Σκύλος και ύπνος

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Διαβάζοντας αυτό το άρθρο Πώς ο σκυλάκος σας μπορεί να κάνει κακό στον οργανισμό σας (και πώς να το διορθώσετε) | Queen.gr

αναρωτήθηκα πως το βλέπετε εσείς και τι κάνετε..

Ο δικός μου είναι μικρόσωμος και κάποιες φορές κοιμάται κυριολεκτικά πάνω μου το βράδυ και νιώθω το πρωί σαν να έσκαβα. Πλέον τον βάζω στο κρεβάτι του

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Οσο μικρος και ανυπερασπιστος και γλυκος και..... φαινεται ενας σκυλος , δεν παυει να ειναι .....σκυλος.
Ανεξαρτητα απο τη φυλη του αντιμετωπισε τον σαν σκυλο. Μην τον αφηνεις να κοιματε στα κρεβατια και τους καναπεδες. Ο καθενας εχει τη θεση του και δεν προκειτε να σε παρεξηγησει. Ο δικος μου γιατι δεν το κανει ??? Περα απο το μεγεθος εχουν ολα το ιδιο μυαλο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλά...!
Εγώ γιατί νομίζω ότι αν τον βάλω στον κρεβάτι μου θα πέσει σα το τούβλο και δεν θα ακουστεί κιχ μέχρι το πρωί?Όχι ότι στην deluxe μαξιλάρα του θα κάνει κάτι διαφορετικό, απλά άλλα λούσα το στρώμα από το Media strom!Χαχαχα

Τον σκύλο περίμενα να μου διαταράξει τον ύπνο μου την στιγμή που ξημερώνομαι να τελειώνω αρχιτεκτονικές κατόψεις σχεδόν κάθε βράδυ...χαχαχα!

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Οσο μικρος και ανυπερασπιστος και γλυκος και..... φαινεται ενας σκυλος , δεν παυει να ειναι .....σκυλος.
Ανεξαρτητα απο τη φυλη του αντιμετωπισε τον σαν σκυλο. Μην τον αφηνεις να κοιματε στα κρεβατια και τους καναπεδες. Ο καθενας εχει τη θεση του και δεν προκειτε να σε παρεξηγησει. Ο δικος μου γιατι δεν το κανει ??? Περα απο το μεγεθος εχουν ολα το ιδιο μυαλο.
Δεν είπα ότι τον αντιμετωπίζω σαν χιμπατζή :p Πρόβλημα καθαριότητας δεν έχει, οπότε για μένα, αν δεν ενοχλούσε δεν θα ήταν θέμα να κοιμαται στο κρεβατι μου. Απλά συναρτώμενο με το άρθρο διαπστώνω ότι ισχύει

Καλά...!
Εγώ γιατί νομίζω ότι αν τον βάλω στον κρεβάτι μου θα πέσει σα το τούβλο και δεν θα ακουστεί κιχ μέχρι το πρωί?Όχι ότι στην deluxe μαξιλάρα του θα κάνει κάτι διαφορετικό, απλά άλλα λούσα το στρώμα από το Media strom!Χαχαχα
Κοίτα. Αν ο δικός μου που είναι 3,5 κιλά αν καθίσει πάνω στο πάπλωμα κάνω αμάν για να το τραβηξω μεσα στον υπνο μου, φαντάσου το δικό σου το θηρίο. Για να μη προσωρήσω το σενάριο να κοιμηθεί στα πόδια σου ή την κοιλιά σου :p

Last edited:

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Δεν είπα ότι τον αντιμετωπίζω σαν χιμπατζή :p Πρόβλημα καθαριότητας δεν έχει, οπότε για μένα, αν δεν ενοχλούσε δεν θα ήταν θέμα να κοιμαται στο κρεβατι μου. Απλά συναρτώμενο με το άρθρο διαπστώνω ότι ισχύει
Ηθελα να σου πω οτι το προβλημα που αναφερει το αρθρο δεν ειναι το μονο που δημιουργηται οταν ο σκυλος κοιμαται πανω στο κρεββατι μαζι σου.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εδώ μαθαίνεις και συνηθίζεις να κοιμάσαι με ολόκληρο άνθρωπο πόσο περισσότερο μπορεί να σου διαταράξει τον ύπνο το σκυλί που σαφώς θα παίρνει και λιγότερο χώρο στο κρεβάτι, εκτός και μιλάμε για ακραίες καταστάσεις (π.χ. κανγκάλ).:lol:

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Ηθελα να σου πω οτι το προβλημα που αναφερει το αρθρο δεν ειναι το μονο που δημιουργηται οταν ο σκυλος κοιμαται πανω στο κρεββατι μαζι σου.
Για πες μου και άλλα προβλήματα που πιθανόν να μην έχω σκεφτεί..

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Οπως οτι χανεις το παιχνιδι της ιεραρχιας. Δεν μπορει να κοιμαται στο κρεβατι μαζι σου γιατι δεν ειναι ισος με εσενα. Εισαι αρχηγος του και πρεπει να του το θυμιζεις παντα και οχι με ημιμετρα.
Ασχετα με το ποσο μικρο και γλυκο ειναι , το σκυλι πρεπει να κοιμαται στο δικο του κρεβατι. Αν παει να ξαπλωσει καποιος αλλος στο κρεβατι σου και ο σκυλος αγριεψει και τον διωξει , μη σου φανει περιεργο.

εγω προσωπικα δεν τον αφηνω ουτε να μπει μεσα στο υπνοδωματιο μου. Το εχει μαθει και παντα στεκεται στη πορτα. Πρεπει να υπαρχει ενας χωρος στο σπιτι που δεν επιτρεπεται να εχει προσβαση , μονο και μονο για να του θυμιζει οτι εγω βαζω τα ορια και οτι δεν μπορει να κανει οτι θελει.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Ωραία αυτά που λες αλλά γιαυτόν που έχει θέματα. Ο δικός μου πχ ξέρει και δεν πηγαίνει στο σολόνι και την τραπεζαρια. Επίσης όταν είμαι με την κοπέλα μου στο υπνοδωμάτιο και δε τον θέλω μέσα του λέω να πάει στον καναπέ και ληγει εκεί.

Πάντως βλέποντας τον και με τα υπολοιπα σκυλιά που είναι πιο ψηλά στην ιεραρχία απο τον μικρό, πάλι πάνω τους κοιμάται. Θεωρώ πως δεν κρίνεται η ιεραρχία από αυτό

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Το σκυλί μας είναι υπάκουο και δεν βλέπω κανένα πρόβλημα με το να κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι.
Εξάλλου τώρα με την κρίση γλυτώνουμε και τα πετρέλαια :cool:

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Υπάρχει θέμα με τον υπνο και μαλιστα τεραστιο ....και ειναι το εξής : εξ αιτίας του έχω ξεχάσει τι σημαίνει να κοιμάμαι μετα τις 630 τις καθημερινές και τις 730 τα ΣΚ. :) Ασε που έχει μάθει πιά τι ρολο παίζει το ξυπνητήρι και ....τερμα το snooz !!! χε χε χε
Παντως κανενα απο τα σκυλιά μου ( ολα γπ) δεν ηθέλε να κοιμηθεί στο κρεβατι ....ανεβαιναν για λίγο και μετά εφευγαν δεν τους αρεσε ....σε αντίθεση με τον καναπε που λατρευουν.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Υπάρχει θέμα με τον υπνο και μαλιστα τεραστιο ....και ειναι το εξής : εξ αιτίας του έχω ξεχάσει τι σημαίνει να κοιμάμαι μετα τις 630 τις καθημερινές και τις 730 τα ΣΚ. :) Ασε που έχει μάθει πιά τι ρολο παίζει το ξυπνητήρι και ....τερμα το snooz !!! χε χε χε
Παντως κανενα απο τα σκυλιά μου ( ολα γπ) δεν ηθέλε να κοιμηθεί στο κρεβατι ....ανεβαιναν για λίγο και μετά εφευγαν δεν τους αρεσε ....σε αντίθεση με τον καναπε που λατρευουν.
Οκ επρεπε να εχεις το νιντζα.... αλλάζει πλευρό και ξανακοιμάται αν δεν με δει να σηκώνομαι!!! χωρις το παραμικρό παράπονο.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Νομιζω οτι βλεπετε το σκυλο απο την ανθρωπινη ματια. Κατι που για μενα ειναι λαθος. Η συμπεριφορα του ειναι σωστη , αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να υπερβουμε το οριο και να τον φερουμε στο ιδιο επιπεδο ιεραρχιας με εμας.
Η σωστη του συμπεριφορα επιβραβευεται με το φαγητο , την στεγη , την προστασια και την συντροφια. Αυτα κερδιζει.
Απο τη στιγμη που το σκυλι κοιμαται στο κρεβατι μαζι μου , για πιο λογο να μην απαιτησει να φαει και στο τραπεζι μαζι μου ?? Λογικα θα θελησει να το κανει αλλα εγω θα το διορθωσω και δεν θα το αφησω.
Αυτο νομιζω οτι του προκαλει συγχηση και δεν υπαρχη ισορροπια στη σχεση μας.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Νομιζω οτι βλεπετε το σκυλο απο την ανθρωπινη ματια. Κατι που για μενα ειναι λαθος. Η συμπεριφορα του ειναι σωστη , αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να υπερβουμε το οριο και να τον φερουμε στο ιδιο επιπεδο ιεραρχιας με εμας.
Η σωστη του συμπεριφορα επιβραβευεται με το φαγητο , την στεγη , την προστασια και την συντροφια. Αυτα κερδιζει.
Απο τη στιγμη που το σκυλι κοιμαται στο κρεβατι μαζι μου , για πιο λογο να μην απαιτησει να φαει και στο τραπεζι μαζι μου ?? Λογικα θα θελησει να το κανει αλλα εγω θα το διορθωσω και δεν θα το αφησω.
Αυτο νομιζω οτι του προκαλει συγχηση και δεν υπαρχη ισορροπια στη σχεση μας.
Αφού λειτουργεί αυτό για σένα καλά κάνεις. Ομως δεν νομίζω ότι υπάρχει κανόνας έτσι όπως το θέτεις. Για τον Θείο μου ο σκύλος δεν έχει καμιά θέση μέσα στο σπίτι. Είναι σκύλος και πρέπει να είναι στην αυλή, σιγά μη βάλουμε και τα κατσίκια μέσα.

Όσο ο σκύλος μεγαλώνει εκπαιδευεται για το τι πρέπει να κάνει και τι όχι. Υπάρχουν βέβαια φυλές που πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός αλλα από εκει και πέρα...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Κατοικίδια στο κρεβάτι: Αυτά ή εσείς; ~ Dog Lover Blogspot

αποσπασματικά: Μπορούν τα κατοικίδια να βοηθήσουν τον ύπνο μας;
Άτομα, ωστόσο, που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου μπορούν κάλλιστα να έχουν κατοικίδια στο κρεβάτι τους, όπως υποστηρίζει η Lisa Shives, υπεύθυνη γιατρός του ανωτέρω Κέντρου της Mayo Clinic. «Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία όταν έχουμε ένα κατοικίδιο» και προσθέτει πως «κάποιοι άνθρωποι νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ηρεμία με έναν σκύλο στο κρεβάτι τους». ..................
................
Διώχνοντας τον σκύλο από το κρεβάτι Η Victoria Stilwell, η οποία θεωρείται αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια σκύλων στην Αμερική, λέει πως αν ο σκύλος μας έχει καλή συμπεριφορά μπορούμε να του επιτρέπουμε να κοιμάται στο κρεβάτι μας. Για τον σκύλο, μάλιστα, αυτό είναι μεγάλη τιμή. «Τα σκυλιά κοιμούνται μόνο με ανθρώπους ή με άλλα σκυλιά που εμπιστεύονται», λέει η Stilwell. Τονίζει, ωστόσο, ότι στα επιθετικά ή αυταρχικά σκυλιά δεν θα πρέπει να δύνεται τέτοια πρόσβαση. Και συμβουλεύει, για να καταφέρει κανείς να κατεβάσει ένα σκυλί από το κρεβάτι, να του αφήσει μερικά παιχνίδια στο πάτωμα για να του προσελκύσει το ενδιαφέρον. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά σταδιακά θα πετύχει. Αρκεί να διατηρεί κανείς την προσοχή του σκύλου στο πάτωμα.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
afg δεν εχουν ολοι οι σκυλοι το χαρακτηριστικο να θελουν να ανεβουν στην ιεραρχια μεσα στην αγελη τους. Υπαρχουν και ρατσες, αλλα και ατομα σε κυριαρχικες φυλες τα οποια δεν θα αλλαξει η συμπεριφορα τους αν κοιμουνται μαζι σου ή αν βλεπουν τηλεοραση στον καναπε ή αν περνανε πρωτη μεσα απο πορτες ή αν φανε πριν απο σενα και παει λεγοντας.

Καλα κανεις οτι κανεις, αλλα δε σημαινει απαραιτητα οτι αυτη η τακτικη ειναι απαραιτητη σε ολους τους σκυλους. Ουτε βεβαια οτι οποιος σκυλος ειναι follower θα πρεπει να κοιμαται στο κρεβατι μας.;)

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Για εμενα παντως το ιδανικο να πετυχω καποια στιγμη χωρις βεβαια να μπερδεψω την μικρη ειναι να κοιμαται στο κρεβατι μαζι μου οταν το θελω εγω αλλα οταν δεν το θελω (μπορει να εχω παρεα...) να πηγαινει στο κρεβατι της χωρις γκρινια ή αλλα θεματα. Τωρα,για εκεινους που δεν θελουν με τιποτα το σκυλι επανω σε καναπεδες-κρεβατια,πολυ καλα κανουν κ δεν θελουν,ειναι δικαιωμα τους.

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Προσωπικά δν έχω προβλήματα ύπνου.. Εγώ και η Λάρα κοιμόμαστε μαζί απο όταν ήταν 2 μηνών,στο ίδιο κρεβάτι,ο καθένας την μεριά του,χωρίς προβλήματα ιδιαίτερα.. ( αν εξαιρέσεις οτι μεχρι να πάω τουαλέτα επιστρέφω και την βρίσκω στο μαξιλάρι μου και σκεπασμένη... ) μολις πω "στην θέση σου" έφυγε για την γωνία της.
Είμια πολύ πιο ήρεμος να την έχω στο κρεβάτι μου τα βράδια,και σιγουρα είναι πολυ ευτυχισμένη και η ίδια. Αν θα έχω παρέα στο δωμάτιο,και πάλι θα πάει στην ακρούλα της και θα καθίσει ήσυχη,αλλιώς θα βγεί απο το δωμάτιο,θα γκρινιάξει 1-2 λεπτά και τέλος,στην κουβέρτα της.
το μόνο πρόβλημα,είναι οι τρίχες,που πρέπει να αλλάζεις καθε 3 μέρες σεντόνια,ειδιά το καλοκαίρι.
Προτιμώ να πλένω,παρά να βλέπω άδειο το κρεβάτι..

Φυσικά έχουν υπάρξει και κάποιες φορές που ενα 50 κιλο πλάσμα είχε πλακώσει τα πόδια μου και ένιωθα παράλυτος όταν ξύπνησα.. Αλλα αυτά συμβαίνουν! :p

Όσο για τον χαρακτήρα.. Εμένα προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ ο ύπνος με το σκυλί,γιατί έχουμε υπερβολικά καλή σχέση,με αποτέλεσμα να με κοιτάζει στα μάτια και να κάνει κάθε είδους εκπαιδευση πολυ πιο ευκολη. :D

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog