Σκυλος και εξοχη ....

steliosnvp7

Member
17 Δεκεμβρίου 2011
19
0
Athens
Καλησπερα σε ολους ... εχω ενα θεμα που με απασχολει , δεν ηξερα σε ποια κατηγορια να το τοποθετησω οποτε αν δεν εχω κανει τη σωστη επιλογη ζητω συγγνωμη εκ των προτερων.. στο θεμα μας .. εχω ενα σκυλακι , 10 μηνων περιπου , και σε λιγες μερες φευγω για ευβοια σε ενα μεγαλο κτημα που ειναι εξοχικο της φιλης μου. επειδη το κτημα ειναι σχετικα μεγαλο ειναι προφανες οτι δεν ειναι κλειστο σε ολα τα σημεια του ... επειδη θεωρω αμαρτια το να το παω εκει και να το εχω δεμενο , εχω σκοπο να τον εχω ελευθερο (με επιβλεψη φυσικα) . Οποτε το ερωτημα μου προς τους πιο εμπειρους ειναι το εξης .. ποσο πιθανο ειναι να κανει καμια λαδια και να φυγει ; υπαρχει καποιος τροπος προληψης ; επισης περα του κολαρου και της αμπουλας για τα τσιμπουρια κτλ , θα ηταν χρησιμο να παρω και κατι αλλο ;;;; σας ευχαριστω εκ των προτερων

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ρισκάρεις είναι η αλήθεια. Αν δεν είσαι τόσο σίγουρος ότι θα σε υπακούσει ώστε να γυρίσει πίσω μην τον αφήσεις τελείως ελεύθερο.

Μπορείς να δέσεις στο κολάρο του, ένα σκοινί 2/3/5 μέτρων το οποίο θα σέρνεται πίσω του, οπότε αν το δεις να αφηνιάζει και να τρέχει έχεις +5 μέτρα στη μεταξύ σας απόσταση. Πατάς το σκοινάκι με το πόδι σου και το προλαβαίνεις. Θέλει όμως συνεχή επίβλεψη..

steliosnvp7

Member
17 Δεκεμβρίου 2011
19
0
Athens
η αληθεια ειναι οτι ειναι η μονη λυση που εχω σκεφτει και γω , απλα επειδη δεν ειχα ποτε σκυλο ηθελα να διαβασω και αλλες αποψεις ! ευχαριστω για το χρονο σου ! :)

marianthi.mp

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2012
59
0
Rethymno
Επειδη το κτημα ειναι μεγαλο παραμονευουν πολλοι κινδυνοι.... Υπαρχει θεμα για το φαρμακειο του σκυλου, βρες το να δεις τι θα επρεπε να εχεις μαζι σου, επισης παρε κ ελαιο σιτρονελας να του βαζεις καθε βραδυ επιπλεον για τα κουνουπια. Βρες το τηλεφωνο των κτηνιατρων της περιοχης σε περιπτωση αναγκης (αχρειστοι να'ναι).
Αν το κτημα ειναι τοσο μεγαλο καλυτερα να μην τον εχεις συνεχεια λυτο, γιατι 10 μηνων κουταβι θελει να τρεξει κ με το ψαξιμο θα βρει τα ανοιχτα σημεια, αν κ καλο θα ηταν να δεις εσυ πρωτα απο πια σημεια μπορει να βγει. Εχεις μεγαλες πιθανοτητες να σου φυγει κ σ'ενα μερος που δεν εχει ξαναπαει δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι θα βρει το δρομο της επιστροφης. Προτεινω μακρυ λουρι για οταν τον εχεις λυτο , εννοειται υπο επιβλεψη κ δεμενο οταν δεν μπορεις να τον βλεπεις, παρε μαζι σου τα παιχνιδια του κ την κουβερτα του να τα βαλεις εκει που θα τον δενεις, δεσ' τον ενω θα εισαι μαζι του την πρωτη φορα να συνηθηζει.

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
297
266
KORYDALLOS
Kαλημερα...τα ιδια αναρωτιωμουν κι εγω πριν ερθω στο χωριο για διακοπουλες...Το σπιτι ειναι περιφραγμενο ομως...Ο φοβος μου ηταν τα αδεσποτα της περιοχης,ρε παιδι μου μπας και διασταυρωνομασταν με κανενα τσομπανοσκυλο με αγριες διαθεσεις,πραμα που δεν συνεβη,οποτε για μας ισχυει ο,τι και στην πολη απο αυτης της αποψεως..βαζω κοφτη φωνη,μαλωνω τον τσαμπουκαλη σκυλακο οταν μας φωναζει κι ερχεται αγαρμπα κοντα,,και τελος.Εχουμε επιφυλαξη γενικα ,αλλα η Λινα ειναι αυθαδης ουτως η αλλως..Το μονο εξτρα που μου συνεστησε ο κτηνιατρος πριν φυγουμε,ηταν να εχω στην τσαντα Prezolon για σφηκες,μελισσες,γιατι η Λινα τσαντιζεται αμα τις βλεπει...;)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Υπαρχουν λυσεις.

1. Να τον εχεις εξω μονο για παιχνιδι και μετα μεσα.
2. Να τον εχεις δεμενο με ενα ιμαντα 10 μετρων και να τον ελευθερωνεις για να τον εκτονωσεις οποτε ευκαιρεις.
3. Να τον αφησεις σε ενα κενελ για το διαστημα που θα απουσιαζεις.

Μην το λυπασαι το δεσιμο. Αφου προκειται για προσορινη κατασταση ειναι καλυτερα να το δεσεις αν δεν γινεται αλλιως παρα να το ψαχνεις σε ολη την Ευβοια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97