Σκύλος [φύλακας] για κτήμα.




Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
γεια
ο μονος αξιοπιστος φυλλακας ειναι το ποιμενικο κεντρικης ασιας
Με το αξιόπιστος εννοείς πως δεν χρηματίζεται?

(Μπορεί να έχεις και δίκιο, αλλωστε έχει ένα "λ" παραπάνω απ' τους άλλους!)
 


kyriakos

New Member
30 Ιανουαρίου 2009
2
0
ο καλυτεροσ φυλακασ ειναι η γυναικα μου.. δεν μπορεισ να ξαπορτισεισ.. και αν κανεισ το λαθοσ αντε να γυρισεισ αν εχεισ ψυχη. ετσι καλα την βγαζουμε και με μποξερ:D
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
2ον είναι αντιπρακτικό το θέμα της μετακίνησης συνεχώς. Το ίδιο αυτοκίνητο χρησιμοποιώ και για να πάω και στη δουλειά μου και πρέπει να είναι σε μία Α' κατάσταση
Σωστά και το ίδιο ισχύει και για το δικό μου αυτοκίνητο. Όμως το Μουφ μπαίνει μέσα και μετακινείται σχεδόν παντού όπου πάω. Για να λύσω το πρόβλημα και να μην το κάνουμε κόπρο του Αυγείου, πήρα ένα μουσαμοειδές που κρεμιέται από τα μπρος και πίσω μαξιλαράκια και καλύπτει ολόκληρο το πίσω κάθισμα και περνά πάνω από τα πατάκια. Οπότε ό,τι είναι να λερώσει πέφτει στο μουσαμά που σημειωτέον μπαίνει και το πλυντήριο. Τώρα αν πέσει και καμιά τριχούλα πουθενά δε χάθηκε κι ο κόσμος, έχω σκούπα Oreck που μπαίνει στον αναπτήρα του αυτοκινήτου και ρουφάει τα πάντα (έχω ψύχωση με πολλές και διαφορετικές σκούπες).

Όλα καλά κ όλα ωραία... αλλά αυτό το πράγμα με τη γέννα δε μπορώ να το καταλάβω...
Δε μίλησε κανείς για σκυλιά που παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς. Τα σκυλιά των εκτροφέων δεν είναι όλα αριστοκρατικής καταγωγής, ούτε είναι όλα δυνατόν να πάρουνε μέρος σε διαγωνισμούς agility ή obedience. Τους βγαίνουνε και μερικά που κάνουνε μόνο για σκυλιά συντροφιάς ή για βοσκή ή για φύλακες. Εξαρτάται από την προσωπικότητα του σκυλιού και όντως έχουν έτσι τα πράγματα. Διότι υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουνε π.χ. για φύλακα, νομίζουν δε ότι επειδή μια συγκεκριμένη ράτσα φημίζεται γι' αυτό, άρα όλα τα σκυλιά που ανήκουν σ' αυτήν θα κάνουν για φύλακες. Δεν έχουν όμως έτσι τα πράγματα πάντοτε. Ο σκύλος μου είναι Αυστραλιανός Ποιμενικός, όμως δε νομίζω ότι καίγεται ιδιαίτερα για φύλαξη ποιμνίων, ενώ είναι πιο πολύ της συντροφιάς, άντε και για agility. Kαι τον πάω στα μαθήματα μόνο διότι μοιάζει να του ταιριάζει. Αν είχε εκδηλώσει τάσεις βοσκού, τότε θα πήγαινα στο διπλανό cowboy, 500 μέτρα απ' το σπίτι μου είναι και θα τον ρώταγα αν θέλει τσάμπα ποιμενικό για τόσες ώρες τη βδομάδα ώστε να εκτονώνεται ο Μουφ και να μαζεύει και τα άλογα/προβατά του και ο τύπος. Για διαγωνισμό καλλονής δεν κάνει με τίποτα ο Μουφ διότι πρώτον ήταν αδέσποτος και δε γνωρίζουμε από που κρατάει η σκούφια του, δεύτερον έχει ουρά και θα τον πάρει και θα τον σηκώσει όποιος απειλήσει να του την κόψει (θα του κόψω εγώ τον αποτέτοιο του) και τρίτον του λείπε κι ένα δόντι, νομίζω, οπότε δεν έχει την υποτιθέμενη τελειότητα που θέλουνε. Δεν ξερω για άλλα στραβά που θα του βρίσκανε, ούτε και μ' ενδιαφέρει, άλλωστε είναι κούκλος ό,τι και να πει κανείς.

Τότε που είναι το κακό να πάρεις ένα κουτάβι από συγγενή σου που ξέρεις ότι και οι 2 γονείς είναι της φυλής που θέλεις? Να δώσω 2 χιλιάρικα δεν μπορώ.
Όντως, πλην όμως εσύ ξέρεις το συγγενή σου και τους γονείς του σκύλου. Εκείνο όμως που δεν ξέρεις είναι αν κάνει ο συγκεκριμένος για φύλακας παρά το γεγονός ότι ανήκει σε φυλή που παραδοσιακά παράγει φύλακες.

Εκτός και αν οι εκτροφείς τα κουτάβια που τα βλέπουν ότι δεν κάνουν για διαγωνισμούς τα δίνουν σε συμβολικές τιμές (έτσι ΟΚ) -αν και μου είναι αρκετά τραγικό σαν σκέψη η όλη υπόθεση του αν δεν κάνει για "εκθεσιακό" κομμάτι το δίνουμε όσο όσο....-
Τώρα να σου πω την αμαρτία μου, προσωπικά με ενοχλούν αφάνταστα οι κανονισμοί, κυρίως αυτά που μου ακούγονται ως υπερβολές, σχετικά με τα κριτήρια μορφολογίας κλπ. Ρατσιστικά μου ακούγονται και άλλωστε εδώ αντιτίθεμαι στα καλλιστεία ανθρώπων, το ίδιο και στα ζώα. Τελοσπάντων, οι εκθέσεις είναι ένας ολόκληρος άλλος κόσμος.

(Α να, σας είπα ότι παραλίγο να αποκτήσω το καλοκαίρι σκυλί με περγαμηνές από εκθέσεις στην αρχή της καρριέρας του διότι ο ιδιοκτήτης του για κάποιο λόγο αποφάσισε να το παρατήσει? Τελικά δεν πρόλαβα και ευτυχώς δηλαδή διότι μετά βρήκα το Μουφ.)

Και γω θα ήθελα ρε παιδιά ένα κουτάβι 1000% καθαρό... Αλλά όχι να πληρώσω τα μαλλιά της κεφαλής μου για το ζωντανο... Άλλο να καλύψω τα έξοδα του εκτροφέα και άλλο να σκάσω ένα 2χιλιάρο έτσι...
Γνωρίζω θετικά ότι οι εκτροφείς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΦΕΠ είναι απείρως φτηνότεροι. Το ξέρω διότι ρώτησα απευθείας στον ΟΦΕΠ αφού ενδιαφέρομαι να αποκτήσω Ε.Π. στο μέλλον και έλεγα να πήγαινα σ' αυτούς. Τώρα όμως σκέφτομαι επίσης την περίπτωση του καταφυγίου/αδέσποτου, αν και δεν έχω αποφασίσει. Η δική μου συμβουλή πάντως σε σένα είναι ότι αν θέλεις φύλακα, δες μήπως κάποιο καταφύγιο έχει το ζώο που θέλεις το οποίο να το έχουνε κατατάξει όντως ως φύλακα.

Επίσης ο ποιμενικός είναι εξ'ορισμού ένα σκυλί που είναι πιο "φτιαγμένο" για τέτοιες συνθήκες. Οι Σαρακατσανέοι (στα Αγραφα Τρικάλων-Καρδίτσης) που ασχολούνται μόνο με την κτηνοτροφία, Ελληνικούς ποιμενικούς και Ποιμενικούς Καυκάσου έχουν στα μαντριά. Και τον χειμώνα τα σκυλιά τον βγάζουν με τα πρόβατα στο μαντρί και ο τσοπάνης πάει μία φορά τη μέρα (και αν) για να ταϊσει τα ζώα. Αυτή είναι η δουλειά του σκυλιού αυτού και όχι να αλωνίζει σε σαλόνια και μπαλκονάκια.
Σωστά, αλλά από την άλλη μεριά όπως είπες κι εσύ τα σκυλιά βγάζουνε το χειμώνα με τα πρόβατα στο μαντρί. Απ' ό,τι έγραψες πρόβατα δεν έχεις, εκτός βέβαια αν κάνω λάθος. Και έχω την εντύπωση ότι οι Σαρακατσανέοι έχουνε περισσότερη επαφή με το σκύλο τους έστω και το χειμώνα. Το θέμα είναι να μη μένει μόνος του ο σκύλος.

Πιστεύω ότι μερικές αντιδράσεις σας θα ταίριαζαν απόλυτα αν έλεγα ότι θα πάρω π.χ. ένα Golden Retriever.
Όντως το Golden Retriever δεν κάνει για τη δουλειά που θέλεις. Τα παιδιά εδώ δεν εξέφρασαν αντιρρήσεις για το ότι θέλεις φύλακα. Εξέφρασαν όμως επιφυλάξεις για το ότι ο σκύλος σου θα μένει μόνος του.

Αν θα είναι καθαρόαιμο 20 γενιών και το πιο όμορφο και το πιο κολατζίδικο είναι θέμα του ιδιοκτήτη, άλλα ρε παιδιά προς θεού μη τα πάτε τα σκυλάκια σας σε διαγωνισμούς και τέτοιες αηδίες. Λες και το σκύλι είναι αμάξι και κάνετε κόντρα για το πιο σούπερ ηχοσύστημα είναι... Φροντίστε το και κρατήστε το σε τοπ φόρμα και υγεία επειδή το αγαπάτε και όχι για να κάνετε την επίδειξη σας.
Ο λόγος που πάει κανείς το σκύλο του για agility δεν είναι να πάει απαραίτητα σε διαγωνισμό. Π.χ. πολλά κοριτσάκια τα στέλνουμε μπαλέτο και ρυθμική, όμως δεν ευελπιστούν όλα να γίνουνε μπαλαρίνες όταν μεγαλώσουνε. Γυμνάζονται όμως και κάνουνε καλό σώμα, ενώ αποφεύγουνε στο μέλλον προβλήματα posture. Και ναι, μερικά έχουνε ιδιαίτερο ταλέντο και γίνονται μπαλαρίνες. Και ναι, υπάρχουνε και μερικές φαντασμένες μαμάδες που έτσι τους βγαίνουνε τα προσωπικά τους προβλήματα. Όμως δεν είναι έτσι η πλειοψηφία αυτών, ούτε και πρέπει. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τους σκύλους. Π.χ. όταν πήρα τον Αυστραλέζο Ποιμενικό μου που μεγαλώνει σε μονοκατοικία αν και σε αμειρκάνικη αγροτική περιοχή (αν και πρωτεύουσα, τρομάρα μας!), μου σύστησαν έντονα να απασχολώ το μυαλό του και να του δίνω κάποια απασχόληση. Λόγω ιδιοσυγκρασίας του τον πήγα για μαθήματα υπακοής και agility. Τα απολαμβάνει, παίζει και με άλλα σκυλάκια, βλέπει ανθρώπους, μαθαίνει πράγματα, εξασκεί το μυαλό του, παίρνω και συμβουλές γι' αυτόν από τους εκπαιδευτές του και είναι κατευχαριστημένος όταν γυρίζουμε στο σπίτι. Τώρα με έχουνε ρωτήσει αν ενδιαφέρομαι στο μέλλον για διαγωνισμούς. ΕΑΝ είναι καλός και ΕΑΝ έχω το χρόνο, ίσως και να τον πάω. Όχι όμως εις βάρος της ευτυχίας του σκύλου και της δικιάς μου δουλειάς που την υπεραγαπάω. Επίσης δεν είμαι πάντα συνεπής στις ασκήσεις και αν δε μου βγαίνει η αφοσίωση στις ασκήσεις/πρόβες δεν πρόκειται να το κάνω. Στο μέλλον λέω να αγοράσω ένα ράντσο εδώ (έχω βάλει μερικά στο μάτι) περιφραγμένο, όπου θα στήσω την πισίνα του νεανία και το agility equipment που θα φτιάξω μόνη μου (σιγά μην το αγοράσω κιόλας) την παράλλη βδομάδα στο κέντρο εκπαιδευσής του και θα τον αφήσω να παίζει με όλα αυτά όλη μέρα να εκτονώνεται. ΚΑΙ είναι και καλός φύλακας. Του αρέσει όμως πολύ και να χοροπηδάει και να κολυμπάει και τα ανακάλυψε όλα αυτά μόνος του αφού όταν τον πήρα ήτανε ένας άξεστος χωριάτης.:D

Πάντως μόνο του δεν τον αφήνω.

Υ.Γ. Στο φόρουμ αυτό κυκλοφορούν και διάφοροι επαγγελματίες εκπαιδευτές που ναι, δείχνουνε και ζώα σε εκθέσεις. Δε μου δίνουνε όμως την εντύπωση προβληματικών ατόμων με προσωπικά απωθημένα. Επίσης επαιδευτές/χειριστές σε εκθέσεις και διαγωνισμούς δε δείχνουν μόνο δικά τους ζώα. Πρέπει να δεις την τύπισσα με τη φάρμα/ξενοδοχείο όπου αφήνω το Μουφ όταν πάω διακοπές. Η γυναίκα ράντσο έχει και ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Και ναι και με τους σκύλους. Από φάτσα πάντως, ντύσιμο και τρόπους, μόνο για βλαμένη αερόμυαλη δεν την παίρνεις. Τέλος (βγήκε μεγάλο τούτο), οι εκθέσεις ζώων και μάλιστα στην Αμερική έχουνε και κάτι το ρουστίκ και το τοπικό. Το ίδιο και οι εκθέσεις Ε.Π. του ΟΦΕΠ, μόνο φαντασμένοι δεν είναι οι άνθρωποι που δείχνουν σκύλους άμα δεις την ιστοσελίδα τους. Τώρα άμα μου πεις για σκυλο-show της "καλής κοινωνίας" στη Νέα Υόρκη, αυτή είναι άλλη υπόθεση....
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ενας σκυλος που ζει στο σπίτι σου,μπανιαρισμένος κ καθαρός,που μπορεις να τον βαζεις σε κλουβι στο αμαξι ή να στρώνεις ένα σεντονι στο πίσω καθισμα(οπως μαλλον κανουμε ολοι εδω,και δεν έχουμε 2ο αμαξι-καρο ειδικό για τα ζώα μας),δε νομίζω ότι θα σου χαλασει το όχημα..
Εγώ λοιπόν πριν πάρω σκύλο σκέφτηκα πάρα πολύ καλά και το ζήτημα του κάρρου (ΤΜ) και μην το γελάμε, παρακαλώ. Ήθελα χώρο, έχω και άπλα καθότι Αμερική και πήρα station wagon, ευρωπαϊκό μάλιστα οπότε δεν είναι και κτήνος. Όταν έστειλα φωτογραφία στον αδερφό μου, μου έστειλε email όπου μου έγραφε πάνω-κάτω τα εξής: "Αμάν μια μαούνα! Δε μου λες, έρχεται με κουπιά? Άντε τώρα πάρε κι ένα σκύλο για να δέσει το πράμα!":p:p

Όταν τον ρώτησα περί της αναφοράς στο σκύλο μου απάντησε ότι ως γνωστόν τα station wagon φτιάχτηκαν για σκύλους!!:D:D:D:D:D:D

Και όντως το πίσω κάθισμα, εννοείται καλυμμένο, είναι το βασίλειο του Μουφ. Ο οποίος, αν και δεμένος ενίοτε πηδάει και στο πορτ-μπαγκάζ και πίσω όταν βαριέται. Το οποίο πορτ-μπαγκάζ έχει και trunk-lining πλαστικό που πλένεται για παν ενδεχόμενο.

Σας λέω, και τα μικροαστικά μου τα έχω και το μικροαστικού τύπου ελληνικό σαλόνι και τις μοκέττες και τις φλοκάτες και τα χαλιά. Και το σπίτι μου λάμπει, όπως και το αυτοκίνητο. Απλώς το σκέφτηκα πάρα πολύ καλά πώς θα ζούσε ο σκύλος αν ερχόταν μαζί μου χωρίς να στεναχωριέται. Τώρα θα μου πείτε, δε είμαι και η μέση υστερική Ελληνίδα νοικοκυρά με το μέσο μουρόχαβλο άντρα που δε σηκώνει δαχτυλάκι να βοηθήσει στο σπίτι....

Λίγη καλή θέληση θέλει, ώριμη σκέψη, οργάνωση και φαντασία. Α ναι, και πολλές σκούπες. Υπηρέτες πάντως δεν έχω και το σπίτι μου είναι μεγάλο. Αν ήταν μικρότερο θα καθαριζότανε ακόμα ευκολότερα.
 
Last edited:


caucasian

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2008
77
0
kilkis
τι εννοεις " οσο το επιτρεπει το μεγεθος του" ?
το μεγεθος εχει περιπου σταθεροποιηθει στους 7 (? ) μηνες?
αρα, μεχρι ποτε θα
το χεις μαζι σου στο διαμερισμα?
και για ενα χρονο να το εχεις, εαν το αφησεις μετα μονο, χωρις εσενα, αυτα που ηξερες ξεχασε τα:p
(ουτως η αλλως δεν θα τα καταφερεις με αυτη τη φυλη... να προσθεσω οτι σκεφτεσαι του θειου σου? αλλη χειροβομβιδα απο εκει:rolleyes: )
φιλε μου galazio τα σκυλια δεν μεγαλωνουν μονο μεχρι τους 7 μηνες ειδικα τα ποιμενικα που αναφερει ο φιλος εισαι λαθος
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78