Σκύλος διαβητικών

Nefeli02

New Member
24 Αυγούστου 2011
2
0
Καλησπέρα!

Ενδιαφέρομαι για ένα σκύλο “ειδικών καθηκόντων”. Συγκεκριμένα για ένα σκύλο που να αντιλαμβάνεται τις υπογλυκαιμίες ενός ατόμου με διαβήτη, δηλαδή την πτώση του σακχάρου και να τον προειδοποιεί (diabetic alert dog).

Οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη πολλά χρόνια δεν έχουν ιδιαίτερα συμπτώματα όταν το σάκχαρο τους πέφτει σε χαμηλά (και άρα επικίνδυνα) επίπεδα -απλοϊκά ο οργανισμός τους έχοντας “συνηθίσει” την κατάσταση δεν εκκρίνει αδρεναλίνη.
Υπάρχουν όμως σκύλοι που, μέσω της οσμής του αφεντικού τους, είναι σε θέση να αντιληφθούν την υπογλυκαιμία του, να τον ειδοποιήσουν και αυτός να χειριστεί κατάλληλα την κατάσταση.

Ψάχνοντας έχω βρει εκπαιδευτές στο εξωτερικό.
Γνωρίζω κάποιος για αντίστοιχες υπηρεσίες στην Ελλάδα ή γενικότερα έχει κάποια πληροφορία επί του θέματος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλως ήρθες!
Δε γνωρίζω να σου απαντήσω δυστυχώς :(
Ίσως κάποιος από τους εκτροφείς του φόρουμ να ξέρει κάτι.
Πάντως μου φαίνεται δύσκολο να υπάρχει στην Ελλάδα αυτό που ζητάς... περιμένω κι εγώ να δω τις απαντήσεις :)

Θα ήταν πολύ δύσκολο για σένα να ψάξεις στο εξωτερικό?

Nefeli02

New Member
24 Αυγούστου 2011
2
0
Σε ευχαριστώ!

Θα ήταν πολύ δύσκολο για σένα να ψάξεις στο εξωτερικό?

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να το αποφύγω.

Λέγεται ότι στη ρουτίνα της καθημερινότητας (ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι όπως ο σκύλος οδηγός τυφλών αλλά κατά τα λοιπά ένας "συνηθισμένος" σκύλος που όταν χρειαστεί, πχ μία φορά την εβδομάδα, θα πρέπει να αντιληφθεί την υπογλυκαιμία και να σε ειδοποιήσει) είναι πιθανό να αμελήσει το καθήκον του.
Σε τέτοια ζητήματα, όσο διατεθιμένος ή καλοπροαίρετος και αν είναι ο εκπαιδευτής νομίζω ότι θα προκύπτουν πρακτικά προβλήματα.

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
Καλησπέρα!

Διάβασα ένα ενδιαφέρον άρθρο στο θέμα, υπάρχει και μια Γερμανίδα εκπαιδευτρία με 4-5 σκυλία, που έχουν αυτό το καταπληκτικό ταλέντο! Τρία από αυτά είναι διασταυρώσεις. Ενας τουρίστας που πάσχει από διαβήτη τυπό Ι είχε πάρει ένα αδεσπότο από την Σάμο μαζί του στην Γερμανία, μετά από διακόπες και ανακάλυψε μετά από καιρό το ταλέντο του! Τον ξύπνούσε κάθε φόρα όταν κινδύνευε να πέσει σε κώμα! Χώρις εκπαίδευση! Υπάρχει ένα σαιτ το www.assistancedogseurope.org, μήπως μπόρουνε να σε βοηθήσουνε έκει. Εχούνε μέλους σε 19 χώρες της Ε.Ε. δυστηχώς όχι στην Ελλάδα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97