Σκύλος και αυτοκίνητο

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Καλησπέρα! Το προβλημα μου με τον Diego ειναι οτι κλαψουριζει πααααρα πολυ μεσα στο αυτοκινητο. Τωρα το Πασχα φυγαμε καποιες μερες για το χωριο (κλασσικα :p) και ταλαιπωρηθηκε πολυ στην διαδρομη. Εγω κανω οτι μπορω για να ειναι ανετα και ασφαλης. Καθεται μονος του στο πισω καθισμα, του στρωνω κουβερτουλα για να καθεται πανω και τον δενω με ζωνη ασφαλειας για σκυλους. Του αφηνω πισω παιχνιδακια και κανενα μπισκοτακι αλλα δεν δινει καμια σημασια. Απο τη στιγμη που θα μπουμε στο αυτοκινητο δεν σταματαει το κλαψουρισμα!! Και απο τη μια το θεωρω λογικο γιατι ειναι 5,5 ωρες ταξιδι αλλα σταματαω καθε τρεις και λιγο για να τον βγαζω βολτα. Ενα αλλο θεμα ειναι οτι δεν θελει να πιει καθολου νερο οσο ταξιδευουμε!!:confused: Τον κατεβαζω, του βαζω στο μπολακι του, τον παρακαλαω μια ωρα κ αυτος τπτ... Αν δεν φτασουμε σπιτι δεν υπαρχει περιπτωση να φαει η να πιει τπτ! Φοβαμαι μην σκασει απο τη διψα καμια ωρα. Τι αλλο μπορω να κανω για να νιωθει ανετα? Επισης μια αλλη μου απορια ειναι το ποσο ζεσταινεται μεσα στο αυτοκινητο. Το καλοκαιρι του αφηνω ανοιχτα παραθυρα (λιγο, ισα να βγαζει το μουσουδακι εξω) αλλα τωρα? Απο τη μια φοβαμαι μην ζεσταθει υπερβολικα με κλειστα παραθυρα, απο την αλλη δεν ξερω μηπως κρυωνει!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Να κρυώνει άμα δεν κρυώνεις εσύ αποκλείεται :)

Πόσες φορές τον έχεις βάλει στο αυτοκίνητο? Ίσως χρειάζεται να συνηθίσει λίγο.
Η Λάρα όσες φορές την είχα βάλει στο αυτοκίνητο, αν κάναμε διαδρομή πάνω απο 10 λεπτά έκανε αμέσως εμετό! Οπότε κι εγώ θεώρησα λογικό να το αποφευγω.
Όμως τώρα τη βάζω πολύ συχνά και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα! Ξαπλώνει στο πίσω κάθισμα και δε τη νοιάζει καθόλου! Απλά την έβαζα και κάναμε μικρές διαδρομές, οδηγούσα προσεκτικά ώστε να μην αγχώνεται και τελικά συνήθισε! Το Πάσχα κάναμε 2+ ώρες διαδρομή (έδωσα δραμαμίνη για καλο και για κακό) και ήταν μια χαρά!

Μήπως τον ενοχλεί η ζώνη ασφαλείας και γι`αυτό κλαψουρίζει? Εγώ δεν έχω ζώνη....ακόμα τουλάχιστον.

Crate έχεις? Αμα χωράει στο αμάξι σου δοκίμασε να τον βάζεις στο crate του!

Ξέμεινα απο ιδέες :p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εμένα άμα με παραπρήξει το Μουφ (που δεν το κάνει συχνά στο αυτοκίνητο), βάζω μουσική και καταλαβαίνει ότι τα κακομαθημένα του χούγια δεν πιάνουν. Επίσης συχνά τραγουδάω πάνω από τη μουσική.:p:D

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δεν τον ενοχλει η ζωνη, προσεχω να μην στο πιεζει.. Και δεν παει και καθε μερα στο αυτοκινητο, αλλα μπαινει αρκετα συχνα. Με το που ανοιγω την πορτα πηδαει μονος του μεσα αλλα το χαζο κλαψουριζει μετα. Κυριως οταν σταματαμε σε κανενα φαναρι.. Στην αρχη ελεγα μηπως φταιει η οδηγηση μου:p αλλα δεν ειναι αυτο γιατι ειμαι πολυ προσεχτικη και γενικα οποιος και να οδηγει, τα ιδια κανει..

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πριν τα βάλω στο αυτοκίνητο πάντα τα πάω μια βόλτα 10-15λεπτών για να ηρεμίσουν. Στο αυτοκίνητο μη του δίνεις σημασία και με τον καιρό θα καταλάβει ότι "it's your way or the highway" :D

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
σε 5μιση ωρες να σκασει απο αφυδατωση, αποκλειεται...χασμουριεται ή απλα κλαιει? γιατι το χασμουρητο συνηθως = ζαλιζεται, αγχωνεται. Εγω στον μεγαλο (Σε ογκο) που τωρα μαθαινει το αμαξι, εχω συνεχεια λιγο ανοιχτο παραθυρι, να παιρνει αερα, νομιζω τον βοηθαει. Η γιατρος μας ειπε, να μην εχω αποσμητικα μεσα γιατι με την οξεια οσφρηση που εχουν ειναι σαν να λουζεσαι στο ambi pur...τι αλλο...? και νομιζω οτι ειναι κ στον σκυλο...ο Μιλτος μου, (ο πιο μεγαλος σε ηλικια αλλα μικρος σε μεγεθος) εχει κανει αλεξ/πολη - βρυξελλες στο αμαξι. 3000 χλμ, μες στην χαρα! αφου μολις ανοιξει η πορτα πρωτα μπαινει αυτος κ μετα εμεις..τι να πεις...

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
Το χειμώνα κάνω συνολικά 3 ώρες διαδρομή με τα σκυλιά μου καθημερινά (1,5 ώρα πήγαινε και άλλη τόση επιστροφή). Στην αρχή τους έκανα πολύ μικρές διαδρομές και μετά ξεκίνησα τη μεγάλη διαδρομή. Είχα λίγη κλάψα και εμετούς αλλά συνήθισαν και τους αρέσει πολύ. Δεν τολμάω να ανοίξω την πόρτα και μου χώνονται μέσα στο αμάξι. έχω αγοράσει πολυμορφικό αμάξι και τις έχω πίσω στο χώρο αποσκευών, χωρίς παράθυρο ανοιχτό (να μην έχουμε επισκέψεις από σφήκες κτλ) και με τον κλιματισμό για ευχάριστη θερμοκρασία. Κάνε λίγη υπομονή και θα συνηθίσει. Όταν κλαψουρίζει απλά μην δίνεις σημασία....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το χειμώνα κάνω συνολικά 3 ώρες διαδρομή με τα σκυλιά μου καθημερινά (1,5 ώρα πήγαινε και άλλη τόση επιστροφή). Στην αρχή τους έκανα πολύ μικρές διαδρομές και μετά ξεκίνησα τη μεγάλη διαδρομή. Είχα λίγη κλάψα και εμετούς αλλά συνήθισαν και τους αρέσει πολύ. Δεν τολμάω να ανοίξω την πόρτα και μου χώνονται μέσα στο αμάξι. έχω αγοράσει πολυμορφικό αμάξι και τις έχω πίσω στο χώρο αποσκευών, χωρίς παράθυρο ανοιχτό (να μην έχουμε επισκέψεις από σφήκες κτλ) και με τον κλιματισμό για ευχάριστη θερμοκρασία. Κάνε λίγη υπομονή και θα συνηθίσει. Όταν κλαψουρίζει απλά μην δίνεις σημασία....
Εδώ να πω κάτι που μπορεί να διαφωνίσουν πολλοί μαζί μου. Το αργά και σταθερά καλό είναι να γίνεται όταν ο σκύλος έχει κάποια φοβία. Όταν δεν κάθεται στο αυτοκίνητο λόγου υπερέντασης ή έλλειψει υπομονής τότε ΔΕΝ κάνουμε μικρές διαδρομές. Γιατί όταν ανοίξεις την πόρτα να βγει απο το αυτοκίνητο ο σκύλος δεν έχει ηρεμίσει ούτε έχει αποδεχτεί το αυτοκίνητο. Όπως μπήκε έτσι βγήκε.
Εγώ στην αρχή την πήγα μεγάλες βόλτες. Μετά την μία ώρα περίπου τα παράταγε και απλά καθόταν ήρεμα στο κάθισμα. Τότε και μόνο τότε την άφηνα να βγει. Έτσι με τον καιρό καταλαβαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι μέρος που δεν πηδάμε, γλυφουμε, γαυγιζουμε αλλά κάνουμε υπομονή.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ευχαριστω για τις συμβουλες, αν τα περισσοτερα απο αυτα τα εχω ηδη δοκιμασει.. Ίσως πρεπει να το παρω αποφαση οτι δεν του αρεσει το αυτοκινητο!! Το μόνο που μου κανει εντυπωση ειναι πως οταν ανοιγω την πορτα, μπαινει μεσα μονος του, τρεχοντας! Με το που κλεινει ομως η πόρτα, αρχιζουν τα πανηγυρια! Απο την άλλη σκεφτομαι πως μπορει να εχει συνδιασει στο μυαλο του "αυτοκινητο αρα κτηνιατρος" και γι αυτο να φοβαται. Τι να πω...

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
τις μικρές διαδρομές τις κάνεις για να συνηθίζουν και να μην ζαλίζονται! έχω μαζέψει 3 φορές εμετό από Γ.Π. και δεν ήταν και ότι καλύτερο! Μια φορά δε έκανε και κακά μέσα (οκ εκεί φρίκαρα τελείως). Απλά μην δίνεις σημασία στην κλάψα. Θα συνηθίσει και θα το πάρει απόφαση. Για να μπαίνει με χαρά μέσα πρέπει να του αρέσει. ίσως να σου κλαψουρίζει για να σταματήσεις και να τον βγάλεις βόλτα..... Εμένα τώρα κοιμούνται του καλού καιρού και λίγο πριν φτάσουμε ξυπνάνε και χαζεύουν έξω να περάσει λίγο η ώρα

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Μηπωσ τον πηγεσ πρωτη βολτα με το αμαξι στον κτηνιατρο?
Γενικα η πρωτη του βόλτα με το αυτοκινητο ηταν πολυ τραυματικη εμπειρια.. Τον πήρα απο την κοπέλα που μου τον έδωσε, αποχωρίστηκε την οικογενεια του και εκλαιγε συνεχεια, και μετα αμεσως τον πηγα στον γιατρο για τα πρωτα του εμβολια. Και γενικα τις περισσοτερες φορες που μπαινει στο αμαξι ειναι για να παμε στον γιατρο, ισως να ειναι απο αυτο...

Angel3

Well-Known Member
23 Απριλίου 2011
54
0
Μυτιλήνη
κατα μεγαλη πιθανοτητα ναι ,μπορεισ να δοκιμασεισ να τον πηγαινεισ βολτα με το αμαξι καπου κοντα να παιζειτε ετσι ωστε να συνδεση το αμαξι με παιχνιδι

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
lenaki124 μία αλλη λύση είναι στο πορτ παγκάζ μεσα στο κλουβί μεταφοράς του. Τον εξοικιώνεις πρώτα σπίτι με λιχουδιές και παιχνίδια ,ώστε να μπαίνει άφοβα . Νοιώθουν πιό ασφαλής και άνετα μέσα σε κάτι που γνωρίζουν ήδη και επίσης δεν σε αποσπούν και από την οδήγηση .

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δεν του εχω κλουβι, και δεν νομιζω να χωραει ενα στο μεγεθος του. Και 5,5 ωρες πισω? Απο που θα παίρνει αέρα? Φοβάμαι μην σκάσει! Καλύτερα στον χώρο του και ελπίζω να συνηθίσει σιγα-σιγα.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Η Baroque στην αρχη ειχε μεγαλο προβλημα με το αμαξι. Αν και δεν κουνιοταν ρουπι απο εκει που καθοταν οταν εμπαινε το κλαψουρισμα ηταν απιστευτο. Απιστευτα σαλια και εμετους. Το οριο της ηταν 20 λεπτα. Μετα εκανε εμετο. Ολοκληρη μαχη για να κατεβει τα σκαλοπατια για το υπογειο γκαραζ και δευτερη μαχη για να μπει στο αμαξι. Δοκιμασα ολους τους τροπους (εκτος απο χαπια) για να συνηθισει το αμαξι. Αποτελεσμα μηδεν. Τελικα το πηρα αποφαση εγω, το πηρε αποφαση και αυτη και ολα σχεδον καλα. Θελει ενα μικρο τραβηγμα για να κατεβει τα σκαλια (και οταν λεμε μικρο εννοουμε μικρο) και σταθερο βηματισμο απο μενα προς το αμαξι. Επειδη ακομα θελει να ξεφυγει απο το διαβολικο κουτι η εκφραση "Baroque δεν το διαπραγματευομαστε θα μπεις στο αμαξι" πιανει παντα για να σταματησει να τραβαει προς την αντιθετη κατευθυνση και να αρχισει να περπαταει προς το αμαξι. Το κλαψουρισμα διαρκει μονο μερικα δευτερολεπτα μεσα στο αμαξι και μετα τελος. Φροντιζω να μην την εχω ταισει αρκετες ωρες πριν την βολτα με το αμαξι για να μην κανει εμετους. Και εννοειται οτι καναμε βολτα με το αμαξι οχι μονο για τον κτηνιατρο αλλα και για μερη που ηξερα οτι θα περασει καλα. πχ παραλια.
Αφου μπαινει στο αμαξι μονος του και το μονο προβλημα ειναι η γκρινια μπορει ακομα να φοβαται οτι θα τον αφησεις και θα σε χασει. Να κανετε βολτες και σε ωραιους προορισμους για να ξεχασει οτι αμαξι=κτηνιατρος ή αποχωρισμος απο την οικογενεια.
Με τον καιρο θα το ξεπερασει ή εστω και μειωθει η πολλη γκρινια.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Δεν του εχω κλουβι, και δεν νομιζω να χωραει ενα στο μεγεθος του. Και 5,5 ωρες πισω? Απο που θα παίρνει αέρα? Φοβάμαι μην σκάσει! Καλύτερα στον χώρο του και ελπίζω να συνηθίσει σιγα-σιγα.
Υπάρχουν για όλα τα μεγέθη .Είναι πλαστικά τετράγωνα και μπροστά όλη η πόρτα είναι με κάγκελο ψιλό .Μπορείς να τον δεις κανονικά από μπροστα.
Θα είναι ακριβό αλλά το παίρνεις μία φορα ...
Δεν θα τον αφήσεις 5,5 ώρες ακατούρητο!!! :) Τις στάσεις εννοείται πως τις κάνεις .
Αν βρω κάποια εικονα θα σου στείλω σε π.μ

minipin

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
65
1
Πάτρα
Καλημέρα ξανανοίξω αυτό το θέμα μιας έχουμε και εμείς πρόβλημα με το αυτοκίνητο, κάθε φορά που μπαίνει μέσα και ταξιδεύουμε, κάνει εμετό. Τώρα λόγω Χριστουγέννων λέμε να πάμε στο χωριό που είναι τρεις ώρες δρόμος. Κάθε φορά που πάμε κάποιο ταξίδι παραλείπω το προηγούμενο γεύμα μήπως αυτό τον ενοχλεί αλλά τίποτα. Σκέφτηκα να του δώσω δραμαμίνη, αλλά έχω μερικές απορίες. Του δίνω μια δραμαμίνη από αυτή που παίρνουμε και εμείς?(είναι 3,5 κιλά) Έχει παρενέργειες μετά?

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ρωτα καλυτερα τον κτηνιατρο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Ειναι πολυ μικρο το σκυλακι σου και σε ηλικια και σε κιλα, οποτε πρεπει αυτος να σου πει ακριβως την ποσοτητα απο το ηρεμιστικο που θα του δωσεις.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλό είναι οι πρώτες βόλτες του σκύλου με αυτοκίνητο να γίνονται με προορισμό κάποιο πάρκο ή γενικά κάπου που νιώθει ωραία. Τα δικά μου μόλις πάρουν χαμπάρι ότι πάμε με το κάρο κάθονται σούζα για να τα επιτρέψω να μπουνε μέσα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97