Σκυλος και βόλτες

Stella555555

Member
17 Οκτωβρίου 2019
5
4
26
Καλησπέρα. Πρόσφατα πήρα τον σκύλο μου από το πατρικό μου το οποίο ήταν μονοκατοικία με αυλή και πλέον μένουμε σε διαμέρισμα. Το πρόβλημα μου είναι ότι περίπου κάθε τρεις ώρες θέλει να πηγαίνει βόλτα από το πρωί στις 7 που θα ξυπνήσουμε μέχρι το βράδυ κατά τις 10. Τι μπορώ να κάνω; Δεν μπορώ να τον βγάζω βόλτα τόσες πολλές φορές την ημέρα. Οι βόλτες που τον πάω κρατάνε συνήθως 40λεπτα εκτός από την βραδινή που κρατάει παραπάνω από μια ώρα. Το σκυλακι είναι μικρόσωμο και ημίαιμο. Στο πατρικό μου έβγαινε όποτε ήθελε στην αυλή και γενικά του άρεσε να κάθεται έξω και τώρα είναι μέσα σε τέσσερις τοίχους. Έχετε να μου προτείνετε κάποια συμβουλή; Πολλές φορές αν περάσουν οι τρεις ώρες και δεν τον έχω βγάλει για βόλτα αρχίζει και κλαίει η πηγαίνει και κάθεται στην πόρτα. Επίσης, έχει μια βδομάδα που τον πήρα στο διαμέρισμα. Πιστεύετε θα συνηθίσει;

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Καλησπέρα.. :)
Να κάνεις λίγη υπομονη..θα συνηθισει..
Μπορείς να αυξάνεις λίγο (πχ συν 10 λεπτα) κάθε μέρα το τριωρο σταδιακά μέχρι να φτάσετε σε λογικους χρόνους..
Επίσης μπορεις οταν πλησιαζει η ωρα που παει στην πορτα να του αποσπας την προσοχη με κάτι άλλο πχ παιχνίδι..
Μπαλκονι η παραθυρο να χαζευει εξω υπαρχει?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το ότι πηγαίνει στην πόρτα και περιμένει δεν σημαίνει πάντα ότι θέλει να ουρήσει/αφοδεύσει.

Σημαίνει ότι ήταν σε μία ρουτίνα που ίσως έκανε το πρόγραμματα του μόνος του γιατί είχε ελευθερία και τώρα πρέπει να προσαρμοστεί σε καινούργιες συνθήκες.

Προσπάθησε να του δώσει λίγο χρόνο και όταν πηγαίνει στην πόρτα και σε ειδοποιεί προσπάθησε να μην ανταποκρίνεσαι πάντα παρα μόνο τις φορές που εσύ νομίζεις ότι θέλει όντως να κάνει την ανάγκη του.

Το ζώο ουρεί/αφοδεύει μέσα στο σπίτι αν δεν ανταποκριθείς?