Σκύλος έφαγε τον σκύλο μου.

10 Απριλίου 2017
5
0
47
Εχθές Κυριακή έβγαλε ο θείος μου τον σκύλο μου βόλτα και του επιτέθηκε ένας μεγαλύτερος σκύλος και το έκανε κομμάτια το σκυλάκι μου και τώρα χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Έδωσα όλα μου τα χρήματα και τώρα δεν έχω ούτε να φάω και ακόμη χρειάζεται κι άλλα.
πείρα τον δικηγόρο τηλέφωνο και μου είπε οτι και μήνυση να κάνω στο ιδιοκτήτη δεν θα πάρω φράγκο.
Δεν ξέρω τι να κάνω γιατί μετά απο λίγο έφαγε ευτυχώς λίγο τον σκύλο του γείτονα και μετα παρουσία αστυνομικών δάγκωσε και τον θείο μου. Και πάλι όμως η αστυνομία πέρα απο ένα πρόστιμο που θα πληρώσει στο κράτος δεν κάνει τίποτα. αυτός εξακολουθεί να έχει τον σκύλο ελευθερο και το αποτέλεσμα είναι να επιτίθεται σε όποιον ανυποψίαστο περνάει απο εκει.
Φοβόμαστε να βγούμε απο το σπίτι και εκτός αυτου χάνω και το σκυλάκι μου...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.101
Λυπάμαι πολύ για το σκυλάκι σου κι ελπίζω να τα καταφέρει τελικά.
Εχω ολόιδια περίπτωση, πολύ δικού μου ανθρώπου, μόλις πριν λίγες μέρες, που τελικά το έχασε το μικρό του. Δεν τα κατάφερε.

Σχετικά όμως με το νομικό κομμάτι, κάνεις λάθος.
Εκτός από την αυτεπάγγελτη μύνηση που πρέπει να γίνει στον ιδιοκτήτη βάσει νόμου, εφόσον φυσικά τον γνωρίζετε, εννοείται ότι επιβάλλεται να του κάνεις αγωγή, ζητώντας αποζημίωση. Φρόντισε να μαζέψεις όσα περισσότερα στοιχεία μπορείς. Και όποτε εκδικαστεί. Γιατί άμεσα, μην το περιμένεις.

Περαστικά στο σκυλάκι σου!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Εχθές Κυριακή έβγαλε ο θείος μου τον σκύλο μου βόλτα και του επιτέθηκε ένας μεγαλύτερος σκύλος και το έκανε κομμάτια το σκυλάκι μου και τώρα χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Έδωσα όλα μου τα χρήματα και τώρα δεν έχω ούτε να φάω και ακόμη χρειάζεται κι άλλα.
πείρα τον δικηγόρο τηλέφωνο και μου είπε οτι και μήνυση να κάνω στο ιδιοκτήτη δεν θα πάρω φράγκο.
Δεν ξέρω τι να κάνω γιατί μετά απο λίγο έφαγε ευτυχώς λίγο τον σκύλο του γείτονα και μετα παρουσία αστυνομικών δάγκωσε και τον θείο μου. Και πάλι όμως η αστυνομία πέρα απο ένα πρόστιμο που θα πληρώσει στο κράτος δεν κάνει τίποτα. αυτός εξακολουθεί να έχει τον σκύλο ελευθερο και το αποτέλεσμα είναι να επιτίθεται σε όποιον ανυποψίαστο περνάει απο εκει.
Φοβόμαστε να βγούμε απο το σπίτι και εκτός αυτου χάνω και το σκυλάκι μου...
Καταρχήν περαστικά στο σκύλο σ.Αυτο που προέχει είναι να γίνει καλά. Εννοείται ότι θα κάνεις αγωγή και Εννοείται ότι θα αλλάξεις δικηγόρο.Επισης ζήτησε από τους αστυνομικούς που ήταν εκεί τα στοιχεία τους ώστε να μπορείς να τους καλέσεις σαν μάρτυρες. Κάποιες ερωτήσεις τώρα.Το περιστατικό συνέβη στο δρόμο και ο σκύλος ήταν χωρίς λουρί?Η στην αυλή του γείτονα?

10 Απριλίου 2017
5
0
47
Καταρχήν περαστικά στο σκύλο σ.Αυτο που προέχει είναι να γίνει καλά. Εννοείται ότι θα κάνεις αγωγή και Εννοείται ότι θα αλλάξεις δικηγόρο.Επισης ζήτησε από τους αστυνομικούς που ήταν εκεί τα στοιχεία τους ώστε να μπορείς να τους καλέσεις σαν μάρτυρες. Κάποιες ερωτήσεις τώρα.Το περιστατικό συνέβη στο δρόμο και ο σκύλος ήταν χωρίς λουρί?Η στην αυλή του γείτονα?
2 μέτρα απο το σπίτι μου συνέβη το περιστατικό. Ο σκύλος του ήταν χωρίς λουρί και χωρίς συνοδεία. Την κοπάνησε απο την αυλή που τον έχουν.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
2 μέτρα απο το σπίτι μου συνέβη το περιστατικό. Ο σκύλος του ήταν χωρίς λουρί και χωρίς συνοδεία. Την κοπάνησε απο την αυλή που τον έχουν.
Και δεν βγήκε να τον μαζέψει κανείς?Γτ ανέφερες ότι δάγκωσε και άλλο σκύλο και τον θείο σ.Μιλησες με τον ιδιοκτήτη του σκύλου??

10 Απριλίου 2017
5
0
47
Και δεν βγήκε να τον μαζέψει κανείς?Γτ ανέφερες ότι δάγκωσε και άλλο σκύλο και τον θείο σ.Μιλησες με τον ιδιοκτήτη του σκύλου??
Έφαγε τον σκύλο μου και πείρα την αστυνομία.
Μετά απο πέντε λεπτά επιτέθηκε στον σκύλο του γείτονα και τον δάγκωσε ευτυχώς μόνο στο αυτί.
Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, πήγαν ο θείος μου ο γείτονας και οι δύο αστυνομικοί να βρουν τον σκύλο που δάγκωσε τα άλλα δύο και επιτέθηκε μπροστά τους στο θείο μου και τον δάγκωσε στα μαλακά πάνω απο τον γλουτό, ευτυχώς έχει επιφανειακό τραύμα γιατί φόραγε πολλά ρούχα.
Δεν μίλησα με τον ιδιοκτήτη γιατί δεν τον γνώριζα αλλα η αστυνομία μας είπε οτι θα επικοινωνήσει μαζί του για να μαζέψει τον σκύλο, όπως και έκανε.
Του επιβάλανε κάποια πρόστιμα περίπου 2500 ευρώ.
Εμένα το χειρουργείο μου κόστισε 350 ευρώ και κάθε μέρα πληρώνω 44 ευρώ για την περίθαλψή και μάλλον το σκυλάκι δεν θα ζήσει.
έγιναν και άλλα περιστατικά απο τότε σε άλλους ανθρώπους και άλλα σκυλιά ευτυχώς όχι πολύ σοβαρα.
Να κάνω μήνυση;
Θέλει πολλά λεφτα απο ότι ξέρω και δεν ξέρω αν αυτα τα λεφτα τα πέρνεις λόγο του ότι η επίθεση απο σκύλο σε σκύλο δεν είναι κακούργημα όπως λένε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.101
Να κάνω μήνυση;
Θέλει πολλά λεφτα απο ότι ξέρω και δεν ξέρω αν αυτα τα λεφτα τα πέρνεις λόγο του ότι η επίθεση απο σκύλο σε σκύλο δεν είναι κακούργημα όπως λένε.
Αυτό, είναι στην δική σου κρίση.
Μπορείς να κάνεις αγωγή. Ναι, θα σου κοστίσει τώρα ο δικηγόρος, αλλά εκτός τρελλού απροόπτου, στο μέλλον θα τα πάρεις. Μπορείς να απαιτήσεις τουλάχιστον, τα έξοδα νοσηλείας του σκύλου σου και ψυχική οδύνη. Φρόντισε να συγκεντρώσεις όλες τις αποδείξεις, και ακόμη και κάποια βεβαίωση σχετικά με το συμβάν, από το νοσοκομείο. Ακόμη και ο θείος σου, μπορεί να του κάνει αγωγή.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Να πας να τον βρεις με τις αποδειξεις στο χερι μαζι με το αρθρο του νομου που λεει περι ζημιας σε τριτους κ να του πεις ομορφα κ ωραια η σου δινει τωρα τα λεφτα που ξοδεψες η θα του κανεις μυνηση κ αγωγη. Οι κατηγοριες ειναι αρκετες κ ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ βαση νομου να αποζημιωσει για οποια ζημια προκληθηκε απο τον σκυλο του σε τριτους.

Ελαχιστα λογικος να ειναι θα σου δωσει τωρα τα λεφτα για να μην το τραβηξεις. Εστω τα 350 αμεσα.

Αλλαξε δικηγορο, επισης ΑΜΕΣΑ.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Έφαγε τον σκύλο μου και πείρα την αστυνομία.
Μετά απο πέντε λεπτά επιτέθηκε στον σκύλο του γείτονα και τον δάγκωσε ευτυχώς μόνο στο αυτί.
Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, πήγαν ο θείος μου ο γείτονας και οι δύο αστυνομικοί να βρουν τον σκύλο που δάγκωσε τα άλλα δύο και επιτέθηκε μπροστά τους στο θείο μου και τον δάγκωσε στα μαλακά πάνω απο τον γλουτό, ευτυχώς έχει επιφανειακό τραύμα γιατί φόραγε πολλά ρούχα.
Δεν μίλησα με τον ιδιοκτήτη γιατί δεν τον γνώριζα αλλα η αστυνομία μας είπε οτι θα επικοινωνήσει μαζί του για να μαζέψει τον σκύλο, όπως και έκανε.
Του επιβάλανε κάποια πρόστιμα περίπου 2500 ευρώ.
Εμένα το χειρουργείο μου κόστισε 350 ευρώ και κάθε μέρα πληρώνω 44 ευρώ για την περίθαλψή και μάλλον το σκυλάκι δεν θα ζήσει.
έγιναν και άλλα περιστατικά απο τότε σε άλλους ανθρώπους και άλλα σκυλιά ευτυχώς όχι πολύ σοβαρα.
Να κάνω μήνυση;
Πραγματικά λυπάμαι για το σκυλάκι ειλικρινά.Η επίθεση από σκύλο σε σκύλο φυσικά και δεν είναι κακούργημα είναι η φύση.Ομως ο σκύλος ήταν δεσποζομενος άρα η ευθύνη βαραίνει τον ιδιοκτήτη.Προσωπικη μ άποψη είναι να ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας.Επισης η μύνηση κοστίζει 150 ευρώ και σε περίπτωση που κερδισεις το δικαστήριο τα δικαστικά έξοδα είναι πολύ πιθανό να τα πληρώσει ο κατηγορούμενος.Το τι μπορείς να ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη είναι άλλη ιστορία.Ενδεικτικα αναφέρω, ψυχική βλάβη ,μετατραυματικό στρες (για τον θείο),κάλυψη νοσηλείας κλπ κλπ.Το θέμα όμως είναι ότι όλα αυτά μάλλον θα πάρουν χρόνο και αρκετό μάλιστα.Οποτε ξαναλέω ότι ίσως να είναι καλύτερα μαζί τ και να αναλαβεξ

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Ό ιδιοκτήτης είναι ένα κοπρόσκυλο. Και απο ότι έμαθα μπατίρης. Δεν θέλω να γίνει βεντέτα το πράμα. Ούτε να πληγωθεί κανείς άλλος.
Κοίταξε κανείς δε θέλει βεντέτα ούτε να ενοχλεί τον άλλον ή να τον φέρνει σε δύσκολη κατάσταση αλλά σκέψου ότι αν ο ιδιοκτήτης δεν τιμωρηθεί θα βρεθεί κ άλλος σκύλος και άλλος στη θέση του δικού σ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.920
Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που συνέβη και πραγματικά λυπάμαι για τα κοπρόσκυλα που δεν είναι ποτέ σκύλοι αλλά είναι άνθρωποι, δυστυχώς.. Μου φαίνεται αδιανόητο σκύλος επικίνδυνος σε τέτοιο βαθμό να μην έχεις προνοήσει ώστε να μην σου ξεφεύγει με τίποτα. Ο σκύλος όπως όλοι καταλαβαίνουμε θα επιτεθεί ξανά και θα σκοτώσει και άλλο ζώο, και ίσως και κάνει σοβαρές ζημιές και σε άνθρωπο. Μην το αφήσεις έτσι, πρέπει να σταματήσει και όλοι εμείς όταν βρισκόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών πρέπει να κάνουμε όλα τα δέοντα και να μην κινούμαστε με βάση της λογικής ότι έλα μωρέ δεν θα πάθει τίποτα. Υπάρχουν νόμοι που μπορούν να εφαρμοστούν.
Λυπάμαι πάρα πολύ φαντάζομαι το σοκ και την στεναχώρια σου. Επίσης το οικονομικό κομμάτι το οποίο δεν είναι καθόλου αμελητέο θα έπρεπε τουλάχιστον να σου επιστραφεί.

• Like
Reactions: ΤLilith