Σας παρακαλώ δώστε μου την συμβουλή σας

Tolis94

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2012
45
0
Καλησπέρα σε όλους σας.Το όνομά μου είναι Αποστόλης,είμαι 18 ετών και μένω σε ένα διαμέρισμα με τους δύο γονείς μου και τον αδερφό μου.Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να αποκτήσω ένα σκύλο που θα αγαπώ πολύ και θα περνώ χρόνο μαζί του.Με λίγα λόγια θέλω να γίνω ένας καλός φίλος του και εκείνος ένας καλός φίλος μου.Μου αρέσουν ιδιαίτερα τρεις ράτσες σκυλιών.Λατρεύω τους Γερμανικούς Ποιμενικούς και τους Βέλγικους Ποιμενικούς (με ιδιαίτερη αδυναμία στους Βέλγικους).Επίσης μου αρέσουν τα Rough Collie.Το διαμέρισμα που μένω ειναι 80 τετραγωνικά και πολλοί μου λένε πως ο Ποιμενικός θέλει αυλή μεγάλη(δεν διαθέτω καθόλου αυλή) .Ταπεινή μου άποψη είναι πως αν βγαίνουμε βόλτες συχνά και καθημερινά πολλές φορές την ημέρα και του δίνω την αγάπη που χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένο τότε θα είναι ευχαριστημένο.Όμως επειδή δεν είχα μέχρι τώρα σκύλο σας παρακαλώ πολύ εσείς που είστε πιο έμπειροι πείτε μου την άποψή σας.Με ενδιαφέρει κυρίως ο σκύλος μου να είναι ευτυχισμένος με τη ζωή του.Ευχαριστώ.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Καλωσήρθες.

Ποιο θα είναι το αφεντικό του σκύλου;

Αν είσαι εσύ, τότε πρέπει να σκεφτείς τι θα γίνει αν πας στρατό/πανεπιστήμιο. Κυρίως στρατό.

Οι φυλή είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς. Ο σκύλος δε θέλει αυλή ή χωράφι οπωσδήποτε. Αρκεί να τον εκτονώνεις όσο χρειάζεται. Και οι τρεις φυλές που ανέφερες θέλουν μπόλικη εκτόνωση.

Άλλο θέμα είναι αν γνωρίζεις το σωστό τρόπο απόκτησης καθαρόαιμου σκύλου.

Tolis94

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2012
45
0
Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας.Τώρα σχετικά με το στρατό το έχω σκεφτεί.Σκοπεύω να αγοράσω σκύλο μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων.Όσον αφορά τις σπουδές δεν θέλω να σπουδάσω.Πάντως χαίρομαι που σύμφωνα με τα λεγόμενά σας αν δεν κάνω λάθος μπορώ να έχω ένα από τα τρία αυτά σκυλιά παρ'ολο που δεν διαθέτω αυλή.

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Το ξέρεις ότι οι φυλές που αναφέρεις αφήνουν πολυ τρίχα έτσι; Μη βρεθείτε προ εκπλήξεως και έχετε γρίνες στο σπίτι. Ενημέρωσε κυρίως τη μάνα σου αφού αυτή θα την πληρώσει τη νύφη :p

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
ο βέλγος (γκρένενταλ) αλλάζει το τρίχωμά του 2 φορές το χρόνο....
η τρίχα κάνει ''χουχούλι'' και μαζεύεται πανεύκολα ακόμα και με το χέρι....

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
καλα κανεις και σκεφτεσαι ωριμα να το παρεις μετα τον στρατο. λες οτι δεν θα σπουδασεις..εχει σκεφτει ομως οτι το σκυλι ειδικα το μεγαλοσωμο εχει καποια εξοδα? πιστευεις οτι θα μπορεις να το συντηρεις για τα επομενα 13-14 χρονια που θα το εχεις? διοτι σημερα δυστυχως στην ελλαδα ετσι οπως την καταντησαν μεχρι και οι χρονια σπουδασμενοι δεν βρισκουν ευκολα δουλεια.επισης πως σκεφτεσαι να το παρεις? απο εκτροφεα?

Tolis94

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2012
45
0
Μπορώ να το συντηρήσω από οικονομικής άποψης.Μου αρέσουν τρελά οι Βέλγικοι Ποιμενικοί και θα μαζεύω εγώ τις τρίχες εφόσον χάνει τρίχα.Επίσης μιας και το αναφέρατε σκέφτομαι όντως να το πάρω από εκτροφείο.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
θα λυσεις και την επαγγελματικη σου αποκατασταση αν παρεις τετοιο σκυλο θα μαθεις κομμωτικη ==))

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
πιστευεις οτι θα μπορεις να το συντηρεις για τα επομενα 13-14 χρονια που θα το εχεις? διοτι σημερα δυστυχως στην ελλαδα ετσι οπως την καταντησαν μεχρι και οι χρονια σπουδασμενοι δεν βρισκουν ευκολα δουλεια.

κάνεις δεν μπορεί να ξέρει στα επόμενα 14 χρόνια πόσα λεφτά θα έχει. Αυτή η ερώτηση που γίνεται σε κάθε παιδί που θέλει να πάρει σκυλί πιστεύω είναι ασκοπη

Εστάλη από τον γαλαξία

Tolis94

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2012
45
0
καταλαβαίνω τι εννοείς Thodoras και σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας!

Last edited:

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
κάνεις δεν μπορεί να ξέρει στα επόμενα 14 χρόνια πόσα λεφτά θα έχει. Αυτή η ερώτηση που γίνεται σε κάθε παιδί που θέλει να πάρει σκυλί πιστεύω είναι ασκοπη

Εστάλη από τον γαλαξία

δεν ειναι ασκοπη διοτι καλο θα ειναι να το παρει οταν πραγματικα θα μπορει να το συντηρησει. το βελγικο θελει και εκπαιδευση που ειναι ενα επιπροσθετο κοστος. αλλα εφοσον λεει οτι μπορει οικονομικα, καλως!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το μονο προβλημα ειναι αν δεχτουν τα υπολοιπα μελη της οικογενειας ενα τοσο μεγαλοσωμο σκυλο μεσα στο διαμερισμα,,,,,,,,,,,,,,,,
αν δεν εχουν προβλημα σημαινει οτι θα βοηθησουν και αυτα στην εκτονωση του στη διατροφη του και τα υπολοιπα εξοδα,,,,,,,,,,
σε τετοια περιπτωση μπορει να παρει τετοιο σκυλο και αυριο κιολας,,,,,,,,,
εξαλλου η εκπαιδευση ενος σκυλου απο εκπαιδευτη ειναι προνομιο των φραγκατων και οχι απαιτηση του σκυλου...........
μπορει να διαβασει να ρωτησει να ενημερωθει και να μεγαλωσει το κουταβι σωστα...........
καλο θα ειναι να τα διαβασει απο τωρα να ξερει εαν μπορει να τα κανει με βοηθεια τους δικους του,,,,,,,,
το μεγαλο εξοδο ειναι η αγορα του αν θελει να παρει απο εκτροφεα,,,,
μπορει να υοθετησει και αδεσποτο απο καποιο κεντρο φιλοξενειας,,, δωρεαν,,,,,, υπαρχουν και φανταστικα σκυλια παρατημενα στους δρομους,,,,,,, ενα απο αυτα ηταν και η δικια μου ==))

Tolis94

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2012
45
0
Δεν έχουν κάποιο πρόβλημα τα μέλη της οικογένειάς μου.Απλά εμένα όπως σας έλεγα η κύρια απορία μου ήταν αν μπορώ να τον έχω στο διαμέρισμά μου.Από οτι μου λένε θα βοηθήσουν και εκείνοι στην εκτόνωσή του.Πάντως εκτιμώ το ενδιαφέρον σας!Συνεχίστε να μου λέτε τις απόψεις σας.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
..
1. σε τετοια περιπτωση μπορει να παρει τετοιο σκυλο και αυριο κιολας,,,,,,,,,
2.εξαλλου η εκπαιδευση ενος σκυλου απο εκπαιδευτη ειναι προνομιο των φραγκατων και οχι απαιτηση του σκυλου...........
1. Σιγα να μην τρεξει αυριο πρωι πρωι. Δεν υπαρχει λογος βιασυνης οταν εχεις το μυαλο να προνοησεις, να σκεφτεις και να μελετησεις καλα τις κινησεις σου.

2. Λες σαχλαμαρες. Δεν ειναι ολοι γεννημενοι να εκπαιδευουν σκυλια ουτε τοσο επιδεξιοι να τα καταφερουν διαβαζοντας 5 βιβλια. Εξ'αλλου πολλες φορες αλλα διαβαζουμε κι αλλιως τα καταλαβαινουμε. Ειδικα για εναν ανθρωπο που δεν ειχε ποτε του σκυλι και μαλιστα δεν εχει ξαναμεγαλωσει σκυλι ειναι αθλος να καταφερει να μεγαλωσει σωστα ενα κουταβι και να το κανει ισσοροπημενο σκυλο σε ολα του. Για εμενα η βασικη εκπαιδευση ειναι απαραιτητη οσο και η τροφη του. Οπως και για τον καθε σωστο εκτροφεα που δινει ενα κουταβι του, ρωταει τι σκοπο εχουν για την εκπαιδευση του.

Καλως ηρθες στο φορουμ, να ψαχτεις καλα πριν κανεις καποια κινηση, οπως σωστα ξεκινησες να κανεις. Σιγουρα παντως δεν ειναι απαγορευτικα τα μεγαλοσωμα σκυλια στο διαμερισμα. :)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Και κινδυνεύοντας να γίνω γραφική, να μην ξεχάσουμε πως ειδικά από γερμανικούς ποιμενικούς σφύζουν οι φιλοζωικές!

Tolis94

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2012
45
0
Επίσης θυμάμαι καλά πως μια γειτόνισα είχε ένα Rough Collie στο διαμέρισμά της και ήταν και πανέμορφο και πολύ ήσυχο προς τους ξένους.Είναι και αυτά υπέροχα σκυλιά!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi