Υ.Γ. Σκύλος είναι! Δεν είναι μύγα, κουνούπι, σφήκα που, άντε, πες δε σου κάνει αίσθηση το πατήσεις... Βλάπτοντας κάποιος ένα θηλαστικό 5, 10, 20, 30+ κιλών εννοείται ότι μπορεί χαλαρά να το κάνει (εν δυνάμει) και σε άνθρωπο!
Αν βλάψει ένα θηλαστικό 4ων κιλών? (τόσο είναι ο σκύλος μου
)
Και τα ποντίκια θηλαστικά είναι...
Και οι νυχτερίδες.
Αυτά επιτρέπεται να τα πειράζουμε?
Σύμφωνα με τη δική μας λογική (του μεγέθους) δεν πειράζει να σκοτώνουμε μικρά ζωντανά γιατί "δεν μας κάνει αίσθηση". Κι έτσι σκοτώνουμε κάμποσα καθημερινά. Κάποια τα βασανίζουμε κιόλας (θυμάμαι ένα θέμα περί σαμιαμιδίων που είχε κάνει αίσθηση στο φόρουμ).
Σκοτώνουμε ένα σωρό ζωντανά πλάσματα γιατί μας ενοχλούν, μπαίνουν στα σπίτια μας, τα θεωρούμε βρώμικα ή τα σιχαινόμαστε (προσωπικά όπου δω κατσαρίδα δεν ηρεμώ παρά μόνο αν τη λιώσω με το παπούτσι μου). Επίσης σκοτώνουμε (οι περισσότεροι εμμέσως) πολλά μεγαλόσωμα θηλαστικά για να τα φάμε.
Γνώμη μου είναι ότι δεν έχει να κάνει με το μέγεθος. Αν πρέπει να τραφούμε ή κινδυνεύουμε από κάτι σκοτώνουμε... Ο σκύλος είναι ον που εκμεταλλευόμαστε ποικιλοτρόπως. Είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου (μαζί με όλο το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, κατά τους χριστιανούς - τι ανοησία!). Άλλος προτιμά να βασανίζει το σκύλο του έχοντάς τον δεμένο 24/7 και ξεσπώντας πάνω του τα νεύρα του, άλλος ρίχνει φόλες για να απαλλαχθεί απ' τα "βρωμιάρικα" αδέσποτα, άλλος εκφράζεται πιο σαδιστικά ρίχνοντάς του λάδι.
Ποιος είναι χειρότερος? Ο σαδιστής που έχει κι ένα Α ψυχολογικό προβληματάκι ή ο "νορμάλ" βασανιστής και δολοφόνος? Ο άλλος που έψησε κι έφαγε το σκύλο του αποτέλεσε πιασάρικο θέμα για τα ΜΜΕ. Αυτός εδώ με το λάδι (είχαμε κι άλλον πριν κάτι χρόνια) προκάλεσε την οργή των απανταχού φιλόζωων (ΚΑΙ αυτών που έχουν σκυλιά όλη μέρα δεμένα και αυτών που τα στέλνουν βόλτα μόνα τους να σπείρουν αδέσποτα στις γειτονιές).
Να τον λιντσάρουν είναι ικανοί οι "φιλόζωοι", γιατί όσο να 'ναι, παραήταν αποτρόπαιη η πράξη του.
Σόρρυ για την πολυλογία και τις πιθανές ασυναρτησίες. Σκέφτομαι και γράφω
Κρίμα το σκυλάκι που υπέφερε τόσο