Σκυλόσπιτο για bull terrier

varg

Member
22 Σεπτεμβρίου 2013
8
0
καλησπερα σας.

πριν λιγες μερες υιοθετησα ενα bull terrier και τωρα θελω να του φτιαξω ενα σπιτακι. ο Πλουτω ειναι 3μηνων και θελω να μαθω τι διαστασεις θα ηταν ιδανικες για το σκυλοσπιτο. Ειδα σε αλλα τοπικς ενα λινκ πολυ χρησιμο και σκεφτομαι να του κανω σπιτακι 2 δωματιων. Ποια ειναι η γνωμη σας?

varg

Member
22 Σεπτεμβρίου 2013
8
0
ενταξει... αυτο ειναι το μονο σιγουρο. απλα δεν ειμαι σιγουρος για το μηκος που φτανει αυτη η ρατσα... θεωρω πως πρεπει να ειναι κοντα στα 70-80 εκατοστα... σωστα?

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Χμμ αυτο ειναι κατι που θα στο πει ο εκτροφεας σου.
Δεν ειδες τους γονεις του οταν πηγες να το παρεις να δεις ποσο θα γινει?
Ή το πηρες απο καποιον ανευθυνο ιδιωτη που απλα ζευγαρωσε την σκυλα του??
Τωρα που μενει το σκυλι?
Σκοπευεις να μενει στον κηπο ή στο μπαλκονι?
Οι ιδανικες διαστασεις λοιπον για να απαντησω και στην ερωτηση σου ,να μην ειμαι και οφ τοπικ, ειναι το σπιτι σου, ενα μαξιλαρακι θελει σε μια γωνια και δεν πιανει περισσοτερο χωρο οταν κοιμαται :)

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
δηλαδη θες να μας πεις οτι πηρες μπουλ τεριε και δεν ξερεις τισ διαστασεις ενος τετοιου σκυλου οταν ενηλικιωθει;

varg

Member
22 Σεπτεμβρίου 2013
8
0
εντάξει... κράξτε με όσο νομίζετε πως μου αξίζει. Άλλωστε βλέπω πως υπάρχει πολύ έντονο αυτό το κλίμα στο forum και δεν σας αδικώ από την στιγμή που υπάρχουν τόσα πολλά αδέσποτα στους δρόμους.

@DORIS
Γνωρίζω τις διαστάσεις της ράτσας (ύψος-κιλά) αλλά παρόλα αυτά ποτέ δεν έχω διαβάσει πόσα εκατοστά συνηθίζει να είναι σε μήκος ένα αρσενικό bull terrier. Έχω δει ενήλικα bull terrier αλλά ποτέ δεν τα μέτρησα γιατί δεν μου χρειαζόταν αυτή η πληροφορία. Τώρα που θέλω να κάνω το σκυλόσπιτο και μου χρειάζεται αυτή η πληροφορία δεν έτυχε να την βρω κάπου στο internet.
Υποθέτω πως εάν το σκυλόσπιτο είναι μικρότερο από τον σκύλο ίσως να μην τον βολεύει. Επίσης αν είναι κατά πολύ μεγαλύτερο του τότε φαντάζομαι πως τις κρύες νύχτες ίσως να έχει λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία μέσα το σπιτάκι του. Βάση λοιπόν των εικόνων που έχω στο μυαλό μου από όσα ενήλικα bull terrier έχει τύχει να συναντήσω πιστεύω πως σε μήκος πρέπει να φτάνουν κοντά στα 80 εκατοστά. Ήθελα λοιπόν κάποιον απλά να μου το επιβεβαιώσει αυτό... ή να μου πει από την δικιά του εμπειρία τις ιδανικές διαστάσεις ενός σκυλόσπιτου για σκυλιά αυτού του μεγέθους.

@ilektra_ilie
Στο σπίτι μου έχουμε έναν όροφο ο οποίος είναι "στα τούβλα". Τον έχω σε ένα δωμάτιο το οποίο είναι περίπου 12 τετραγωνικά. Για να μην πατάει στο τσιμέντο ο σκύλος στα 8 τετραγωνικά του δωματίου έχω βάλει ξύλο και πάνω από αυτό έχω στρώσει μουσαμά. Σε μια γωνία του έχω βάλει μια κουβερτούλα και κοιμάται εκεί. Την πόρτα του δωματίου αυτού την κλείνω για να μην βγαίνει στον υπόλοιπο όροφο (μιας και έχω διάφορα πράγματα που θα μπορούσε να μασουλήσει/καταστρέψει/καταπιεί). Την μπαλκονόπορτα την έχω κλείσει με ένα ξύλινο πλαίσιο και νάυλον στα 4/5 της. Άφησα ένα κενό για να αερίζεται (φυσικά όμως δεν υπάρχει ρεύμα αέρος ακόμη και όταν φυσάει). Δεν ξέρω πόσο καλά κατάφερα να σας περιγράψω το σπίτι του Πλούτω. Εκεί μέσα σίγουρα δεν έχει το κρύο που επικρατεί έξω αλλά μιας και μένω στη Νάουσα τα βράδια του χειμώνα που η θερμοκρασία έξω είναι κάτω από το 0 φοβάμαι μήπως κρυώνει. Ακόμη δεν έχουν έρθει τέτοια κρύα αλλά πιστεύω πως το συγκεκριμένο δωμάτιο θα έφτανε μέχρι τους 6-7 βαθμούς σε μια τέτοια κρύα νύχτα.
Στο σπίτι μέσα τον βάζω κάποιες από τις ώρες που είμαι κι εγώ. Επίσης τις μέρες που μου το επιτρέπει ο καιρός τον βγάζω συνήθως 2 φορές την μέρα για βόλτα και οι βόλτες του είναι στην χειρότερη περίπτωση 45 λεπτά. (Τώρα που είναι μικρός ακόμη είδα πως όταν έχει πολύ κρύο και όταν βρέχει δεν θέλει και ο ίδιος να βγει βόλτα).
Εάν λυθούν κάποια θεματάκια τότε δεν αποκλείεται να τον έχω μέσα στο σπίτι μου ακόμη και όταν λείπω. Προς το παρόν όμως αφήνει πολλές τρίχες, μυρίζει λιγουλάκι και στο θέμα "τουαλέτας" εάν και είναι πολύ συνεργάσιμος θέλει λίγη δουλίτσα ακόμη. Σκοπεύω να του αλλάξω τροφή (τώρα του δίνω την HappyDog) για να δω τι θα γίνει με την μυρωδιά και τις τρίχες του.

Επίσης @ilektra_ilie
δεν νιώθω ιδιαίτερα περήφανος που αναγκάστηκα να τον αγοράσω από έναν "γνωστό" μου ο οποίος φέρνει σκυλιά από το εξωτερικό. Εάν υπάρχει κάποιο ελαφρυντικό στην περίπτωσή μου είναι πως ο Πλούτω δεν είναι ένα ακόμη κουτάβι από puppy mill αλλά μέχρι τους 2 μήνες του μεγάλωσε σε σπίτι μαζί με τα αδέρφια του και την μαμά του. Μακάρι να έβρισκα κάποιον εκτροφέα ο οποίος θα μου έδινε-πουλούσε ένα κουτάβι σε μια λογική τιμή.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
varg εκει που ειπες αν ειναι κατα πολυ μεγαλυτερο του,κοιτα μην του κανεις καμια μεζονετα ε ! :)
ετσι απο σερφινγκ που ειχα κανει ειχα δει που εβαζε πλαστικο που αντεχει στο νερο για βαρκες αλλα και για γρατσουνιες,με δυο δωματια,ανοιγμα μικρο στο πισω μερος,οροφη λαμδα για να τρεχουν τα νερα,καπου 10 ποντους απο το εδαφος αν θυμαμαι καλα,και μικρη κλιση προς τα εμπρος για να φυγουν τα νερα,αν μπουν σε καμια καταιγιδα,α τρυπες δυο νομιζω στις ακρες για τα νερα.. διαστασεις ε ποσο να γινει το μπουλ..δεν θα γινει και γ.π ! α ειχε και βιντεακια που ανοιγε το καπακι προς τα πανω.. ναι

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn