Σκύλος στο μπαλκόνι. Πώς αντιμετωπίζεται;

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Γεια σας. Πριν απο λίγο με πήρε τηλ μια φίλη που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Στο δίπλα μπαλκόνι απο το διαμέρισμα που μένει με το αγόρι της κάθε βράδυ βγάζουν έξω ένα κόκερ (5 μηνών) και αυτό απο τις 2:00 μέχρι το πρωί γαυγίζει και κλαίει. Το πετάνε έξω στο μπαλκόνι, κλείνουν τα μπατζούρια, του αφήνουν και 2-3 παιχνίδια και ξενοιάσανε! Φυσικά δεν μπορούν να κλείσουν μάτι. Το πρωί της χτύπησαν πολύ ευγενικά την πόρτα να της μιλήσουν. Σας γράφω παρακάτω τη συζήτηση και τα συμπεράσματα δικά σας.
-Το σκυλάκι σας γαυγίζει όλη τη νύχτα και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ και το πρωί εμείς δουλεύουμε.
-Κοιτάξτε να δείτε, το σκυλάκι είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (τώρα το θυμήθηκε) και είναι φυσικό να γαυγίσει. Δεν μπορώ να ρυθμίσω το πότε θα γαυγίσει το σκυλί ούτε το σκυλί να ρυθμίσει το πότε θα γαυγίσει σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες!!!
-Επειδή γνωρίζω απο σκυλιά ξέρω οτι αυτό είναι θέμα εκπαίδευσης και δεν έχετε ασχοληθεί όπως πρέπει με το σκυλάκι!! Και τι θα πει κλαίει και το βγάλατε έξω; Όταν τα παιδιά σας ήταν μωρά όταν κλαίγανε τα βγάζατε στο μπαλκόνι;
-Το τι κάνω στο σπίτι μου και με τα παιδιά μου δε σας αφορά! Και τι μου συγκρίνετε τώρα, το ΠΑΙΔΙ με το ΣΚΥΛΙ;!;!;;!!! (της φάνηκε ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ!!)
-Κάτι πρέπει να γίνει κυρία μου ώστε να μην το τραβήξουμε το θέμα.
-Το σκυλί είναι σκυλί και θα γαυγίσει και στην τελική εσείς θα πρέπει να μάθετε να μην είστε τόσο δύσκολοι στον ύπνο! (!!!!)
-Κυρία μου αν δεν μπορείτε να φροντίσετε σωστά ένα σκυλί γιατί το πήρατε τότε;
-Γιατί μου το ζητούσε η κόρη μου!
Μετά άρχισε τις απειλές, ότι θα τους κάνει μήνυση κλπ... (Μήνυση για ποιο πράγμα ακριβώς;;;)
Όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση έχει ξεφύγει και η φίλη μου δεν ξέρει τι να κάνει. Σηκώθηκαν το βράδυ, βγήκαν στο μπαλκόνι και το χάιδεψαν, του έβαλαν να πιει γάλα (καλά κι αυτοί γάλα βρήκαν να του βάλουν; Να το πιάσει καμιά διάρροια!) Αν φωνάξουν την αστυνομία και της κάνει σύσταση μετά ανησυχούν για το τι μπορεί να απογίνει το ζωάκι. Αν αυτή το πετάξει στο δρόμο; Της είπα οτι θα της δώσω το τηλ της φιλοζωικής και της Εταιρείας Προστασίας των Ζώων αλλά είπα πρώτα να το ψάξω κι εδώ. Μήπως πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιο δικηγόρο πρώτα; Το πρώτο που την ενδιαφέρει είναι το σκυλάκι αλλά φυσικά να καταφέρουν και να κοιμηθούν!!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δες αυτό, μπορεί να σου δώσει μια ιδέα.
Αν ξεκινάει από το μπαλκόνι τώρα που είναι μωρό και χαριτωμένο, δεν το βλέπω να πατάει το πόδι του στο σπίτι όταν μεγαλώσει... Μακάρι να κάνω λάθος βέβαια!
Πολλές φορές σε αυτές τις περιπτώσεις με λίγη κουβέντα καταλήγουν να παραδεχτούν ότι στην πραγματικότητα δεν θέλουν τον σκύλο και αφήνουν να του ψάξεις για άλλο σπίτι. Εδώ βέβαια είναι "καθαρόαιμο" το κουτάβι οπότε ίσως είναι λίγο πιο δύσκολο αλλά όχι απίθανο. Τουλάχιστον έτσι και οι φίλοι σου θα κοιμηθούν και το κουτάβι θα ζήσει καλύτερα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros