Σκύλος και εμπειρία με θάλασσα!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Φίλοι μου:)

Θα ήθελα να ακούσω ιδέες για το πως μπορούμε να κάνουμε τον σκύλο μας να συνδυάσει την πρώτη φορά στη θάλασσα με κάτι πολύ καλό, και γιατί όχι να τον δελεάσουμε και να βουτήξει, ή έστω να πλατσουρίσει.

Αναφέρομαι σε εμένα που έχω πολύ φοβικό σκύλο, αλλά ίσως βοηθηθεί και ο οποιοσδήποτε που θα πάει με τον σκύλο του πρώτη φορά θάλασσα.

Σαφώς και δεν πρέπει να υπάρξει καμία μορφή πίεσης στον σκύλο να μπει,και σαφώς κάποια σκυλιά βουτάνε κατευθείαν από μόνα τους.
Σε περίπτωση που δεν το κάνανε, εσείς πως τα βοηθήσατε να πάρουν απόφαση να μπουν;

Καλό καλοκαίρι:D

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ μπήκα μέσα, μετά από τρεξίματα πέρα-δώθε, ένα γάβγισμα, έκατσε και σκέφτηκε και μπήκε μέσα να έρθει σε εμένα :D

Δες εκείνη την ώρα η θάλασσα να μην έχει κύμα

Επίσης μια καλή ιδέα αν της αρέσουν τα μπαλάκια μπορείς να της πετάς.. και να τα πετάς όλο και πιο μακριά/βαθιά

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Ακριβώς το ίδιο με την Berna κάναμε κι εμείς με τη Ρούνη, την πρώτη φορά που την πήγαμε στη θάλασσα.....(μετά βέβαια είχα κάτι χαρακιές στην πλάτη....άσε.....Προσοχή!!!)

Ο Άρης...χμμμ.....κάτι από'δω κάτι από'κει....με το ζόρι μπήκε...από μόνος του...Και βγήκε...ουουου...dt...
Άντε άλλη μια φορά να κολύμπησε....(και πολύ λέω...). Αφού βλέπω τους άλλους ποιμενικούς που κολυμπάνε...και....σνιφ!!!
Τέσπα...

Το θέμα είναι η πρώτη φορά να μην είναι τραυματική εμπειρία για το σκυλάκι (του τύπου το πιάνω και το πετάω από κανά μόλο...), γιατί μάλλον μετά δεν θα τη θέλει τη θάλασσα...

Καλό καλοκαίρι Σοφία...
(άσχετο...εκτός απ'τη Ράνυ...έχεις κι άλλο???)

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Εγω -την 1η φορα- απλως της πεταξα ενα μπαλακι μεσα και αμεσως ελαβε το βαπτισμα του πυρος. Κανενας δισταγμος.
Και μαλιστα πηγε και βαθεια. :)

To αγαπημενο μου ειναι να κανουμε αγωνες στο κολυμπι. Πεταω το μπαλακι, ξεκιναμε μαζι και οποιος φτασει πρωτος.
Κολυμπαει γρηγορα το σκασμενο...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σοφούλι πρόσεξε! Αν η μικρή μπει στη θάλασσα αναγκαστικά για να σε ακολουθήσει, θα γραπωθεί επάνω σου και θα σε γδάρει!

Δε θα σου πρότεινα να μπεις και να περιμένεις να δεις τι θα κάνει. Δοκιμάστε με μπαλάκια, παιχνιδάκια, μεζεδάκια και μπείτε σιγά-σιγά, μαζί.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Το πρώτο βρέξιμο το έκανε με λιχουδιά...

Τώρα επειδη δεν έχει τύχει να πάμε και να είναι χωρίς κόσμο η παραλία, όταν μπαίνω γαυγίζει και τραβάει προς εμένα, θεωρώ λοιπόν ότι θα με ακολουθήσει (??).

Attachments

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μερικά σκυλιά δεν θα μπούν ποτέ στην θάλασσα
και δεν βλέπω τον λόγο να τα πείσεις -ούτε και να τα πιέσεις........

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
οπως σου ειπαν και παραπανω το πιο βασικο ειναι να μην εχει κυμα!!! γιατι παει να μυρισει τη θαλασσα και ερχεται το κυμα στη μυτη κα ιδε γουσταρει μετα.

αλλιως, μπες εσυ και 8α δεις αν θα ακολουθησει!!!

bytzamas

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
123
0
Εγώ μπήκα μέσα, μετά από τρεξίματα πέρα-δώθε, ένα γάβγισμα, έκατσε και σκέφτηκε και μπήκε μέσα να έρθει σε εμένα :D
Δες εκείνη την ώρα η θάλασσα να μην έχει κύμαΕπίσης μια καλή ιδέα αν της αρέσουν τα μπαλάκια μπορείς να της πετάς.. και να τα πετάς όλο και πιο μακριά/βαθιά
Ακριβώς τα ίδια κάναμε κι εμείς!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ρε δεν μπαίνουν τα δικά μου νηστικά να τα έχεις και να βάλεις το πιάτο τους να επιπλέει.......και με λάδι θάλασσα.........και με όλους μας μέσα και να κουνάμε λουκάνικα και μπριζόλες

ένα αδερφάκι τους όμως την πρώτη φορά που είδε θάλασσα βούτηξε κατευθείαν και δεν έβγαινε και με τίποτα μιλάμε
πρώτη και τελευταία φορά όμως
τώρα δεν μπαίνει με τίποτα κι αυτό
κι ας πηγαίνει βόλτες συχνά με σκάφος -στην θάλασσα δεν έχει ξαναμπεί
ξύπνησε το κοκονοαίμα τελικά-στιγμιαία την πρώτη φορά μπερδεύτηκε........μάλλον κάποια παλιά επιμιξία με νέας γής ή λαμπραντόρ :lol: αλλά τελικά ο αρχέγονος κοκονοτύπος επικράτησε των ξενόφερτων εισβολέων :D:D:D

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Δες εκείνη την ώρα η θάλασσα να μην έχει κύμα
Επίσης μια καλή ιδέα αν της αρέσουν τα μπαλάκια μπορείς να της πετάς.. και να τα πετάς όλο και πιο μακριά/βαθιά
Βασικό να μην έχει κύμα, η πρόσβαση στο νερό θα είναι πολύ πιο ομαλή, γιατί το κύμα κατά τον παφλασμό του ερμηνεύεται ως απειλή για τον "άβγαλτο" φίλο μας.

Με τα μπαλάκια θα αρχίσεις να βλέπεις μεγάλη διαφορά από την πρώτη στιγμή. Μην περιμένεις να δεις αποτελέσματα με την πρώτη φορά όμως και μην απογοητευτείς.
Μπορεί και να δεις όμως ...δεν ξέρεις. Αλλά δεν θέλει πίεση, ίσως επισκεφτείς την παραλία πάνω από 3-4 φορές μέχρι να βουτήξει.
Προσωπικά έμπαινα στη θάλασσα με τα μπαλάκια του, έπαιζα μόνος μου και παράλληλα τον καλούσα να έρθει.

Τις πρώτες δυο φορές γαύγιζε έντονα στην ακτή, αλλά μετά αποφάσισε να έρθει προς έμενα που ήμουν στο ένα μέτρο μέσα και όχι παραπάνω.
Με τον καιρό και με τις επισκέψεις μας στην παραλία πηγαίναμε όλο και πιο μέσα, μέχρι τώρα που κάνουμε χιλιόμετρα κολύμπι στο νερό.
Σημασία έχει για μένα ότι ο σκύλος δεν πρέπει να χάσει την εμπιστοσύνη που του δείχνουμε, με σκοπό να τον ξεγαλάσουμε και τον πιέσουμε να μπει μέσα στη θάλασσα, επειδή εμείς το θεωρούμε δεδομένο.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία και όμορφες στιγμές με τον σκύλο σου !!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εγω στην αρχη εμπαινα μεχρι το γονατο και ουτε κ ειχα το νου μου μη μπει αποτομα μεσα και τρομαξει.
επαιζα μπαλακι στην αμουδια,μετα λιγο το νερο να βρεχετε και λιγο πιο μεσα και σιγα σιγα μπηκε ολοι βεβεα ολα αυτα σε μενα γινανε την πρωτη φορα.τωρα την ετοιμαζω και για ψαροτουφεκο

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Να προσεχει τους ροφους!!! :)
Και εμεις καπως ετσι καναμε,με την διαφορα οτι μετα τα μπαλακια και τα πλατσουρισματα,εμεις μπηκαμε μεσα και καναμε παρτυ με φωνες και γελια.Σε λιγοτερο απο ενα λεπτο ηταν εκει...ακομα εχω μια γρατζουνια βεβαια,αφου ηρθε και γραπωθηκε..

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
αν ο σκυλος σου φοβαται το νερο τοτε λιγο δυσκολο θα ειναι...

αν σου παρουσιασει φοβο στη θαλασσα δοκιμασε να τον εξοικιωσεις με το νερο σε ποταμακια λιμνουλες κλπ!

επισης αν ειναι κοινωνικος με τα σκυλια ισως αν δει καποιο αλλο να μπαινει να παρασυρ8ει...

εμενα ειχε θεμα στη μεταβαση απο κει που πατωνει εκει που δε πατωνει...ε αρχισα σιγα σιγα να τον τραβαω απο το περιλαιμιο...μετα απο καμια 10αρια φορα αρχισε να μπαινει μονος κ τωρα τον τραβαω να βγει εξω!!!!

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
καλημέρα... επαναφέρω το θεματάκι για μια απορία μου...
Εμεις πάμε για νυχτερινό μπάνιο συχνά αλλα δεν μπαίνει αν δεν τον πάρω αγκαλιά... κάθετε εξω και μου γαβγίζει μεχρι να τον πάρω να τον παω μεσα μεσα που μετα κολυμπάει μονος του...
Τί μπορώ να κάνω για μπαίνει μόνος του???....
εχω δοκιμάσει με το μπαλάκι αλλα δεν του έδωσε και πολύ σημασία...

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Nα μη βγαινεις να τον περνεις οταν γαυγιζει και καποια στιγμη θα το κανει το βημα ,δε θα κατσει να σκασει στο γαυγισμα (φανταζομαι !) .Γυρνα του πλατη οτι κ καλα δε του δινεις σημασια .

Οι δικες μου με ακολουθουν στη θαλασσα και ερχονται συνεχεια πανω μου να τις κραταω αγκαλια ή να καθονται πανω στο στρωμα ή τη σανιδα ,δε θα μπουν δηλαδη απο μονες τους να πανε στα βαθια να κολυμπησουν. Οταν βαρεθουν βουτανε κ βγαινουν εξω στα ρηχα που πατανε πιο πολυ πλατσουριζουν εκει ή πανε στη σκια. Στην αρχη εμπαινε μονο το γιορκι κ η Ζαιρα οχι αλλα μετα απο 2-3 μπανια ζηλεψε ,αφου καταλαβε οτι δεν ειναι τιποτα.
Παντως δε τις πιεσα ,περα απο τα μπραβο και τις χαρουλες που τους εκανα ,πιστευω γι'αυτο το πηραν χαλαρα και χαιρομαι που δροσιζονται ,οποτε παμε τρεχουν στο νερο,εστω και στα ρηχα (για αυτες βαθια ειναι κ εκει :p ) .
Βλεπω στη θαλασσα μερικους που τα περνουν αγκαλια κ τα πανε στα βαθια και τα αφηνουν να κολυμπανε για να βγουν εξω...αυτο ειναι κριμα ,ισα ισα το στρεσαρουν ,αμα δε θελει να μπει ας μη μπει ,ας παιξει εξω με τα φυκια .

Attachments

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Η Λεβα μας μια θυληκια ροττι δεν εμπαινε με τιποτα.Αλλα ηταν ζηλιαρα.Ετσι μια μερα επιασα αγκαλια την γυναικα μου και μπηκαμε και περπαταγαμε στο νερο.Τοτε η κυρια πηρε την αποφαση να μην μας αφησει αγκαλια για πολυ ωρα και μπηκε κανονικα με σκοπο να μπει αναμεσα μας και να μας χωρισει..Αν ζηλευει δοκιμασε το σε ηρεμη θαλασσα.

Ο Φιντελ δεν πιστευω οτι καταλαβε διαφορα.Μπηκε ο μπουλντοζας κατευθειαν μεσα , κολυμπησε , καταπιε 2-3 κυβικα νερο:eek: και αυτο ηταν , την λατρεψε.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
αλλά τελικά ο αρχέγονος κοκονοτύπος επικράτησε των ξενόφερτων εισβολέων :D:D:D
μια ακόμα απόδειξη οτι πρόκειται για καθαρά ελληνική φυλή (εκπαιδευμένα στο dna τους να μην μπαίνουν στην θάλλασα) :D

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας :)

Τελικά τζίφος :D
Κολύμπι γιοκ,λίγο πλατσούρισμα και μετά από αυτό ούτε που να την πλησιάσει την θάλασσα(μάλλον για να αποφύγει το ξέπλυμα μετά :D ) βέβαια δεν μας ευνόησε και η θάλασσα, είχε κυμματάκι.
Το ευχαριστηθήκαμε βέβαια,απογευματάκι κάτω από την ομπρέλα,και σιέστα στην ψάθα,
το βραδάκι ψάρεμα εμείς, σκάψιμο το σκυλί,κάναμε και νέους σκυλοφίλους,
και δεν πειράζει που δεν έκανε μπάνιο, κάναμε πολλά καινούργια πράγματα, και το σκυλί είχε τρελαθεί από την χαρά του!

Ανεπανάληπτη εμπειρία οι διακοπές με τον σκύλο, αλλά τώρα....τα κεφάλια μέσα:(:mad:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97