Ροτβάιλερ κουτάβι...

stelakos

Active Member
7 Μαρτίου 2012
36
0
γεια σας παιδια...τελη του μηνος ειναι να παρω ενα κουταβι ροτ το οποιο κλεινει 45 ημερς απο την γεννηση του...θα ηθελα να μου πειτε επειδη δεν ειχα ποτε στην κατοχη μου τετοια ρατσα αν θα το εχω εξω στην αυλη θα εχει προβλημα με το κρυο λογο το οτι ειναι κουταβι.η να το κλεισω μεσα τα βραδυα μεχρι να στρωσει ο καιρος:confused:;)

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Καλως ηρθες στο φορουμ και καλη διαμονη!
Να ξεκινησω με καποια πραγματα που ισως δεν γνωριζεις και καλο θα ηταν να τα ξερεις πριν αποκτησεις το κουταβι σου με λαθος τροπο! :)
Δεν παιρνουμε κουταβι κατω των 60 ημερων απο τη μανα του και τα αδερφια του γιατι θα χασει πολυτιμα πραγματα και μπορει να σου εμφανιστουν προβληματα συμπεριφορας στο μελλον.
Επισης δεν παιρνουμε σκυλο απο ιδιωτη(byb- back yard breeder), ουτε και απο pet shop φυσικα! Μπορει για σενα να μοιαζει με ροτ, αλλα πιθανοτατα ο χαρακτηρας του να μην εχει καμια σχεση με το προτυπο της φυλης. Τελος υπαρχουν κληρονομικα και αλλα προβληματα υγειας που ενα κουταβι που δεν εχουν ελεγχει οι γονεις του μπορει να τα εμφανισει και να τρεχεις στους κτηνιατρους. Ενα απο αυτα η δυσπλασια ισχιων.

Καθαροαιμο σκυλο παιρνουμε ΜΟΝΟ απο εκτροφεα!

Ριξε μια ματια στα παρακατω για να καταλαβεις ολα οσα αναφερω παραπανω.

[URL="http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE.%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-15/%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82.%CE%B1%CF%80%CF%8C.pet.shops.bybs-4953/"]http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE.%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-15/%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CF%84%CE%AD.%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CE%B1.%CF%84%CE%B7%CF%82.%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89.%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%82-13271/[/URL]

http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE.%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-15/%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CF%84%CE%AD.%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CE%B1.%CF%84%CE%B7%CF%82.%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89.%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%82-13271/

Διαβασε λιγο το φορουμ οπως και τα παραπανω λινκ και απο κει και περα αποφασισε αν ειναι καλη ιδεα να παρεις το μικρο σου απο ιδιωτη και μαλιστα σε τοσο μικρη ηλικια.

Α και κατι τελευταιο ο σκυλος ειναι ζωο που θελει να μενει με την αγελη του, δηλαδη με σενα. Δεν ειναι για την αυλη ουτε για τον κηπο. Καλο θα ειναι για την ευζωια του να μενει μαζι σου στο σπιτι και ας εχει την επιλογη να βγει και στον κηπο,αυλη κλπ!

Ολα αυτα με φιλικη διαθεση και μονο σκοπο μου να σε ενημερωσω και να μην κανεις λαθος στην αποκτηση του κουταβιου σου, κατι που μπορει να σου δημιουργησει προβληματα στη μελλοντικη σας συμβιωση! Και παλι καλως ηρθες! :)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Στην ηλικία 45ημερών το κουτάβι θα έπρεπε να κοιμάται παρέα με τα αδέρφια και την μάνα.
Άρα δεν σου φαίνεται αφύσικο να κοιμάται μόνο του έξω στο κρύο?

Πριν αποκτήσεις το κουτάβι διάβασε λίγο το forum.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
επειδη παρατηρω οτι καθε νεο μελος που μπαινει για να ρωτησει για την αποκτηση σκυλου συνηθως δεν διαβαζει τα λινκ που του βαζουν
καλο θα ειναι να συνεχιζουμε την συζητησω υπο τον ορο οτι θα τα διαβασουν

λοιπον οταν τα διαβασεις δεκτος για καθε απορια

καλως ηρθες

stelakos

Active Member
7 Μαρτίου 2012
36
0
Σας ευχαριστω παιδια για της χρησιμες συμβουλες....δεν ειναι οτι ειμαι πρωταρης με τα σκυλια αλλα δεν ειμαι και εξπερ....το να το παρω τελη του μηνα δεν ειναι προβλημα του λεω να το κρατησει και αλλο ωστε να φτασει τις 60 μερες αυτο δεν ειναι προβλημα...το οτι θα το εχω στην αυλη δεν παει να πει οτι θα το εχω εκει φυλακα σκοπια ολη μερα με νερο και φαι ενοειτε οτι θα ειμαι μαζι του μιας και εχω αρκετο ελευθερο χρονο....και επισης το περνω απο φιλο δωρεαν του οποιου οι γονεις ειναι κανονικα με χαρτια και πιστοποιητικα ρατσας.τωρα αν εχει καποιο μελοντικο προβλημα δυσπλασιας κτλ. δεν με απασχολει ....απλα ....μια κουβεντα θα πω ......γνωρισα ανθρωπους αλλα αγαπησα τα ζωα.....και παλι σας ευχαριστω και θα τα λεμε συχνα απο δω μεσα....

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
τωρα αν εχει καποιο μελοντικο προβλημα δυσπλασιας κτλ
Πως δεν σε απασχολεί βρε stelakos?
Δεν σε απασχολεί που το σκυλί θα ταλαιπωρείται και θα πονάει?

stelakos

Active Member
7 Μαρτίου 2012
36
0
σε αυτο εχεις ενα δικιο αλλα και αυτα ψυχη εχουν ....τι να κανω...εγω βασιζομαι στα λογια του οπως ειπα οι γονεις ειναι αγορασμενοι απο εκτροφεια της γερμανιας μιας και ηρθε απο κει ο φιλος μου και μου εχει δειξει χαρτια κτλ....δεν το κανει απο αναγκη για να πουλησει μιας και απ'οτι ξερω τα εχει κλειση ολα σε φιλους ανεφ χρηματων ...τι να πω ρε παιδια....ειπα να ρωτησω κατι και με ορμηξατε--- φιλικα ---- .....

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Με τόσα αδέσποτα φίλε μου που κυκλοφορούν επειδή ο καθένας ζευγαρώνει αβέρτα τα σκυλιά του, και λίγα λέμε ;)
Πάντως δεν σου την είπε κανένας, σε ενημερώνουμε για το πως έχουν τα πράγματα με μόνο σκοπό να σε βοηθήσουμε, όχι να σε προσβάλουμε , ή να παίξουμε τους ξερόλες!

Ο καθένας έχει το στυλ γραφής του, και επειδή γράφουμε και δεν είμαστε face to face,εύκολα γίνονται παρεξηγήσεις.

Αλλά για να μείνουμε στο θέμα..
Πέρα από τα χαρτιά καθαροαιμίας, το pedigree δηλαδή, που είναι το γενεαλογικό δένδρο του σκύλου, και που θα έχουν και τα κουτάβια τέτοιο ΜΟΝΟ εάν έχει δηλωθεί η γέννα στο αρμόδιο όργανο, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι οι εξετάσεις υγείας.
Τις εξετάσεις οι ιδιώτες σπάνια τις κάνουν, και γι αυτό σου εφιστώ την προσοχή..
Φαντάζομαι κι εσύ αφού δεθείς με το σκυλάκι σου, δεν θα θες να το δεις να υποφέρει...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
και ουτε να πληρωσεις τα μαλλια της κεφαλης σου

stelakos

Active Member
7 Μαρτίου 2012
36
0
Σε ευχαριστω ....και βεβαια δεν παρεξηγησα το θεμα....εδω ειμαστε και θα τα πουμε με το καλο οταν το παρω στα χερια μου ....καθε συμβουλη ειναι για το καλο ολων μας πιστευω ....να'σαι καλα....;)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Τουλάχιστον, περίμενε να πάει 60 ημερών για να το πάρεις..
Θα του κάνει πολύ καλό να μείνει με την μάνα και τα αδέρφια μέχρι τότε..

Αν θες ρίξε και εδώ μια ματιά να δεις γιατί στο λέμε αυτό:http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE.%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-15/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B7.%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1.%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82.%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CF%8D-19248/

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
Σε ευχαριστω ....και βεβαια δεν παρεξηγησα το θεμα....εδω ειμαστε και θα τα πουμε με το καλο οταν το παρω στα χερια μου ....καθε συμβουλη ειναι για το καλο ολων μας πιστευω ....να'σαι καλα....;)
ακριβως εμεις δεν εχουμε κερδος για να σου λεμε ομως κατι ξερουμε εγω π.χ την πατησα και μετα εμαθα
δεν ειναι μονο η μορφολογια που δεν εξασφαλιζεις απο τυχαια γεννα
αλλα ο χαρακτηρας και πανω απο ολα η υγεια
παιζεις με πιθανοτητες
εγω επαιξα και εχασα γαιτι οι γονεις του σκυλου μου δεν ειχαν κανει ειδικες εξετασεις για κληρονομικες ασθενειες
εσυ θα το ρισκαρεις;;;

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Το πάτε τόσο καλά και με τόσο πράα και με ευγενική διάθεση που αναγνωρίζω πως πρέπει να έχω μια φυσική έξη που με κάνει να μη μπορώ να συγκρατηθώ. Οπότε συγχωρήστε την εξτρεμιστική παρέμβαση μου, αλλά όπως είπα δε μπορώ να συγκρατηθώ.

τωρα αν εχει καποιο μελοντικο προβλημα δυσπλασιας κτλ. δεν με απασχολει ..
σωστά, δε θα ζήσεις εσύ με το πρόβλημα, εσύ απλά θα πληρώνεις γι' αυτό το πρόβλημα (ή μπορεί και όχι).

Και απαντάς μόνος σου στον εαυτό σου
σε αυτο εχεις ενα δικιο αλλα και αυτα ψυχη εχουν ....
κι επειδή έχουν ψυχή επέλεξε ο φίλος σου να κάνει ένα ζευγάρωμα ό,τι να 'ναι χωρίς κανένα λόγο αγνοώντας όλα τα πιθανά προβλήματα σε παθήσεις και χαρακτηροδομή (γιατί το υπερκυριαρχικό ή το υπέρφοβικό κουτάβι σου αν τύχει και είναι τέτοιο, αμφιβάλλω αν θα θυμάσαι συχνά πυκνά πως έχει πράγματι ψυχή ώστε να το προστατέψεις απ' τον εαυτό του).

Μα γιατί τέτοια ανευθυνότητα; Πόσο χρονών είσαι; πέντε; δε σε νοιάζει; ΔΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ; Σοβαρά;

Άντρα θέλω τώρα τον εθέλω γιατί ΕΤΣΙ.

Δεν είναι πρόβλημα το ένα, δε σε απασχολεί το άλλο, πολύ χαλαρός είσαι φίλε μου και μάλλον δεν είσαι έτοιμος για να εξαρτάται κάποιος άλλος (ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ) από 'σενα.

Καλύτερα εγώ να μην ανακατευθώ με το θέμα της μόνιμης διαμονής του σκύλου στην αυλή. Βέβαια ανακατεύθηκα με όλα τα άλλα, οπότε αφού δε θα το διαβάσεις όπως δε διάβασες και κανένα άλλο σύνδεσμο που σου βάλανε, αλλά πες έτσι για να αισθάνομαι πως τα εξέφρασα όλα Έχεις κήπο;

Δε χρειάζεται να με συμπαθήσεις αρκεί να σου μείνει κάτι και να υπερασπιστείς το σκύλο που θες για φίλο σου ως φίλο και σύντροφο σου κι όχι επειδή απλά μπορείς να τον πάρεις.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Stelakos διαβαζε. Οτι link σου παρατεθηκε και αλλα τοσα παραπάνω. Διαβαζε.
Oτι και να σου γραψουν εδω, ευγενικά ή με αγένεια, θα το παρεις στραβά.
Μονο αν ξεκινησεις να διαβαζεις απο μονος σου θα καταλαβεις.

Και να καταλαβεις αποτελει το πρωτο βημα. Το να αποδεχθεις αυτο που καταλαβες αποτελει το δευτερο.
Και να το πραξεις, το τριτο.

stelakos

Active Member
7 Μαρτίου 2012
36
0
ρε παιδια με εχεται παρεξηγησει ....λετε οτι περνω το σκυλο επειδη θελω να το παιξω οτι εχω δυνατο και ετσι και αλλιως σκυλι...???το περνω γιατι το θελω να ειμαι μαζι του για συντροφια και για πολλα παραπανω που δεν υπαρχει λογος να τα εξηγησω...δεν το περνω επειδη ειναι τζαμπα οπως γραφει ο φιλος-lawrence-gr-ουτε γιατι με κανει ο φιλος μου χαρη για να τα ξεφορτωθει και το δινει...δηλαδη αν επερνα ενα αδεσποτο θα λεγατε μπραβο και βρηκε ενα σπιτι το καημενο το αδεσποτο και τετοια....τι να πω ρε παιδια δηλαδη σα να μου λετε να κανω διακρισεις αν ειναι καθαροαιμο αν εχει χαρτουρες και συναφη....αυτα που δεν εχουν δηλαδη τι ειναι,για πεταμα...------Grifos ------δε σε ξερω δε με ξερεις αλλα βλεπω ενα επιθετικο υφος....κοψε λιγο φιλε μου και ασε τα πενταχρονα και τα δε σε νιαζει...δεν γραφτηκα εδω για να περναω την ωρα μου και δεν εισαι εσυ αυτος που θα κρινει τι διαβαζω και τι οχι....

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
ρε παιδια με εχεται παρεξηγησει ....λετε οτι περνω το σκυλο επειδη θελω να το παιξω οτι εχω δυνατο και ετσι και αλλιως σκυλι...???το περνω γιατι το θελω να ειμαι μαζι του για συντροφια και για πολλα παραπανω που δεν υπαρχει λογος να τα εξηγησω...δεν το περνω επειδη ειναι τζαμπα οπως γραφει ο φιλος-lawrence-gr-ουτε γιατι με κανει ο φιλος μου χαρη για να τα ξεφορτωθει και το δινει...δηλαδη αν επερνα ενα αδεσποτο θα λεγατε μπραβο και βρηκε ενα σπιτι το καημενο το αδεσποτο και τετοια....τι να πω ρε παιδια δηλαδη σα να μου λετε να κανω διακρισεις αν ειναι καθαροαιμο αν εχει χαρτουρες και συναφη....αυτα που δεν εχουν δηλαδη τι ειναι,για πεταμα...------Grifos ------δε σε ξερω δε με ξερεις αλλα βλεπω ενα επιθετικο υφος....κοψε λιγο φιλε μου και ασε τα πενταχρονα και τα δε σε νιαζει...δεν γραφτηκα εδω για να περναω την ωρα μου και δεν εισαι εσυ αυτος που θα κρινει τι διαβαζω και τι οχι....
η απάντηση σου δεν είναι επιθετική, όσο κι αν θα ήθελα πάρα πολύ να είναι επιθετική για να 'χω κάτι να πω, δεν είναι και πρέπει να το παραδεχτώ. Εύχομαι ειλικρινά να είσαι έτσι και με το σκύλο σου.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Αφου σαν το τζάμπα δεν έχει, τι το πήρες στραβά! Μείνε στο μακάρι το σκυλι να είναι οκ, γιατι αν δεν είναι , θα τράβηξε θα μεγάλα ζόρια!