Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το τι χρησιμοποιείτε για να βγάζετε τα σκυλιά σας βόλτα. Έχω μια θηλυκιά 3,5 χρονών περίπου και στειρωμένη. Στη βόλτα της σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλή, αλλά μόλις δει άλλο σκυλί είτε αρσενικό είτε θηλυκό αρχίζει τις κωλοτούμπες! Από την αρχή που την πήρα την είχα πάντα με σαμαράκι μέχρι που ξεκίνησε και το έβγαζε. Πήρα άλλο είδος σαμαράκι που είχε ενσωματωμένο κολάρο, το έβγαζε και αυτό! Την γύρισα εδώ και κάποιους μήνες σε αλυσίδα (πνίχτη) και παρόλο που στις επαφές με άλλα σκυλιά την έχω έτσι περισσότερο ελεγχόμενη, παρόλα αυτά θεωρώ πως δεν απολαμβάνουμε το ίδιο τη βόλτα, και αυτή γιατί τραβάει κάποιες φορές και πνίγεται αλλα΄και εγώ που νιώθω συνέχεια πως πρέπει να την κοιτάω μη τυχόν και χαλαρώσει η αλυσίδα και κάνει απότομη κίνηση και τη βγάλει.. είχα σκεφτεί για δερμάτινο σαμαράκι (αυτά που είχαμε ήταν υφασμάτινα), πιστεύετε θα έχει κάποιο αποτέλεσμα στην περίπτωση της; Εναλλακτικά έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο να δοκιμάσω;