Σκυλομπερδέματα!

elena6288

Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
10
0
Αμφιάλη
καλησπερα και συγχαρητηρια για την ποιοτητα της σελιδας.
θελω να κανω καποια ερωτησεις. πιθανοτατα υπαρχουν παρεμφερη θεματα αλλα ειμαι νεο μελος και δεν εχω εξοικειωθει με την περιηγηση. να μπω στο θεμα ομως. εχω ενα κουταβακι 4 μηνων. το εχω απο 45 ημερων και θα σας γελασω τι ρατσα ειναι γιατι μου το πουλησαν για μαλτεζακι αλλα ολο και παιρνει μποι και η φατσουλα του θυμιζει κανις! οπως και να εχει ειναι ενας κουκλος! το θεμα ειναι η συμπεριφορα του. πρωτον ΚΛΑΙΕΙ πολυ. πολυ ομως. εχει το συνδρομο του αποχωρισμου και απειλουν να με διωξουν απο την πολυκατοικια. εχω αναγκαστει για να μπορω να πηγαινω στη δουλεια να το αφηνω σε ενα φιλικο σπιτι ομως και ετσι η κατασταση ειναι προβληματικη. γιατι και οι ανθρωποι δεν ειναι υποχρεωμενοι και καπου αρχισαν να κουραζονται και απεκτησαν και εκεινοι προβλημα με τους δικους τους γειτονες. εχω δει σε αλλο θεμα καποιες συμβουλες ομως δεν ειναι δυνατο να τις εφαρμοσω γιατι ακομα και στην ασκηση θα κλαψει και θα εχω αμεση παρατηρηση να απομακρυνθει απο την πολυκατοικια. στην αρχη δεν ειχα αυτα τα προβληματα. μετα τις πρωτες 20 μερες ξεκινησε ξαφνικα χωρις να εχει προηγηθει κατι αξιοπεριεργο. απλα εκλεισα την πορτα πισω μου χωρις να του δωσω σημασια (οπως εχω διαβασει οτι πρεπει) και ξεκινησε τα ουρλιαχτα. περιττο να πω οτι ο διαχειριστης κατεβηκε σε 10 δευτερα... επισης ενα δευτερο προβλημα υπαρχει εδω και ενα μηνα. μεχρι να κανει ολα τα εμβολια μου απαγορευε ο γιατρος να βγει εξω. σε οποιον ερχοταν σπιτι ηταν πολυ φιλικος και παιχνιδιαρης. απο την ημερα που αρχισαμε τις βολτες εγινε επιθετικος!!! γαυβγιζει τους παντες: ανθρωπους και ζωα. μερικες φορες εχει επιτεθει. εξω δεν δαγκωσε κανεναν γιατι τον δεσμευει το λουρι αλλα σε μας εχει ριξει μερικες δαγκες που μας ματωσε και εφαγε 2-3 στο ποπουδακι!
δεν ξερω που ειμαι λαθος απο την αποψη οτι τα προβληματα ξεκινησαν ξαφνικα και οχι απο την αρχη. δεν θελω να διωξω το σκυλακι γιατι το εχω αγαπησει αλλα εχει καταφερει να γινει αντιπαθες σε ολους και εγω μαζι του... ουτε εχω χρηματα να το παω σε καποιον εκπαιδευτη. τι να κανω; στεναχωριεμαι γιατι το αγαπαω!

Last edited by a moderator:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητή elena6288,

Καταρχήν, για να μην ξεχαστώ: Καλώς ήλθατε! Εσύ και το σκυλάκι σου!:)

Από κει και πέρα, από που ν' αρχίσω και που να τελειώσω...

1. Οπως πολύ σωστά λες κι εσύ, "σου το πούλησαν για μαλτεζάκι"... "Αυτοί" ξέρουν... κι εσύ θα ξέρεις, σε λίγο καιρό...
Υπάρχουν εκατοντάδες θέματα στο dogforum, επί του θέματος!!!
Αλλά και το κανίς, μεταξύ μας, δεν είναι καθόλου άσχημη περίπτωση... Αν θέλεις την εκτίμησή μου, βέβαια, το σκυλάκι είναι πιθανότατα ημίαιμο και έτσι θα το αγαπήσεις και θα γίνει ο πιστός σου σύντροφος. Νάναι καλά.

2. Ενα σκυλάκι 45 ημερών δεν πρέπει να το παίρνουν από τη μαμά και τα αδελφάκια του, γιατί εκεί μαθαίνει πράγματα που δεν θα μπορέσει (λέμε, τώρα) να του τα μάθει κανείς άλλος... Το σκυλάκι πρέπει να είναι 2 μηνών, για να φύγει από τη μαμά του...

3. Νομικά, δεν μπορεί να σου κάνει κανείς οτιδήποτε, αν το σκυλάκι δεν κάνει πολύ θόρυβο στις ώρες κοινής ησυχίας...

4. Ποτέ δεν πρέπει να τρώει (ούτε 2, ούτε 3) τίποτα στο ποπουδάκι!!! Ούτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός του...

5. Το σκυλάκι σου, εφόσον είναι 4 μηνών, έχει ήδη μπει στην πρώτη περίοδο φόβου... Φοβάται, δηλαδή!!!

Αν δεν υπάρχουν χρήματα για εκπαιδευτή, ρίξε πολύ διάβασμα "εδώ μέσα". Οπως σου είπα, υπάρχουν άπειρα θέματα...
Αν, όμως, ψάξεις βαθιά στην τσέπη (αξίζει, ρε γαμώτο, για ένα σύντροφο ζωής!) και βριες τίποτα ψιλά, που περισσεύουν επειδή δεν θα τα ξοδέψεις κάπου αλλού, αξίζει να δεις ένα καλό εκπαιδευτή!

Υ.Γ. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, τα βράδια που κοιμάται? Μαζί σας ή σε διαφορετικό χώρο?

Last edited:

elena6288

Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
10
0
Αμφιάλη
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση! δεν εβαλα δυναμη οταν λεω οτι εφαγε 2-3 απλα για να του αποσπασω την προσοχη απο το δαγκωμα. ισως λαθος μου αλλα με ματωσε κανονικα και σκεφτομουν εκεινη τη στιγμη οτι αν αυτο γινει συνηθειο ερχεται η καταστροφη του κοσμου!!! ειχαμε και αλλα προβληματα στην αρχη αλλα σιγα σιγα τα λυσαμε. αυτα τα 2 επιμενουν. σε ο,τι αφορα στον υπνο αρχικα κοιμοταν κοντα στο κρεβατι μου αλλιως χαλουσε τον κοσμο. ηταν κολλημενος επανω μου. ακομα και στο μπανιο ακολουθουσε. τωρα -εντος του σπιτιου- εχει ανεξαρτητοποιηθει. δλδ δεν εχουμε κλαματα απλα επειδη σηκωθηκα και αρχισα να περπαταω! πλεον δεν κοιμαται διπλα μου αλλα στην πορτα του δωματιου ή και διπλα στο μπανιο. μονο θελει ανοιχτη την πορτα ωστε να αισθανεται την παρουσια μας.

elena6288

Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
10
0
Αμφιάλη
α επισης να συμπληρωσω οτι η συγκεκριμενη οικογενεια που πουλουσε τα σκυλακια ειχε βαλει πλαφον την 45η μερα αλλιως μετα θα τα εδιωχνε. μαλιστα ειδα την αγγελια αργα το βραδυ και τους ζητησα να παω την επομενη μερα να το παρω και μου ειπαν η ερχεσαι τωρα η το σκυλι φευγει. τωρα τι να σας πω για αυτο... πηγα τρεχοντας παντως.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Οπότε, σταδιακά, απ' ότι καταλαβαίνεις, θα αρχίσει να ...απομακρύνεται ο μικρός τα βράδια...
Κατόπιν, θα αρχίσει να κλείνει και η πόρτα, έστω και για λίγο, στην αρχή...

Κατόπιν (Σαββατοκύριακα αυτό, που θα έχεις χρόνο), θα ετοιμάζεσαι (όπως κάνεις καθημερινά για τη δουλειά)... θα βγαίνεις, θα κλείνεις την πόρτα... Και θα επιστρέφεις σε 3-5 λεπτά... Ή, θα επιστρέφεις σε 15 λεπτά, ή σε 30 λεπτά...

Χωρίς "τυμπανοκρουσίες" όταν φεύγεις και (ιδίως) όταν επιστρέφεις... Ξέρω ότι, όταν επιστρέφεις, θέλεις να τον "ζουλήξεις", αλλά δεν πρέπει να το κάνεις... Τον αφήνεις να σε ακολουθεί, χωρίς να του δίνεις σημασία, ώσπου να ετοιμαστείς, να αλλάξεις ρούχα, να κάνεις ότι κινήσεις πρέπει να κάνεις (και ακόμα περισσότερες)... Φευγαλέα (είμαι σίγουρος - παρότι δεν πρέπει) θα τον κοιτάς και θα βλέπεις τη "ζωγραφισμένη" απογοήτευση στο πρόσωπό του και στα ματάκια του... Τίποτα εσύ, αδιάφορη... Μέχρι να διαπιστώσεις ότι είναι πολύ ήρεμος και πως εσύ είσαι έτοιμη να τον χαϊδέψεις... Αλλά και πάλι, με χαμηλούς τόνους και όχι με ενθουσιασμό.
Ασε τον ενθουσιασμό για άλλες δραστηριότητές του, για όταν κάνει κάτι σωστά!

Να μάθει, σταδιακά, ότι η αναχώρηση και η επιστροφή είναι πάντα αναμενόμενες και δεν υπάρχει κάτι σπουδαίο σ' αυτές...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
α επισης να συμπληρωσω οτι η συγκεκριμενη οικογενεια που πουλουσε τα σκυλακια ειχε βαλει πλαφον την 45η μερα αλλιως μετα θα τα εδιωχνε. μαλιστα ειδα την αγγελια αργα το βραδυ και τους ζητησα να παω την επομενη μερα να το παρω και μου ειπαν η ερχεσαι τωρα η το σκυλι φευγει. τωρα τι να σας πω για αυτο... πηγα τρεχοντας παντως.
Γι' αυτούς τους λόγους σου είπα: "σε λίγο καιρό θα ξέρεις κι εσύ"...

elena6288

Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
10
0
Αμφιάλη
ισως φανει χαζη η απορια μου αλλα οταν θα φευγω θα πρεπει να φευγω εντελως απο το σπιτι ή απλα να τον περιορισω καπου που δεν θα με βλεπει; θα ακουει ομως, ειτε βηματα ειτε ομιλια ο,τιδηποτε, οποτε θα εχει αποτελεσμα; ευχαριστω και συγγνωμη για τα πολλα λογια!!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...οταν θα φευγω θα πρεπει να φευγω εντελως απο το σπιτι ή απλα να τον περιορισω καπου που δεν θα με βλεπει; ...
Εννοούσα και τα δύο, σε συνδυασμό!

Πότε το ένα και πότε το άλλο...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το να παρεις ένα κουταβι 45 ημερων με το να το παρεις 60 ημερων δεν εχει τεραστια διαφορά.

Μεγαλη σημασια όμως εχει το πώς ζουσε. Δεν ειναι καθολου σιγουρο δυστυχως ότι μεχρι 45 ημερων ηταν αγκαλια με την μανα του και επαιζε αμεριμνο με τα αδερφακια του.
Κρινοντας μαλιστα από την συμπεριφορα του «γεννητορος», μαλλον καπου κλεισμενο το ειχε ή τελος παντων σε ασχημες συνθηκες.

Ο τροπος που ηθελε να το ξεφορτωθει, δειχνει και πιθανοτητα κακοποιησης (εστω ψυχικης). Μπορει πχ να του γκαριζε και να το κυνηγουσε όταν εκλαιγε ή όταν ηταν ανησυχο.

Το σκυλακι εχει φοβιες και ανασφαλειες, πολύ παραπανω από οσο θα μπορουσε να θεωρηθει φυσιολογικο.

Πιθανοτατα είναι και υπερκινητικο σαν χαρακτηρας ή λογω φυλής.
Δεν ξερουμε και τον χαρακτηρα των γονεων.

Ο πολύ πιθανος συνδιασμος ολων των παραπανω μπορει να δημιουργησει ένα εκκρηκτικο μειγμα.

Μην διανοηθεις ποτέ, μετα από τιποτα διαβασμα τυχαρπαστων συμβουλων στο ιντερνετ, να το σβερκωσεις, να το τιναξεις σβερκωμενο, να του φωναξεις αγρια στα μουτρα, να το δειρεις. Θα το καταστρεψεις τελειως.

Βρες τροπο να το κουραζεις με παιχνιδι.

Του λειπει υπερβολικα η κοινωνικοποιηση. Απειρα τα θεματα στο φορουμ. Στρωσου στη δουλεια και διαβασε οσα μπορεις.

Αν μπορεις, κλεισε κανα δυο συνεδριες με καποιον εκπαιδευτη να το δει από κοντα. Κοψε από καπου ένα 50-100 ευρω και βρες καποιον. Να είναι συστημενος και αξιοπιστος!

Με αυτή την κατασταση, στην οποία περιεπεσες λογω βιασυνης και ενθουσιασμου, πρεπει πλεον να ζησεις ή να προσπαθησεις να την αντιμετωπισεις, παντα μεχρι καποιο σημειο. Ο δρομος δεν είναι ευκολος, αξιζει όμως.

Τα καλα νεα είναι ότι ηρθες εδώ. Καλως ηρθες λοιπον Ελενα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97