Σκυλος + Αυτοκινητο

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Χθες το απογευμα,ειχα ένα μικρό τρακάρισμα με το αυτοκινητο (πρωτη φορα).
Στο φαναρι (κοκκινο) ήμουν το δευτερο αυτοκινητο.... και αυτός που ήταν αριστερα,του ήρθε να στριψει δεξια... ο μπροστινός μου ΦΡΕΝΑΡΕ και εγω το ιδιο...αλλά η από πισω μου, μου την ''έχωσε''..... καμία ζημιά στα αυτοκινητα (λιγο το port-baggage ζοριζεται.......
Το θέμα είναι άλλο..... τα σκυλιά τα έχω στο port-baggage (χωρανε ΜΙΑ χαρα....και δεν έχουν ''περα-δωθε'')...... ΠΑΝΤΑ είχα στο μυαλό μου ένα τρακάριμα (απο πίσω).....:(....και ευτυχώς αυτό που έγινε χθες,δεν ήταν σοβαρο.....
Τι στο καλό να κάνω??ουφφφφ
Η μεγάλη(Ούδα),έχει μάθει να κάθετε μια χαρα στο πισω κάθισμα.....η μικρή έκατσε καλά, αλλά δεν ξέρω πως θα αντιδράσει πχ σε έναν εθνικό δρόμο (μην μου έρθει αγκαλιά)....
Αυτή η ζώνη....θα κάνει τίποτα στα ΔΙΚΑ μου σκυλιά????
πως στο καλό θα το μάθει η μεγάλη????...και η μικρή που θέλει να ξαπλώνει? ουφφφφφφφφφ δεν ξέρω.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Αν παιζανε διαχωριστηκα μεταξυ μπροστινης και πισω θεσης καλο θα τανε να παρεις τετοια. Αν και αγαπητη Σοφια με τα αρκουδακια που εχεις για κατοικιδια θα ελεγα να παρεις κατι σε τζιπ (για να μην πω νταλικα) για να εισαι οκ!!! :p:p

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
..... δεν θα έχει καμιά διαφορα το τζιπ....οι χώροι (αν και μεγαλύτεροι) θα είναι οι ίδιοι..
Αν και θέλω τζιπ!!!!!:D....... (δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να αλλάξω αυτοκίνητο)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
καταρχάς πλύνε το αμάξι :D:D:D:D:D:D:D:D

κατά δεύτερον πάρε ενα κάλυμα για τις πίσω θέσεις

κατά τριτο πάρε μια ζώνη και δοκίμασε την και στις δύο

πιστεύω ότι δεν θα εχουν πρόβλημα να την δεχτούν;)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Η ζώνη στο αυτοκίνητο, δεν τα περιορίζει από το να ξαπλώσουν. Απλά τα (prevent?) από το να φτάσουν στο παρμπρίζ περνώντας πρώτα από σένα, σε ένα φρενάρισμα. Κι εγώ έχω ένα άγχος για τους από πίσω που βάζω το μωρό μου στη μπαγκαζιέρα γι αυτό ετοιμάζομαι για μεταφορά στη πίσω θέση (του συνεπιβάτη) αν και μάλλον αν μας την πέσει κανείς από πίσω, χλωμό να μείνουμε όρθιοι. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούμε (δεν έχουμε δικό μας) έχει γίνει διθέσιο καθώς έχουμε ρίξει τα καθίσματα. Έτσι κάθονται πιο μέσα.

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Και εγω νομιζω οτι το καλυτερο ειναι με ζωνη στο πισω καθισμα..
Ετσι εχω και την δικια μου(αν και τοσοδουλα μπροστα στα δικα σου) και εχει χωρο και για να ξαπλωσει και να χαζεψει εξω χωρις προβλημα..

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Κάλυμμα έχω εγώ και μολονότι προστατεύει ως ένα βαθμό σίγουρα, το αμάξι μετά δε βλέπεται (όχι να μπει να κάτσει κάποιος). Βασικά το συγκεκριμένο κάλυμμα δεν προστατεύει πόρτες, οπότε υπάρχουν τα θέματα σάλια και τρίχες.

Ζώνη επίσης έχω δοκιμάσει και είμαι ευχαριστημένη. Το κόστος είναι ελάχιστο (νομίζω 7 ευρώ πήρα τη δική μου της δοκιμής), αλλά πιστεύω χρειάζεσαι και σαμαράκι (μπαίνουν οι δικές σου??:p:p).

Η ζώνη τους επιτρέπει μια σχετική ελευθερία, απλά δε μπορούν να σου έρθουν στις μπροστινές θέσεις. Αν είναι μαθημένες να κάθονται δε θα έχεις πρόβλημα.

Α, αν βάλεις ζώνες, πάρε κάλυμμα που να έχει σχισμές ώστε να επιτρέπει στις ζώνες να περάσουν.

elle

Well-Known Member
28 Φεβρουαρίου 2008
223
0
Αλεξανδρούπολη
Να σας πώ και εγώ μια εμπειρία μου πάνω στο θέμα :p

Μια μέρα που είχε πάρει το τζιπ ο Στράτος είχα τη φαεινή ιδεα να πάω τα κορίτσια βόλτα με το σιτροεν :D

Το είχα ξανακάνει αλλα αυτη τη φορά ήταν κάτι το απεριγραπτο..

Εβαλα το ειδικό κάλυμα στο πίσω καθισμα και τις έδεσα με το διπλο αλυσιδάκι που χρησιμοποιούμε μερικές φορές στη βολτα , στην μια και μοναδική ζώνη που έχουμε (γιατι την άλλη ακομα την περιμένουμε απο το πετ σοπ).

Τραγικό λαθος :D.

Η ζώνη είναι καλη μονη της (αν και αυτη μια αλλη φορά την πατησε καταλάθος η Καντυ και ανοιξε) αλλα σε συνδυασμο με την αλυσίδα έγινε πιο μακρυα και τα κορίτσια μπορούσαν άνετα να έρθουν στο μπροστινο καθισμα :mad: Ευτυχώς δεν το επιχείρησαν όσο οδηγούσα..

Επισης το καλυμα δεν προστατεψε και τοσο την πλάτη του καθισματος απο τις τριχες , στα πλαϊνά είχε φύγει εντελώς απο τη θέση του ,ασε που συνέχεια ανοιγε το φερμουαρ που έχει στη μέση.. Ασε τα σαλια παντού , απο τα παραθυρα και τις πόρτες μέχρι τα κεφαλαρια των καθισμάτων

Ευτυχώς που η διαδρομή μέχρι τη βόλτα μας είναι μόνο 5 λεπτά..

Απο δω και πέρα τα κοριτσια μας στο αυτοκίνητο μονο με το κλουβάκι μεταφοράς τους :D:D. Ειδικά στις μεγάλες διαδρομές.

Ανακαλύψαμε τελικά πως χωράει και στα δυο αυτοκίνητα και σωθήκαμε..

Στο πισω κάθισμα μονο με τη δική της ζώνη η καθε μια και για μικρές διαδρομές..:p

Ενα άλλο που δεν μου άρεσε ήταν που δεν μπορείς να αφήσεις μονο του το σκυλί στο αυτοκίνητο γιατι μπορεί να κάνει ζημιά απο το αγχος ενώ στο κλουβάκι νιώθει νομιζω περισσότερη ασφάλεια.. Είναι ο χώρος του..

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εγω την εχω αγκαλιτσα*agapoylas* (οδηγει η μητερα).. να το κανεις και εσυ σοφια.. πρακτικοτατο θα ειναι:cool:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγω του εχω ζωνη και τωρα που ειμαι και καινουρια οδηγος ,με εχει βολεψει απιστευτα..:)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ότι χειρότερο

στο αμάξι το σκυλί ΠΡΕΠΕΙ να ειναι περιορισμένο ή δεμένο με ζώνη

για καλό δικο του ΚΑΙ δικό μας

εχεις υπόψη σου τι δυναμη με την οποία θα σε χτυπήσει στο κεφάλι ενα σκυλί 20 κιλών σε ενα τρακάρισμα με ταχύτητα 50 χλμ???????

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Οχι, λεω οτι για εναν σκυλο ειναι κουραστικο να καθεται πολυ ωρα, γι'αυτο αν εχεις παρατηρησει καθονται λιγο και μετα ειτε ξαπλωνουν ειτε σηκωνονται.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog