Ροτβάιλερ και άσκηση

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Θέλω να ρωτήσω τους έχοντες ροτβάιλερ εάν τώρα το καλοκαίρι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την άνοδο της θερμοκρασίας. Ο Μπόμπυ γενικώς δεν έχει μεγάλη αντοχή αλλά ειδικά τώρα που ζέστανε ο καιρός τα "φτύνει" πολύ γρήγορα, πολλές φορές ξαπλώνει και κάτω στην άσφαλτο σαν βατράχι ενώ κάνουμε απλά βάδην-χωρίς έντονη άσκηση δηλαδή. Προσπαθώ να μη τον βγάζω καθόλου τα μεσημέρια, για αυτό το λόγο ή αν τον βγάλω του βρέχω πρώτα λίγο τα πόδια μήπως και δροσιστεί.
Η ξηρά τροφή που του δίνω θεωρητικά δίνει αρκετή ενέργεια αλλά η αντοχή του σκυλιού δεν είναι καλή. Βγαίνει συνήθως 2 φορές την ημέρα, κυρίως βάδην, λίγο πηδηματάκια σε τοιχάκια ή θάμνους και τον αφήνω και ελεύθερο (κυρίως στη βραδινή βόλτα που δεν υπάρχει ψυχή) και χοροπηδάει στα χωράφια.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο σκύλος το καλοκαίρι μπαίνει στην συντήρηση!

Το μέγεθος, βραχυκέφαλη φυλή, βαρύς σκύλος, είναι παράγοντες που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εννοειτε οτι το καλοκαιρι δε την παλευουν ακριβως για τους λογους που ανεφερε παραπανω κ Στελιος.
Εμενε η μοσχαρα ολη μερα παιζει μονη της με πετρες με ξυλα,κυνηγαει ποντικια καρακαξες,αυτοκινητα κατα μηκος της μαντρας κλπ με το που δει τα σκουρα παει κ αραζει κατω απο καμια σκια.
Εγω την παιζω μονο το απογευμα (εννοειτε πριν αρχισει να σουρουπωνει γιατι κανουν ντου τα κουνουπια),1 τεταρτο μαξιμουμ αλλα εντονα με μπαλακια,tug,κ πηδηματακια,υστερα ηρεμια κ το βραδυ παλι που την αφηνω να βγει κ κανει παλι τα δικα της,αλλα εγω δε την ζοριζω.
Ακομη κ τις βολτες στην παραλια ψιλοεκοψα,πχ την παω μερα παρα μερα (κ σαν συσφιξη δεσμων κ για να τρεξει στην αμμο) κ ευελπιστω οτι φετος θα μου κανει την τιμη να κολυμπησει κιολας (γιατι το χει παρει απο κακο ματι)
Αλλα κατα ταλλα αραλικι,μπολικο νερο,μεσημερακι,απογευμα μεσα για νανι κ οτι κανει επι της ουσιας μονη της.

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Μια απο τα ίδια και εδω. Ειδικά αυτές τις μέρες που εχει κουφόβραση στην Αθήνα ειναι σαν μαστουρωμένη.. Και βγαίνουμε πολυ νωρις το πρωι (6-6.30 είμαστε στο πόδι) και μετά το βραδάκι πάλι.

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
αρα ειναι φυσιολογικο...Δηλαδη απο Ιουλιο με τους καυσωνες να περιμενω ακομα χειροτερη κατασταση; Περα απο τη ζεστη παντως, διαβαζα σε ιστοσελιδες απο δω κι απο κει οτι στα ροτ αρεσει η ασκηση, γι αυτο ανησυχω για τον δικο μου που δεν εχει αντοχη.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
Η αντοχη με το οτι δινεις τροφη ενεργειας,δεν εχει καμια σχεση.αν εγω ειμαι κοπρια κ πιω 8 ρεντμπουλ δλδ,θα πρεπει να γινω ο νουρεγιεφ του υπερμαραθωνιου!

Δεν μας ειπες την ηλικια του σκυλου κ το μεγεθος του...

• Like
Reactions: vaggelo

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Μου έχουν πει ότι κοντεύει 3 χρονών και τη τελευταία φορά που τον ζύγισα στη κτηνίατρο (περίπου πριν ένα μήνα) ήταν 39 κιλά

Attachments

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Μήπως να του εκανες και μια καρδιολογική εξέταση καλού κακού ; Ποτέ δεν ξέρεις.

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Δεν σας ανέφερα ότι πέρασε ερλιχίωση...:oops: Την είχε όταν τον βρήκαμε σε χάλια κατάσταση.

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Να συμπληρώσω κι εγώ που ξέρω τον σκύλο, οτι όταν τον μαζέψαμε πριν 4-5 μήνες ήταν σε πολύ κακά χάλια, κυριολεκτικά πετσί και κόκκαλο και φουλ ερλιχίωση. Τώρα είναι σε καλά κιλά, η δίμηνη αντιβίωση που έπαιρνε για την ερλιχίωση σταμάτησε πριν ένα μήνα περίπου και αυτές τις μέρες θα τον πάμε για φούλ εξετάσεις. Η κτηνίατρος είπε οτι αφού δεν έχει τίποτα σοβαρό καλύτερα να τελειώσει η αντιβίωση και να περάσει ένας μηνας πριν του κάνουμε πλήρεις εξετάσεις για να έχει σταθεροποιηθεί και να έχουμε καλύτερη εικόνα.
Δεν φαίνεται να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας εκτός απο μια ψιλοδυσκολία με το αναπνευστικό που νομίζω οφείλεται στο βραχυκέφαλο του θέματος. Όταν δεν κάνει ζέστη είναι αεροπλάνο. Όχι για πολύ, δεν έχει αντοχή, αλλα δεν νομίζω οτι θα έλεγε κανείς πως είναι άρρωστος και αδύναμος.
Στην ζέστη είναι τάβλα, πτώμα, δεν την αντέχει καθόλου μα καθόλου, πχ στον ήλιο δεν αντέχει ούτε να περπατήσει 500 μέτρα χωρίς να ψάξει ίσκιο να ξαπλώσει.
Ίσως να είμαστε και υπερβολικοί που ανησυχούμε επειδή τον συγκρίνουμε με τον Πίου που μεγάλωσε τρέχοντας με τα άλογα και παρ ότι είναι ψηλότερος και 2-3 κιλά βαρύτερος είναι πολύ πιό αθλητικός. Ο Πίου όμως δεν είναι τόσο μυώδης, είναι πιό fast and furious.
Η δική μου απορία για τον Μπόμπι είναι το αν πρέπει να τον ζορίζουμε λίγο για να βελτιωθεί η φυσική του κατάσταση και η αντοχή του στην ζέστη, εφόσον βέβαια οι εξετάσεις του βγούν καλές, ή αν είναι άδικο και βλακώδες να πιέζουμε το αρκουδάκι στην ζέστη για να γίνει αθλητής.
Δεν ξέρουμε και καθόλου την φυσιολογία των σκύλων, οπότε μηπως είναι καλύτερα να τον αφήσουμε στην ησυχία του στην ζέστη για να μην μας πάει απο καμμιά θερμοπληξία/καρδιά/εγκεφαλικό και να τον ξεκινήσουμε σιγά σιγά απο φθινόπωρο ;

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
περιμενετε να δειτε αν εχετε ξεμπερδεψει με την ερλίνχεια, είναι υπουλη αρρώστια και πολλές φορές δεν φτανει ούτε το διμηνο.
Τωρα που θα κανετε εξετασεις δειτε και αν εχει αναιμία.
Απο τη αλλη μερια τα ροτ τα ενοχλει παραπολυ η ζεστη και καλό ειναι όλες οι δραστηριότητες να γίνονται η πολυ πρωί ή αργα το βράδυ.

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε ξεμπερδέψει με την ερλιχίωση γιατί το σκυλί δεν έχει καμία σχέση με το πως τον βρήκαμε. Πλέον και τρώει και πίνει και κιλά έχει βάλει και παιχνιδιάρης/χαδιάρης είναι και χοροπηδάει στο σπίτι και στα χωράφια. Απλά η αντοχή είναι off.
vek, το βράδυ που τον αφήνω ελεύθερο δείχνει να το ευχαριστιέται πολύ περισσότερο προφανώς λόγω δροσιάς

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
Αφηστε ησυχο το σκυλι μεχρι να τελειωσει με τα φαρμακα κτλ.ο,τι κανετε ,θα πρεπει να ειναι οσο γουσταρει αυτος.το καλοκαιρακι λιγο θαλασσα κ απο οκτωμβριο με τις δροσιες βλεπετε.

• Like
Reactions: vek

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν θέλετε να γυμνάσετε τον σκύλο λάθος εποχή βρήκατε:).
Αυτήν την περίοδο δεν κινείται τίποτα ιδίως όταν ο λιάκος είναι επάνω. Η γυμναστικη θέλει πρόγραμμα και για ενδυναμωσει ο σκύλος απαιτείται βάθος χρόνου! Το καλοκαίρι δεν ενδύκνειται για αερόβια άσκηση γιατί χάνουμε περισσότερο και στεγνώνουμε!:)

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Ευχαριστούμε για τις απαντήσεις και τις κατευθύνσεις, θα τον αφήσουμε στην ησυχία του τότε, και θα τρέχει μόνο όσο θέλει αυτός για να ξεσκάσει κάθε βραδάκι.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
Κ προσοχη με το νερο...το αναφερω μιας κ λαχανιαζει ευκολα .να προσεχετε να ηρεμει πρωτα κ μετα να τον αφηνεις να πινει.

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
ok!!! Άρα προς το παρόν φαίνεται να είναι συνηθισμένο για την εποχή. Ευχαριστούμε :)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Νερο/φαγητο 1, 1,30 ωρα πριν κ μετα απο καθε "παιχνιδι"/ασκηση/βολτα (προς αποφυγη συστροφης)
Κατα ταλλα οτι ειπαν κ ολοι οι αλλοι,το καλοκαιρακι ειναι για αραλικι!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog