Πώς την "ψήνεις" να σε εμπιστευτεί;

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
Εδώ και κανένα δίμηνο κυκλοφορεί αραιά και που στην γειτονιά η κυρία της φωτογραφίας,πολύ φοβισμένη πάντα και απλησίαστη.Επειδή μια ερχόταν και δυο χανόταν πίστευα πως από κάποιο σπίτι την κοπανάει.
Αλλά τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ποιο τακτική "πελάτισσα" αφού περιμένει το φαγητό που της βάζω αλλά και την Λευκή που μόλις πριν από 2 μήνες μπήκε στην ζωή μας.
Εμφανίζεται πάντα ότι ώρα και να βγάλω βόλτα την Λευκή και ακολουθεί πάντα προσπαθώντας να κινήσει την προσοχή στην δικιά μου πέφτοντας επάνω της και κάνοντας χαρές και παιχνίδια.Όταν όμως φτάσει σε απόσταση μισού μέτρου κοντά μου,πετάγεται 15 μέτρα μακριά και ξανά πάλι τα ίδια.
Αφήνω την πόρτα του κήπου ανοιχτή μπαίνει διστακτικά,και η μεγαλύτερη πρόοδος που έχουμε κάνει είναι να πάρει 1-2 λιχουδιές από το χέρι στο φτερό και μετά πάλι έξω σε απόσταση ασφαλείας.:(
Κλείνω την πόρτα και προσπαθεί να φάει το πλαστικό δίχτυ που έχω βάλει για να καλύψω τα κενά για να μπει να παίξει,την ανοίγω και δεν πλησιάζει.
Χθες με το μπουρίνι την έκανα θέα να μπει μέσα για να μην μείνει μουσκίδι,τίποτα,άφησα όλο το βράδυ την πόρτα ανοιχτή μήπως και μπει να προστατευτεί αλλά τίποτα.:-k
Καταρχήν εύχομαι να την έχει χάσει κάποιος και να μπορέσει να ξανά βρει το αφεντικό της,αλλά δύσκολο το βλέπω γιατί δεν φαίνεται να είναι μεγαλωμένη σε σπίτι,αν και νομίζω πως είναι μηνών ακόμα.
Από κει και πέρα υπάρχει καμιά ιδέα για το πως να την προσεγγίσω και μετά βλέπουμε;

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Δώσ' της το χρόνο της.
Φρόντισε να σε βλέπει να βάζεις το φαγητό στο πιάτο της δηλαδή να μην της το δίνεις γεμάτο αλλά να σε βλέπει να το κάνεις. Θα σε εμπιστευτεί ποιο εύκολα.
Είναι πολύ όμορφη.

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Τι ομορφη που ειναι!
Με φαγητο σιγουρα και αν μπορεις να καθεσαι καποια χρονικα διαστηματα μαζι της σε σημειο που να μπορει να σε πλησιασει αλλα χωρις να της δινεις σημασια, να μην την κοιτας, της μιλας κλπ...Περιμενε να ερθει εκεινη σε σενα και σιγα σιγα με πολυ πολυ αργες κινησεις απλωνε της το χερι σου καποια στιγμη θα κατσει να την ακουμπησεις εστω και λιγο... Εχε και λιγο λαχταριστο(κονσερβα π.χ) φαγητο μαζι σου διπλα σου. Δεν ξερω κατι αλλο να σου προτεινω δυστυχως. Με αυτο τον τροπο και με πολυ υπομονη ειχα καταφερει καποια στιγμη μια αδεσποτουλα που ειχε τις ιδιες ακριβως αντιδρασεις με τη δικη σου. Καλη επιτυχια :)

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Βαλε φαγητο στο μπωλ της και προσπαθησε να το βαζεις σε συγκεκριμενο μερος που να νιωθει ανετα οσο γινεται πιο κοντα στην αυλη.

Κανε 1,2,5, βηματα μακρια οσα βλεπεις οτι την κανουν να νιωθει ανετα ωστε να πλησιασει την τροφη της και να φαει χωρις να ειναι τρομερα νευρικη.

Μην κουνηθεις απο εκει ολη την διαρκεια που τρωει αλλα μην προσπαθησεις να πας πιο κοντα ή να χαιδεψεις για κανενα λογο.

Σε ολη την διαδικασια δεν κοιτας τον σκυλο, δεν του μιλας κτλ.

Μολις τελειωσει μαζευεις το μπωλ και φευγεις.

Οταν βλεπεις οτι εχει σταματησει να φοβαται βαζεις το μπωλ ολο και πιο κοντα ή μεσα στην αυλη και εσυ στεκεσαι ολο και πιο κοντα στην τροφη. Ολα αυτα σταδιακα ποτε μην αλλαζεις πολλα πραγματα μαζι.

Στοχος σου ειναι να μπορεσει ο σκυλος να σε εμπιστευθει οτι τον φροντιζεις χωρις να πιεζεις και τελικα να ερθει αυτος σε εσενα.

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
Ευχαριστώ παιδιά.Τα κάνω όλα αυτά και ήδη υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα.
Αρχίζει και κουνάει ουρά δεν την έχει ποια ανάμεσα στα σκέλια της,εμφανίζεται πάντα τις ώρες της βόλτας και ακολουθεί ποιο "επιθετικά" ποια,ακολουθώντας δίπλα μου και κολλώντας ορισμένες φορές στο πόδι μου.
Σίγουρα είναι κουτάβι γιατί το μυαλό της το έχει στο παιχνίδι,προσπαθεί να αρπάξει τα πόδια της Λευκής,φέρνει συνέχεια ξύλα-πέτρες,αρχίζει και μπαίνει στην αυλή έχοντας βέβαια το νου της στην έξοδο και γενικά δείχνει να εξοικειώνεται μέρα με τη μέρα.
Μια ερώτηση σε όσους έχουν εμπειρία,φαγητό της βάζω 200γρ. το πρωί και 200γρ. το απόγευμα,είναι καλά;

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
Δύσκολο ως αδύνατο παιδιά,δεν γίνεται και δεύτερο καπάκι.:-s
Γιατί αποκλείεται να έχω την μια μέσα και την άλλη έξω.
Το ενδεχόμενο να έχω και τις 2 μέσα δεν παίζει οπότε θα πρέπει να βρεθεί σπίτι.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δύσκολο ως αδύνατο παιδιά,δεν γίνεται και δεύτερο καπάκι.:-s
Γιατί αποκλείεται να έχω την μια μέσα και την άλλη έξω.
Το ενδεχόμενο να έχω και τις 2 μέσα δεν παίζει οπότε θα πρέπει να βρεθεί σπίτι.
Το ενδεχομενο και τις 2 εξω την ημερα και μεσα για νανι ?
Αν καταλαβα καλα μονοκατοικια εχετε.

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
Πρέπει σίγουρα να μην έχει χρονίσει,αν δεν πέφτω πολύ έξω 7-8 μηνών.

Αμαλία αυτό το ενδεχόμενο είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά θα ήθελα αυτόν τον καιρό να είναι η τελευταία λύση.

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΕΣΕ ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΟ!!! :D
Μετά από 2 βδομάδες υπομονής επιμονής και αφού μου έχει φάει μισό σακί dog lovers και ένα πακέτο λιχουδιές(ζωή να χει) κατάφερα και της πέρασα ένα περιλαίμιο.
Κόντεψε να λιποθυμήσει από την τρομάρα της και για κανένα 5λεπτο δεν κουνιόταν,αλλά με την βοήθεια της Λευκής πήρε τα πάνω της και πήγαμε μια μικρή βόλτα.Σίγουρα δεν πρέπει να είχε φορέσει ποτέ της περιλαίμιο αλλιώς και μπορεί να μην είχε "χαθεί".
Εύχομαι αύριο το πρωί να μην μου έρθει χωρίς να το φοράει για να καταφέρουμε να πάμε στο επόμενο βήμα.
Να και μερικές φωτο

Η ανάπτυξη της τον τελευταίο μήνα είναι αισθητή!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όταν καταφέρετε με το καλό να σε εμπιστευτεί κοίτα αν έχει κανένα τσιπάκι και έχει χαθεί.. αλλιώς να σου ζήσει ! :)

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Μπραβο ρε ανθρωπε.
Εκτος απο λιχουδιες , δωσε κανενα κοτοπουλακι ψαχνο , θα δεις θα σε αγαπησει ακομα πιο πολυ.:p

Εξω το πρωι μεσα το βραδυ.Easy.:)

Αντε καλοριζικη!:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97