,είχε κρίσεις με εμετους λόγω της προσπάθειας,..,.. Άστα....

"Κούταβος" = 43kgr.. ;) :) Για εμένα.. ;)

Είναι τώρα σχεδόν 19 μηνών... Οι ακτινογραφίες έγιναν βάση των οδηγιών (ηλικία-κτηνίατρο)από ΚΟΕ ..

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αχ ποσο τα φοβαμαι αυτα τα τσιμπηματα το καλοκαιρι! Τοσο που η κολλητη μου πλεον ειναι η solu cortef!
Περαστικα στον κουταβο σου και μπραβο για τα αποτελεσματα! :)
Ναι το φαρμακειο πρεπει να υπαρχει παντου, οχι μονο κατα την διαρκεια των διακοπων αλλα και στην μονιμη κατοικια μας!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Προχτές είμασταν παρέα και έλεγα τις ιστορίες... Λέει η μια κοπέλα, κάτσε βρε παιδί μου να τον ξεματιάσω τον σκύλο σου... Κατα την διάρκεια ο σκύλος έριξε ένα μεγαλοπρεπές ρέψιμο...!!

Τυχαίο ????

Οι συμπτώσεις τρελαίνουν κόσμο...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Παναγία μου !!!!!!! με κατα άγχωσες !!!!!!!
Εμένα πέστε με υστερική αλλά όποτε πάω στο κτήμα (δηλαδή κάθε μέρα πια) η σολο κορτεφ είναι στο τσαντάκι του κτήματος που παίρνω πάντα μαζί.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Πωπω ατυχίες! Τις περάσαμε κ μεις... Εχω ερώτηση... Ξέρω για το κονάκιον -που το χρησιμοποιήσαμε ήδη- αλλά τι άλλο πρέπει να έχει 1 τέτοιο φαρμακείο???

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Βρίσκω φαρμακείο, τσακώνομαι με τον φαρμακοποιό τον βλάκα, του χτυπάω μια Solu Cortef 500, το σκυλί έσβηνε την συγκεκριμένη στιγμή,.., μέσα σε 1-2 λεπτά όμως με την ένεση αρχίζει και συνέρχεται…
Ωραίος!!! Αυτό θα πει ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα! :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Περαστικά κι αγύριστα. Μου φαίνεται πρέπει να πα να μάθω πώς βάζουν ενέσεις σε σκύλους αν και αποκλείεται οι εδώ να με αφήσουν να αγοράσω ενέσεις και έτσι χωρίς συνταγή κτηνιάτρου που απαγορεύεται να μου τη δώσει. :(

Εκτός βέβαια αν, μόλις πάρω το δίπλωμα λογιστή/φοροτεχνικού με το καλό το Νοέμβριο, πάω να σπουδάσω βοηθός κτηνιάτρου.:idea: Ένας χρόνος είναι νομίζω...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ