Σκύλος σε πλυντήριο αυτοκινήτων

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Δεν ξέρω που μπορεί να πήγε το μυαλό σας με αυτόν τον τίτλο, αλλά δεν ήξερα πως αλλιώς να το διατυπώσω, αν θέλει κάποιος mod ας τον αλλάξει :) Λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής...

Όντας (σχεδόν) άνεργος τους τελευταίους μήνες μου προέκυψε μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνω μια δική μου δουλειά, ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, μπας και πάει καλά να βγει το μεροκάματο. Ακόμα η ιδέα είναι στα σπάργανα βέβαια, αλλά σκεφτόμουν αν και εφόσον το τολμήσω, αν θα μπορούσα να έχω και τον μικρό εκεί μαζί μου και υπο ποιες προυποθέσεις.

Το θέλω πραγματικά, γιατί από τότε που τον πήρα είναι η μοναδική μου ευκαιρία να τον έχω μαζί μου όλη μέρα και δει στη δουλειά μου. Επειδή έτσι όπως το υπολογίζω θα λείπω γύρω στις 10 ώρες από το σπίτι θα ήθελα πολύ να τον έχω μαζί μου στη δουλειά για να μην μένει τόσες ώρες μόνος του. Ξέρω οτι λογικά δεν θα μπορώ να ασχοληθώ πολύ μαζί του ενώ δουλεύω, αλλά τουλάχιστον θα είναι κοντά μου και όχι μόνος του.

Το θέμα είναι οτι είναι 10 μηνών ακόμα, και φυσικά δεν του έχω εμπιστοσύνη να κυκλοφορεί ελεύθερος εκεί, οπότε θα πρέπει με κάποιο τρόπο να είναι περιορισμένος. Η αλυσίδα είναι μια λύση, αλλά μου 'ρχεται κάπως. Εσείς τι λέτε? Επίσης θα περνάει η κοπέλα μου από 'κει και θα τον βολτάρει σίγουρα μια φορά μέσα σ'αυτό το 10ωρο ένω θα έχει ήδη βγει την πρωινή βόλτα. Σκέφτομαι να του πάρω κι ένα σπιτάκι μήπως του αρέσει καλύτερα να αράζει κι εκεί. Απλά αυτό το θέμα με τον περιορισμό λίγο με προβληματίζει σε σημείο να μην είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερο γι'αυτόν να μένει σπίτι ή να είναι εκεί μαζί μου, αλλά περιορισμένος.

Επίσης πιστεύετε οτι ένας σκύλος εκεί θα μπορούσε ίσως να λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάποιους πελάτες? Γιατί καλώς ή κακώς, εδώ που έχουμε φτάσει όλα τα υπολογίζουμε (κάπως πρέπει να βγεί το 12κιλο των 75 ευρω :p).

Κι ένα ακόμα σημείο που με αγχώνει λίγο είναι οτι το απέναντι μαγαζί φροντίζει δυο αδέσποτα αρσενικά αδερφάκια τα οποία συνέχεια τριγυρίζουν εκεί όπως καταλαβαίνετε. Είναι βέβαια πολύ ήρεμα και γέρικα απ'ο,τι έχω καταλάβει, αλλά να, σκέφτομαι κάθε ενδεχόμενο που μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα.

Απλά να τονίσω οτι τον σκύλο τον θέλω εκεί αποκλειστικά και μόνο για να έχω την παρέα του κι αυτός να μην μένει τόσες ώρες μόνος, δεν παίζει δηλαδή λόγος φύλαξης/αποτροπής/εκφοβισμού ή οτιδήποτε άλλο, ακόμα κούταβος έιναι άλλωστε :)

Οποιαδήποτε γνώμη/σκέψη/πρόταση είναι δεκτή και συγγνώμη για το σεντόνι :-#

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Με το καλό να κάνεις αυτό που σκέφτεται και να σου πάνε όλα καλά και όπως τα σχεδιάζεις!

Όσον αφορά την παραμονή του μικρού στο χώρο της δουλειάς εγώ θα σου πρότεινα αν μπορέσεις να βρεις ένα χώρο να τον περιορίσεις σε ένα kennel με πλέγμα γύρω γύρω!Αν μπορέσεις και το επιτρέπει και ο χώρος να ρίξεις λίγο τσιμεντάκι και γύρω γύρω πλέγμα αυτό από τις περιφράξεις θα είναι πολύ καλά!Δεν θα σου πρότεινα να τον έχεις δεμένο για ευνόητους λόγους...
Επίσης να ξέρεις ότι ο σκύλος θα αντιμετωπίζει διαφορετικά τις καταστάσεις από ότι μέσα στο σπίτι!Δηλαδή μπορεί να σου βγάλει περισσότερη την φύλαξη με ότι αυτό συνεπάγεται, είτε καλό είτε κακό!Εδώ θα αναδειχθεί και ο χαρακτήρας του και η δουλειά που έχεις ρίξει εσύ και φυσικά και πιθανόν οι..."κακές συνήθειες"!
Το ίδιο ισχύει και για τα σκυλιά, αν είναι πολύ καλά κοινωνικοποιημένος θα σου πρότεινα αν τελικά κάνεις το βήμα και προχωρήσει η δουλειά, να πας από εκεί να γνωριστούν μεταξύ τους!Είναι συν ότι είναι γέρικα τα άλλα και δεν είναι στα ντουζένια τους!

Χμμμ κάτι άλλο δεν μου έρχεται στο μυαλό...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Εμένα μου άρεσε πολύ σαν ιδέα.
Τι θα έκανα αν το δοκίμαζα εγώ...θα του έφτιαχνα μια ζεστή γωνιά, στον χώρο του ταμείου, που φαντάζομαι άλλωστε ότι θα περνάς κι εσύ την περισσότερη ώρα σου. Με την προυπόθεση ότι δεν θα μπορούσε να φύγει από κει. Οχι όμως σε crate. Απλως να υπάρχει κάποιο πορτάκι απ'το οποίο να μην περνάει. Θα δούλευα την υπακοή του, ώστε να μην κινείται αυτοβούλως, στον περιβάλλοντα χώρο. Ετσι, δεν θα είναι άμεσα αντιληπτός από τους πελάτες και δεν θα τους "ενοχλεί" αν δεν θέλουν ή τον φοβούνται. Αν κάποιος πελάτης φρικάρει πάρα πολύ, που δεν νομίζω δηλαδή, ε...εντάξει...ώρα καλή στην πρύμνη του. Με τον καιρό θα γίνει και η ατραξιόν του μαγαζιού. Θα το δεις. Και μια μέρα θα κυκλοφορεί άρχοντας σε όλο τον χώρο και κανένας δεν θα διαμαρτύρεται. Αντιθέτως θα τον ψάχνουν και θα έρχονται γι'αυτόν. Και να μου κάνεις την χάρη, αλλά στις μέρες μας, μια χαρά αποτρεπτικά θα λειτουργεί και για επίδοξους κακοποιούς. Πολύ περισσότερο πάντως, απ' τον να μην τον είχες καθόλου εκεί.
Και όταν με το καλό το στήσεις, να μας δώσεις δ/νση, να ερχόμαστε όλοι εκεί ;)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ακομα και σε κεννελ να τον εχεις ειναι καλυτερα να ειναι μαζι σου παρα να ειναι σπιτι μονος του.
στο χωρο του ταμειου ειναι καλη λυση χωρις να εχει προσβαση μπροστα.
φυλαξη δεν νομιζω να σου βγαλει-η και να σου βγαλει θα πρεπει να την΄''κοψεις''για να μη σου διωχνει τους πελατες.
το καλο ειναι οτι θα δεχτει φουλ κοινωνικοποιηση και αργοτερα μπορεις να δουλεψεις σωματοφυλακη.
ασε που μετα οτν συνηθισει ισως μετα απο κανα δυο χρονια θα του παρεις και στηθολουρο με διαφημιση του μαγαζιου
και θα κανει τον κραχτη,μη σου πω οτι θα βαζει και σκουπα!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Μια χαρά ιδέα μου ακούγεται κ μάλιστα την έχω δει στην πράξη.

Εχω φίλο που πρόσφατα πήρε έναν Βέλγο κ κάνει την δουλειά που θες να κάνεις εσύ. Δεδομένου ότι ο σκύλος του είναι απόλυτα ανθρωποκεντρικός, δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή το να τον έχει μαζί του και στη δουλειά, αφού αφεντικό είναι, δεν έχει κανέναν πάνω από το κεφάλι του.

Ξυπνάνε μαζί, πάνε την βόλτα τους κ μετά ο μικρός στο διαμορφωμένο πατάρι του. ( Το γραφείο του μπαμπά έγινε κέννελ.:D )

Κοιτάει κάτω από το μπαλκόνι κ επιβλέπει τα πάντα. Συνήθισε αμέσως τους θορύβους -που δεν είναι κ ευκαταφρόνητοι...- παίζει με τα παιχνίδια του κ πάει βόλτα στο μεσημεριανό διάλειμμα. ( Η μεγάλη βόλτα είναι με το σχόλασμα. Οταν μεγαλώσει λίγο ακόμα θα πηγαίνει μαζί με τον μπαμπά του και για τρέξιμο)
Οι πελάτες που τον είδαν, πάνε πλέον με τα παιδιά τους για να δουν το μαυρόσκυλο. ;)

Το βρίσκω πολύ ωραίο να κάνεις το ίδιο αφού θα έχεις την δυνατότητα. Μακάρι να μπορούσα να πάρω την μικρή μου στην τάξη! :p

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μια παρόμοια περίπτωση πριν χρόνια είχα συναντήσει κι εγώ,σε μαζαγί με αναταλλακτικά αυτοκινήτων,στη παληά μου γειτονιά!
Πάλι με βέλγικο,και μάλιστα θυμάμαι ότι την έλεγαν Ιρμα!
Είχε διαμορφώσει μια πολύ μικρή αποθηκούλα με παράθυρο και ανοιχτή πόρτα ώστε να μπορεί το σκυλί να έχει επαφή με το κόσμο γενικά,της είχε βάλει τη προίκα της εκεί,και οι περισσότεροι πελάτες με το που περνούσαν απο το ταμείο,μετά πήγαιναν να χαιδέψουν την Ιρμα ,η οποία έκανε πολλές χαρές!
Εγώ πήγαινα θυμάμαι σχεδόν κάθε μέρα μόνο και μόνο για να τη χαιδεύω και να παίζω μαζί της!:p
Ερωτα με το μαυρόσκυλο!;)

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις σας.

Το θέμα είναι οτι... αυτό με τον τύπο κένελ - περιφραγμένο χώρο, το 'χω σκεφτεί κι εγώ, απλά είναι κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει γιατί θα νοικιάζω το συγκεκριμένω μαγαζί και δεν το επιτρέπει ο ιδιοκτήτης παρόλο που του εξήγησα το πόσο απλή θα είναι σαν κατασκευή. Με τον σκύλο τον ίδιο σαφώς και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Επίσης και στο χώρο του ταμείου θα ειναι δύσκολο γιατί εκτός του οτι είναι πολύ μικρός ο χώρος, θα έχω και τα αξεσουάρ αυτοκινήτων εκεί, οπότε θα πρέπει να έχουν πρόσβαση οι πελάτες χωρίς φόβο και πάθος :p. Χώρια απ' αυτό, εκεί μέσα θα μπαίνω εγώ μόνο όταν είναι να πληρώσει κάποιος πελάτης ή όταν δε θα 'χω δουλειά, γιατί για αρχή τουλάχιστον, εγώ θα πλένω.

Με αγχώνει αυτό το θέμα, γιατί πραγματικά τον θέλω μαζί μου εκεί και σπάω το κεφάλι μου να βρω έναν τρόπο έτσι ωστε και αυτός να είναι άνετα.

Επαναλαμβάνω οτι η ιδέα του να είναι δεμένος δε μ'αρέσει καθόλου, αλλά σκέφτηκα οτι δεν μπορεί και τις 8-10 ώρες που θα είμαι εκεί συνέχεια να έχω δουλειά... Αν τον έχω δεμένο και μόλις ξεμπερδεύω π.χ. από ένα αυτοκίνητο τον λύνω και ασχολούμαι μαζί του μέχρι το επόμενο...? Έτσι ωστέ να μη νιώθει τόσο καταπιεσμένος... Δεν ξέρω... Και πάλι αν δεν υπάρχει κάποιος σωστός τρόπος, ίσως τον αφήσω σπίτι, ό,τι είναι καλύτερο γι'αυτόν τέλος πάντων. Μακάρι να είχα τη δυνατότητα για κένελ :(

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Εχουμε πλυντηριο αυτοκινητων μπροστά στο σπιτι μου και έχουν υιοθετήσει ένα αδέσποτο και ειναι του μαγαζιου πλέον.Λοιπον το σκυλι αυτο έχει δέσει μια χαρά και με τους πακιστανους βοηθους και με τους πελάτες και δεν ενοχλει και καθολου.Δεν το έχουν κάπου περιφραγμένο, ειναι λυτο, δεν απομακρυνεται καθολου... Οταν φεύγουν τον αφήνουν φύλακα και ποτέ δεν τον εχω δει να απομακρυνεται.Εκει μένει πιστος...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Jackson δεν έχω γράψει τίποτα στο θέμα σου γιατί δεν έχω καμιά καλή ιδέα. Στο πλυντήριο που πάω είχαν ένα ροτβάιλερ ελεύθερο κυκλοφορούσε ανάμεσα στους πελάτες και στους εργαζόμενους. Την πρώτη φορά που τον είδα τρόμαξα, ήταν απίστευτος και αγέρωχος δεν πλησίαζε για χαρές αλλά και δεν είχε καμία επιθετική τάση. Ελεύθερο τον είχαν παντού, και το αναφέρω γιατί είναι μια φυλή που τρομάζει αρκετούς. Ελπίζω να βρεις την καλύτερη λύση γιατί η ιδέα σου να τον έχεις μαζί σου είναι τέλεια. Καλές δουλειές εύχομαι :D

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Πολύ θα ήθελα να τον είχα ελέυθερο, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να τον εμπιστευτώ. Με το που θα δει γάτα ή άλλο σκύλο θα πεταχτεί χωρίς δεύτερη σκέψη στο δρόμο, και δεν το ρισκάρω με τίποτα, δεν υπάρχει περίπτωση. Γι'αυτό το λόγο τόνισα οτι θέλω με κάποιον τρόπο να είναι περιορισμένος.

Πήγα και σήμερα από το μαγαζί για να το καθαρίσω και κοιτούσα όλη την ώρα γύρω γύρω μπας και κατεβάσω καμια καλή ιδέα, αλλά τίιποτα :( Δυστυχώς οι δύο εκδοχές είναι δύο:

1. Να τον έχω εκεί, δεμένο με όσο το δυνατόν μακρύτερη αλυσίδα σε σημείο που θα μπορεί να έχει φυσικά συνέχεια επαφή μαζί μου και να τον λύνω και να ασχολούμαι εγώ μαζί του όποτε δεν έχω δουλειά. Επίσης η κοπέλα μου θα 'ρχεται σίγουρα για παρέα καθημερινά και επίσης θα τον λύνει και θα τον βολτάρει και αυτή (μη σας πω οτι θα 'ρχεται πιο πολύ για το σκύλο παρά για μένα :p)

2. Να τον αφήσω σπίτι μόνο του τις ώρες που θα είμαι στη δουλειά :(

Πραγματικά δεν είμαι σίγουρος τι από τα δύο θα είναι καλύτερο γι'αυτόν. Μακάρι να ήταν ευνοϊκότερες οι συνθήκες και να τον είχα μαζί μου με τον πλέον σωστό τρόπο, (ή να μη χρειαζόταν να δουλεύω :D) αλλα δυστυχώς αυτές τις δύο επιλογές έχω τώρα και δεν ξέρω τι να κάνω.

Όπως και να 'χει δε θα σταματήσω να σκέφτομαι μήπως βρω κάποια καλύτερη εναλλακτική, αλλά με τα τωρινά δεδομένα τι πιστεύετε οτι είναι καλύτερο?

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Γνώμη μου είναι να τον έχεις μαζί σου,δηλαδή τη λύση 1. απο τη στιγμή που θα έρχεται και η κοπέλα σου και θα μπορεί και εκείνη να σε βοηθάει,πιστεύω ότι είναι καλύτερα,γιατί έτσι το σκυλί θα έχει επαφή με κόσμο,θα νιώθει και σένα κοντά του.Ενώ τόσες ώρες μόνο του και απομονωμένο φοβάμαι ότι θα σου βγάλει άλλα προβλήματα συμπεριφοράς.
Μη ξεχνάς ότι ο σκύλος θέλει να ζει με την αγέλη του κι όχι μόνος του!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δοκίμασε. Έχε τον δεμένο με μακριά αλυσίδα κάποιες μέρες και θα δεις από μόνος σου αν δυσανασχετεί. Πιστεύω πως είναι προτιμότερο από το να μένει σπίτι μόνος του.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Κ γω συμφωνώ με την Κυβέλη. Σε ένα κουτί να είναι μαζί σου, θα το προτιμάει από 100 τμ σπίτι μόνο του! :p

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Λύση να σου προτείνω δεν έχω...
Το μόνο να μπορώ να σου πω είναι να μην τον έχεις ανεξέλεγκτα ελεύθερο δίπλα σε έναν δρόμο....
Την καλύτερη εκπαίδευση και πειθαρχία να έχει ατυχήματα συμβαίνουν....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ