Σιλβα VS χαλι!

Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
Καλο μεσημερι κι απο εμας.

Εχω ενα ημιαιμο κοριτσι 1 ετους και οκτω μηνων, την οποια μεγαλωσα με κρεητ και παρκο.

Εχω σχεδον ενα χρονο που εχει απολυτη ελευθερια στο χωρο της (σαλοκουζινα) οταν λειπουμε και μεχρι στιγμης ολα ηταν καλα.

Την καταγραφω κιολας, και παρακολουθω το τι κανει και τι οχι.

Πριν λιγο καιρο, ανακαλυψε το χαλακι της κουζινας, τη χαρα του μασουληματος των γωνιων και το ξηλωμα της πλεξης!

Την μαλωσα με το που γυρισα σπιτι πηγαινοντας την κοντα στο χαλι και λεγοντας της τι εκανες, αλλα οπως παντα, αν δεν την πιασω τη στιγμη που κανει τη ζημια, δεν συνεννοουμαστε.

Δυο μηνες μετα εχω στρωσει χαλι στο σαλονι.
Εχουμε το ιδιο θεμα. Ανα τακτα διαστηματα, και οχι καθημερινα αποφασιζει να μασουλαει τις γωνιες.

Σημερα πχ ελειψα 10 λεπτα, γυρισα, η γωνια του χαλιου φαγωμενη. Μαλωσα παλι, αλλα.. δεν ξερω αν συνεννοηθηκαμε!

Εχω βαλει ξυδι στις γωνιες, αλλα δεν βλεπω διαφορα.

Καμια ιδεα κανεις για το τι μπορω να κανω?

Το πιο τραβηγμενο που σκεφτομαι για να την μαλωσω την ωρα που κανει τη ζημια ειναι να φυγω απο το σπιτι και να την παρακολουθω μεσω σκαηπ μεχρι να αρχισει να ασχολειται με το χαλι οποτε και να τη μαλωσω.
Βεβαια, μπορω να το κανω καθε μερα αυτο και να μην ασχοληθει καθολου!

Δεν θελω να την κλεινω παλι στο κρεητ οταν λειπω. Αλλα ειλικρινα, αν δεν λυθει αυτο το θεμα, δεν βρισκω αλλη λυση!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Βάλε και ήχο στο skype και μάλωνέ την επ'αυτοφώρο.
Θα της έρθει ο ουρανός σφοντύλι. Θα ακούει τον Θεό της από το πουθενά και δεν θα το πιστεύει ;)

Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
Βάλε και ήχο στο skype και μάλωνέ την επ'αυτοφώρο.
Θα της έρθει ο ουρανός σφοντύλι. Θα ακούει τον Θεό της από το πουθενά και δεν θα το πιστεύει ;)
Σ' αυτο πονταρω!!!
Ελπιζω μονο ν ασχοληθει με το χαλι, γιατι δεν ειναι κατι που το κανει συνεχεια, αλλα οταν το κανει... του δινει και καταλαβαινει!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ε...μόλις την δεις να το κάνει...θα της δώσεις κι εσύ να καταλάβει.
Ελπίζω από εκεί που θα παρακολουθείς, να επιτρέπεται να γκαρίξεις όταν χρειαστεί :D

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
:) πλάκα έχει - αν και όχι τόση να το ζεις!
Θεωρώ πιθανό να είναι σύμπτωμα εφηβείας, αφού λες ότι είναι 20 μηνών - από όσα γνωρίζω δεν είναι σπάνιοι τέτοιου τύπου 'παλιμπαιδισμοί'. Αφού την βλέπεις, τι άλλο κάνει όταν δεν τρώει το χαλί; - κυρίως κοιμάται δηλαδή και ρίχνει και κανένα τέντωμα στο τσακίρ κέφι; Αν δεν κάνει και άλλα, τότε ίσως είναι αυτό -- 'εφηβική' περιέργεια/ανησυχία, με δόση ανίας. Έχεις σταμπάρει αν το κάνει μέρες που πχ λείπεις πιο πολλές ώρες ή που δεν έχει βγει πριν βόλτα ή κάτι τέτοιο; Καλή η ιδέα του skype πάντως, μ'αρέσει! Σκέφτομαι και εγώ ν' αρχίσω να την καταγράφω....

Apropos, Natasaki, εσάς πως πάει η μικρή; Άρχισες να πηγαίνεις και εσύ στην εκπαίδευση; Ο εκπαιδευτής τι λέει - εκεί κλαίει στο crate;

Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
:) πλάκα έχει - αν και όχι τόση να το ζεις!
Θεωρώ πιθανό να είναι σύμπτωμα εφηβείας, αφού λες ότι είναι 20 μηνών - από όσα γνωρίζω δεν είναι σπάνιοι τέτοιου τύπου 'παλιμπαιδισμοί'. Αφού την βλέπεις, τι άλλο κάνει όταν δεν τρώει το χαλί; - κυρίως κοιμάται δηλαδή και ρίχνει και κανένα τέντωμα στο τσακίρ κέφι; Αν δεν κάνει και άλλα, τότε ίσως είναι αυτό -- 'εφηβική' περιέργεια/ανησυχία, με δόση ανίας. Έχεις σταμπάρει αν το κάνει μέρες που πχ λείπεις πιο πολλές ώρες ή που δεν έχει βγει πριν βόλτα ή κάτι τέτοιο; Καλή η ιδέα του skype πάντως, μ'αρέσει! Σκέφτομαι και εγώ ν' αρχίσω να την καταγράφω....

Apropos, Natasaki, εσάς πως πάει η μικρή; Άρχισες να πηγαίνεις και εσύ στην εκπαίδευση; Ο εκπαιδευτής τι λέει - εκεί κλαίει στο crate;
Λοιπον, το πρωτο πραγμα μου κανει ειναι να μυρισει απο δω και απο κει. Σαλονι, κουζινα, διαδρομο.. Μετα ρεμβαζει λιγο στο παραθυρο, στρογγυλοκαθεται στο πουφ και κοιμαται. Αλλες φορες οταν της αφηνω κονγκ ασχολειται μ αυτα κανενα 20λεπτο, τα αδειαζει και μετα κοιμαται.
Το παιχνιδι της ειναι να παιξει με τα αδεια κονγκ, να τρωει το πισω ποδι της(απο μικρη το κανει αυτο) και να κυνηγαει την ουρα της.
Τωρα, αν ξεκινησει με το χαλι, δεν θα σταματησει και δεν θ ασχοληθει με τπτ αλλο, μεχρι να κουραστει και να την πεσει για υπνο.
Σημειωτεον, παει βολτα καθε μερα 2 φορες απο μια ωρα καθε φορα και με διαφορετικο δρομολογιο για να μην βαριεται. Κανουμε και ποδηλατο και 2 φορες την βδομαδα για να εκτονωνεται, και μολις τελειωσει καθε βολτα την αφηνω και στην αυλη που ειναι περιφραγμενη και τρεχει σαν τρελη.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Αν δοκίμαζες να ψεκάσεις και με σιτρονέλα (σε ένα ψεκαστήρι νερό και μερικές σταγόνες); Λένε ότι η μυρωδιά της δεν αρέσει καθόλου στο σκύλο -και το έχουμε διαπιστώσει όσοι ψεκάζουμε για τα κουνούπια την καλοκαιρινή περίοδο.

Σχετικά με την μέσω τεχνολογίας επικοινωνία όταν εγώ της μιλούσα από το τηλέφωνο δεν αντιδρούσε όταν της έλεγα κάτι (ίσως δεν αναγνώριζε τη φωνή μου; ), με κατάλαβε όμως και αντέδρασε όμως όταν της σφύριξα (κάτι που κάνω συχνά).

Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
Αν δοκίμαζες να ψεκάσεις και με σιτρονέλα (σε ένα ψεκαστήρι νερό και μερικές σταγόνες); Λένε ότι η μυρωδιά της δεν αρέσει καθόλου στο σκύλο -και το έχουμε διαπιστώσει όσοι ψεκάζουμε για τα κουνούπια την καλοκαιρινή περίοδο.

Σχετικά με την μέσω τεχνολογίας επικοινωνία όταν εγώ της μιλούσα από το τηλέφωνο δεν αντιδρούσε όταν της έλεγα κάτι (ίσως δεν αναγνώριζε τη φωνή μου; ), με κατάλαβε όμως και αντέδρασε όμως όταν της σφύριξα (κάτι που κάνω συχνά).
Καλημερα!

Δεν το ειχα σκεφτει για σιτρονελλα, θα το δοκιμασω μολις σταματησει να μυριζει ξυδι το χαλι.

Οσο για το θεμα τεχνολογιας.. Εγω της λεω, κατσε, κατω, πηγαινε σπιτι μεσω σκαηπ και τα κανει ολα χωρις δευτερη σκεψη, απλα εχει το καημενο το κοριτσι αυτο το απορημενο βλεμμα, ψαχνει προς τα υπνοδωματια και πισω απο την οθονη του υπολογιστη να με βρει, γιατι πολυ απλα δεν γινεται να με ακουει αλλα να μη με βλεπει, κατι δεν παει καλα!

:D

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Παει παρα πολυ καλα! Αρχισα να πηγαινω απο την Δευτερα,πηγα ηδη δυο φορες κ σημερα θα παω ξανα. Ο εκπαιδευτης λεει πως ειναι παρα πολυ καλη σκυλα κ πως αν εχω ορεξη θα μπορουσα να της μαθω απιθανα πραγματα,για να δουλευει κ το μυαλο της. Εκει στο κρειτ εκλαψε τις πρωτες 3-4 μερες κ μετα τιποτα! Τωρα ουτε κατα διανοια,της λεει μπαινει μονη της κ αμα λαχει μεχρι κ με ανοιχτη την πορτα ριχνει κ καναν υπνο :wink:

Last edited:

Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
Τελικα φαση ηταν και περασε. Εκανε τις απαραιτητες διαρρυθμισεις στο ντεκορ (χαλι χωρις γωνιες, κοινως ενα χάλι) και ηρεμησε, δεν εχει ασχοληθει ξανα με αυτο.
εκλεισε και τον δευτερο χρονο ζωης πριν λιγες μερες, εχει γινει μια υπναρου απιστευτη.
Και χαδιαρα και ναζιαρα και της αγκαλιας (ποια, αυτη που μια γκαλια σαν κουταβι δεν καταφεραμε να την παρουμε), πλεον ειναι το καλυτερο κοριτσι του κοσμου:)