Σκυλιά από puppy-mills

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
΄Οπως και την Ελλάδα, έτσι και στην Αμερική οι όμιλοι και οι εταιρείες προστασίας ζώων συμβουλεύουν τον κόσμο να μην παίρνει σκύλους από puppy-mills ή από αυτούς που τα υποστηρίζουν. Από την άλλη μεριά, όταν υπάρχουν τέτοια ζώα που σώζονται με τον άλφα ή βήτα τρόπο τα αναλαμβάνουν καταφύγια που ασχολούνται με την αποκατάστασή τους όσο είναι δυνατόν. Μια τέτοια είναι αυτή και σας δίνω το link για να δείτε τη δουλειά τους:

http://www.petfinder.com/shelters/MO430.html

Η χειρότερη πάντως περίπτωση που έχουνε και που έχω διαβάσει στη ζωή μου είναι αυτή:

http://www.petfinder.com/petnote/displaypet.cgi?petid=9478849

Last edited:

Nemesina

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
56
0
Κρητη, Ρεθυμνο
Ξυπναμε νωτις η ξενυχταμε ως αργα? :p

Εχω κοιταξει απειρες φορες στο PetFinder, παρα πολλα σκυλια! Γινεται χαμος! Κοιτουσα προχτες και για Λουκανικα και εχει απο τους μεγαλυτερους αριθμους! Απορω που θα βρουν σπιτια ολα αυτα τα σκυλια... Παρα πολλα ομως!

Και νομιζω πως δε συνεργαζοντε και με Ελλαδα, δλδ και να θελει καποιος απο εδω να βοηθησει καποιο σκυλι, δε μπορει...

Διαβασα την περιπτωση του Αυστραλου, πολυ φοβισμενο το σκυλι... Αν ειναι δυνατον να πνιγει απλα για να δειξει οτι υποτασσεται... Κριμα... :(

Τουλαχιστον δειχνει να τα πηγαινει καλα με τη διαδικασια επανενταξης, κατι ειναι κι αυτο! :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, δυστυχώς, δε δίνουνε στο εξωτερικό διότι δε θα μπορούνε να παρακολουθούνε την περίπτωση από μακρυά. Όταν παίρνει κανείς τέτοια σκυλιά υπογράφει συμβόλαιο με το σωστικό όμιλο ότι δεν μπορεί να το δώσει πουθενά και ότι πρέπει να τους το επιστρέψει έτσι και δεν μπορεί να το κρατήσει. Στην Ελλάδα δεν μπορούνε να παρακολουθούνε έτσι τις περιπτώσεις. Π.χ. έχουνε δίκτυο εθελοντών για να παίρνει τα σκυλιά πίσω με αυτοκίνητο ώστε να μην τα πετάνε οι ιδιοκτήτες τους διότι δεν μπορούνε να τρέχουνε μέχρι τον όμιλο. Ζητούνε πολλές φορές και παλιά αυτοκίνητα γι' αυτή τη δουλειά. Μια φίλη μου που είχε ένα παμπάλαιο Volvo που όμως δούλευε ρολόι και ήθελε να το αντικαταστήσει με πιο καινούριο Volvo, αντί να πουλήσει το παλιό, το έδωσε δώρο σε μια εταιρεία προστασίας ζώων και πήρε φορολογική απαλλαγή την αξία του αυτοκινήτου.

Μάλιστα ρώτησα τους Αυστραλέζους επισήμως διότι μερικοί από δω μέσα ενδιαφέρθηκαν για Αυστραλέζο Ποιμενικό και μου είπαν ότι δυστυχώς rescue dog δεν το δίνουνε στο εξωτερικό. Εδώ καμιά φορά δε το δίνουνε καν στη διπλανή πολιτεία (ευτυχώς εγώ μπόρεσα να πάρω το Μουφ από τη διπλανή). Μπορούσανε μόνο να συστήσουνε επίσημους και αναγνωρισμένους εκτροφείς στην Ευρώπη για Αυστραλέζους και είχανε έναν στη Γερμανία.

Εκείνο το δυστυχισμένο Αυστραλεζάκι δυστυχώς είναι πάνω από έξι μήνες, ίσως και παραπάνω, και δεν βρίσκουν άνθρωπο να το πάρει. Το είχα σκεφτεί όταν έψαχνα για Αυστραλεζάκι, αλλά δεν έχω τις γνώσεις και επιπλέον μόλις είχα μετακομίσει εδώ και νοικιάζω ακόμα σπίτι, οπότε ούτε που ήξερα τι θα κάνει έτσι και το αφήσω μόνο, ή εάν θα έπρεπε να το μάθω να κάνει τις βιολογικές του ανάγκες έξω. Ευτυχώς όμως το έχουνε για μασκώτ τους και σύμβολο αυτών των δυστυχισμένων πλασμάτων, οπότε δε νομίζω να του κάνουνε ποτέ ευθανασία.

Όσο για την ώρα, είναι μόλις 11 το βράδυ εδώ πέρα και όταν έστειλα το μήνυμα ήτανε ακόμα πιο νωρίς.

Last edited:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Κ εγώ που σκεφτόμουνα να υιοθετήσω γιόρκι από Αμερική,που είδα τις αγγελίες σε ένα φόρουμ για γιόρκι που είμαι γραμμένη.. :(
Οι περισσότερες αγγελίες είναι από το petfinder τώρα που το βλέπω.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπορείς να τους ρωτήσεις αν θα στο δίνανε. Το πολύ να σου πούνε όχι. Βέβαια θα ζητήσουνε συστάσεις από άτομα που σε ξέρουνε ως ιδιοκτήτρια σκύλου και θα τους πάρουνε και τηλέφωνο. Αν μάλιστα έχεις ήδη σκυλί με τα βιβλιάριά του και όλα του και τους τα δείξεις κλπ., ίσως το σκεφτούν στην περίπτωσή σου. Εγώ ξέρω σίγουρα ότι Αυστραλέζους δεν δίνουνε (μάλλον και άλλα σκυλιά) και αυτή είναι απόφαση της ARPH.