Σκυλοκαβγάδες

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Με αφορμη το θεμα που ανοιξε ενα αλλο μελος για το σκυλι του που σκοτωθηκε σε σκυλοκαυγα, σκεφτομουν πολυ και θα ήθελα να κανω μερικες ερωτησεις.
Τι κανουμε αν δουμε οτι στη βολτα για παραδειγμα μια αγελη με αδεσποτα, πλησιαζει με εχθρικες προθεσεις τον δικο μας σκυλο? Μπορουμε να κανουμε κατι για να αποτρεψουμε τον καυγα? Και αν στη χειροτερη περιπτωση τα σκυλια τελικα πιαστουν ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? Υπαρχει τροπος να τα χωρίσουμε χωρις να τραυματιστούμε εμείς ή ο σκύλος μας? Ενας γνωστός μου που αποπειράθηκε να σώσει το σκυλί του απο 3 αδέσποτα που του επιτεθηκαν τα κατάφερε μεν, αλλά του έκοψαν ένα κομμάτι απο τη γάμπα..:eek:

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
εμεις εχουμε 2-3 αγελες ψιλοαγριες στην περιοχη και αυτο που κανω ειναι να εχω μαζι μου λιγη τροφη σε ενα σακουλακι και οποτε μας πλησιαζουν απειλητικα τους την ριχνω και απομακρυνομαστε, αυτα τσακωνοντε ποιος θα πρωτοφαει και εμεις συνεχιζουμε την βολτα μας :p
Δεν εχουμε πιαστει σε καυγα μεχρι τωρα γιατι δεν τα αφηνω να ερθουν πολυ κοντα.

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εξαρταται ποσα ειναι καταρχην.το πρωτο πραγμα που κανεις ,ειναι να μην τραβηξεις τον σκυλο .πρεπει να εχει μουρη προς τα αλλα σκυλια.μετα ψαχνεις να βρεις καποιο σημειο κλειστο απο πισω σου κ στενο γενικα.το στριμωγμα δεν ειναι κακο σε αυτες τις περιπτωσεις.να θυμασαι απλα προς πρεπει να εχεις μετωπο προς τα αλλα ζωα κ ποτε δεν τραβας τον σκυλο.ο σωτηρας παντως σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι ενα μπουκαλι νερο.

επισης,ειναι καλο να μην χωνομαστε κ να αγχωνομαστε αμεσως.το να πουνε δυο λογακια μεταξυ τους δεν κανει κακο σε κανεναν κ μπορει να μην γινει κ τιποτα τελικα.απλα με προσοχη ολα αυτα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Βασικά αυτό είναι το καλύτερο νομίζω, να κάνεις ότι μπορείς για να μην πλησιάσουν.
Να προσπαθήσεις να δείξεις ότι δε φοβάσαι (ΜΗΝ αρχίσεις να τρέχεις γιατί σίγουρα θα σε κυνηγήσουν και σίγουρα θα σε προλάβουν).
Εγώ αυτό που κάνω είναι να στέκομαι ακίνητη και να τα κοιτάω (αλλά όχι στα μάτια) και να τους λέω έντονα ΦΥΓΕΤΕ, ΠΙΣΩ, ΟΥΣΤ κλπ.
Τώρα αν πλησιάσουν, δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις, δε μου έχει τύχει ποτε ευτυχώς. Αλλα η δικιά μου όλο χαρούλες κάνει άμα δει άλλα σκυλιά οπότε ίσως γι`αυτό δε μας πλησιάζουν επιθετικά, αν τσιτωνόταν και η δικιά μου ίσως να ήταν αλλιως.

Μόνο μια φορά την είχε δαγκώσει μια θηλυκιά (ευτυχώς πολύ επιφανειακά) αλλα ήταν μόνο ένα σκυλί και όχι πάνω απο 20-25 κιλά οπότε με πολλές φωνές και σπρωξίματα την έδιωξα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
συνηθως τα πεσηματα τα κανουν αρσενικα σκυλια.οσοι εχετε θηλυκες δεν κινδυνευεται ιδιαιτερα.οχι οτι αποκλειεται βεβαια να συμβει κατι...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
ναι εμένα θηλυκιά τη δάγκωσε, αδέσποτη :(
ήταν κι ένας αρσενικός εκεί (με το αφεντικό του) και έπαιζε με τη δικιά μου και η αδεσποτούλα καθόταν λίγο πιο `κει και τους κοίταζε και ξαφνικά σηκώνεται έρχεται σαν κυρία και χρααααπ αρπάζει τη δικιά μου από την κοιλιά!!! Ευτυχώς δεν έγινε τίποτα κακό.

Πριν πάμε εμείς έπαιζε με τη αδεσποτούλα ο αρσενικός και μόλις μας είδε την άφησε και ήρθε σε μας, ίσως να ζήλεψε η άλλη και μας τη έχωσε.

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
δυστυχως εχω βρεθει σε ζευγαρακι αδεσποτο με τη θυλικια μαλλον να τελειωνει τον οιστρο της....ο αρσενικος ερχοταν γριλιζοντας στον δικο μου κ μας ακολουθουσαν παντα γριλιζοντας...δε ξερω αν επεσα σε προην οικοσητο αλλα οταν ελεγα μη κ εμπαινα μπροστα ηρεμουσε...

το ιδιο κανω κ με μια θηλυκια αδεσποτη η οποια αν κ αρσενικος ο δικος μου ερχεται παντα απειλιτικα κ γριλιζοντας...απλα μπαινω μπροστα λεγοντας μη!βεβαια μπορει να ειναι αυτο που λεω...προην οικοσητα που ισως ξερουν τη λεξη μη...η απλα εχω σταθει πολυ τυχερη...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Τι να πω.. Αυτος ειναι και ενας λογος που αποφευγω να τον πηγαινω εγω μακρινες βολτες γιατι φοβαμαι πολυ και δεν ξερω πως θα αντιδρασω σε τετοια περιπτωση. Να βλεπω να του εχει ορμησει μια ολοκληρη αγελη κ γω να μην ξερω τι να κανω!:eek:
Και μου εχει μεινει αυτο γιατι μια φορα που πηγαιναμε βολτα (τοτε ηταν περιπου 8 μηνων) ετρεξαν κατα πανω μας 3-4 σκυλια γαυγιζοντας. Εμειναν σε καποια αποσταση και μας γρυλιζαν, εγω κοκκαλο. Ο Diego το χαζοσκυλο καθοταν και κοιταζε αταραχος. Και οταν τον πλησιασε πολυ ο ενας απο αυτους, ισως να ηταν και ο αρχηγος, σηκώθηκε στα πισω του ποδια και προσγειωθηκε με τα 40 κιλα του πανω στον αδεσποτο. Σηκωθηκε και εκεινος και εφυγε κλαψουριζοντας και ακολουθησαν και τα αλλα. Αλλα σκεφτομαι οτι τοτε σταθηκα τυχερη...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Επειδή τα αδέσποτα έχουν φάει ξύλο, συνήθως φεύγουν αν κάνεις ότι παίρνεις καμιά πέτρα ή κάτι τέτοιο.
Σε εμάς μία φορά που ήρθαν τρέχοντας και γρυλίζοντας τρία σε μιά παραλία, τους έκανα ψευτοαντεπιθέσεις μέχρι να πάμε στο αμάξι και την βγάλαμε καθαρή...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα αδέσποτα είναι το μικρότερο πρόβλημα απ' όλα... είναι φοβισμένα και ακόμα και να σκύψεις, αυτά θα φύγουν. Τα ημι-αδέσποτα και τα δεσποζόμενα που γράφουν τα αφεντικά τους φοβάμαι εγώ!

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Συμφωνω με το φιλο lawrence αν εχεις προσβαση σε νερο μπουγελοσε τα το ιδιο και αν ηδη εχουν βουτηχτει.Αν και τα αδεσποτα οταν βλεπουν σκυλο μαζι με ανθρωπο συνηθως δεν επιτιθοντε.Για να τα αποθησεις σε εσχατη περιπτωση φουσκωνεις σηκωνεις τα χερια σου και φωναζεις δυνατα.Αυτο θα τα φοβισει και μαλον θα φυγουν.Σε καμια περιπτωση μην αφησετε το σκυλο δεμενο αν δε καταφερετε να αποοφυγετε το τσακωμο.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ευχαριστω για τις πληροφοριες, απο δω κ περα βολτα με νερακι λοιπον...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Με τα μεγαλόσωμα είστε πιο ασφαλείς, με τα μικρόσωμα τρέμει το φυλλοκάρδι μας γιατί Α) ακόμα και οι ψευτο-επιθέσεις από πολύ βαρύτερα σκυλιά μπορούν να τους προκαλέσουν σοβαρές βλάβες και ΒΟΥ) πρέπει κι εμείς, ως ιδιοκτήτες, να φροντίζουμε για τη σωστή τους κοινωνικοποίηση (εγώ έχω κάνει πολλά λάθη...).

Επειδή πάντως ζούσα αγέλη από κοντά, η οποία τότε ήταν πολυμελής, μέχρι που η αρχηγός της δυστυχώς σκοτώθηκε (από φορτηγό, όχι από σκύλο) υπήρξε μια εποχή που κυκλοφορούσα με νεροπίστολο. Κι αυτό γιατί αυτό το σκυλί, όταν δάγκωνε έκανε ζημιά.
Το νεροπίστολο δεν έπιανε πάντα.

Αυτό που έπιανε πάντα ήταν το τράβηγμα της σκύλας απ' τα πίσω πόδια την ώρα που είχε τον άλλο σκύλο κάτω και τον "έδερνε". Η σκύλα γυρνούσε στον αέρα, έξαλλη, αλλά δεν έφτανε να κάνει κάτι και μετά δεν είχε νόημα. Ο άλλος σκύλος στο μεταξύ ανασυντάσσεται ή φεύγει και ο επιτιθέμενος έχει ξαφνιαστεί. Κερδίζεις χρόνο. Δεν ξέρω αν πιάνει με όλα τα σκυλιά.

Θυμάμαι που συζητούσαμε εδώ για το αν πρέπει ή όχι να παίρνουμε τα μικρόσωμα σκυλιά μας αγκαλιά, σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση. Δεν έχει νόημα, νομίζω να το ξανασυζητήσουμε, μια που άκρη δε βγάλαμε και τότε... Πάντως κάποιος είχε πει ότι αν έχεις μικρόσωμο ή τέλος πάντων ελαφρύ σκύλο σε περίπτωση που κινδυνεύει ΣΟΒΑΡΑ και υπάρχει κάποια αυλή εκεί κοντά, απλά τον βουτάς και τον πετάς μέσα!

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97