Σκύλος γειτόνα

Andrianna

Active Member
27 Μαϊου 2012
29
0
Απο που να ξεκινησω δε ξερω...Πριν 4 χρονια ακριβως μια μερα του καλοκαιριου μας ηρθε στην αυλη μας ενα σκυλακι... Καθως οι αποστασεις μεταξυ των σπιτιων στο μερος που μενουμε ειναι μεγαλουτσικες και οι επαφες με αυτους ελαχιστες εως μηδαμινες θα ελεγα δεν ηξερα αν ανηκει σε καποιον κ ετσι το φροντισα για 2-3 μερες κ μετα παλι εξαφανιστηκε οπως ηρθε.
Επειτα απο 2 μερες ξαναηρθε κ εμεινε παλι για 2 μερες κ ξαναφυγε...
Για να μην πολυλογω...αυτο γινοταν τον ιουλιο κ αυγουστο του 2008 μεχρι που εψαξα κ εμαθα πως ανηκε σε ενα γειτονα 600 μετρα μακρυα απο εμας ο οποιος μολις του ειπα πως το σκυλι ερχεται σπιτι μας η μονη του απαντηση ηταν << και εμεις αναρωτιομασταν που χανεται!>>
Το σκυλι εφευγε γτ πηγαινε εκει να φαει καθως δεν ετρωγε καθολου φαγητο απο εμας και οπως μου ειπε ο ιδιοκτητης του ηταν εκπαιδευμενο να μη τρωει απο ξενα χερια για να φαει φολα...

Το σκυλι αρχισε να τρωει απο τα χερια μου 2 χρονια μετα που ερχοταν σπιτι μας...
Ενημερωνα τον ιδιοκτητη πως το σκυλι ηταν σε εμας αλλα δεν ειχε ποτε ερθει να το παρει ή να ρωτησει αν ζει αν ειναι καλα κλπ καθως ηξερε πως ηταν σε εμας.Πολλες παρασκευες που θελαμε να φυγουμε για σ/κ εγω η ιδια το πηγαινα πισω σπιτι του...ετσι λοιπον το σκυλι ηταν ελευθερο να πηγαινοερχεται στα δυο σπιτια του οποτε ηθελε...
Το τελευταιο 1 χρονο το σκυλι ζει σχεδον αποκλειστικα σπιτι μας.
Ολο το χειμωνα σχεδον τον εβγαλε μεσα στο σπιτι μας...και μεσα εννοω μεσα κυριολεκτικα κ οχι στην αυλη .
Τα παιδια μου το χτενιζουν το καθαριζουν απο τα αγριοχορτα που κολανε πανω του, ακομα και τσιμπουρι του βγαλαμε απο πανω του πριν ενα μηνα κ το ψεκασαμε για τσιμπουρια.
Τα παιδια μου εχουν δεθει τρομακτικα μαζι του εξου και το τελευταιο χρονο θελω και ψαχνω να παρω ενα σκυλο δικο μας .
Το θεμα μου τωρα ειναι αλλο...
Προχθες λοιπον ερχεται αυτος ο κυριος μετα απο 4! χρονια και μας βαζει τις φωνες λεγοντας πως κραταμε(!)το σκυλο του σπιτι μας και πως ο γαμπρος του στον οποιο ανηκει το σκυλι ειναι πολυ θυμωμενος μαζι μας (!!..εγω αυτον τον γαμπρο δεν τον δει ποτε στη ζωη μου :S ) και πως αν το σκυλι ξαναερθει να το διωξουμε για να γυρισει σπιτι του! πως να το διωξω και ποιο σπιτι τωρα εννοει δε ξερω...
Την ωρα εκεινη ευτυχως σταθηκα ηρεμη κ του απαντησα απλα πως το σκυλι δεν το κραταμε με τη βια εδω ουτε το εχουμε δεσει σπιτι μας....Το σκυλι ερχεται κ φευγει οποτε θελει και φυσικα αν ο γαμπρος του ειναι ενοχλημενος και δε θελει το σκυλι να ερχεται σε εμας να το περιορισει στην αυλη του.
Μου ειπε πως το σκυλι βρισκει τροπο και φευγει απο τη μαντρα και γι αυτο εγω να το διωξω αν ξαναρθει.

Πειτε μου τι πρεπει να κανω.
Το σκυλι πραγματικα το λατρευουμε.
Και φυσικα δε μπορω να το διωξω!!Δλδ να του πω τι? Φυγε πηγαινε σπιτι σου?!
Και να το κανω.... θα ξαναρθει αν φυγει απο εκει.Και μετα τι?Θα ερθει παλι αυτος να μου πει πως περνω το σκυλο του?!

Το σκυλι αυτη τη στιγμη που σας γραφω καθεται ξαπλωμενο διπλα μου...οπως τα περισοτερα βραδυα , μερες , νυχτες απογευματα....

Μια μερα με ρωτησε η μεγαλη μου κορη....μαμα αν παρουμε δικο μας σκυλο, η λιζα (λιζα λεγεται το σκυλι του γειτονα) δε θα ζηλεψει???
Της απαντησα πως η Λιζα δεν ειναι δικο μας σκυλι κ απλα θα γυρισει σπιτι της αν εμεις φερουμε αλλο σκυλο εδω...

Εχω κανει λαθος που φροντιζα το σκυλο κ εμαθε σπιτι μας???
Πρεπει να τον διωξω με το ζορι??Πως δλδ θα γινει αυτο??

Τι να κανω πειτε μου....

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Χμμμ εξαρτάται...

Εγώ θα το συζητούσα, όσο πιό διεξοδικά γίνεται με το γείτονα...και το γαμπρό του... (Άσε που αν ήμουν ο γείτονας δεν ξέρω αν θα ήθελα ένα σκυλί που "ξενοκοιτάει", αλλά αυτό είναι δική του υπόθεση...)

Μπαααας και θέλει να τον αγοράσετε και γι'αυτό ή όλη ιστορία? Αν είναι όντως κάτι τέτοιο, τότε τί να πώ? Τόσο πολύ έχουν πέσει οι αξίες μας με την κρίση... Ααααχ.... Αν παίξει αυτό το σενάριο, και αααααααννννν την αγοράσετε, φροντιστε να τσιπαριστεί στο όνομά σας, ή αν είναι ήδη τσιπαρισμένη, να αλλαχτούν τα στοιχεία. Φωτογραφία της κυρίας που το'χει δίπορτο, δε θα δούμε?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ανδριάννα, αν και θα συμπεριφερόμουν διαφορετικά στον λακαμά, αν ήμουν στην θέση σου, θα σου έλεγα, αν το βαστάει η τσέπη σου, να του κουνήσεις ένα πενηντά-ευρω στην μούρη του και να αποκτήσεις το σκυλί και τυπικά.
Και βέβαια αμέσως τσιπάρισμα στο όνομά σου...

Andrianna

Active Member
27 Μαϊου 2012
29
0
Απο φωτογραφιες...πολλες!!Αφου σαν να ειναι δικη μας ειναι :( .... πως ανεβαζω εδω φωτογραφιες?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πατάς το κουμπάκι που λέει "επεξεργαστης κειμένου" και μετάτον συνδετήρα (συννημενα αρχεία) την επιλογή upload files from your computer. Tα υπόλοιπα όπως τα ξέρεις...

α! και... σημασία,πες στο γείτονα, δεν έχει σε ποιόν ανηκει το σκυλί, αλλά πιοί ανήκουν στο σκυλι... Αλλά τί λέω, σιγά μην καταλάβει τη διαφορά..

Last edited:

Andrianna

Active Member
27 Μαϊου 2012
29
0
Τι να κανω δε ξερω... ειμαι σκασμενη! Αν ξανα ερθει να του πω να το παρουμε, να το αγορασω?Και αν απαντησει αρνητικα?Μετα τι θα κανω που το σκυλι θα ερχεται σπιτι μας?Γτ θα ερχεται ειναι σιγουρο..θα βρσκει τροπο να φευγει κ θα ερχεται οπως κανει 4 χρονια τωρα.

Andrianna

Active Member
27 Μαϊου 2012
29
0
Και κατι ακομα...μπορει να κινηθει νομικα απεναντι μου??Δλδ να παει να καταγγειλει πως του εκλεψα το σκυλο?? Ολα εχω αρχισει και τα σκεφτομαι πια...
Το σκυλι δε ξερω αν ειναι τσιπαρισμενο.
Ξερω πως ειναι πληρως εμβολιασμενο καθως τον ειχα ρωτησει πριν 3 χρονια και ο ιδιος μου ειχε πει πως το σκυλι εχει ολα τα εμβολια του και να μη φοβαμαι τπτ για τα παιδια !!Και επισης ειναι και στειρωμενη.Για τσιπακι ομως δε ξερω αν εχει...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το αν έχει τσιπάκι ή όχι, μπορεί να στο πεί οποιοσδήποτε κτηνίατρος έχει σκάννερ. Κανονικά θα έπρεπε να έχουν όλοι, καθώς το τσιπαρισμα είναι υποχρεωτικό από το νόμο.

Νομίζω ότι νομικά μπορεί να κινηθεί εναντίον σου, μόνο αν είναι τσιπαρισμένη κι έχει κάνει δήλωση απώλειας. Με την ίδια λογική κι εσύ θα μπορουσες να κινηθείς νομικά εναντίον του, για εγκατάλειψη (εφ'όσον δεν έχει δηλωσει απώλεια) ή για το ότι δεν μεριμνά να μείνει ο σκύλος του να μην εισέρχεται ανεξέλεγκτα σε δημόσιους και ιδιωτικους χώρους, όπως ορίζει ο νόμος. Δυστυχώς το νομίζω είναι η λέξη κλειδί εδώ... Και συνηθίζω να λέω (σε δικά μου άτομα) τα νομίσματα στην Τράπεζα... Κάποιος ενήμερος βρε παιδιά????

Πάντως αν είναι να το τραβήξετε τόσο.... Και να πάτε στα δικαστήρια... Κρίμα που έχουμε την ιστορία μόνο από τη δική σου πλευρά... Πραγματικά με τρώει η περιέργεια για τη δική τους οπτική γωνία...

Andrianna

Active Member
27 Μαϊου 2012
29
0
Εγω δεν εχω σκοπο να τραβηξω τιποτα.Το σκυλι πιστευω πως ειναι μπερδεμενο.Αγαπαει κ εμας αλλα αγαπαει κ εκεινους γι'αυτο και φευγει 1-2 μερες και παει να τους βλεπει...Εκεινοι εχουν ακομα 4-5 σκυλια. Εχω δει πολλα μεσα απο τη μαντρα τους αλλα δε καταλαβαινω ποσα ειναι.Ισως της λειπουν και οι φιλοι της δλδ και παει εκει να τους βλεπει. Σκεφτομαι αυριο να παω να τον βρω και να του πω πως δε μπορω να διωξω το σκυλι να ερθει σπιτι του για να μη λεει το κραταω το σκυλι (το λεω κ φρικαρω δλδ!! ακου κραταω το σκυλι αχχ... ! ) . Αν θελει ας ερθει να το παρει μονος του. Αλλα αν το σκυλι ξεφυγει παλι κ ξαναρθει σπιτι μου σε 1-2-3 μερες ? Τοτε τι ?

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Λοιπον επειδη δεν μ αρεσε η σταση του τυπου καθολου διαβαζοντας το θεμα σου και επειδη ειναι και μικρα στην μεση εψαξα και βρηκα το εξης!!

http://www.evonymos.org/files1/653nomos 2017.pdf

Πηγαινε στην σελιδα 3 στο κεφαλαιο 2 λεει το εξης:

Καθε ατομο που εχει ζωο συντροφιας η ασχολειται με αυτο πρεπει να του παρεχει τις εγκαταστασεις,τις φροντιδες και την προσοχη που λαμβανουν υποψη τους τις συνηθειες του συμφωνα με το ειδος και την φυλη του και κυριως:
α)να του παρεχει σε επαρκη ποσοτητα την τροφη και το νερο που χρειαζεται.
β)να του παρεχει τις καταλληλες δυνατοτητες ασκησης.
γ)ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ!!!!!!
Ενα ζωο δεν πρεπει να κρατειται σαν ζωο συντροφιας εφοσον:
α)δεν πληρουνται οι προυποθεσεις που αναφερονται στην παραπανω
παραγραφο 2 ή εφοσον
β)παροτι πληρουνται οι προυποθεσεις αυτες το ζωο δεν μπορει να προσαρμοστει στην αιχμαλωσια!!

​οποτε νομιζω οτι μαλλον του κανεις ζημια και δεν σου κανει!!!!

Last edited:

Andrianna

Active Member
27 Μαϊου 2012
29
0

fotispap83 Ευχαριστω για την νομικη ενημερωση . Το εχω ηδη αποθηκευσει στον σκληρο του εγκεφαλου μου και αυριο θα το εκτυπωσω κιολας να το εχω στη τσαντα μου να ειμαι προετοιμασμενη για παν ενδεχομενο.

Μακαρι τα σκυλια να μιλαγαν. Θα τη ρωταγα τι θελει εκεινη να ειναι καλα. Και οτι ηθελε εγω θα συμφωνουσα.
Δεν θελω το σκυλι να παει καταθλιψη ή μελαγχολια αν εγω το χωρισω απο τους ιδιοκτητες του.Θα το εχω κριμα στη ψυχη μου για παντα .
Αν ειναι καλυτερα με εκεινους να μην ερθει σε εμας ξανα...δε θα με πειραξει... αλλα να ειναι καλα.

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Βασικά θα έπρεπε να τον κράξεις που σου λέει ευθρασώς ότι το σκυλί δραπετεύει από τη μάντρα. Fix τη μάντρα ρε τενεκέ. Αν αύριο μεθαύριο το χτυπήσει κανένα αυτοκίνητο τι θα κάνει; Μάλλον τίποτα, αφού δεν τον νοιάζει που το σκυλί χάνεται για μέρες ολόκληρες...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Πολύ μπερδεμένη ιστορία. Πιάσε με τον καλό τον "μην τον χαρακτηρίσω" δήθεν ιδιοκτήτη του και πες του ότι έχουμε δεθεί με τον σκύλο και θα θέλαμε να τον κρατήσουμε. Μην αναφέρεις χρήματα αρχικά. Αν δεις ότι έχει στυλ τραμπούκου τράβηξε το κι εσύ λέγοντας του ότι αυτός είναι ο παράνομος γιατί εσύ ουσιαστικά περιθάλπεις απλά ένα αδέσποτο. Γιατί έτσι όπως το έχει ημιαδέσποτο είναι. Ο σκύλος από ότι κατάλαβα πλέον είναι πολύ περισσότερο χρόνο με εσάς, οπότε νομίζω ότι αν αποχωριστεί εσάς θα στεναχωρηθεί και όχι αυτόν. Απλά επειδή έχει μάθει να πηγαινοέρχεται κάνει τις βόλτες του γιατί ως γνωστόν οι σκύλοι τρελένονται να σουρτουκεύουν.
Εγώ θα προσπαθούσα να το διευθετήσω φιλικά μαζί του αλλά να το λήξω μία και έξω ώστε να μην διαιωνίζεται μια κατάσταση χρόνια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ