Όχι, δυστυχώς, δε δίνουνε στο εξωτερικό διότι δε θα μπορούνε να παρακολουθούνε την περίπτωση από μακρυά. Όταν παίρνει κανείς τέτοια σκυλιά υπογράφει συμβόλαιο με το σωστικό όμιλο ότι δεν μπορεί να το δώσει πουθενά και ότι πρέπει να τους το επιστρέψει έτσι και δεν μπορεί να το κρατήσει. Στην Ελλάδα δεν μπορούνε να παρακολουθούνε έτσι τις περιπτώσεις. Π.χ. έχουνε δίκτυο εθελοντών για να παίρνει τα σκυλιά πίσω με αυτοκίνητο ώστε να μην τα πετάνε οι ιδιοκτήτες τους διότι δεν μπορούνε να τρέχουνε μέχρι τον όμιλο. Ζητούνε πολλές φορές και παλιά αυτοκίνητα γι' αυτή τη δουλειά. Μια φίλη μου που είχε ένα παμπάλαιο Volvo που όμως δούλευε ρολόι και ήθελε να το αντικαταστήσει με πιο καινούριο Volvo, αντί να πουλήσει το παλιό, το έδωσε δώρο σε μια εταιρεία προστασίας ζώων και πήρε φορολογική απαλλαγή την αξία του αυτοκινήτου.
Μάλιστα ρώτησα τους Αυστραλέζους επισήμως διότι μερικοί από δω μέσα ενδιαφέρθηκαν για Αυστραλέζο Ποιμενικό και μου είπαν ότι δυστυχώς rescue dog δεν το δίνουνε στο εξωτερικό. Εδώ καμιά φορά δε το δίνουνε καν στη διπλανή πολιτεία (ευτυχώς εγώ μπόρεσα να πάρω το Μουφ από τη διπλανή). Μπορούσανε μόνο να συστήσουνε επίσημους και αναγνωρισμένους εκτροφείς στην Ευρώπη για Αυστραλέζους και είχανε έναν στη Γερμανία.
Εκείνο το δυστυχισμένο Αυστραλεζάκι δυστυχώς είναι πάνω από έξι μήνες, ίσως και παραπάνω, και δεν βρίσκουν άνθρωπο να το πάρει. Το είχα σκεφτεί όταν έψαχνα για Αυστραλεζάκι, αλλά δεν έχω τις γνώσεις και επιπλέον μόλις είχα μετακομίσει εδώ και νοικιάζω ακόμα σπίτι, οπότε ούτε που ήξερα τι θα κάνει έτσι και το αφήσω μόνο, ή εάν θα έπρεπε να το μάθω να κάνει τις βιολογικές του ανάγκες έξω. Ευτυχώς όμως το έχουνε για μασκώτ τους και σύμβολο αυτών των δυστυχισμένων πλασμάτων, οπότε δε νομίζω να του κάνουνε ποτέ ευθανασία.
Όσο για την ώρα, είναι μόλις 11 το βράδυ εδώ πέρα και όταν έστειλα το μήνυμα ήτανε ακόμα πιο νωρίς.