Σκυλος συντροφιας σε διαμερισμα...

Vasilis xxx

Member
24 Αυγούστου 2009
17
0
Ηρακλειά/Κυκλάδες
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα σας.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας για την επιλογή σκύλου.
Είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι σοβαρά να αποκτήσω ένα σκύλο συντροφιάς. Ζω στο κέντρο της Αθήνας ΜΟΝΟΣ σε ένα δυάρι διαμέρισμα και φαντάζομαι ότι ένα μικρόσωμο ζώο θα ήταν καλύτερο από ένα πιο μεγαλόσωμο. Θα μου πείτε κι εσεις βεβαίως. Ειμαι εκπαιδευτικός και εργάζομαι από τις 8 30 το πρωί ως τη 13 30 το μεσημέρι. Γενικώς έχω σχετικά αρκετό χρόνο παραμονής στο σπίτι για βόλτες και παιχνίδια με τον σκύλο που ενδεχομένως αποκτήσω.
Σκεφτόμουν για ένα τζακ ράσελ αλλά μετά από αυτά που διάβασα φοβάμαι ότι θα με διώξουν από την πολυκατοικία. Θα ήθελα το ζωάκι να ειναι όσο γίνεται διακριτικό(γάβγισμα) όπως κι εγώ. Επίσης οδηγώ μόνο μοτοσυκλέτα και γι αυτό θα ήθελα να είναι μικρόσωμο ώστε να μπορώ να το παίρνω μαζί μου και στις διακοπές.
Τι θα μου προτείνατε;
Περιμένω προτάσεις και ό,τι άλλο θεωρείται εσείς απαραίτητο. Δεν αποκλείω φυσικά και ημίαιμους φίλους από κάποιο καταφύγιο αδέσποτων.
Με εκτίμηση
Βασίλης Β.

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Ναι, τα τζακ ράσελ ενώ είναι πανέμορφα ,δεν είναι "διακριτικά" σκυλιά. Είναι υπερκινητικά και γαυγίζουν πολύ (τουλάχιστον αυτά που έχω δει).
Το καταφύγιο είναι πολύ καλή ιδέα. Εκεί υπάρχουν και μικρόσωμα, εμβολιασμένα σίγουρα, ψιλοεκπαιδευμένα στα βασικά και θα σου πουν και δυο λόγια για το χαρακτήρα τους.
Και είναι δωρεάν...άσε που σώζεις και μια ψυχούλα!
Αν επιμένεις για "ράτσα"... η μόνη εμπειρία που έχω είναι από το τσιουάουά μου, το οποίο θεωρώ και από τα ιδανικότερα σκυλιά για διαμέρισμα. Είναι το μικρότερο των μικρών σκυλιών, το παίρνουμε παντού μαζί μας, ανθρωποκεντρικό, στοργικό, καλόβολο, αστείο,εκπαιδεύεται εύκολα (στα βασικά, δεν είμαστε και τίποτα εξπέρ μη νομίζεις!).
Εντάχθηκε αμέσως στην οικογένεια χωρίς να μας ενοχλήσει θέλω να πω.
Και, παρά τα όσα λένε γι αυτά, ότι γαυγίζουν πολύ, ότι είναι επιθετικά, δύσκολα , δεν τα πάνε καλά με άλλα ζώα...για τον δικό μας δεν ισχύει τίποτα. Μια χαρά σκυλάκι είναι, γαυγίζει για να προειδοποιήσει για ξένο (όταν ανοίγουμε εμείς την πόρτα ακόμα και για το παιδί που φέρνει τις πίτσες δεν γαυγίζει ποτέ) και μόνο, προσπαθεί να παίξει με το κουνέλι (κι ας τρώει μόνιμα πόρτα), στο καταφύγιο που τον παίρνουμε μαζί παίζει με όλες τις γάτες και όλα τα σκυλιά που ασχολούνται μαζί του(τα περισσότερα τον σνομπάρουν λόγω μεγέθους:()...
Επίσης εξαιρετική εικόνα έχω για δύο κανισάκια φιλενάδων μου, πανέμορφα και γλυκύτατα πλασματάκια.
Με το καλό να το αποκτήσεις όποια κι αν είναι η απόφασή σου:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλώς τον! Θα σου πρότεινα:
Ημίαιμο ενήλικο.
Μπασέ - πολύ ήσυχο αλλά όχι και τόσο μικρόσωμο.
Κανίς - ΤΕΛΕΙΟΣ σκύλος, γαυγίζει προειδοποιητικά (σε μέγεθος toy ή mini) :D
Γαλλικό μπουλντόγκ - επίσης κάπως βαρύ

Γενικά, αν θέλεις ήσυχο σκύλο μην πάρεις κάποιο της οικογένειας των τεριέ.
Κοίταξε να βρεις έναν καλό εκτροφέα της φυλής που σε ενδιαφέρει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλως ηρθες!!:):)

Eγώ θα σου πρότεινα κανισακι..
-Μαλτεζάκι..αν και μεγάλο μειονέκτημα ότι δεν έχουμε εκτροφέα στην Eλλάδα και τα δείγματα που κυκλοφορούν εδώ είναι μη αντιπροσωπευτικά του maltez από την μαζική εκτροφή..
-Το μπασε είναι κάπως επίμονο που το καθιστά όχι τόσο εύκολο στην εκπεδευση.., αλλα ειρηνοποιά πνεύματα και αξιολάτρευτα σκυλιά..

Βασικά θεωρώ πως πολύ καλόβολο σκυλί κατάλληλο για αρχάριο για όλους είναι το κανις..:D:D:)

Terrier δεν θα σου πρότεινα ούτε εγώ..

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ένσταση!
Τα δικά μου, west highland white terrier, είναι αγγελούδια ;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Βασικά θεωρώ πως πολύ καλόβολο σκυλί κατάλληλο για αρχάριο για όλους είναι το κανις..:D:D:)
Έχεις προσηλυτιστεί αρκούντως εσύ :D
Τα δικά μου, west highland white terrier, είναι αγγελούδια ;)
Αχαχαχαχαχαααααα ναι γιατί τα τρέχεις όλη μέρα στους αγρούς με τα ποδήλατα! Τι να κάνουν μετά κι αυτά? Κοιμούνται!!!

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
Καλώς τον! Θα σου πρότεινα:

τι εννοείς ήσυχο ακριβώς ? απο την άποψη γαυγίσματος?

αν ναι ,δεν νομίζω ότι ισχύει ,το παλιο μου τεριε όπως και αυτό που έχω τώρα

δεν γαυγίζει χωρίς λόγο-θέλω να πώ δεν είναι απο εκείνα τα σκυλια που με το

παραμικρό γαυγίζουν σαν κάτι poodle που έχουμε στην γειτονιά:D

φίλε πάρε westie :)

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Α, ήσυχος δεν είναι ούτε ο δικός μου, παλαβιάρης είναι...αλλά είναι μικρούλης ο καημένος, 11 μηνών, θέλει και τρέξιμο και κυνηγητό. Αλλά νομίζω όλα τα νεαρά σκυλάκια έτσι δεν είναι, δεν έχει να κάνει μόνο με τη φυλή αυτό!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έχεις προσηλυτιστεί αρκούντως εσύ
:D:D

Ένσταση!
Τα δικά μου, west highland white terrier, είναι αγγελούδια
Mπαρδον :pαλλα και το δικό μου αγγελούδι είναι..:D

Αλλα όπως και να το κάνουμε τα "τερριεδακια" έχουν άλλο νεύρο και θέλουν μια διαφορετική προσέγγιση εκπαίδευσης..:)
Τα "κανισακια" χρειάζονται έναν ήρεμο ιδιοκτητη για γαλήνιες στιγμές..
Τα ουεστακια θελουν έναν που "θέλει βόλτες σε λαγκάδια" και νεύρο για εκτόνωση..

Τα westie είναι ακαταμάχητα σκυλιά (να παινέψω και λίγο το σπίτι μου...:p:D:D, δεν θα τα άλλαζα με τίποτα..) αλλα αν θέλεις ηρεμία και όχι πολλές εξορμήσεις τα κανισακια είναι πιο ιδανικά για εσένα..;):)

Vasilis xxx

Member
24 Αυγούστου 2009
17
0
Ηρακλειά/Κυκλάδες
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.Περιμένω κι άλλες προτάσεις για καλύτερη εικόνα! Τα westie πάντως δείχνουν αξιολάτρευτα. Γνωρίζετε σοβαρα καταφύγια αδέσποτων στην αττική;