Σκύλος για φύλαξη

epinephelos

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2012
45
0
καλησπερα σας . εχω ενα θυληκο γερμανικο ποιμενικο ενους ετους , το διαλεξα γιατι μου ειπαν οτι ειναι γεννημενα φυλακες , ειναι ακριβως ενους ετους , και φωναζει γαβγιζει ,, αλλα ολα αυτα μπροστα μου , οταν δεν ειμαι στο σπιτι δεν ειναι φυλακας , ναι μεν γαβγιζει και κανει φασαρια αλλλα μολις μπει στον κηπο ο οποιοσδηποτε εκεινη αμεσως κρυβεται και δεν ξαναακουγεται , φανταστειτε τωρα την ιδια ιστορια αλλά με κλεφτη ,, τραγικο μου κλεψανε ενα μηχανακι . και παλι θεωρω οτι ειναι ακομα κικρη για να βγαλει το ενστικτο του φυλακα. καποιοι λενε οτι επειδη ειναι θυληκο θα πρεπει να περιμενω μετα την πρωτη γεννα ,, αλλοι λενε οτι παει δεν θα γινει φυλακας ποτε και μου προτεινουν την ιδια ρατσα αλλα σε αρσενικο , γιατι λενε οτι τα θυληκα ναι μεν ειναι ποιο εξυπνα αλλά ειναι δειλα ενω το αρσενικο ειναι θαραλεο ,, μπορει καποιος να με διαφωτισει , την Μαϊρα δεν θα την αλλάξω με τιποτα ,, αλλα επειδη εχω προβλημα με τις ληστειες μπορει να παρω και ενα αλλό ,, αλλά τι θα γινει με την Μαιρα. παει τελειωσε, αυτο ηταν , παρακαλω πειτε μου την γνωμη σας ?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αρχικά θα σε καλωσορίσω και θα σου ευχηθώ να περνάς πάντα καλά με το σκύλο σου
Όταν λέμε ότι ένα σκυλί είναι φύλακας αυτό δε σημαίνει ότι κάποια στιγμή ξαφνικά θα αρχίσει να εκτελεί χρέη φύλαξης .
Όλα αυτά είναι ένστικτα που πρέπει να καλλιεργούνται , απλά κάποια σκυλιά το έχουν περισσότερο και κάποια λιγότερο .
Το σκυλί είναι αρκετά μικρό ακόμα και έτσι όλα μπορούν να διορθωθούν , το σημαντικό είναι ο σκύλος να εκπαιδευτεί .
Σημαντικός παράγοντας είναι ο χαρακτήρας του σκύλου και το πώς έχει μεγαλώσει μέχρι σήμερα , τι ερεθίσματα έχει δεχθεί , αν έχει φοβίες και ένα σωρό άλλα θέματα .
Ο καλύτερος τρόπος να βοηθηθείς είναι να απευθυνθείς σε κάποιον εκπαιδευτή που θα μιλήσει μαζί σου και θα ελέγξει και το σκύλο.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
καποιοι λενε οτι επειδη ειναι θυληκο θα πρεπει να περιμενω μετα την πρωτη γεννα ,,

Πολυ θα ηθελα να τους γνωρισω αυτους τους καποιους...
Και πως θα γινει ακριβως; Αυτοματα με το που γεννησει θα γινει φυλακας;
...Ε ρε γλεντια....

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Καλώς ήρθες δεν σημαίνει πως επειδή ειναι γερμανικό ποιμενοικο ειναι γεννημένος φύλακας,σίγουρα έχει φοβίες ο σκυλος και θα χρειαστεί εκπαίδευση για φύλαξηβεβαια ειναι μικρή ακόμα για να βγάλει πραγματική φύλαξη που σημαίνει ο σκυλος ειναι κρυμενος και παρακολουθεί χωρίς να γαυγηζει και Μόλις ο ύποπτος ακουμπήσει πόρτα,κάγκελο ξεκινάει. Εγω είμαι σίγουρος πως κατι αλο συμβαίνει όπως πως την απέκτησες γιατι παίζει ρολο μεγάλο στα βοιωματα που είχε ο σκυλος και βγάζει αυτή την συμπεριφορά

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
Εκτός του ότι είναι μικρή ακόμα και δεν έχει την αυτοπεποίθηση που πρέπει ,
μήπως έχει φάει και καμία ψηλή ;
Καλο θα ήταν να μας πεις και απο που την πήρες

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μήπως να σκεφτόσουν να βάλεις συναγερμό στο σπίτι σου;

Γιατί να διακινδυνεύσεις την ζωή του σκύλου σου και μάλιστα εν γνώση σου για να προστατέψεις το σπίτι σου;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
απευθύνσου σε έναν σοβαρό εκπαιδευτή....
μπορεί να μη γίνει φύλακας ποτέ αλλά δεν φαντάζομαι ότι θα θέλεις να ζεις για πάντα με έναν σκύλο που φοβάται...

η φύλαξη δεν έχει να κάνει με το φύλο του σκύλου αλλά με τις εξής προϋποθέσεις....
1/το σκυλί να είναι απο επιλεγμένη γέννα ....
2/ να έχει μεγαλώσει σε συνθήκες οπου το ένστικτο του φύλακα να έχει ενθαρρυνθεί και δουλευτεί σωστά...
3/ να έχει κοινωνικοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό......

epinephelos

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2012
45
0
την πηρα απο ιδιωτη με χαρτια γνισιωτητας , και την μητερα και τον πατερα τους γνωριζω ,, και ειναι αρκετα ισοροπημενα σκυλια ,, ειμαι αρνήτικος στο ξυλο, φοβαμαι ομως μην την επηρεασαν τα πολλά χαδια, και το θεμα του εκπαιδευτη στην περιοχη μου δεν ειναι και οτι καλητερο ειμαι απο νοτιοανατολικη κρητη και ο μονος εκπαιδευτης εδω ειναι καποιος με <<αμφιβολες>> τεχνικες εκπαιδευσης ,,

Last edited:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Καποιοι εκτροφεις Γ.Π εκει στην Κρητη μπορουν να σου φανουν χρησιμοι.Εχουν δουλεψει με γερμανικα και ξερουν την ιδιοσυγκρασια τους.
Η πηγη αποκτησης του παντως δεν ειναι και η πιο ενδεδειγμενη ετσι?Εχει χαρτια η σκυλιτσα σου?

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Παντως ρε παιδια αν ισχυει οτι αμα αγκαλιαζεις , χαιδευες , και αλλα τρυφερα τον σκυλο σου , τοτε ο δικος μου δεν θα γινει ποτε φυλακας.
Χιλιες φορες να μην φυλαει και να βαλω συνεγαρμο , παρα να μην εκδηλωσω την αγαπη μου στο προσωπο του που μου την επιστρεφει πολλαπλασια.

Ασε που πιστευω οτι αν ειμαστε πολυ δεμενοι , θα μας εχει εννοια και δεν θα αφησει κανεναν να μας πειραξει.:)

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Οσο περισσοτερη αγαπη λαβει ενα σκυλος απο εσενα τοσο καλυτερα θα σε φυλαξει.Το σκυλι ουτε μαμουχαλο γινεται ουτε κοτα ουτε τιποτα αλλο.Δενεται μαζι σου περισσοτερο και να ξερεις οτι οταν χρειαστει θα σε προστατεψει εσενα και την οικογενεια σου στο μεγιστο

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
γιατί δε βάζεις συναγερμό στο σπίτι σου; και αν το πρόβλημα είναι η αυλή βάλε αισθητήρες που πιάνουν απο 40 κιλά και πάνω
και ψάξε να βρεις τι φταίει και κρύβεται το σκυλί
διόλου απίθανο είναι να εκπαιδευτεί για φύλαξη το σκυλί αλλά δε μπορείς να βασίζεσαι σε αυτό αποκλειστικά σε κάποιες περιπτώσεις, ιδιαίτερα στη δικιά σου που είναι στην αυλή απ'οτι κατάλαβα και η φόλα είναι η πρώτη λύση του επίδοξου ληστή αν θέλει να μπει στο σπίτι σου

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
κανενα σκυλι οπως καταλαβες δεν γενιεται φυλακας.ειναι σαν να λεμε οτι ολα τα αγορακια ,με το που βγουν απο την κοιλια ,ξερουν μπαλα.μπορει να παιζουν,να εχουν τασεις,αλλα καποιος πρεπει να τους δειξει 5 πραγματα.τα περι γεννας,ξεχασε τα,δεν παιζουν τετοια σεναρια.απλα η σκυλα θα ειναι επιφυλακτικη τον πρωτο καιρο ,επειδη θα εχει τα κουταβια.αυτο ομως δεν ειναι λογος να ζευγαρωσεις την σκυλα.

απο εκει κ μετα,τα χαδια δεν ειναι το στοπ στην φυλαξη.θα στο επιβεβαιωσουμε πολλοι αυτο,μιας που εχουμε σκυλους χαδιαρηδες ,αλλα παρολα αυτα αν τους κανεις ντου,θα σου κανουν ντουντου!οποτε μην κοψεις απο την σκυλα σου τα χαδια.

αυτο που θελει η σκυλιτσα,οπως σου ειπαν κ τα παιδια,ειναι ενας εκπαιδευτης ,που αρχικα θα της τονωσει το εγω της.η αυτοπεποιθηση ειναι σημαντικη.βεβαια,δεν ες κ υπερβολικη...η αυτοπεποιθηση ειναι δικοπο μαχαιρι.μπορει να χασει την ζωη του ενα σκυλι απο αυτην.οποτε φιλε μου,ενας εκπαιδευτης θα ριξει φως στην υποθεση σου...

Valou

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
134
0
Αιγάλεω,Αγία Βαρβάρα
Οι ληστές ή ο ληστής μπορεί να έχει όπλο...Πως θα νιώσετε εάν σας σκοτώσει τον πολύ καλά εκπαιδευμένο σκύλο σας?
Καλύτερα αγοράστε συναγερμό και συμβουευτείτε έναν καλό και έμπειρο εκπαιδευτή για να τονώσει την αυτοπεποίθηση τη σκυλίτσας σας σιγά σιγά..
Δεν ξέρω πολλά αλλά αυτό θα σκεφτόμουν αν ήμουν στη θέση σας!!!:)

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Οι Γερμανικοί Ποιμενικοί είναι σκυλιά εργασίας,και μια από τις δουλειές τους είναι να προστατεύουν τον χώρο τους και την οικογένεια τους.
Μην τα ξεχνάμε αυτό,και γινόμαστε υπερευαίσθητοι με τον σκύλο μας.
Σαφώς και παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του,αλλά μην φτάνουμε στο σημείο να αρνούμαστε την εργασία του σκύλου μας.

Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ να επέμβει,αλλά αν χρειαστεί τότε πρέπει να το κάνει.

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
καλησπερα και απο εμενα..εχεις σκεφτει να παρεις καποιον συναγερμο??? παντα θεωρουσα τα σκυλια συντροφια και οχι αντικλεπτικα.....το λεω με ολη την καλη διαθεση(γιατι ο γραπτος λογος παρεξηγειται πολλες φορες).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ