Σκυλοπαρκο, Σκύλοπαρεες κεντρο Αθηνας?

Bill S.

New Member
24 Μαρτίου 2019
2
0
31
Καλησπέρα σε ολους. Θελω να ρωτήσω τα μέλη που μενουν κεντρο Αθηνας αν υπαρχουν περιφραγμενα παρκα σκυλων η αλλα μερη όπου μπορουμε να αφηνουμε ελευθερα τα σκυλια. Υπάρχει ενδεχομενο να μετακομίσω στο Σύνταγμα, οποτε θελω να ενημερωθω απο πριν.. Μενουμε νοτια προαστια Αθηνας τωρα, και εχει 2 3 στανταρ παρκα απο κουταβι ο δικος μου που παμε καθε απογευμα να δει τους φίλους του.. Οποτε δεν θα ηθελα να το χασει αυτο.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Στο κέντρο δεν υπάρχει τίποτα, δυστυχώς, ούτε ιδιωτικό ούτε του δήμου αν κ έχουν γίνει πολλές αιτήσεις σχετικά στον δήμο Αθηναίων... Τη βολεύουμε σε καμιά παιδική χαρά που να είναι όμως κλειστή λόγω ακαταλληλότητας, σε κάνα παρατημένο μπασκετάκι ώρες μη αιχμής (υπό προϋποθέσεις πάντα) ή σε κανένα ψιλοαπομονωμένο παρκάκι (επίσης υπό προϋποθέσεις). Αρκετοί προτιμούν να λύνουν τα σκυλιά τους σε μεγαλύτερα πάρκα όπως πχ το Πεδίο του Άρεως αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το προτιμώ, ούτε κ το προτείνω...
Εγώ βέβαια μένω Κυψέλη, στις περιοχές γύρω από το Σύνταγμα που λογικά θα σε βολεύουν δεν ξέρω τί παίζει, φαντάζομαι όμως στη γειτονιά θα μπορούν να σε κατατοπίσουν.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
το κεντρο εχει ωραια μερη για βολτες με λουρι οπου μπορεις να ξεφυγεις λιγο απο το τσιμεντο π.χ λυκαβηττο, αρδηττου, εθνικο κηπο , φιλοπαππου, στρεφι κ.τ.λ Πιστευω ο σκυλακος σου θα τα απολαυσει πολυ περισσοτερο απο το σκυλοπαρκο :)

...και μπολικα πετ φριεντελι καφε και μεζεδοπωλεια για εμας τους σκυλογονεις :D

• Like
Reactions: myEnzo and alexxela

alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
40
Πλατείες χρειαζόμαστε, ανοιχτούς δημόσιους χώρους και για τους σκύλους και για εμάς. Το Σύνταγμα είναι γεμάτο από αυτές (y)

Ούτως ή άλλως θα χάσει τις αγέλες που φτιάχνει εκεί ήδη και τα πάρκα σκύλων δεν είναι κάτι το απαραίτητο για την ευζωϊα του σκύλου καθώς κυρίως ως περιφραγμένοι χώροι έχουν κάποιο νόημα. Ας μην φτάσουμε να σκεφτόμαστε που θα μετακομίσουμε σε σχέση με το αν έχει πάρκο σκύλων κοντά...

• Like
Reactions: medusa

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Το ελεύθερο τρέξιμο, χωρίς λουρί, δεν είναι απαραίτητο για την ευζωϊα ενός σκύλου ; Που θα τρέξει σε μια πλατεία ;

Μην με ρωτήσετε αν τον έχω δεμένο, φυσικά και τον έχω. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς για όλους τους γνωστούς λόγους.

alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
40
Στα απαραίτητα έχουμε την ικανοποίηση της ενέργειας και των φυσικών ενστίκτων.
Για αυτό συνήθως παίζουμε με τον σκύλο μας με μικρό ή μεγάλο λουρί, κόμπο-μπαλάκι ή και άλλα παιχνίδια.
Καλό να υπάρχει και ένας περιφραγμένος χώρος αλλά όχι απαραίτητη συνθήκη.

• Like

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Το ελεύθερο τρέξιμο, χωρίς λουρί, δεν είναι απαραίτητο για την ευζωϊα ενός σκύλου ; Που θα τρέξει σε μια πλατεία ;

Μην με ρωτήσετε αν τον έχω δεμένο, φυσικά και τον έχω. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς για όλους τους γνωστούς λόγους.
Για ενα ενεργητικο σκυλι και το σκυλοπαρκο των 10Χ10 μετρων φυλακη ειναι , ο δικος μου κανει 3 γυρες και μετα βαριεται , την στηνει πισω απο την πορτα.
Αντιθετα οταν παμε σε ενα πράσινο αλσος ή λόφο (με το 5μετρο φλεξι ) ζωντανευει, μυριζει εξερευνα και μετα δειχνει πιο γεματος και ηρεμος, εκτονωμενος. Κυριολεκτικα αλλαζει η φατσα του .

Ασε που πιστευω μια στο τοσο καπου βρισκουμε ολοι να λυσουμε το σκυλακι μας , καθημερινα παλι ειναι δυσκολο μεσα στη πολη να βρεις ευχαριστες πρασινες διαδρομες. Στα ιδια μερη κυκλοφορουμε και το ζεις.

Προσωπικα δε θα με χαλαγε καθολου, ουτε το γκρεμλιν πιστευω, να ξυπναγα και να ημουν 5-10 λεπτα απο τον λυκαβηττο ή τον εθνικο κήπο.:LOL:

• Like
Reactions: alexxela

alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
40
Για ενα ενεργητικο σκυλι και το σκυλοπαρκο των 10Χ10 μετρων φυλακη ειναι , ο δικος μου κανει 3 γυρες και μετα βαριεται , την στηνει πισω απο την πορτα.
μήπως θέλει περισσότερη αλληλεπίδραση μαζί σου ; παιχνίδι ; μόνα τους βαριόνται :)

Προσωπικα δε θα με χαλαγε καθολου, ουτε το γκρεμλιν πιστευω, να ξυπναγα και να ημουν 5-10 λεπτα απο τον λυκαβηττο ή τον εθνικο κήπο.:LOL:
@medusa αυτό σκέφτηκα και εγώ τον τελευταίο καιρό για το πρωί, αντί για το τυπικό πρόγραμμα της βόλτας και πρωινού μαθήματος φτιάξαμε πρόγραμμα, μπαίνουμε στο αμάξι και πάμε στον Υμηττό για το τρέξιμο-γυμναστική μας και οι δύο (y)(y)(y)

• Like

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
μήπως θέλει περισσότερη αλληλεπίδραση μαζί σου ; παιχνίδι ; μόνα τους βαριόνται :)

@medusa αυτό σκέφτηκα και εγώ τον τελευταίο καιρό για το πρωί, αντί για το τυπικό πρόγραμμα της βόλτας και πρωινού μαθήματος φτιάξαμε πρόγραμμα, μπαίνουμε στο αμάξι και πάμε στον Υμηττό για το τρέξιμο-γυμναστική μας και οι δύο (y)(y)(y)
Σιγουρα πρεπει να γινω πιο ενδιαφερουσα για το γκρεμλιν αλλα πχ στον κηπο μας στο χωριο παιζουμε φρισμπι με τις ωρες, στο σκυλοπαρκο (παντα παμε πρωι να ειναι αδειο) δεν θα παιξει με ορεξη. Πιθανα να εχω και εγω αλλη ορεξη εκτος Αθηνας.

Ντεν εχω αμαξι :cry: χτες ομως πχ πηγαμε Δαφνη-Μοσχατο περπατωντας και περασαμε απο 5-6 παρκα και λοφακια συν τον ιλισσο . Εχουμε παρει φορα, συντομα θα φτασουμε και υμηττο με τα ποδια :D

• Like
Reactions: alexxela