Σαμαράκι η περιλαίμιο?

Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
Καλησπέρα σε όλους, ασχέτος με την προϊστορία με μερικούς/κες... Περσινά ξινά σταφύλια, δεν κρατάω καμία κακία σε κανέναν και ελπίζω να μην κρατάτε και σε εμένα αφού κατάλαβα το λάθος μου...

Λοιπόν αν και με μια σχετική αναζήτηση που έκανα στο φορουμ σχετικά με τον τίτλο του θέματος μου βρήκα μεν απόψεις πάνω στο θέμα, αλλά αφορούσαν διαφορετικές ράτσες (μικρόσωμες) και δεν με κάλυψαν.
Μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να μου πεί τις βασικές διαφορές σαμαράκι-κολάρο?
Γιατί να προτιμήσω το ένα και γιατί το άλλο?
Για όσους δεν ξέρουν έχω ένα ημιαίμο γερμανικό ποιμενικό και είναι 4,5 μήνων.

Επίσης βρήκα αυτό το site www.mypetid.net δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, εγώ πάντως την ταυτότητα με το όνομά του και τον αριθμό τηλ. μου την έβγαλα (και ας του έβαλα microchip... δεν υπάρχει καθόλου ενημέρωση και ο κόσμος όταν τους έλεγα για το chip νόμιζαν οτι έβλεπαν ταινία επ. φαντασίας........) και παρήγγειλα και αυτό το περιλαίμιο, έχει μεταλικό κούμπομα και είναι πολύ καλής ποιότητας, σε σχετικά καλή τιμή...
http://www.mypetid.net/D020E96F.el.aspx

Περιμένω απόψεις.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Στηθόλουρο φοράς υπό συγκεκριμένες εκπαιδευτικές συνθήκες(τράβηγμα, δαγκώματα κτλ)
Περιλαίμιο φοράς πάντα!

Όσον αφορά τα προϊόντα, τα παρακάτω από μένα:
Περιλαίμιο
Λουρί
Στηθόλουρο(αν βρεις κανα παρόμοιο με μεταλλικά κλιπς τσίμπα το)

:)(y)

• Like
Reactions: johnk

Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
Στηθόλουρο φοράς υπό συγκεκριμένες εκπαιδευτικές συνθήκες(τράβηγμα, δαγκώματα κτλ)
Περιλαίμιο φοράς πάντα!

Όσον αφορά τα προϊόντα, τα παρακάτω από μένα:
Περιλαίμιο
Λουρί
Στηθόλουρο(αν βρεις κανα παρόμοιο με μεταλλικά κλιπς τσίμπα το)

Κατάλαβα...
Το περιλαίμιο να σου πω την αλήθεια δίχνει μεν bad ass ο σκυλάκος λόγο της αλυσίδας :D:D, αλλα δεν ξέρω δεν την πολυχωνεύω την αλυσίδα...

Το λουρί είναι όλα τα λεφτά, πολύ κομψό και φαίνετε πως είναι και αντοχής, άλλωστε για να το προτείνεις κιόλας... κάτι ξέρεις! (y)

Και το στηθόλουρο επίσης είναι πολύ ωραίο!

Ποια είναι η προιστορία? :D
Άστο καλύτερα... Ένα θλιβερό συμβάν που είχα άδικο για την κοινή λογίκη και το παραδέχομαι, αλλά απο την μεριά μου....... Είναι να μην έρθεις σε τέτια θέση...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κατάλαβα...
Το περιλαίμιο να σου πω την αλήθεια δίχνει μεν bad ass ο σκυλάκος λόγο της αλυσίδας :D:D, αλλα δεν ξέρω δεν την πολυχωνεύω την αλυσίδα...

Το λουρί είναι όλα τα λεφτά, πολύ κομψό και φαίνετε πως είναι και αντοχής, άλλωστε για να το προτείνεις κιόλας... κάτι ξέρεις! (y)
Δεν σου πρότεινα την αλυσιδίτσα για να φαίνεται ουάου ο σκύλος.
Όλα αυτά που σου πρότεινα είναι αντοχής. Τόσο αντοχής που απορείς αυτές οι εταιρίες τι marketing έχουν με τόσο καλά προϊόντα που αγοράζεις μόνο μια φορά και τα κρατάς για πάντα! Εγώ έχω τα συγκεκριμένα προϊόντα 6,5 χρόνια, τετράγερα.

Γνώμη μου πάντως, τέτοιου είδους περιλαίμια με φρου φρου και αρώματα και κλιπάκια της πλάκας είναι για πέταμα. Ειδικά για την φυλή μας. Αυτό το κλιπ που έχει είναι για γέλια, άσε που "κόβει" και την τρίχα!

Υ.Γ.: Στον δικό μου πάντως σκύλο η αλυσιδίτσα χάνεται μέσα στο τρίχωμα, οπότε και δεν φαίνεται τίποτα.

• Like
Reactions: Aslan and johnk

Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
Δεν σου πρότεινα την αλυσιδίτσα για να φαίνεται ουάου ο σκύλος.
Όλα αυτά που σου πρότεινα είναι αντοχής. Τόσο αντοχής που απορείς αυτές οι εταιρίες τι marketing έχουν με τόσο καλά προϊόντα που αγοράζεις μόνο μια φορά και τα κρατάς για πάντα! Εγώ έχω τα συγκεκριμένα προϊόντα 6,5 χρόνια, τετράγερα.

Γνώμη μου πάντως, τέτοιου είδους περιλαίμια με φρου φρου και αρώματα και κλιπάκια της πλάκας είναι για πέταμα. Ειδικά για την φυλή μας. Αυτό το κλιπ που έχει είναι για γέλια, άσε που "κόβει" και την τρίχα!

Υ.Γ.: Στον δικό μου πάντως σκύλο η αλυσιδίτσα χάνεται μέσα στο τρίχωμα, οπότε και δεν φαίνεται τίποτα.
Συμφωνώ, ασφάλεια του σκύλου πάνω απ' όλα! Εντάξει είναι μπέμπης ακόμα σε κανα 2-3 μήνες το πιο πιθανό είναι να την πάρω... Επίσης πόσο μεγάλη πρέπει να την πάρω σε σχέση με τον λαιμό του? πχ στο site έχει από 54 εκ. μέχρι 72 εκ. πως πάει η αναλογία? πχ αν η περιφέρεια του λαιμού του σε στάση χαλάρωσης είναι 60 εκ. είναι καλύτερα να την πάρω 1-2 πόντους μεγαλύτερη? να εφαρμόζει σχεδόν ακριβώς? ή ξέρω εγώ 5-6 εκ μεγαλύτερη να είναι λίγο ριχτή?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Εγώ θα το πω κι ας διαφωνούνε πολλοί, κ κάνε ότι θέλεις με την άποψή μου, κράτα την πέτα την, απλά κ μόνο επειδή εμένα μακάρι να μου το χε πει κάποιος νωρίτερα κ να μην άκουγα αυτά που άκουγα για το στηθόλουρο:
Από τότε που του βαλα στηθόλουρο, βρήκα την υγειά μου, και ο σκύλος επίσης.

Από τράβηγμα, από τσίτα του σκύλου κτλ κτλ. Το κολάρο δεν το έβγαλα, κυρίως για πρακτικούς λόγους (να έχει τα "ταμπελάκια").

Απλά υπάρχουν στηθόλουρα κ στηθόλουρα, όχι μόνο από άποψη αντοχής αλλά κ λειτουργικότητας, "κρατήματος" Είναι κάποια σχεδιάκια που πιστεύω κ εγώ ότι το κράτημά τους είναι για τα μπάζα και ενισχύουν το τράβηγμα κ δεν θα τα βαζα ποτέ.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τώρα, εγώ τι να απαντήσω? Να μην απαντήσεις, θα μου πείτε...;)

Και τα δύο δικά μου, με σαμαράκι σε πηγαίνουν (με άνεση) Αθήνα - Αλεξανδρούπολη!!!:p:D

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Και εμένα με το σαμαρακι περπατάει πολύ καλύτερα...
Στην εκπαίδευση Χρησιμοποιησαμε περιλαίμιο έτσι είχε συστήσει ο δάσκαλος της...Όταν έμαθε να περπατάει όμορφα μας άφησε το περιθώριο της επιλογής. Και προτιμούμε το σαμάρι και εμείς και εκείνη...
Νομίζω ότι είναι λίγο και στο σκύλο. Έχω βρει σκύλο στο Δρόμο και κάναμε φιλοξενία για λίγο. Φορούσε αλυσίδα στο λαιμό και με πήγαινε τρένο.επειδή δεν τις συμπαθώ του έβαλα σαμάρι και περπατούσε πιο σωστά. Βέβαια αναγνωρίζω ότι παίζει ρόλο το πως χειρίζομουν εγώ το σαμάρι το οποίο το χω που λένε,ενώ με την αλυσίδα κολλάω...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Συμφωνώ, ασφάλεια του σκύλου πάνω απ' όλα! Εντάξει είναι μπέμπης ακόμα σε κανα 2-3 μήνες το πιο πιθανό είναι να την πάρω... Επίσης πόσο μεγάλη πρέπει να την πάρω σε σχέση με τον λαιμό του? πχ στο site έχει από 54 εκ. μέχρι 72 εκ. πως πάει η αναλογία? πχ αν η περιφέρεια του λαιμού του σε στάση χαλάρωσης είναι 60 εκ. είναι καλύτερα να την πάρω 1-2 πόντους μεγαλύτερη? να εφαρμόζει σχεδόν ακριβώς? ή ξέρω εγώ 5-6 εκ μεγαλύτερη να είναι λίγο ριχτή?
Την φοράς στον σκύλο και βλέπεις!
Καταρχάς πρέπει να χωράει να περάσει από το κεφάλι και πρέπει να είναι εφαρμοστή χωρίς να κόβει τρίχα! Από εκεί και πέρα μπορεί να την ρεγουλάρεις πιάνοντας τον μεγάλο κρίκο σε κάποιο μικρό!

• Like
Reactions: johnk

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Τώρα, εγώ τι να απαντήσω? Να μην απαντήσεις, θα μου πείτε...;)

Και τα δύο δικά μου, με σαμαράκι σε πηγαίνουν (με άνεση) Αθήνα - Αλεξανδρούπολη!!!:p:D
Σε πόση ώρα το κάνουν το δρομολόγιο;; Να ξέρω να σας προτιμήσω για την επιστροφή, αν ποτέ βρεθώ Αθήνα! :p

• Like
Reactions: ioanna a and johnk

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Περιλαίμιο φοράς πάντα!
+ 1000

Τα έχω και τα δοκίμασα τα δύο επί μακρώ...
Το στηθόλουρο το χρησιμοποιώ πλέον μόνο στο αυτοκίνητο για να τον δένω με τη ζώνη ασφαλείας!
Για γενική χρήση, τον έλεγχο που έχεις με το κολάρο, ειδικά σε ένα βαρύ σκυλί, δεν τον έχεις με τίποτα άλλο.

Επίσης είμαι και υπέρ του καλού δερμάτινου κολάρου και οδηγού!
Αν είναι άριστης ποιότητας δέρμα και κατασκευή (που δεν βρίσκεις όμως στην Ελλάδα), πιστεύω ότι δεν το κόβει ούτε αν το τραβάει δεινόσαυρος!
Και αν κάποιος το αμφισβητεί, με την πρώτη ευκαιρία θα του δείξω το δικό μου, πενταετίας, που παρ ότι είναι 12mm κρατάει και ταύρο!

Προσοχή μεγάλη σε οδηγούς και κολάρα που «φαίνονται» υπέρ ανθεκτικά αλλά είναι χαμηλής ποιότητας και κατασκευής. (επινικελωμένο αλουμίνιο στα κλιπ (που θα σπάσει), αντί για ανοξείδωτο ατσάλι, ενώσεις με ένα δυο μεταλλικούς συνδετήρες στον κατά τα άλλα θηριώδη οδηγό (ο οποίος «δείχνει φοβερά γερός»), που θα ανοίξουν σε ένα γερό τράβηγμα, κλπ κλπ)
Φτηνό και καλό δεν υφίσταται! Το καλό είναι πάντα ακριβό!
Αλλά προσοχή! Δεν συμβαίνει το αντίστροφο! Το ακριβό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα καλό.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το καλό στηθόλουρο(και άρα το ανθεκτικότερο) είναι αυτό που οι ζώνες που περιβάλλουν τον σκύλο κατανέμουν τις δυνάμεις σωστά και είναι ενισχυμένα στα σημεία που πρέπει!

Υπάρχουν πολύ ωραία στηθόλουρα, όπως αυτά που λέει ο @epial, που τα κουμπώματά τους είναι όπως στις ζώνες μέσης! Λίγο μανούρα στο βάλε βγάλε, αλλά είναι ασφαλείας!

Harnesses

(Το site είναι αξιόπιστο)

• Like
Reactions: epial

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα