Σκεψεις για αγορά 4ου σκύλου....

imichal

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2009
70
12
Χανια
Καταρχιν να σας πω μερικά πράγματα για μένα και τα σκυλιά μου.
Εχω αυτή τη στιγμή ένα ημίαιμο μαλτεζάκι 4 χρονών που ζει μαζι μου στο σπίτι. Ήταν το πρώτο σκυλι που απέκτησαμε με την γυναίκα μου και φυσικα το πιο κακομαθημένο. Όταν μου το έδωσαν ζούσα σε ενα διαμέρισμα και σίγουρα τα 2 πρώτα χρόνια ήταν κάπως περιορισμένο αφού το σπίτι που μέναμε ήαν πάρα πολύ μικρό. Τώρα και 2 χρόνια έχω μετακομίσει στην εξοχή σε ένα πολύ μεγαλύτερο σπίτι με αυλή 5 στρεμμάτων οπότε και η ποιότητα ζωής του έχει αναβαθμιστεί πολύ. Μένει και πάλι μαζί μου στο σπίτι και κοιμάτε δίπλα από το κρεβάτι μας. Από τότε που μετακόμισα έχω πάρει αλλα 2 σκυλιά. Ένα ημιαιμο θηλυκό λυκόσκυλο (με πατέρα βελγο και μητέρα γερμανίδα) που είναι πλέον 2 χρονών και αργότερα ενα γερμανικο ποιμενικό (1 ετους πλεον) που το έφερα απο την Βουλγαρία. Αυτά τα δυο μένουν εκτος σπιτιού και περιφέρονται ελεύθερα στην αυλή του σπιτιού. Δεν τα έχω δέσει ποτέ και τους έχω φτιάξει ένα σπίτι 5 μέτρων στο μηκος επί 3 μέτρων στο πλάτος επί 3 μέτρων στο ύψος με σκεπή απο κεραμίδια και μόνωση. Εκεί τους έχω κάνει και υδραυλική εγκατάσταση με αυτόματη αναπλήρωση νερού σε μια μεγάλη γούρνα ώστε να υπάρχει πάντα δροσερό νερό. Από το σπιτάκι αυτο μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν και μπορώ να τα κλείσω μόνο όταν έρθει κόσμος στο σπίτι που έχει φοβίες με τα σκυλιά. Και τα 3 σκυλιά έχουν τσιπακι και στα 2 από αυτά μαλιστα (τα 2 που ειναι εξω) τους εκανα και το καινουργιο εμβόλιο για το καλαζααρ. Τώρα τελευταία σκεφτόμαστε με την γυναικα μου να πάρουμε και άλλο ενα σκύλο και μαλιστα αυτη τη φορά απο ενα εκτροφέα εδω στα Χανιά (chanialand). Αυτό που με προβληματιζει ειναι το φύλο του σκύλου. Τι θα ηταν καλύτερα να πάρω ? Αρσενικό ή θηλυκό ωστε να ελαχιστοποιησω τα τυχον προβλήματα αποδοχης με τα σκυλια που έχω τώρα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
φιλε μου πολλα τα θεματα που εθεσες... και προκυπτουν..
δεν εχεις προσδιορισει το φύλο του μαλτεζε και του γερμανικου ποιμενικου...
ακομα δεν εχεις προσδιορισει την σχεση που εχουν μεταξυ τους τα τρια σκυλια....
και φυσικα την σχεση που εχεις εσυ με τα 2 μεγαλόσωμα σκυλια...
γιατι τν συγκεκριμενη ερωτηση δεν την κανεις και στον εκτροφεα απο οπου θελεις να παρεις το 4ο σκύλο?

το σπιτι που μενετε τωρα ειναι δικο σας η με ενοικιο?

imichal

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2009
70
12
Χανια
Το μαλτεζακι ειναι θηλυκο. Τα 2 σκυλια που ειναι εξω ειναι θηλυκο το πρωτο και αρσενικο το δεύτερο. Τα 3 σκυλιά εχουν πολύ καλη σχέση μεταξύ τους και ειδικά τα 2 που ειναι εξω ειναι αχωριστοι φίλοι. Το μαλτεζακι βεβαια που ειναι μεσα οταν βγαινει εξω ειναι ο ........αρχηγός !! Η σχεση η δικιά μου τι εννοείς ? Καθημερινές βόλτες και με τα 2 και τα λατρευω...... Το σπιτι που μενω τωρα ειναι δικο μου πλεον.....
Τον εκτροφέα σκοπευα να τον ρωτησω (περιμενει γεννα τελη οκτωβρη μου ειπε) αλλα ηθελα και μια 2η γνωμη απο εδω.....

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
εχεις βασικη υπακοη απο τα σκυλια σου? οταν περναει καποις εξω και γαβγισουν σταματανε αμεσως μολις τα φωναξεις?
ο αρσενικος οταν παιζει με την θηλυκια σταματαει το παιχνιδι αν τον φωναξεις?
( οχι οταν βγεις απο το σπιτι και να ερθουν και τα δυο.. αλλα να εισαι ωρα εξω μαζι τους και να αρχισουν να παιζουν μεταξυ τους.... οταν τα φωναξεις σταματανε το παιχνιδι να ερθουν?)

φοβαμαι οτι θα εχεις θεμα αν παρεις αρσενικο σκυλο.... ισως με θηλυκο σκυλο να μην υπαρξει ζητημα αλλα εξαρταται και απο τις γραμμες που προερχονται τα σκυλια... ( λιγο δυσκολο το κοβω...0

imichal

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2009
70
12
Χανια
οταν περναει καποιος απο εξω και γαυγιζουν δεν σταματανε οταν τους πω.....
Ομως οταν παιζουν ή κανουν οτιδηποτε άλλο σταματάνε αμέσως όταν τους φωναξω.....
Ο αρσενικος πάντως μεχρι τωρα δεν εχει δειξει κανενα ενδιαφερον για την θηλυκιά απο αποψη ζευγαρώματος. Η κτηνιατρος μου ειπε οτι καμμια φορα αυτό συμβαινει οταν τα σκυλια εχουν μεγαλώσει μαζι.... Δεν ηξερα οτι κατι τετοιο ισχυει παντως.....
Η θηλυκια πάντως θα παει για στειρωμα τον Σεπτεμβρη.... Μια κοπέλα με πολύ μεγαλη εμπειρια απο σκυλιά (διευθυνει ενα καταφυγιο σκυλιων εδω και εχει πάνω απο 160 σκυλια) μου ειπε παντως οτι γενικά τα αρσενικά ειναι πολύ πιο υπάκουα απο τα θηλυκά παρόλο που ο περισσότερος κόσμος πιστεύει το αντίθετο. Γενικά μου είπε τα κοντρολάρεις πιο εύκολα.....Δεν μπορώ να πω ότι είχα την ιδια γνώμη όμως της έχω και μεγαλη εμπιστοσύνη μια και έχει αρκετή εμπειρία απο σκύλους.....

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η πιο βατή επιλογή είναι θηλυκό....Εάν πάρεις αρσενικό...υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθούν προβλήματα. Τα ΓΠ είναι μια κυριαρχική φυλή και δεν θα το δοκίμαζα ...ακόμα και αν η θηλυκιά είναι στειρωμένη.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ναι εχει αρκετη εμπειρια με σκυλους....
160σκυλια ειναι αυτα....
τα οποια ... αλλου κοινωνικοποιηθηκαν αλλου εκπαιδευτηκαν.... αλλος τα ταιζει...
αλλος τα ποτιζει.... και τα περισσοτερα ημιαιμα.... σωστα?
κοινως καμμια σχεση με τα δικα σου σκυλια... και ειδικα το τελευταιο που θελεις να αποκτησεις...
μιλα με τον εκτροφεα... να δει απο κοντα και να σου πει τα υπερ και τα κατα.....

πιστευω θα εχεις θεμα με τα αρσενικα σου...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Με λίγα λόγια το κατα πόσο εύκολη θα είναι η ζωή σου με την προσθήκη ενός τέταρτου σκύλου εξαρτάται απο το αν σε βλέπουν ως το νούμερο ένα σκυλί τα ήδη υπάρχον σκυλιά σου.

Όπως μου είχε πει μια γυναίκα εκτροφέας δυνατής φυλής... "Το νούμερο ένα αρσενικό είμαι εγώ, το πόσα αρσενικά ή θυλικά είναι στην ομάδα μου δεν έχει σημασία". Έχει δίκιο σε αυτό αρκεί όντως να σε βλέπουν ως το πρώτο σκυλί και να σου ανήκει η αγέλη. Πράγμα που πολλοί νομίζουμε ότι το έχουμε καταφέρει αλλά... :D

imichal

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2009
70
12
Χανια
ok αυτο ακουγεται σαν πιο λογικο....Ηθελα μια 2η γνωμη απλως....
Πάντως το θηλυκο μου ειναι πολύ πιο ζορικο απο τον αρσενικο. Το θηλυκο γαυγιζει με το παραμικρό, ενοχλείται όταν κάποιος περναει μπροστά απο το σπίτι και το κυνηγαει απο τη μεσα μεριά της περίφραξης (κατι που δεν ειναι συχνο φαινομενο αφου μπροστά απο το σπίτι περναει ένας επαρχιακός δρόμος με ελάχιστη κίνηση) ενώ το αρσενικό ειναι πολύ πιο "βαρυς".... Βέβαια το βράδυ οι ρόλοι νομίζω οτι αντιστρέφονται. Αν κάποιος πάει να μπει το αρσενικό θα κινηθεί καταπάνω του (χωρις φόβο) ενώ το θηλυκο θα γαυγίζει απλά απο "ασφαλή" αποσταση (εχει καποιες φοβιες )..... Φυσικά αυτό συμβαινει μεχρι να βγω εξω και τότε και τα 2 ηρεμουν. Δεν θελω τα σκυλιά μου να ειναι "αγρια" (οπως πολλοι λενε) απλά να με ειδοποιούν όταν κάτι συμβαινει, κατι που όλα νομιζω τα σκυλιά (ή τα περισσότερα) το έχουν εμφυτο. Τα λέω ολα αυτά φυσικά για καταλαβαιτε ότι το θηλυκό ειναι πολύ πιο "νευρόσπαστο" απο το αρσενικό με πολύ πιο απρόβλεπτες αντιδράσεις..... Τον άλλο τον παρομοιαζω σαν αγαθο γιγαντα....

πετρος7

Active Member
15 Ιουλίου 2012
37
0
εισαι πολυ τυχερος που εχεις τετοιο σπιτι μακαρι και εμεις να μπορουσαμε να εχουμε αλλα 3 σκυλια

imichal

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2009
70
12
Χανια
ειμαι πραγματι......
Ναι οταν λέμε εντονες εκρηξεις εννοώ ότι θα ξεκινησει να γαυγίζει ακομα και αν αντιληφθει κάποιον από πολύ μακρια......και δεν θα σταματησει να γαυγίζει μεχρι να απομακρυνθεί.....Όταν ταιζω επίσης το θηλυκο μπορει να παρει το φαγητο απο το στόμα του ααρσενικου..... Αυτο δεν σημαινει ότι ειναι αρχηγός ?

πετρος7

Active Member
15 Ιουλίου 2012
37
0
εγω πιστευω ειναι αναλογα με την ρετσα ενας φιλος εχει 2 σκυλια εναν ελληνικο ποιμενικο και ενα λαμπραντορ τις προαλες πηναμε καφε ε και ξαφνικα πηγε το λαμπραντορ και εκανε μαγκες στο ποιμενικο το ποιμενικο ακινητο οσπου καποια στιγμη σηκονετε το ποιμενικο και ακινητοποιησε το λαμπραντορ χωρις να το τραυματιση εννοειτε αρα δεν νομιζω να παιζει ρολο το ποιος εχει ποιο πολυ αερα

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το θηλυκό πέρνει φαγητό απο το αρσενικό.
Έχεις δοκιμάσει να πάρεις φαγητό απο τα σκυλιά?
Δεν σου λέω να το κάνεις αλλά τι πιστεύεις ότι θα γίνει?

imichal

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2009
70
12
Χανια
απολυτως τιποτα......Περνω το φαγητο και απο τους 2 χωρις κανενα προβλημα.....
Δεν εχω θεματα κυριαρχιας...... Οταν σηκωνω την φωνη κατεβαζουν και τα 2 αφτια.... (φυσικα δεν τα εχω χτυπησει ποτε....)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αγαθός γίγαντας...μέχρι να εμφανιστεί το δεύτερο αρσενικό...Επιμένω ότι αρσενικό θα είναι μια επιλογή με πολυ μεγάλο ρίσκο...Δεν λέω ότι δεν είναι εφικτό...απλά τονίζω το ρίσκο. Βέβαια θα εξαρτηθεί και από την ιδιοσυγκρασία του κουταβιού...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ