Σκέφτηκα κάτι εξωφρενικό

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
:D:D

Αν υποθέσουμε ότι θα είχαμε στη διάθεση μας ένα τεράστιο χώρο και αρκετό χρόνο ο καθένας μας, βάζοντας οι μεν εκτροφείς την εμπειρία τους, οι δε εκπαιδευτές τη γνώση τους και οι υπόλοιποι την αγάπη μας για τα σκυλιά και τον καλοπροαίρετο εθελοντισμό μας, αν μαζεύαμε από όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις και τα κυνοκομεία σε όλη την Ελλάδα τα υγιή σκυλιά που υπάρχουν και μαζί είχαμε μια δύναμη που θα μάζευε όλα τα αδέσποτα που κυκλοφορούν, τους παρείχαμε στέγαση, σωστή διατροφή, φυσιολογική ζωή και μετά αποφασίζαμε να τα χωρίσουμε σε ομάδες που να ταιριάζουν σε χαρακτηριστικά.

Και εξηγώ ομάδες που να ταιριάζουν είτε:

α)μυοσκελετικά, μορφολογικά, βάσει ύψους, τριχώματος και λοιπών χαρακτηριστικών και αποφασίζαμε να τα ζευγαρώσουμε αναλόγως με την ομάδα στην οποία ανήκουν κρατώντας σαφές γενεαλογικό δέντρο και φροντίζοντας οι δεύτερες γενεές να μην προκύψουν ύστερα από αιμομιξίες και μελετάγαμε όλα τα ζωάκια ανεξαιρέτως όλες τις χαρακτηροδομές που θα προέκυπταν θα μπορούσαμε μελλοντικά να καταφέρουμε κάτι;

β)Κι αν όχι κατ' αυτό τον τρόπο, αν ζευγαρώναμε τα πρώτα ζώα ύστερα από μελέτη αυστηρά βάσει ομοιότητας χαρακτήρων.

Αν όχι τη δημιουργία κάποιων φυλών, τουλάχιστον την έξοδο απ' αυτό το χώρο νέων ζώων με σαφή και σταθερά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να πάνε σε καλά σπίτια;

Βάσει γενετικής βελτίωσης ξέρω πως είναι πάρα πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο εκτός κι αν ανακατέψουμε την αιμομιξία στη μέση γιατί μόνο τότε θα έχουμε όμοια σκυλιά, αλλιώς κάθε αρσενικό απ' την πρώτη γενιά μπορεί να προέκυψε από συζεύξεις γενεών πολλών φυλών και ομοίως κάθε θηλυκό. Αλλά αν εξαιρέσουμε αυτό, θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι;

Κάτι υπεύθυνο και σωστό για το οποίο θα κοιτάγαμε πίσω και θα νιώθαμε ευχαρίστηση και περηφάνια γι' αυτό που πετύχαμε;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
ούτε εγώ κατάλαβα τίποτα :(
Γιατί να ζευγαρώσουμε τα σκυλιά των καταφυγιων? Άσε που τα περισσότερα (μην πω όλα) είναι στειρωμένα :D

Η δικιά μου ας πούμε μοιάζει με ελβετικό ποιμενικό. Και τη ζευγαρώνω με έναν αρσενικό που μοιάζει κι αυτός με ελβετικό ποιμενικο. Ποιος ξέρει τι κουτάβια θα προκύψουν? Αφού δεν έχουμε ιδέα τι/ποιοι ήταν οι πρόγονοι! (απο υγεία και κληρονομικά πες ότι είμαστε καλά)

Ας πούμε η δικιά μου ζευγάρωσε το 2008 (δυστυχώς, μεγάλη ιστορία, δεν έγινε επίτηδες ούτε ήξερα ότι μπορεί να διακοπεί η εγκυμοσύνη) δεν έχω ιδέα με τι σκύλο ζευγάρωσε και έκανε 8 κουτάβια, που όλα μοιάζαν με λυκάκια μόνο που τα 6 ήταν κατάμαυρα και τα 2 κατασπρα σαν τη μαμά τους. Πες ότι το θυληκό κάτασπρο που μοιάζει για ελβετικό ποιμενικό ζευγαρώνει με έναν αντίστοιχο αρσενικό....τι θα βγει?

Μήπως δεν καταλαβα καθόλου τι θες να πεις? Αν ναι συγγνώμη.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δεν εννοούσα αυτό. Εννοούσα πως δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για ν' αλλάξουμε την αντίληψη του κόσμου για τα ημίαιμα και τα αδέσποτα, αν όμως μέσα από κάποιες γέννες καταφέρναμε να ελέγξουμε τον αστάθμητο παράγοντα; Δηλαδή από κουταβάκια να αντιμετωπιστούν όπως πρέπει κι όχι όπως τα αντιμετωπίζουν στους δρόμους και να προσπαθούσαμε να φτιάξουμε σκυλιά με σαφή χαρακτήρα. Δηλαδή να χτίσουμε τα κουτάβια απ' την αρχή ούτως ώστε καθένας που έρχεται να πάρει ένα ζωάκι να παίρνει ένα εύρωστο μικρό ζωάκι που θα υπάρχει ένας προσδιορισμός για το χαρακτήρα του και ίσως μια μερική εκπαίδευση. Εντάξει μάλλον είναι λάθος όλο αυτό που σκέφτηκα αλλά θα μου άρεσε να υπήρχε ένας τρόπος να εξαλειφτούν τα αδέσποτα και να πάνε σε πραγματικά καλά σπίτια.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Γιατί χρειάζονται οι γέννες στο σενάριο σου δεν καταλαβαίνω...:confused:
Και ποιός είναι ο αστάθμητος παράγοντας;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ξεκινάμε από το γεγονός ότι για να επιτύχουμε σταθερά κι επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά σε γέννες χρειάζεται να έχουν προηγηθεί αρκετές άλλες, με αυστηρά κριτήρια επιλογής....Άρα και πολλά, πολλά κουτάβια με αστάθμητη εξέλιξη, μορφολογικά και στον χαρακτήρα....

Τώρα....σε ένα θεωρητικό επίπεδο...έστω ότι γινόταν αυτό, ποιός θα ήταν ο στόχος μας;
Να δημιουργήσουμε κάποιες ακόμα φυλες;
Με τι χαρακτηριστικά;
Θα προσέφερε κάτι και πού;

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
ε όχι ακριβώς. Αλλιώς το είχα στο μυαλό μου αλλά όταν το έγραφα δε μπορούσα να το εκφράσω και πολύ σωστά :confused: οπότε όποιος mod έχει την καλοσύνη ας το σβήσει τελείως.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
[video=youtube;67xw2ScYjVs]http://www.youtube.com/watch?v=67xw2ScYjVs&feature=related[/video]

Μπορείς πάντα να διαλέξεις... ;)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Λοιπόν, είχα κάτι στο μυαλό μου μπορεί να το εξέφρασα τελείως λάθος αλλά δεν το έκανα ούτε επίτηδες, ούτε είχα σκοπό να πυροδοτήσω αντιδράσεις από οποιονδήποτε. Δεν έγινα αντιληπτός, δε μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα, ζητάω συγνώμη που έγραψα ό,τι έγραψα. Ζητάω από κάποιο mod να το διαγράψει. Εκτός κι αν θέλει κάποιος απ' όσους απάντησαν διφορούμενα ή με μηνύματα που δεν καταλαβαίνω να μου εξηγήσει τι εννοεί. Από 'κει και πέρα δεν πρόκειται να δικαιολογηθώ γιατί έγραψα κάτι με τον τρόπο που το έγραψα. Σκοπός μου δεν ήταν να προσβάλω κανένος τις απόψεις ή την αισθητική με το συγκεκριμένο thread.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Λοιπόν, είχα κάτι στο μυαλό μου μπορεί να το εξέφρασα τελείως λάθος αλλά δεν το έκανα ούτε επίτηδες, ούτε είχα σκοπό να πυροδοτήσω αντιδράσεις από οποιονδήποτε. Δεν έγινα αντιληπτός, δε μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα, ζητάω συγνώμη που έγραψα ό,τι έγραψα. Ζητάω από κάποιο mod να το διαγράψει. Εκτός κι αν θέλει κάποιος απ' όσους απάντησαν διφορούμενα ή με μηνύματα που δεν καταλαβαίνω να μου εξηγήσει τι εννοεί. Από 'κει και πέρα δεν πρόκειται να δικαιολογηθώ γιατί έγραψα κάτι με τον τρόπο που το έγραψα. Σκοπός μου δεν ήταν να προσβάλω κανένος τις απόψεις ή την αισθητική με το συγκεκριμένο thread.
Στόχος μου ήταν ο εξής: Υπάρχουν πολλά μα πάρα πολλά αδέσποτα. Γίνεται κάτι; Προφανώς όχι. Λίγες προσπάθειες και σπασμωδικές. Δεν είμαι η μητέρα Τερέζα ούτε ο Άγιος Φραγκίσκος. Είμαι εδώ όμως και μιας και δεν έχω ούτε δικό μου χώρο, ούτε τα χρήματα για να κάνω κάτι, συζητάω απλά αν θα μπορούσε να γίνει κάτι για όλα αυτά τα σκυλιά που κυκλοφορούν στους δρόμους. Κι αν για κάποιους δε μετράει αυτό που λέω ας βγαίνανε μετά το Πάσχα στις ΕΟ να δούνε σε μια τυχαία βόλτα που βγήκα με τη μηχανή πόσα ήταν σκοτωμένα στην άκρη και στη μέση του δρόμου.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.884
5.159
patra
grdane.blogspot.com
απλα αυτο που ειπες... αντι να λυνει το προβλημα το μεγενθυνει
σκεψου... ποσες φυλες με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα υπαρχουν....
σκεψου... ποσα αδεσποτα υπαρχουν.... σκεψου πως δημιουργηθηκαν....
σκεψου.... πως μπορει να σταματησει....
ο τιτλος σωστος ηταν εξωφρενικος.....

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
απλα αυτο που ειπες... αντι να λυνει το προβλημα το μεγενθυνει
σκεψου... ποσες φυλες με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα υπαρχουν....
σκεψου... ποσα αδεσποτα υπαρχουν.... σκεψου πως δημιουργηθηκαν....
σκεψου.... πως μπορει να σταματησει....
ο τιτλος σωστος ηταν εξωφρενικος.....
Θενκς. Καταλαβαίνω τι εννοείς. Και δεν ήθελα να παραστήσω τον Ντόπερμαν. Απλά αν υπήρχε ένα τεράστιο κέντρο που θα πήγαιναν όλα τα αδέσποτα και θα προβαλλόταν στον κόσμο μέσω ίντερνετ, τιβί, εφημερίδων κλπ, ένα τέτοιο κέντρο που θα φρόντιζε όλα τα αδέσποτα και θα μπορούσε ίσως να γίνει δεύτερη συνείδηση γι' αυτούς που πετάνε ένα σκύλο πως αντίθετα μπορούν να τον πάνε εκεί θα ήταν ευχής έργον. Οι διασταυρώσεις ήταν μια δεύτερη σκέψη που έκανα γιατί συζητάγαμε με ένα συνάδελφο που έχει δυο αγόρια 9 και 11 χρονών και έχουν ξεκινήσει το λακριντί για σκύλο. Του πρότεινα ημίαιμο και δε μπορούσε καν να το καταλάβει και το μόνο που ήξερε για τα καταφύγια είναι πως φιλοξενούν άρρωστα ζώα. Κανένας αρχάριος δεν πρόκειται να πάρει ένα ασθενικό τρίχρονο ή και μεγαλύτερο σκύλο από καταφύγιο. Γι' αυτό το σκέφτηκα, αλλά δεν το σκέφτηκα προφανώς όπως θα έπρεπε, το σκέφτηκα μονόπλευρα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μου παρεξηγήσατε τον γρίφο

δεν λύσατε τον γρίφο :lol:

μιλάει θεωρητικά καταρχάς ο άνθρωπος

αυτό που λές δεν μπορεί να γίνει-είναι παντελώς ουτοπικό
έχει γίνει κάπως στο παρελθόν
και θα γίνει ίσως κάποτε στο μέλλον

αυτή την στιγμή υπάρχουν ήδη πολλές φυλές
οι οποίες εκπληρώνουν ήδη την ανάγκη μας για διαφορους τύπους σκύλων
και οι περισσότερες δημιουργήθηκαν περίπου όπως λές

το να το ξανακάνουμε θα γένναγε καταρχάς μιά τεράστια γεννιά σκύλων που δεν θα είχαν τα "¨αναμενόμενα" χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα να έχουμε σε μία γεννιά 10 πλάσια ημίαιμα απο όσα είχαμε
και σε δύο γεννιές...κάνε τα μαθηματικά

γιατί?
για να έχουμε σκύλους κάποιων συγκεκριμένων χαρακτηριστικών
που έχουμε ήδη?????

με αντιλαμβάνεσαι?

βέβαια
αντιλαμβάνομαι ότι προσπαθείς να ενσωματώσεις τις καινούργιες γνώσεις που αποκτάς εδώ διαβάζοντας
με τις γνώσεις που διαθέτεις ήδη
και καλά τα πάς

απλά επι του πρακτικού του "¨εξωφρενικού " όπως σωστά λές ευφυολογήματος σου
αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες κουτάβια που θα κατέληγαν στα καταφύγια κι αυτά

βέβαια
αν πούμε ότι είμαστε τελείως τρελλοί και είμαστε διατεθιμένοι να πληρώνουμε επι 50 χρόνια την σίτηση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκατοντάδων χιλιάδων κουταβιών -έτσι για να δημιουργήσουμε άλλες 400 φυλές που ήδη υπάρχουν
και βέβαια γίνεται
αλλά ποιός θα έδινε τόσα λεφτά?
ούτε η μπριζίτ μπαρντό

έχεις υπόψιν σου ότι μιλάμε για 500.000 αδέσποτα στην Ελλάδα μόνο?????????
250.000 γέννες απο 8 κουτάβια η μία πόσο κάνει
:D:D:D:D