Σκύλοι Θεραπείας

katipunan

Member
4 Μαρτίου 2013
10
0
Καλησπέρα σας,
Έχω διαβάσει αρκτετά με το εν λόγω θέμα στο ιντερνετ και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα καθώτι συγγενικό πρόσωπο πάσχει από ανίατη ασθένεια και θα ήθελα να το δοκιμάσω τουλάχιστον για προσωρινή αλλαγή διάθεσης.
Γνωρίζετε αν υπάρχει στην αθήνα άτομο που να ασχολείται με τα εν λόγω σκυλιά?
Σας ευχαριστώ.

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Κάνω την διπλωματική μου πάνω σ΄αυτό το θέμα,(Animal-Assisted Therapy). Σκύλους θεραπείας έχει η SAPT Hellas και δημιούργησαν σε συνεργασία με ψυχολόγους -νομίζω τρέχει ακόμα- πιλοτικό πρόγραμμα σε Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων. Ισως να μπορείς να απευθυνθείς στην SAPT επομένως.Δεν γνωρίζω αν υπάρχει και κάποια άλλη δράση αυτή τη στιγμή στην Αθήνα.Επίσης η εναλλακτική θεραπεία διαμέσου των ζώων λειτουργεί όχι μόνο με σκύλους αλλά και άλλα ζωάκια, όπως γάτες,κουνέλια κα. Μπορεί να ξέρει κάποιος άλλος φίλος για το αν δραστηριοποιούνται άτομα για την περίπτωση που σε ενδιαφέρει.

katipunan

Member
4 Μαρτίου 2013
10
0
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Για τέτοιε μεθόδους θεραπείας το γνωρίζω.Το βέλτιστο ζώο για τέτοια θέματα είναι το δελφίνι(υψηλότερη νοϋμοσύνη με ικανότητα αντίληψης της πράξης του πολλαπλασιασμού) και το άλογο.Για το άλογο το έχω ήδη δοκιμάσει αλλά μόνο με άλογα από ιππικό όμιλο.Είχε αποτελέσματα αλλά είναι καθαρά θέμα τύχης αν το ζωο δεν είναι εκπαιδευμένο για αυτό το σκοπό(η δοκιμή αυτό έδειξε γιατί δεν είχαν όλα τα άλογα στο στάβλο τη διάθεση να κάτσουν να τα χαϊδέψεις).
Οι λόγοι που ρώτησα για θεραπεία μέσω σκύλου δεν έχει κανένα σκοπό να προσβάλει θεραπείες με άλλα ζώα.Κάθε άλλο, το αναφέρω και παραπάνω.Απλά το άτομο για το οποίο με ενδιαφέρει η θεραπεία είχε ενδιαφέρον ιδιαίτερο για τα σκυλιά,βρισκόμαστε σε dogforum και ο σκύλος είναι ένα ζώο με "σεβαστο" μεγεθος που ακόμα και αν υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης θα γίνει αντιληπτός.
Τη σελίδα της SAPT την επισκέφτηκα πριν από λίγο και θα επικοινωνήσω μαζί τους.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι και όποια γνώμη/βοήθεια πάνω στο θέμα είναι πολύ περισσότερο από ευπρόσδεκτη.

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Ο λόγος που ανέφερα και τα άλλα είδη ζώων ήταν απλά τυπικός!Εξάλλου η αγάπη μου για τους σκύλους με έκανε να επιλέξω να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα.Επιπλέον οι περισσότερες μελέτες αφορούν ως ζώο θεραπείας τον σκύλο (στις οποίες μάλιστα υπήρξαν και πολλαπλά θετικά αποτελέσματα).Αναφορικά με τα δελφίνια και την αποτελεσματικότητά τους..χμ οι γνώμες διίστανται..Ούτως ή άλλως το να διεξαχθούν μελέτες και στην πράξη να χρησιμοποιηθεί τέτοιο ζώο είναι εξαιρετικά δύσκολο.Ήδη ο αριθμός ερευνητικού έργου είναι εξαιρετικά περιορισμένος με ζώα συντροφιάς.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn