Σκύλος και επιτήρηση ………..

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Όλοι λένε πως τα σκυλιά είναι μεγάλη ευθύνη , πως συνεχώς σε χρειάζονται , πως όταν βάλεις ένα σκύλο στη ζωή σου , είναι σαν να έχεις ένα τρίχρονο παιδί .
Άραγε είναι αλήθεια το ότι ο σκύλος είναι πάντα ένα τρίχρονο παιδί ;;;;
Αν όντος αυτό είναι αλήθεια .
Ποιος ευθύνεται
Αν το χτυπήσει αυτοκίνητο;
Αν φάει φόλα;
Αν φάει κάτι που δε πρέπει;
Αν κάνει κάτι επικίνδυνο;
Θα έπρεπε να μένει ένας σκύλος χωρίς επιτήρηση ;;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μπορώ να καταλάβω από που είσαι ορμώμενος...

Όχι δεν θα πρέπει να μένει χωρίς επιτήρηση, για όποιον είναι υπεύθυνος και έχει πάρει σοβαρά την ανατροφή του σκύλου του θα πρέπει να τον επιτηρεί!
Και όχι μόνο να τον επιτηρεί αλλά να "κοιτάει" και πιο μακριά για να προλαμβάνει κιόλας!Να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να γίνει κάτι κακό!

Χωρίς όμως να του στερείς αυτό που λέμε "να δοκιμάσει"!
Μπορούν να παντρευτούν αυτά τα δύο!Το ένα δηλαδή δεν αναιρεί το άλλο!
Εξαρτάται τι δουλειά έχει ρίξει ο ιδιοκτήτης και τι χαρακτήρα έχει ο σκύλος και κυρίως τι "κακές" συνήθειες έχει επιτρέψει ο ιδιοκτήτης!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλημέρα,

Ναι, όντως τα σκυλιά είναι μεγάλη ευθύνη και αυτό το καταλαβαίνει τελικά μόνο όποιος έχει.
Κι εγώ πιστεύω πως για οτιδήποτε κάνουν τα σκυλιά μας υπεύθυνοι είμαστε εμείς.
Από το αν συνεχίζουν να κάνουν την ανάγκη τους μέσα στο σπίτι ή αν ανεβαίνουν στους καναπέδες (είτε το θέλουμε είτε όχι..., δεν κατηγορώ κανέναν) μέχρι αν θα επιτεθούν σε σκύλο ή άνθρωπο (τα έχουμε συζητήσει πάμπολλες φορές εδώ).

Ωστόσο, θεωρώ ότι ένας σκύλος μπορεί και να μείνει χωρίς επιτήρηση. Δεδομένων ορισμένων προϋποθέσεων. Και φυσικά εξαρτάται πως εννοείς το "να μείνει".
Ένα παράδειγμα...., "να μείνει μόνος του στο σπίτι και να μην τα κάνει λίμπα"? Ναι, εφόσον έχει μια άλφα ηλικία και τον έχω μάθει ανάλογα.

Ή..."να τον αφήσω ελεύθερο στο τάδε πάρκο να παίξει κι εγώ να είμαι λίγο παραπέρα"? Σχεδόν χωρίς επιτήρηση, με την έννοια ότι αν κάνει καμιά χαμάρα..., μέχρι να φτάσω εγώ..., ε....Και πάλι εξαρτάται απ'το σκύλο, τις εντολές που έχει μάθει και πόσο καλά τις ακούει....

Ή ..."να τον αφήσω χωρίς επιτήρηση με ένα μικρό παιδί"? Αυτό όχι, τουλάχιστον μέχρι το παιδί να είναι σε τέτοια ηλικία που να μην "κινδυνεύει" ούτε ο σκύλος από τα "πειράγματα-παιχνίδια" του παιδιού και κυρίως ούτε το παιδί από το σκύλο...
(επίτηδες βάζω το κινδυνεύει σε εισαγωγικά, γιατί πιστεύω πως κανένα σκυλί σωστό, δεν θα κάνει ηθελημένα κακό σε κανένα μέλος της οικογένειας του)

Συμφωνώ επίσης ότι όταν έχουμε χτίσει μια καλή σχέση με το σκύλο μας, μπορούμε να διαβάσουμε τα "σημάδια" σ'αυτόν και οφείλουμε (εννοείται) να προλαμβάνουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εγώ ανησυχώ συνέχεια μη μου πάθουν τίποτα, δεν είμαι υποχόνδριος με τον εαυτό μου και είμαι για τα σκυλιά, μα δε γίνεται ούτε να πεις στο δρόμο έχει φόλες, δε θα το βγάζω βόλτα, στον κήπο έχει σκνίπες, δε θ' ανοίγω τη μπαλκονόπορτα, γιατί μετά δεν συζητάς για το πόσο πιο πολλά χρόνια θα σου ζήσει, αλλά για το τι έχει ζήσει και αν έχει περάσει καλά.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Οτι θέλουν επιτήρηση είναι το μόνο σίγουρο απο τη στιγμή που ζουν μαζί μας, είμαστε υπεύθυνοι γι αυτά!
Πιστεύω όμως ότι όλα πρεπει να γίνονται με μέτρο ώστε και να μην καταπιέζονται και να ζούν όμορφα μαζί μας,κι απ΄την άλλη να θέτουμε τους κανόνες μας έτσι ώστε να ξέρουν ποιά είναι τα όρια τους για να σέβονται τους κανόνες της αγέλης,και να υπάρχει μια αρμονική συμβίωση. Σάυτό βέβαια παίζει ρόλο η εκπαίδευση που έχει κάνει ένας σκύλος,και το είδος της σχέσης μεταξύ ιδιοκτήτη-σκύλου!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Η ευθύνη είναι μεγάλη αν πραγματικά έχεις σκύλο υπεύθυνα. Ξέρω πολλούς που έχουν σκύλο και απλά του ανοίγουν την πόρτα και κάνει μόνος την βόλτα του. Αλλά δεν μιλάμε για αυτούς.
Μέσα στο σπίτι δεν θέλουν επιτήρηση εάν τον έχεις μεγαλώσει σωστά αλλά γενικότερα θέλουν. Και θα θέλουν για όλη τους την ζωή. Και λίγο χλωμό να σου φέρουν ένα ποτήρι νερό στα γεράματα ;)
Είναι σαν παιδιά που δεν μεγαλώνουν ποτέ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ