ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΖΩΑ

panos78

Active Member
2 Νοεμβρίου 2007
26
0
Denis: Παρακαλώ να γράφετε από κάτω τα σχετικά θέματα, γιατί όπως βλέπετε δεν έχουμε πολύ χώρο, ούτε υποκατηγορίες όπως στο forum έξω ... και σε λίγο καιρό θα έχουμε πρόβλημα ... υπάρχει μία ενότητα με ''προβλήματα συμπεριφοράς, ας κάνουμε και αυτήν και βλέπουμε, αλλά όχι μία μία την κάθε ερώτηση ...

Panos: καλησπερα για αλλη μια φορα.το θεμα ειναι οτι δεν μπορουν να συνηθισουν μαζι με το γατο!εχω να γατο σιαμ 4χρονων με παρα πολυ καλο χαρακτηρα.αυτη παει να παιξει και ετσι αγαρμπη που ειναι τον φοβιζει και αυτος το βαζει στα ποδια.το σκυλι κουναει την ουρα του βεβαια.καποιες φορες παλι εχουν μυριστει και μετα αδιαφορει το ενα για το αλλο,αυτο συμβαινει οταν ειναι εξω απο το σπιτι.μεσα τωρα τελευταια μολις περνα απο μπροστα της το γατι και αυτη ειναι στη κλουβα της δειχνει να αγριευει γαβγιζοντας αλλα και παλι κουνα την ουρα της.τι να κανω?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Κατ'αρχήν υπομονή ...
Το σκυλί προς το παρόν (αλλά και στο μέλλον, αν το μάθεις έτσι) δεν πρόκειται να κάνει κακό στο γάτο ... μάλλον το αντίθετο μπορεί να συμβεί τώρα ...

-Μην περιορίσεις τον γάτο, άσε τον να έχει ελευθερία κινήσεων, για να την κάνει όποτε τον ενοχλεί ο σκύλος ...

-Μην κλείνεις τον σκύλο στο κλουβί ... ενισχύεις την κατάσταση νεύρων και αν τον βγάλεις πάει ορεξάτος και τρομάζει την γάτα ... άσε τον μαζί με τη γάτα μόνο όταν είσαι μπροστά και έχεις και εσύ την όρεξη να κάνεις τον διαιτητή.

-Φέρε τους σε επαφή όταν ο σκύλος είναι κουρασμένος, πχ μετά από μεγάλη βόλτα και παιχνίδι ... ασχολείσου εσύ με τον σκύλο στο κέντρο ενός δωματίου και άσε τον γάτο να πειφέρεται, δεν χρειάζεται η επαφή να είναι φάτσα με φάτσα ''από δώ ο γάτος μου - από δω το αίσθημά μου''

-τάιζέ τα συγχρόνως, αλλά σε απόσταση μεταξύ τους (πχ στο σαλόνι, στην μία άκρη ο ένας και στην άλλη ο άλλος ... η απόσταση αυτή θα μικραίνει σταδιακά με δοκιμές ... ανά 2-3 μέρες, μέχρι να μπορούν να ανεχτούν ο ένας τον άλλον σε απόσταση 1 μέτρο ... προσοχή: αν το σκυλί τελειώσει πρώτο το φαγητό, και πάει προς τον γάτο, κάνεις βουτιά και το μαζεύεις ... αν κάποιος από τους δύο δεν φάει, επειδή τον χαλάει ο άλλος, χάνει το γεύμα ...

-Μπορεί ποτέ να μην γίνουν καλοί φίλοι, και αυτό θα γίνει λόγω της γάτας ... αλλά ότι θα μπορούν να συνυπάρχουν χωρίς να διαλύουν το σπίτι, είναι σίγουρο ...

panos78

Active Member
2 Νοεμβρίου 2007
26
0
ευχαιστω.θα τα εφαρμοσω ολα αυτα που μου ειπες.το θεμα ειναι να μηην φαγωθουν ασ μη γινουν φιλοι.ο κτηνιατρος που ηρθε επισκεψη μου ειπε οτι καποια στιγμη μπορει να τα δω να κοιμουναται και μαζι.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
καποια στιγμη μπορει να τα δω να κοιμουναται και μαζι.
Με γάτο - Σιάμ - 4 χρονών, δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο ... αυτό εξαρτάται από τον γάτο, ένα ζώο που δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να επέμβεις στο μυαλό του ...

panos78

Active Member
2 Νοεμβρίου 2007
26
0
denis said:
Με γάτο - Σιάμ - 4 χρονών, δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο ... αυτό εξαρτάται από τον γάτο, ένα ζώο που δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να επέμβεις στο μυαλό του ...
μακαρι να τα πανε καλα.θα δειξει...

panos78

Active Member
2 Νοεμβρίου 2007
26
0
και αλλος συγκατοικος

καλησπερα και παλι.μολις πριν απο λιγες ωρες ηρθε σπιτι μου ενα pug 2.5 μηνων.η κιβωτος του νωε εχει γιναι εδω μεσα.το ροτβαιλερ παει στην κλουβα ολο χαρα και κουναει την ουρα.δεν τα εχω αφησει ελευθερα ακομα.πριν απο λιγο του εγλειφε το ποδι του μικρου.πιστευω να τα πανε καλα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Aν τα κουτάβια είναι εμβολιασμένα και υγιή ασε τα ελεύθερα αμέσως ... δεν έχεις α φοβηθείς τίποτα ... με τον γάτο τί έγινε?? Είδε και το pug και άρχισε να φτιάχνει βαλίτσα?? :D

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Μην κάνεις απολύτως τίποτα, άσε τα ζώα να βρούνε μόνα τους τον τρόπο!!!

Εγώ όταν πήρα το Τέρας, είχα ήδη ένα "βασιλικό" σιαμ 3-4 χρονών.
4 μήνες η γάτα έπιανε τα ψηλά, δεν είχανε καμμία επαφή, η γάτα έβλεπε τον διάολο της... Μετά από μήνες, ξαφνικά, η γάτα αποφάσισε να κατέβει από τα ψηλά, και ξαφνικά βρέθηκαν αγγαλιασμένα!!!

Εαν παρέμβουμε, θα δημιουργήσουμε ζήλειες και εχθρότητες που πιθανόν να εκδηλωθούν στο μέλλον με κάποια ευκαιρία.

panos78

Active Member
2 Νοεμβρίου 2007
26
0
denis said:
Aν τα κουτάβια είναι εμβολιασμένα και υγιή ασε τα ελεύθερα αμέσως ... δεν έχεις α φοβηθείς τίποτα ... με τον γάτο τί έγινε?? Είδε και το pug και άρχισε να φτιάχνει βαλίτσα?? :D
οπως τπ ειπες με τον κακομοιρη!θα τα αφησω ελευθερα δε νομιζω να του κανει κακο.

frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Εγώ προσπαθώ να μάθω στη μικρή να συνυπάρχει με τα γατιά μου (4 παρακαλώ πολύ!) αλλά με πιάνουν τα γέλια κάθε φορά που έρχονται μούρη με μούρη! Η μια είναι 4 μηνών και τελείως γεροντοκόρη, ο άλλος 3 μηνών αλλά πιο χαλαρός και με πολύ καλό χαρακτήρα και τα άλλα 2 είναι 1-1,5 μήνα.

Τα μικρά έχουν πολύ γέλιο γιατί ενώ η Ήρα παίζει μαζί τους και κουνάει σαν τρελή την ουρά της, αυτά μπορεί να φοβούνται αλλά δεν εξαφανίζονται όπως τα μεγαλύτερα. Σηκώνονται στα πίσω πόδια και την αρχίζουν στις "σφαλιάρες" (αέρα χτυπάνε βέβαια) με το κλασικό "χχχχχχχ!!!". :p:D

Η Ήρα εν τω μεταξύ δεν αντιλαμβάνεται τη δύναμη και τον όγκο της και όταν τα βρίσκει στις καλές τους κάθεται ολόκληρη πάνω τους και τους γλύφει το κεφάλι!:eek:
Το μόνο που φοβάμαι είναι μην τα σκάσει τα κακόμοιρα ή μην τα βουτήξει από το λαιμό όπως κάνει με το κουκλάκι της για να παίξει.
Γι'αυτό πάντα είναι υπό αυστηρή επίβλεψη και δεν έρχονται σε επαφή αν δεν είμαι εγώ παρούσα ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog