Πώς τον απωθείς;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ο Floyd είναι ένα ιδιαίτερα χαρούμενο κουτάβι που έχει την τάση να κάνει χαρούλες και να εκδηλώνει την "αγάπη" του όλη την ώρα. Οκτώ μηνών τώρα.

Αυτό βέβαια συχνά αγγίζει τα όρια της απαίτησης. Μου αρέσει να είναι εκδηλωτικό το σκυλί και δεν θέλω να του μάθω ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ανεπιθύμητη. Έτσι, αν για παράδειγμα είμαι πολύ κουρασμένη ή δεν τον θέλω στο κεφάλι μου βρε αδελφέ, μπορεί να του δώσω ένα παιχνίδι για να του αποσπάσω την προσοχή ή να τον απωθήσω μαλακά.

Ο "μπαμπάς" του απ' την άλλη θα του πει ΟΧΙ, κι αν επιμείνει ο σκύλος, θα τον σπρώξει κιόλας. Πιο αποτελεσματικό, αφού του κόβει τη φόρα. Δεν φτάνει στο σημείο να τον μαλώσει γι' αυτό.

Νομίζω, όμως, ότι έτσι του μαθαίνει ότι η συμπεριφορά του είναι ανεπιθύμητη. Πώς το λένε δεν θέλω να το γειώνει το σκυλί, αφού είναι πολύ χαριτωμένο, επικοινωνιακό, δεμένο μαζί μας :)

Τι γίνεται? Ποιο είναι το σωστό?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
συγνωμη,τι ακριβως εννοεις με το "αυθορμητισμος"?να ερχεται στο κεφαλι σου οποτε γουσταρει?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Να μην φοβάται να μας πλησιάζει ούτε να περιμένει πότε θα του δώσουμε την άδεια. Δεν λέω να φτάνει στο σημείο να το απαιτεί επίμονα. Αλλά μ' αρέσει όταν κάνει "αγάπες" αυθόρμητα...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ναι,αλλα εαν του πειτε ΟΧΙ,οπως κανει ο νταντυ,ΠΡΙΝ τον σπρωξει ,καταλαβαινει οτι δεν πρεπει να επιμεινει,δεν του κοβεται η φορα στο να κανει αυθορμητα την αγαπουλα..καταλαβες?

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
φανταζομαι πως ο αρχηγος της αγελης αποφασιζει ποτε θα παιξει ο σκυλος και ποτε θα σταματησει το παιχνιδι.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Θα σου πω τι κάνω εγώ με τη Ρούνη, η οποία πλέον είναι 3,5 ετών, αλλά το ξεκίνησα να το εφαρμόζω πολύ καιρό πριν.
Είναι από τα πιο χαδιάρικα σκυλιά και συνέχεια ζητάει χάδια. Αν δεν τις τα δώσεις με την πρώτη, έρχεται και βάζει τη μουσούδα στα χέρια σου και σε σπρώχνει και γενικά...διεκδικεί...
Τι κάνω? Αδιαφορώ..., δεν την κοιτάζω, δεν της δίνω καμία σημασία και μετά από λίγο λαμβάνει το μήνυμα...και φεύγει...
Καμιά φορά της κάνω νόημα με το χέρι "φύγε" και το καταλαβαίνει ή της λέω "όχι".

Προφανώς αυτή μου η συμπεριφορά δεν της έχει δημιουργήσει κανένα "ψυχολογικό".

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ναι greedy έτσι είναι.
Αλλά δεν θέλησα ποτέ σκύλο-ρομποτάκι, κακώς έστω. Και μου αρέσουν κάποια πράγματα που κάνει (ίσως πάλι κακώς).
ναι,αλλα εαν του πειτε ΟΧΙ,οπως κανει ο νταντυ,ΠΡΙΝ τον σπρωξει ,καταλαβαινει οτι δεν πρεπει να επιμεινει,δεν του κοβεται η φορα στο να κανει αυθορμητα την αγαπουλα..καταλαβες?
κατάλαβα.
Μεγαλώνοντας το σκυλί, αυτό που ΔΕΝ θέλω είναι να μην ξεκινάει αυτό να παίζει ή να κάνει χαρούλες χωρίς να έχουμε εμείς δώσει "άδεια" επειδή θα έχει μάθει ότι αυτή η συμπεριφορά δεν γίνεται αποδεκτή.
Ή επειδή θα το έχουμε μπερδέψει - μια τον θέλουμε, μια ΟΧΙ.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ο καπονε,ειναι τωρα 3,7 χρονων κ ποτε δεν του επετρεψα να ερθει,οποτε αυτος γουσταρε.ποτε ομως δεν το εκοψε!ειναι κατι που δεν κοβεται απλα!μην φοβασαι.δεν του κοβεις τιποτα,του μαθαινεις ομως το ποτε πρεπει να σταματαει κ ποτε,ισως,ειναι η ωρα για τρελιτσες.οταν μπαινεις σπιτι πχ,μην πεφτεις με τα μουτρα πανω του,ουτε να του δινεις σημασια.κανε ο,τι εχεις να κανεις κ μετα δωστου λιγο χρονο,ενα χαδι,οσο θες εσυ.μην φοβαστε να μαθετε το οχι στα σκυλια σας.δεν θα ξερουν μονο το ναι.δεν ειναι γκομενες! :p

στο τελος τελος,αν υπακουει σε εντολες,δεν υπαρχει λογος να φοβασαι για κατι.με το που ερθει,δωστου ενα χαδι κ μετα στειλτον στο μερος του.ετσι τα πραγματα θα ειναι σταθερα σε ταξη.επισης οπως βλεπεις κ απο μονη σου,στον μπαμπα του,συνεχιζει να κανει τα ιδια,αλλα οταν ο μπαμπας θελει να χαλαρωσει κ τον στελνει,αυτος ακουει.δεν σταματησε ομως να πηγαινει κ να ζηταει χαδια....οι απαντησεις ειναι γυρο σου!!!!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Οκ αλλα με το να του πεις'' οχι δεν παιζουμε τωρα'' δεν γινετε και ρομποτακι.
Μπορει και να θελει μετα να παιξει και με περισσοτερη ενταση μαζι σου.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ποσο σε καταλαβαινω Chloe....:)
Εγω εχω ακολουθησει τη μεθοδο... οποτε θελει ερχεται και ξαπλωνει πανω μου, οποτε θελει μου κανει χαρουλες, οποτε θελει μου πεταει τον κομπο στο κεφαλι κλπ... και εγω πολυ σπανια δεν θελω....
Μη την ακολουθησεις δε στην προτεινω ;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Δίκιο Lawrence...
Θα ήθελα να συνεχιστεί αυτό (δηλαδή να έρχεται μεν, να ακούει και στο όχι δε) με προβλημάτιζε όμως το τι θα γίνει όταν μεγαλώσει.
οταν μπαινεις σπιτι πχ,μην πεφτεις με τα μουτρα πανω του
Τότε, ποτέ - το άγχος αποχωρισμού είναι κάτι άλλο που με αγχώνει :p

Ευχαριστώ :)
Ποσο σε καταλαβαινω Chloe....:)
Εγω εχω ακολουθησει τη μεθοδο... οποτε θελει ερχεται και ξαπλωνει πανω μου, οποτε θελει μου κανει χαρουλες, οποτε θελει μου πεταει τον κομπο στο κεφαλι κλπ... και εγω πολυ σπανια δεν θελω....
Μη την ακολουθησεις δε στην προτεινω ;)
αχαχαχαχαχα
ντόγκο ήθελες

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Η Λώρα πιο πολύ ακούει το "φύγε" παρά το "έλα", αφού η ετοιμότητά της δεν υπάρχει... Δεν προλαβαίνω σχεδόν ποτέ να τη φωνάξω εγώ πρώτη (εκτός αν κοιμάται) - λειτουργεί με τη σκέψη το κατσίκι. Τέτοια εγρήγορση ούτε σε έναρξη 100ριού...!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θα σου πω τι κάνω εγώ με τη Ρούνη, η οποία πλέον είναι 3,5 ετών, αλλά το ξεκίνησα να το εφαρμόζω πολύ καιρό πριν.
Είναι από τα πιο χαδιάρικα σκυλιά και συνέχεια ζητάει χάδια. Αν δεν τις τα δώσεις με την πρώτη, έρχεται και βάζει τη μουσούδα στα χέρια σου και σε σπρώχνει και γενικά...διεκδικεί...
Τι κάνω? Αδιαφορώ..., δεν την κοιτάζω, δεν της δίνω καμία σημασία και μετά από λίγο λαμβάνει το μήνυμα...και φεύγει...
Καμιά φορά της κάνω νόημα με το χέρι "φύγε" και το καταλαβαίνει ή της λέω "όχι".

Προφανώς αυτή μου η συμπεριφορά δεν της έχει δημιουργήσει κανένα "ψυχολογικό".
Αυτη ειναι η απαντηση που με εκφραζει περισσοτερο, και αυτη τη μεθοδο ακολουθει η γυναικα μου με την Ζηνα (μινι πινσερ).

Ρε σεις παιδια, καποιες/καποιοι ισως δεν καταλαβαινετε πώς ειναι με το μικροσωμο παιχνιδιαρικο και αγαπησιαρικο σκυλι.

Εγω παντως δεν θελω να στερησω (ουτε και να στερηθω) καμια αυθορμητη εκδηλωση της Ζηνας, εφοσον βλεπω οτι δεν παθαινουμε τιποτα και το χαιρομαστε και οι δυο.
Αν καποιες φορες γινεται λιγο ενοχλητικη, δεν χαθηκε ο κοσμος.

Σε μεγαλο, κυριαρχικο και ζορικο σκυλι, τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα. Εκει μπορει να χασεις οχι μονο υπακοη, αλλά την θεση σου γενικως.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τι να πω και εγώ που με ακολουθεί σε ολο το σπίτι μερικές φορές με το μπαλάκι στο στόμα !!!! Κάποιες φορές δε, όταν πλένω τα πιάτα γυρνάω το κεφάλι και τον κόβω να είναι από πίσω να κάθεται και να έχει αφήσει το μπαλάκι μπροστά του, περιμένοντας να τελειώσω.
Επειδή δεν αντέχεται να είναι όλη μέρα έτσι, όταν δεν έχω όρεξη ή αδιαφορώ και στο τέλος εγκαταλείπει και φεύγει ή του λέω <δεν παίζω> κοφτά, οπότε και φεύγει.
Και μένα σαν της Νατάσσας ...μονίμως σε εγρήγορση ..και να πεις οτι δεν κατσικιάζει κάθε μέρα κάνα 2ωρο!!!!
Δεν τον έχω κόψει να έχει αποκτήσει ψυχολογικό ....

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εμένα πάλι όταν δεν έχω διάθεση η είμαι κουρασμένη,και μου φέρνει ένα παπάκι πλαστικό να παίξουμε,του λέω, "ΤΕΛΟΣ Ρόκυ," δεν του πολυαρέσει αλλά μετά ησυχάζει και κάθεται.
Την άλλη μέρα ξεσαλώνουμε στο παιχνίδι κι όλα μια χαρά!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Η μεγάλη μου κάθεται και με κοιτάζει με ύφος "είσαι τιποτένια που με γράφεις " μέχρι να ενδώσω και ο μικρός μου φέρνει κλειδιά και αν και αυτό δεν πιάσει αρχιζει και δινει χεράκι στον αέρα και κάνει καραγκιοζιλίκια μέχρι να σκάσω στα γέλια και να του δώσω σημασία. Όταν κάνω δουλειά και δεν μπορώ απλά ξαπλώνουν δίπλα μου και περιμένουν.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97