Ράτσες σκύλων του κόσμου 1915

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για τους "κυνολόγους" του φόρουμ η εξέλιξη των φυλών απο το 1915 που γράφτηκε το βιβλίο με στάνταρντ και φωτογραφίες.

Dogs of all nations 1915

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!

Σ'ευχαριστώ πολύ για το λινκ! Φοβερό!
Κρίμα μόνο που δεν λέει τίποτα για τον χαρακτήρα της κάθε φυλής...

Το πιο ενδιαφέρον είναι αναφορές σε φυλές που δεν υπάρχουν σήμερα ή και φυλές που είναι πια σπάνιες. Για παράδειγμα δεν υπάρχει αναφορά στον ποιμενικό του Καύκασου (ή Κ. Ασίας) αλλά μόνο του ποιμενικού της Ν.Ρωσσίας (το οποίο το λένε απλά "οβτσάρκα" στο βιβλίο -που σημαίνει ποιμενικός!

Φυσικά θα διαφωνίσω με την προέλευση ορισμένων φυλών (άσε με 'μενα, με ΟΛΑ τα βιβλία διαφωνώ κάπου!) και με τα μεγέθη, αλλά είναι βέβαιο πως ΠΟΛΥ θα ήθελα αυτό το βιβλίο για την συλλογή μου!

ΜΠΡΑΒΟ σερφάρισμα!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ΠΟλύ ενδιαφέρον link!!!
Κι ακόμα πιο ενδιαφέρουσες οι φωτογραφίες και η μορφολογία των φυλών τότε!

Εμένα περισσότερο εντύπωση μου έκανε η απουσία φυλών όπως το rott και το bullmastiff, νομίζω ότι δεν τα είδα!
Για την ακρίβεια εμένα θα με εντυπωσίαζε αν έβλεπα τον Ποιμενικό Κεντρικής Ασίας τότε!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Υπήρχαν κι άλλες φυλές τότε που δεν είναι στο βιβλίο (δεν είναι δα και τέλειο). Ενοείται πως υπήρχαν τότε ΠΟΛΛΟΙ άλλοι ποιμενικοί (Akbash, Maremma, Ελληνικός). Και το Σνάουτσερ υπήρχε (από το 1600 είναι σε πίνακες ζωγραφικής) αλλά δεν το είχε το βιβλίο...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
ΠΟλύ ενδιαφέρον link!!!
Κι ακόμα πιο ενδιαφέρουσες οι φωτογραφίες και η μορφολογία των φυλών τότε!

Εμένα περισσότερο εντύπωση μου έκανε η απουσία φυλών όπως το rott και το bullmastiff, νομίζω ότι δεν τα είδα!
Για την ακρίβεια εμένα θα με εντυπωσίαζε αν έβλεπα τον Ποιμενικό Κεντρικής Ασίας τότε!
Το Bullm...υπάρχει..το είδα κάπου..!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Πω ρε προϊστορικές εποχές! Τέσσερεις αμερικάνικες φυλές μόνο και φυσικά είναι η εποχή που οι Αυστραλέζοι Ποιμενικοί λέγονταν ακόμα "μικρά μπλε σκυλάκια" και δεν τα αναγνώριζε κανείς!!!!! Ε ρε πτωχές κυνολογικά εποχές!!

Και να έχουν τους Ιρλανδούς ως Άγγλους και τους Βέλγους ως Ολλανδούς! Πω ρε αποπληξίες που θα πάθαιναν μερικοί-μερικοί.....:p:p:D:D:D

gropius

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2009
153
0
Πειραιάς
Αυτα ειναι τα ωραια του φορουμ!Μπραβο για το link,ενα εξαμηνο διαβαζω τα ποστ:flip: και συνεχως μαθαινω καινουργια πραγματα.και παλι μπραβο!=D>

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog