Σκυλιά στο διαμέρισμα

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
ποια πιστευετε οτι ειναι τα μειονεκτήματα και ποια τα πλεονεκτήματα
οταν απο έλλειψη χώρου (μονοκατοικία-οικόπεδο κλπ) είμαστε αναγκασμένοι
να εχουμε τα σκυλια στο διαμέρισμα μικρά και μεγάλα!?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
έχοντας ζήσει περίπου 6 μήνες σε διαμέρισμα με σκύλο έχω να πω ότι

ΠΟΤΕ ΔΕΒ ΘΑ ΈΧΩ ΣΚΎΛΟ εαν αναγκαστώ να ζήσω σε διαμέρισμα.

συνέχεια με την έγνοια στο σκυλί

ξύπνα κάθε μέρα με οποιοδήποτε καιρό να το πας βόλτα - τουαλέτα

γυρνα από τον καφέ νωρίτερα για τον ίδιο λόγο

κλπ κλπ κλπ

πάντως ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ το δέσιμο που δημιουργήτε είναι άλλο

απλά το άγχος δεν αξίζει (για εμένα) τον κόπο

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ εάν έμενα σε διαμέρισμα δεν θα είχα ποτέ μεγαλόσωμο σκύλο. Θα είχα μικρόσωμο για να μην ασφυκτιώ.
Ο σκύλος έτσι κι αλλιώς, είτε του έχεις μονοκατοικία, είτε γκαρσονιέρα, θέλει να είναι δίπλα στον ιδιοκτήτη του. Το πρόβλημα δημιουργείται διότι ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να είναι συνέχεια μαζί με το σκύλο του...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πιστευω οτι μιλατε για μεγαλα σκυλια..γιατι για τα μικρα δεν τηθετε καν το θεμα...

Αλλα υπαρχουν και μεγαλα σκυλια που ζουνε σε μονοκατοικια και ειναι δυστηχισμενα και καποια μεγαλα που ειναι σε διαμερισμα και ειναι ευτυχισμενα..
Ειναι και καποιες μεγαλοσωμες ρατσες που δεν τους πειραζει καθολου ο χωρος οπως π.χ το μποπτειλ..
Η βασικη προυποθεση για μενα ειναι το σοβαρο ενδιαφερον απο τους ιδιοκτητες και η αγαπη για το σκυλι..και το αλλο ειναι η δευτερη σοβαρη προυποθεση αναλογα πανταμε την ρατσα του σκυλιου ..

Εδω στην γειτονια μου ειναι καποιοι οι οποιοι εχουν ενα πιτμπουλ κλεισμενο σε ενα μπαλκονι..με το κρυο με το χιονι το ειχαν εκει.,.
κλαιει να μπει μεσα αλλα δεν το βαζουν..,δεν νομιζω οτι οι ανθρωποι αυτοι ξερουν το πως να ενδιαφερονται πραγματικα για το σκυλι..μαλλον το πηραν για φυλακα..
και σε αυλη μεγαλη να το ειχαν αυτοι παλι το ιδιο δυστηχυσμενο θα ηταν..

Αν ομως το βαζαν μεσα στο διαμερισμα μαζι τους και το πηγαιναν συχνα για πεζοπορια στα βουνα και παιζαν μαζι του αλλα ενιωθε την θαλπορη και την αγαπη της αγελης του..τοτε θα ηταν πολυ πολυ πιο ευτυχισμενο ,απο την μεγαλυτερη αυλη αν οι διοκτητες ηταν οι το ιδιο αδιαφοροι..

edit κατερινα αυτο θελω να πω δεν ειδα τι εγραψες.. :wink:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παντος με μικρο σκυλο και στο διαμερισμα ζεις μια χαρα!

Εχει βεβαια και τις ευκολιες του η μονοκατοικια με αυλη- το ειδα και τωρα παλι στο εξωχικο- αλλα δεν με χαλαει και αλλιως.
Εχω συνηθησει να την βγαλω μια μεγαλη βολτα το πρωι και τουλαχιστον 2-3 πιο μικρες για κατουριμα.

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
ΜΑΚΗΣ said:
συνέχεια με την έγνοια στο σκυλί

ξύπνα κάθε μέρα με οποιοδήποτε καιρό να το πας βόλτα - τουαλέτα

γυρνα από τον καφέ νωρίτερα για τον ίδιο λόγο

κλπ κλπ κλπ
Και παλι στο εκτροφειο που ζουνε τα σκυλια παλι ξυπναμε 5.45 καθε πρωι με βροχες η ηλιο..καθεμερινη η γιορτες...
Δεν αλλαζει τιποτα...
Εμεις μενουμε σε διαμερισμα με 4 σκυλια μεσα...
Ειμαστε ευτιχισμενοι και τα σκυλια μας το ιδιο..
:wink:

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
εμεις ειμαστε σε μονοκατοικια με κηπο...τα afghan δεν βγαινουν ποτε μονα τους στον κηπο..προτιμανε το αραλικι διπλα μας στους καναπεδες..αν βγω εγω αντε θα μου κανουν την χαρη να παιξουν λιγο..αλλιως καναπε και παλι καναπε

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Eγώ πάντως που είχα μεγαλόσωμο σκύλο σε διαμέρισμα, και τώρα έχω μεγαλόσωμο σκύλο σε μονοκατοικία, και έχω ζήσει και τα 2 έργα, εγώ σαν ιδιοκτήτης σκύλου, λουφάρω κάποιες βόλτες, και λουφάρω αρκετή εκτόνωση του σκύλου, διότι ο σκύλος αυτοαπασχολείται με τους πιτσαδόρους, με τους γείτονες, με τους περαστικούς, τον ταχυδρόμο κλπ.

Για τον σκύλο πιστεύω ότι δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά, εκτός του όπως μάθει, τότε ασχολιόμουνα περισσότερο και τώρα λιγότερο. Αν αυτό σημαίνει κάτι για τον σκύλο, αυτή είναι η διαφορά.

chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
συμφωνω με το μακη οτι η δεσμευση, οι υποχρεωσεις και το αγχος ειναι μεγαλυτερα για μας οταν εχουμε το σκυλο στο διαμερισμα. συμφωνω επισης με την kango, οτι ενας σωστος ιδιοκτητης μπορει να βοηθησει πολυ το σκυλο να ειναι καλυτερα ειτε μεσα στο διαμερισμα ειτε σε μονοκατοικια με κηπο, γιατι και μονοκατοικια με κηπο αλλα κακο και αδιαφορο ιδιοκτητη ειναι δωρον αδωρον για το ζωντανο... η διαφορα μου ειναι οτι κατα την ταπεινη μου γνωμη, δεν εχει τοσο πολυ να κανει με το μεγεθος του σκυλου, και ο μεγαλοσωμος και ο μικροσωμος σκυλος εχουν τα ιδια ενστικτα και την ιδια αναγκη για επαφη με το φυσικο τους περιβαλλον, νιωθουν και οι δυο περιορισμενοι μεσα σ ενα διαμερισμα και αν δεν τους προσεξουμε παραπανω, βαριουνται, πνιγονται και νιωθουν το ιδιο περιορισμενοι στο διαμερισμα. στο χερι μας λοιπον ειναι, αν επιμενουμε να εχουμε σκυλο στο διαμερισμα, να κανουμε τη ζωη του οσο πιο «ποιοτικη» γινεται, με το ενδιαφερον μας, τη φροντιδα μας, την παρουσια μας, και συχνες βολτες καθημερινα.

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Στην δική μου περίπτωση, η σκύλα έχει μάθει από μικρή να ζει μαζί μας στο διαμέρισμα,
με συχνές βόλτες, παιχνίδι, εκτόνωση.
Όταν καλοκαίρια μέναμε σε σπίτι με κήπο, πάντα προτίμαγε να είναι μαζί μου μέσα πάρα στο κήπο.
Και να είχαμε μονοκατοικία με αυλή ή κήπο, την σκύλα δεν θα την άφηνα μόνη της έξω.

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Πιστευω πως ακόμη και για ένα μικρόσωμο σκυλί εχει μεγάλη διαφορα να ζει σε μονοκατοικία με μεγαλο κήπο.
Βλεπω τον δικό μου που κάθε φορα που πάμε στο εξοχικό (με ενα στρεμα αυλή) κανει σαν τρελό! Κατεβαινει απο το αμαξι και κάνει σαν να ντοπαρίστικε!τρεχει ασταμάτητα, είναι πιο ζωντανος, χαρούμενος, ανεξάρτητος Εχει περισσότερη αυτοπεποιθηση. Εκτονώνεται το ζωντανο. Πιστευω ότι με τις βόλτες ενταξει προσπαθούμε να του δώσουμε μια ανάσα αλλα δεν είναι το ίδιο.
Το δεσιμο μπορεί να είναι μεγαλύτερο αν μενεις σε διαμερισμα μαζί του αλλα και η εξαρτηση του απο εμας είναι μεγαλύτερη.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
προφανώς δεν με καταλάβατε.

στο διαμέρισμα δεν θα έμενα με σκύλο ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ και όχι για τον σκύλο.

δεν με ενδιαφέρει αν το σκυλί θα μπορούσε να προσαρμοστεί.

ΕΓΩ δεν θέλω να έχω την έγνοια του

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Εγώ πάντα σε διαμέρισμα έμενα, οπότε έχω μάθει να ξυπνάω στις 8 - 9 κάθε πρωί για να τα βγάλω, ακόμα και αν έχω κοιμηθεί στις 5.

Δεν ξέρω αν το κτήμα θα μου επέτρεπε να λουφάρω.

Όταν πάμε στο εξοχικό, που έχει αρκετό χώρο, πάλι θα σηκωθώ και θα πάω βόλτα τα σκυλιά. Ίσα ίσα που λόγω χώρου και περιβάλλοντος, το θεωρώ σαν ευκαιρία να ασχοληθώ περισσότερο μαζί τους.

Νομίζω ότι όταν παίρνεις σκύλο αυτομάτως αποδέχεσαι τις υποχρεώσεις του, δηλαδή και τις δυο ή παραπάνω βόλτες την ημέρα.

Ακόμα και αν ζούσα σε μονοκατοικία, δε θα έπαιρνα σκύλο αν πίστευα ότι δεν μπορώ να το βγάλω έξω.

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Ameli said:
Το δεσιμο μπορεί να είναι μεγαλύτερο αν μενεις σε διαμερισμα μαζί του αλλα και η εξαρτηση του απο εμας είναι μεγαλύτερη.

Με συνεπειες φυσικά στη ζωή μας...είτε είναι χρόνος, εγνοια, αλλαγη του προγραμματος μας , ακόμη και άλλα πραγματα όπως είναι η διαμόρφωση του χώρου μας

chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
σε καταλαβαμε μακη. το ξεκαθαρισες οτι «εσυ» σαν ιδιοκτητης δεν θα το ηθελες τετοιο αγχος, σκυλι σε διαμερισμα, και εχεις καθε δικαιωμα να το πεις, ειδικα εσυ που το εχεις ζησει και ξερεις τις δυσκολιες και τα ευτραπελα... εισαι πολυ τυχερος και εσυ και το σκυλι σου που ειστε σε μονοκατοικια :!: :) δεν ειναι λαθος οποιος λεει δεν θελώ σκυλο στο διαμερισμα, δεν γουσταρει, δεν το κανει, δικαιωμα του. ουτε ειναι λαθος η κακος οποιος γενικοτερα δεν θέλει σκύλο, δικαιωμα του να μη θελει. λαθος κατα τη γνωμη μου ειναι αυτος που εχει σκυλο και τον κακομεταχειριζεται, η, δεν εχει και κακομεταχειριζεται τα αλλα σκυλια. μου ετυχε εχτες γι αυτο το λεω. περπαταγα με τον σκυλο μου σε πλατεια, με το λουρι του βεβαια, και περασαμε διπλα απο καποιον που προφανως δεν χωνευει τα ζωα. παιδια ο τυπος κλωτσησε το σκυλι μπροστα στον ιδιοκτητη του, μονο και μονο επειδη κατα λαθος τον ακουμπησε... αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, μην το παμε αλλου, σορρυ απλα ενιωσα την αναγκη να το πω, να το βγαλω απο μεσα μου, ακομα το σκεφτομαι και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Έμενα χρόνια σε διαμέρισμα με σκύλο και το μόνο μου πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να είμαι πίσω συγκεκριμένη ώρα για βόλτα. Δε με χαλάει καθόλου να είμαι συνέχεια μαζί με τα σκυλιά μου. Χρειάζονται βέβαια περισσότερη εκτόνωση όταν ζουν σε διαμέρισμα.
Ένα χρόνο τώρα είμαι σε μονοκατοικία. Δεν έχω κανένα μεγάλο κήπο αλλά είναι αρκετός για να τρέξουν και να κυνηγηθούνε. Φοβερή ευκολία για το κατούρημα και το να λείπω, δεν το συζητάω, αλλά όταν είμαι σπίτι τα σκυλιά είναι μέσα. Ειδικά ο ελληνικός ποιμενικός είναι τελείως φλούφλης του καναπέ και δε θέλει να είναι έξω με τίποτα. :lol:

Πλεονέκτημα στο διαμέρισμα θεωρώ την ασφάλεια του σκύλου μου. Στην μονοκατοικία έχω το άγχος για φόλα, κοπάνα, τα αποφάγια που μου πετάει ο γείτονας και μετά τις τελευταίες 5 απαγωγές από τον Γέρακα, και αυτό. Η προηγούμενη σκύλα μου εξαφανίστηκε από τον κήπο ένα μήνα μόλις μετακόμισα στη μονοκατοικία. Αν είχα παραμείνει στο διαμέρισμα δεν θα είχει συμβεί αυτό.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Εγώ ζω σε διαμέρισμα με δύο σκυλιά ένα rott και ένα ημίαιμο μεσαίου μεγέθους. Η αλήθεια είναι ότι όλη την ώρα το μυαλό μου είναι στο σπίτι, τι κάνουν, πως περνούν, πόση ώρα έχω ακόμα πριν είναι η ώρα της βόλτας τους. Πρόσφατα απόκτησα άλλο ένα rott....... και δέσαμε.... το μόνο που έχω να πω είναι ότι περπατάω περίπου 10 χλμ την ημέρα, το σπίτι είναι πάντα γεμάτο τρίχα, η ηλεκτρική στο σαλόνι, και το άγχος 3πλό.

Ψάχνω για μονοκατοικία!!!! :wink:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros