Σε αναζήτηση φίλου

-pencil-

New Member
28 Νοεμβρίου 2012
4
0
Γεια σας και από 'μένα,

θα ήθελα να με βοηθήσετε, ώστε να βρω και 'γω το δικό μου τετράποδο φίλο. ;)
Αρχικά ψάχνω για μια ράτσα η οποία ταιριάζει σε 'μένα, ώστε να είναι και το ζώο και εγώ ευτυχισμένος.

Έτσι λοιπόν, ο φίλος μου θα ζει σε ένα διαμέρισμα 50τ.μ. και θα μένει μόνος του 3 ως 4 ώρες τη μέρα. Έχω τεράστια υπομονή, οπότε ό,τι ζημιές και να κάνει δεν αποτελεί πρόβλημα. Γενικά πάντως θα προτιμούσα ένα σκύλο που να βρίσκεται κάπου στο μέτριο σε επίπεδο ζωηράδας, ενώ αρχικά σκεφτόμουν labrador.

Επίσης, θα ήταν καλύτερο να το πάρω στις γιορτές των Χριστουγέννων που θα βρίσκομαι συνεχώς στο σπίτι -αλλά, μετά σκέφτηκα που θα τελειώσουν οι διακοπές και θα φύγω ίσως του φανούν περίεργες αυτές οι 4 ώρες μοναξιάς- ή τώρα που βρίσκομαι σε κανονικό πρόγραμμα;

Y.Γ.: Μπορεί να μην βοηθάω καθόλου με όσα σας δίνω· συγχωρέστε με, αλλά θα είναι το πρώτο μου σκυλάκι και δεν έχω ιδέα από αυτά. :)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Πρώτα πρέπει να ενημερωθείς για τη σωστή απόκτηση ενός καθαρόαιμου σκύλου. Κι αυτό είναι μόνο ο εκτροφέας.

Όχι pet shop, όχι ιδιώτες.. Ψάξε στην ενότητα Αναπαραγωγή/Εκτροφή

Καλωσήρθες και καλό διάβασμα!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα! Αφού δεν έχεις τρέλα με κάποια φυλή, γιατί δεν κοιτάς και στις αγγελίες που χαρίζονται αδεσποτάκια?

Για τη δεύτερη ερώτησή σου, αν πάρεις κουτάβι, καλύτερα πάρε το στις γιορτές για να έχεις το χρόνο να του δείξεις κάποια βασικά πράγματα. Ταυτόχρονα μπορείς να κάνεις ασκήσεις αποχωρισμού, να μην είσαι δηλαδή όλη μέρα μαζί του και του φανεί τραγικό όταν θα έρθει η ώρα να μείνει μόνο του!
Αν πάρεις ενήλικο σκύλο τα πράγματα είναι πιο εύκολα και μπορείς να τον πάρεις και τώρα. 4 ώρες τη μέρα μοναξιά δεν είναι τίποτα, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, κανένας σκύλος.

Πάντως αν τελικά καταλήξεις σε καθαρόαιμο, δε νομίζω ότι προλαβαίνεις να μελετήσεις, να κάνεις τη σωστή επιλογή και να βρεις την κατάλληλη γέννα μέχρι τα Χριστούγεννα. Με τη νέα χρονιά θα έχεις σκύλο.

-pencil-

New Member
28 Νοεμβρίου 2012
4
0
Σας ευχαριστώ και τους/τις δύο. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να βρεις τον κατάλληλο φίλο· πόσο μάλλον όταν αυτός είναι και τετράποδος.
Άμα έχω και άλλες απορίες θα επιστρέψω. ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn