Σακάτεψαν αδέσποτο επειδή γάβγιζε

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Είναι που σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες το μόνο που μετράει για να μπεις είναι το μέσον. Μακάρι να μπορούσα να κάνω εγώ το μπόγια και δεν με πειράζει ούτε η ταμπέλα, ούτε τίποτα. Λυπάμαι μόνο που δεν ήμουνα παρών όταν κλώτσησε ο καταστηματάρχης το σκύλο. Επίσης λυπάμαι που δεν έχω ένα δικό μου χώρο και αρκετά φράγκα ώστε να γυρνάω με ένα φορτηγάκι και να μαζεύω αυτά τα ζώα από που βρίσκονται παρατημένα και έρμαια της βαναυσότητας κάποιων.

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: ντροπη................πρεπει ολοι μαζι να κινητοποιηθουμε και να παρουμε εμεις τις καταστασεις στα χερια μας....υπογραψτε ολοι την επιστολη......οχι οτι θα αλλαξει κατι στον τοπο αυτο το γα@#μενο, αλλα με την απραξια δεν καταφερνεις τιποτα......κι εγω θα ηθελα να ειμουν μπροστα στο σκηνικο και δε θα με ενοιαζε τιποτα με οποιο τιμημα.......πρεπει να τιμωρηθουν ολοι οι υπευθυνοι.................εδω και τωρα......αρκετα........

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Όσο σκέφτομαι πόσο πολύ προστατευμένα είναι τα σκυλιά μας και πόσο έρμαια του κάθε άσχετου-ανειδίκευτου-σαδιστή υπαλλήλου είναι τα αδέσποτα με συνεπαίρνει μεγάλος θυμός. Ας διαμαρτυρηθούμε τουλάχιστον όλοι με επιστολές αλλά και με τηλέφωνα να καταλάβουν επιτέλους ότι τους βλέπουμε, δεν μπορούν να δρουν πλέον όπως τους αρέσει.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ναί, και εγώ θα τους κάνω ένα τηλεφωνάκι αύριο ... Όσοι μπορούν ας διαμαρτυρηθούν (τηλ. γραφείου Δημάρχου: 210-5277076 και 077).

Με τα δικά μας τα λεφτά πληρώνουν καθάρματα για να βασανίζουν αδέσποτα ;;; Ε, ΟΧΙ !!! :mad::mad::mad::mad::mad:

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
εννοειται παρτε και τηλεφωνο τη δευτερα.......τα e-mail τα σβηνουν.......διαμαρτυρηθειτε με καθε τροπο............μη μενετε με σταυρωμενα τα χερια......αφου δε κανουν κατι αυτοι ας κανουμε εμεις..............

dimitrismp

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2011
170
0
Τα σκυλιά τα ξέρω όλα ένα προς ένα, το συγκεκριμένο δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα, κάτι του έκαναν, πολλές φορές πρωταγωνιστούν και στις φωτογραφίες μας δρόμου.....σίγουρα το πείραξαν το σκυλί, ελπίζω να μη τα μαζέψουν όλα, είναι καμιά 10αριά σκυλιά που κινούνται από Σύνταγμα ως Μοναστηράκι...και είναι πολύ φιλικά...

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση του Αντιδημάρχου εδώ: http://www.adespoto.gr/index.php?op...logi-adespotoy&catid=35:generalnews&Itemid=67

Μας δουλεύουν και από πάνω ... :mad::mad::mad:

Μπορούμε άραγε να μάθουμε για την τύχη του σκύλου ;

Δημήτρη έχεις απόλυτο δίκιο, τα περισσότερα σκυλιά που ζούν στο κέντρο είναι απόλυτα εξοικειωμένα με τον κόσμο. Μάλλον αυτός ο αλήτης που έριξε την κλωτσιά είπε ψέματα ότι το σκυλί είναι επιθετικό. Αχ, να ήμουν μπροστά μόνο να του έκανα μία μήνυση για κακοποίηση ... :mad::mad::mad:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Έχω ένα φίλο μεσίτη. Όποτε έχει καινούργιο πελάτη δημόσιο ή δημοτικό υπάλληλο τον θεωρεί ως τον καλύτερο πελάτη του, ''εγγυημένη αγορά'' λέει. Δε νομίζω πως κάποιος που κάνει μια δουλειά, που έχει φιλήσει κατουρημένες ποδιές ώστε να εξασφαλιστεί διά βίου εν αντιθέσει με όσους ανησυχούν καθημερινά αν την επομένη θα έχουν δουλειά ή μήπως τους μειώσουν το μισθό, ότι τον νοιάζει από εκεί και πέρα αν θα μαζεύει σκουπίδια ή σκυλιά. Για τις κοινωνίες που ζούμε πράγμα είναι το ένα, πράγμα και το άλλο, παραπροϊόν το ένα παραπροϊόν και το άλλο, τι σύμπτωση και τα δυο εμείς τα δημιουργούμε. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν παντού άνθρωποι που κάνουν μια δουλειά κυνικά περιμένοντας να τελειώσει το οχτάωρο. Ορισμένοι σκέφτονται ίσως και λίγο σαδιστικά ποιόν θα βασανίσουν σήμερα. Θεωρείτε αιρετική τη σκέψη μου; Για θυμηθείτε τον υπάλληλο στη δεή που δε σας κάνει τη ρύθμιση κι ενώ ξέρει από πριν πως δε θα μπορέσει, κάθεται και σας ακούει συγνωμονικά υποτίθεται δίνοντας σας θάρρος πως μπορεί κάτι να γίνει. Για θυμηθείτε όλους αυτούς που βρίσκονται στις θέσεις τους για να μας εξυπηρετούν αφού με τα λεφτά μας μπορούν να πηγαίνουν κι εκείνοι ένα φράγκο σπίτι τους και δεν εξυπηρετούν ούτε καν επαρκώς καλά, ούτε καν με ευγένεια. Εμείς έχουμε δημιουργήσει τον κόσμο που ζούμε, άλλοτε με την ανοχή κι άλλοτε με την αδιαφορία μας όταν κάτι δε μας αγγίζει προσωπικά.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν το σακάτεψαν!

Αν το ζώο ήταν όντως επιθετικό και είχε δαγκώσει στο παρελθόν θα ήθελα να μάθω ποια θα ήταν η αντιμετώπισή σας αν σας καλούσαν να το μαζέψετε από την περιοχή!

Προφανώς και θα αμυνθώ όταν πάει να με δαγκώσει κάποιος σκύλος και έχω δώσει και κλωτσία,ενώ ήμουν πάνω στην μηχανή, προφανώς μπορεί να του έκανα πληγή και να τρέχει αίμα όπως εδώ αλλά δεν παύει να προστάτεψα την ζωή μου έτσι και εδώ!

Πολύ το έχουν φουσκώσει το θέμα!

Το ζώο μαζεύτηκε με αυτόν τον πνίχτη!
Θα ήθελα να μάθω την γνώμη σας για το πως να το μαζέψουν?
Εγώ αν ήμουν με λιχουδίτσες κτλ δεν θα το μάζευα ειδικά αν ήξερα ότι είναι επιθετικό ή έχει δαγκώσει!Σαν υπάλληλος του δήμου δεν θα διακινδύνευα να το κάνω!

Το ζώο πιθανόν και πάνω στην αναμπουμπούλα και την προσπάθεια να ξεφύγει τραυματίστηκε!
Δεν νομίζω ωστόσο να πόνεσε τόσο πολύ!
Και πάλι μπροστά στην ανθρώπινη ζωή μάλλον καλά έκαναν και με αυτόν τον τρόπο το μάζεψαν,γιατί ήταν επιθετικό και είχε δαγκώσει!

Αν θέλουμε να μεταφέρουμε κάποιο θέμα καλό είναι να μεταφέρουμε ΑΚΡΙΒΩΣ μαζί και τον τίτλο γιατί αυτό ο τίτλος παραπέμπει αλλού!
Ο τίτλος πιθανόν να αλλαχτεί και να γραφτεί έτσι ακριβώς όπως είναι από την πηγή!

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παραθέσω την απάντηση του Δημάρχου προς το περιστατικό!

" Οι εργαζόμενοι στην περισυλλογή αδεσπότων του Δήμου είναι εκπαιδευμένοι πώς να πραγματοποιούν την περισυλλογή ενός ζώου και πώς να αποφεύγουν τη χρήση βίας. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές φορές η περισυλλογή δεν καθίσταται δυνατή όταν ειδικά πρόκειται για υπερκινητικά ή επιθετικά ζώα που ανθίστανται.

Σε τέτοια ζώα και όταν δεν βοηθούν φιλόζωοι που τα γνωρίζουν, χρησιμοποιείται αναγκαστικά, μη υπαρχούσης άλλης λύσης, το σύστημα με βρόγχο.

Στην προκείμενη περίπτωση, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θεωρείται αρκετά έμπειρος και ιδιαίτερα φιλόζωος, φαίνεται ότι η προσέγγιση ήταν περισσότερο δυναμική της δέουσας. Γι’ αυτό το λόγο του συνεστήθη περισσότερη προσοχή και ευαισθησία. Παράλληλα η Υπηρεσία θα φροντίσει να γίνει νωρίτερα απ’ ότι είχε προγραμματιστεί ένας νέος κύκλος εκπαίδευσης στους εργαζόμενους για ψυχραιμότερη προσέγγιση και περισυλλογή στα αδέσποτα, ούτως ώστε να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες.

Σε κάθε περίπτωση θέλω να διαβεβαιώσω τους φιλόζωους ότι το αίμα που φαίνεται στη φωτογραφία είναι επειδή το ζώο δάγκωνε το βρόγχο σύλληψης για να διαφύγει. Αυτή τη στιγμή το ζώο φιλοξενείται σε συνεργάτη κτηνίατρο και είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Τέλος, να τους ενημερώσω ότι η ευαισθησία της νέας Δημοτικής Αρχής είναι δεδομένη και ότι σε λίγες μέρες θα υπάρξει νέος διαγωνισμός ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα φροντίδας των αδέσποτων ζώων ακόμη και κατά τη νύκτα για επείγοντα περιστατικά, ούτως ώστε κανένα ζώο να μην υποφέρει αβοήθητο οποιοδήποτε μέρα και ώρα."
Για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του περιστατικού...

Αν ήθελαν να κάνουν σωστή δουλειά ας μαζευόντουσαν οι μαγαζάτορες, ας καλούσαν την φιλοζωική και ας έκλεινε εκεί το θέμα!

Αυτή είναι η πρόληψη, αυτό είναι το ενδιαφέρον και η φιλοζωία!

Αλλά μην δούμε μια αρχή να εφαρμόζει όπως ξέρει την δουλειά της αμέσως να πέσουμε να τους φάμε όλους!

Last edited:

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Και αν μετα απο αυτο το γεγονος το κακομοιρο γινει πραγματικα επιθετικο ποιος θα φταιει??? Ελεος ρε γμτ! Τα νευρα μου! Αυτο που με πειραξε ειναι το θρασος τους που ειπαν οτι ο συγκεκριμενος υπαλληλος ειναι εξαιρετικα φιλοζωος και οτι δεν θα γινοταν τπτ απο ολα αυτα αν το σκυλι συνεργαζοταν και καθοταν να του περασουν το συρμα

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παραθέσω την απάντηση του Δημάρχου προς το περιστατικό!

Για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του περιστατικού...
Από πού κι ως που έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα με την απάντηση που έδωσε ένας πολιτικάντης που δεν ήταν καν μπροστά και του μετέφεραν τα φερέφωνα του το περιστατικό όπως ήθελαν ή όπως τους το μετέφεραν;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
lenaki124 μην ψάχνεις γιατί έγινε ο σκύλος επιθετικός!

Έχεις μια τέτοια κατάσταση και θέλεις να την λύσεις!Τι θα κάνεις?
Πως θα ενεργήσεις!

Φυσικά και δεν φταίει ο υπάλληλος, φταίει αυτός που ζευγάρωσε την σκύλα του με τον αρσενικό του απέναντι και βρέθηκε αυτό το αδέσποτο στον δρόμο!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Από πού κι ως που έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα με την απάντηση που έδωσε ένας πολιτικάντης που δεν ήταν καν μπροστά και του μετέφεραν τα φερέφωνα του το περιστατικό όπως ήθελαν ή όπως τους το μετέφεραν;
Grifos, αν δεν θέλαμε να μιλάμε τώρα γι αυτό το θέμα και εφόσον ξέρουμε ότι οι πολιτικές αρχές μας στην χώρα μας είναι άχρηστες και τους λέμε πολιτικάντηδες ας συνεννοούνταν οι μαγαζάτορες της περιοχής να το μαζέψουν ήσυχα και ωραία!

Τώρα να λέω, να λες δεν θα γίνει τίποτα!

Θέλω την δική σου αντίδραση στο θέμα στο πως θα μάζευες τον σκύλο όντας επιθετικός?

Δεν έχεις την πολυτέλεια να τον κυνηγάς σε όλη την περιοχή να τον μαζέψεις με κοτοπουλάκι και να τον σφυράς να έρθει σε σένα για να τον πιάσεις γιατί έχεις να πας και σε άλλες γειτονιές να μαζέψεις και άλλα αδέσποτα επιθετικά που έχουν δαγκώσει!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Στέλιο επειδή βλέπω ότι ζείς στην Θεσσαλονίκη, μπορώ να σου πώ πώς τουλάχιστον εδώ στην Αθήνα οι υπάλληλοι του Δήμου που λειτουργούν ώς μπόγιες είναι εξαιρετικά βάναυσοι. Τουλάχιστον αυτοί που έχω δεί εγώ (μην τους πάρω και όλους στο λαιμό μου). Μακάρι να είναι διαφορετικά τα πράγματα εκεί σε εσάς. Δεν ξέρω άν διάβασες το άρθρο, αλλά υπάρχει κόσμος που τον σκύλο τον ήξερε και λέει ότι δεν ήταν επιθετικός. Βεβαίως το να ζητήσει κάποιος την περισυλλογή ενός επιθετικού σκύλου είναι θεμιτό. Ας μείνει όμως στο μαγαζί του και ας αφήσει τον άνθρωπο του Δήμου να κάνει την δουλειά του. Ο συγκεκριμένος τύπος έριξε μία δυνατή κλωτσιά στο σκυλί εντελώς ξαφνικά και χωρίς λόγο. Προφανώς δεν το συμπαθούσε. Ενδεχομένως να είχε και ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του. Αλλά εφόσον έκανε καταγγελία και το σκυλί εκείνη την στιγμή δεν του επετέθη, όφειλε να κοιτάζει την δουλειά του και όχι να κλωτσήσει το ζώο με τέτοια μανία ώστε να αρχίσει να ουρλιάζει. Σημειωτέον, το άγριο, επιθετικό, και επικίνδυνο σκυλί που έπρεπε να περισυλλεγεί, αλλά όλως παραδόξως δεν επετέθη σε αυτόν που το κλώτσησε. Ερχόμαστε τώρα στον υπάλληλο του Δήμου. Έχω δεί με τα μάτια μου να δένουν σκύλο με τον πνίχτη και να τον σέρνουν επί μέτρα, ενώ ένα σωρό περαστικοί ουρλιάζαμε για να σταματήσουν. Να τον σέρνουν σωριασμένο στο έδαφος Στέλιο, από το λαιμό, με τα μάτια γουρλωμένα χωρίς να μπορεί να αναπνεύσει. Επί μεγάλη απόσταση. Ο πνίχτης έχει προφανώς την χρησιμότητα του, αλλά τί γίνεται αν κάποιος δεν τον χρησιμοποιεί σωστά ; Πάμε ένα στοίχημα ότι αν επιχειρούσες εσύ να τον χρησιμοποιήσεις το σκυλί θα ήταν μία χαρά ; Δηλαδή η σωστή χρήση του πνίχτη προκαλεί αιμορραγία ; Από την στιγμή που υπάρχουν μάρτυρες και φωτογραφίες από κινητό, σύν το ότι οι φιλοζωικές ακολουθούν την νόμιμη οδό και ο Δήμος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σίγουρα υπάρχει θέμα. Το ζήτημα δεν είναι ο πνίχτης, αλλά η βάναυση και απάνθρωπη συμπεριφορά, όχι μόνο του ανθρώπου που πληρώνεται για να κάνει αυτή την δουλειά, αλλά και του "μάγκα" που κλώτσησε το αδέσποτο στο κεφάλι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
st3lios εγώ δέχομαι ότι δεν είμαστε μπροστά να δούμε πως έγινε το όλο σκηνικό. Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ο σκύλος δεν ήταν καθόλου επιθετικός απλά βρισκόταν εκεί, έφαγε μια κλωτσια, μη μου πεις ότι εσύ στην Ελλάδα έχεις δει να τρώνε κλωτσιές σκύλοι που απειλουν και μόνο, και άρχιζε να ουρλιάζει. Και τότε ο υπάλληλος του Δήμου τον έπιασε. Άπειρα ντοκυμαντέρ που έχω δει με διασώσεις αδέσποτων στο animal planet έχουν γίνει με το ίδιο όργανο χωρίς τον τραυματισμό του ζώου. Οπότε δεν ήταν ανάγκη να γίνει με αυτό το βίαιο τρόπο. Επίσης ο Δήμαρχος δίνει μια απάντηση για να καθησυχάσει τους οργισμένους φιλόζωους. Τι θα μπορούσε να απαντήσει, ναι ο υπάλληλος τσουβάλιασε τον σκύλο σαν να ήταν ένα κομμάτι κρέας και σιγά μην τον ενδιέφερε η ευζωία του αδέσποτου;
Είδες στο περιστατικό να εφαρμόζει η αρχή την δουλειά της όπως πρέπει;

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
lenaki124 μην ψάχνεις γιατί έγινε ο σκύλος επιθετικός!

Έχεις μια τέτοια κατάσταση και θέλεις να την λύσεις!Τι θα κάνεις?
Πως θα ενεργήσεις!

Φυσικά και δεν φταίει ο υπάλληλος, φταίει αυτός που ζευγάρωσε την σκύλα του με τον αρσενικό του απέναντι και βρέθηκε αυτό το αδέσποτο στον δρόμο!
Και γι αυτο ακριβως δεν πηγα εγω να τον μαζεψω γιατι ειμαι ασχετη. Υποτιθεται πως οι υπαλληλοι του δημου πρεπει να εχουν καποια εκπαιδευση και να ξερουν πως να προσεγγισουν ενα ζωο ακομα και αν αυτο ειναι επιθετικο. Ειναι υποχρεωση τους αυτο!! Και δεν νομιζω να εχει ξεσηκωθει τοσος κοσμος για το τιποτα. Οσοι ηταν μαρτυρες του περιστατικου και οσοι ειναι απο την περιοχη διαβεβαιωνουν πως το καημενο δεν ηταν καθολου επιθετικο. Αν καποια στιγμη ειχε δαγκωσει καποιον δεν μπορουμε να το ξερουμε. Αλλα αν αυτος ο καποιος το χτυπησε και τον δαγκωσε το σκυλι για αμυνα ε τοτε δεν απορω γιατι το εκανε.

Last edited:

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Στο άρθρο που αναφέρει το περιστατικό και μας παραθέτει η Γιασμίν, γράφει τα εξής για την λάθος - και χωρίς ευαισθησία - χρήση του πνίχτη: Είναι "κόμπος" ασφαλείας. Αυτός ο κόμπος όμως, μπορεί να δουλέψει και ως στραγγαλιστής. Με δυνατά γυρίσματα μπορεί να πνίξει-στραγγαλίσει το ζωντανό και μάλιστα μαρτυρικά. Αυτό έκανε ο άνθρωπος αυτός, γράφουν οι φιλόζωοι.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Υπέγραψα. ΤΩΡΑ να δω τι θα κάνει ο Καμίνης που έλεγε πολλά στην προεκλογική του εκστρατεία.