ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΑΤΑ ΜΑΖΙ....;

steve

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2008
73
1
athina
Εχω μια γατα Σιαμ που ειναι 8 ετων,και τωρα πηρα ενα κουταβακι 2.5 μηνων λαμπραντορ ριτριβερ.

Οταν το εφερα το κουταβι σπιτι ο γατος απο την μυρωδια κ μονο εφυγε κ πηγε σε ενα απο τα κατω δωματια του σπιτιου.Η αληθεια ειναι οτι μου ματωνει η καρδια να το βλεπω να ειναι καταδικασμενο σε ενα δωματιο.

Του πηγα το φαγητο του μεσα σε εκεινο το δωματιο μαζι με το νερο κ καθετε εκει,βεβαια κ παλιοτερα καθοταν εκει γιατι εχει η πορτα τζαμι κ μπαινει ηλιος κ του αρεσει.Αλλα τωρα το παρακανε,για να ερθει επανω πρεπει να εχω μεσα στην κλουβα την μικρη ή να ειναι εξω στην αυλη και να παιζει.
Το καλο ειναι οτι του καιμενου του γατουλη δεν του κοπηκε η ορεξη για φαγητο,τρωει κανονικα.Εγω πιστευα πως με τον ερχομο του κουταβιου θα ζηλευει και απο την στεναχωρια δεν θα τρωει,....αλλα οκ τρωει.

Το θεμα μου ειναι εμενα να γινουν φιλοι,ξερω πολυ καλα ειναι πολυ δυσκολο αλλα οχι ακατορθοτο.
Αν ξερει καποιος καποιο τροπο ο οποιος μπορει να βοηθησει να μου τον πει να το ακολουθησω.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Στο χέρι σου είναι να τα πάνε καλά!;)

Ο γάτος σου είναι λογικό να αισθάνεται το κουτάβι ως ένα ανεπιθύμητο και παρείσακτο επισκέπτη στο σπίτι του! Οι γάτες, όπως και οι σκύλοι είναι ζώα συνήθειας και κάθε αλλαγή στην καθημερινότητα τους τις στρεσάρει.

Μην παραμελήσεις το γάτο σου, δώσ’ του την προσοχή που του αξίζει για να μην νιώσει ότι έχασε την «πρωτοκαθεδρία» του και δώσ’ του χρόνο να γνωρίσει το κουτάβι.
Στην αρχή μην αφήνεις τα δυο ζώα μόνα τους. Πάντα επέβλεπε την κατάσταση για να μπορείς να παρέμβεις εάν χρειαστεί.

Εάν το κουτάβι σου προσπαθήσει να κυνηγήσει το γάτο, συγκράτησε το και προσπάθησε να του αποσπάσεις την προσοχή (πχ με κάποιο παιχνίδι) ως ότου ο μεν γάτος να μην αισθάνεται πια απειλή, το δε κουτάβι να μάθει ότι δεν πρέπει να κυνηγάει το γάτο.
Πιστεύω πως σε 3-4 εβδομάδες θα έχει αποδεχτεί απόλυτα ο ένας τον άλλο.
:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πάντως το καλύτερο ξέρω ότι είναι να μεγαλώσουνε μαζί...
Αλλα έχω δει γατες που προϋπήρχαν του σκυλιού ,να κοιμούνται κυριολεκτικά αγκαλια!!:):)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Θελει πολυ υπομονη!!!

Ο Σιαμ γατος τις μαμας μου, που μεγαλοσε με τα κανις της και κοιμοταν και αγκαλια μαζι τους, χρειαζοταν 3 μηνες για να συνηθησει το Boxer που καποια μερα πρωστεθηκε στην οικογενεια!

Εγω εχω, εκτος απο την Εσμεραλντα και 2 γατες εδω στο σπιτι.
Ο γατος ο Felix ηπηρχε ηδη, και ηταν ενος ετος, οταν ηρθε η Εσμεραλντα.
Μεχρι σημερα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φιλοι! Απλα συζουνε στο ιδιο σπιτι!
Ο Φελιξ ειναι γενικος περιεργος. Δεν την δεχεται ουτε να τον κοιταει, ειδικα οταν τρωει- το ξερει η Εσμεραλντα και τον αποφευγει.
Συννενοουνται- καταλαβαινει ο ενας τον αλλον.

Με την γατουλα μας, την Samantha ειναι λιγο αλλιος.
Ο Felix ουτε με αυτην δεν ειναι ιδιαιτερα φιλος- ολο πλακοτα και κοπανιστα παιχνιδια παιζουν- ουτε η Εσμεραλντα και η Σαμι δεν ειναι κολλητες φιλες αλλα παιζουν καμια φορα.
Και τους αρεσει παρα πολυ, να καθαριζει η Εσμεραλντα της Σαμις τα αυτια.

Δεν μπορεις να εκβιασεις ΤΙΠΟΤΑ.
Εαν εχει η γατα περιθορια να αποφευγει τον σκυλο- καλα.
Θα ερθει μονος του!!

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Σε γενικές γραμμές έχω καλές εμπειρίες από συμβίωση σκυλόγατων. Τελευταίο παράδειγμα η γατούλα μου, η οποία ακόμα με φοβάται όταν πάω να την πλησιάσω, ενώ σήμερα το πρωί κυνηγούσε τα σκυλιά για να τους τριφτεί.

Τα σκυλιά μου δε έχουν μεγαλώσει με γάτες, ή τις έχουν γνωρίσει από τα νεανικά τους χρόνια, και τις έχουν συνηθίσει απόλυτα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog