Πώς τα κατοικίδια βοηθάνε στην υγεία μας

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.258
27 τρόποι με τους οποίους τα κατοικίδια ζώα βελτιώνουν την ανθρώπινη υγεία:

27 Ways Pets Can Improve Your Health – WebMD Slideshow

Μέσα σε αυτούς, εκτός από τα λίγο-πολύ γνωστά ψυχολογικά αίτια που βοηθάνε στην πτώση του στρες με άμεση ευεργετική επίπτωση στην καρδιά, την πίεση και άλλο μεγάλο εύρος παθήσεων, τις ευεργετικές επιπτώσεις σε καρκινοπαθείς και άλλους υπό αποθεραπεία ασθενείς, το προφανές όφελος στην υγεία λόγω της άσκησης στην οποία σε "εξαναγκάζει" η ζωή με σκύλο, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που "οσφρήζονται" παθήσεις από την αλλαγή σε βιοχημικούς σωματικούς παράγοντες, αναφέρονται και μετρήσεις που αποδεικνύουν την ευεργετική επίδραση των ζώων στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών και την πρόληψη άσθματος με συμβίωση με γάτες (υπό προϋποθέσεις μη ύπαρξης κληρονομικής αλλεργίας).

Αυτό με τα άλογα είναι δύσκολα εφαρμόσιμο βέβαια :p

• Like
Reactions: d-friend

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Αυτό με την πίεση εξαρτάται...
Υπάρχουν στιγμές που ρέπω προς το εγκεφαλικό με αυτά που κάνει η τρελή!!!:mad::p Lol!!!

Και για να μιλήσουμε σοβαρά, εμπειρικά μπορώ να επιβεβαιώσω την πτώση του στρες. Είχα γυρίσει σπίτι από έναν αγώνα και ήμουν τόσο νευριασμένος και στρεσαρισμένος, που δεν μπορούσα να ηρεμήσω με τίποτα! Μόλις ήρθε η Μαλού στην αγκαλιά μου στον καναπέ, ηρέμησα αμέσως, τόσο που μας πήρε και τους δύο ο ύπνος!
Καλά για αυτήν δεν είναι και τόσο δύσκολο...:rolleyes:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.258
Αυτό με την πίεση εξαρτάται...
Υπάρχουν στιγμές που ρέπω προς το εγκεφαλικό με αυτά που κάνει η τρελή!!!:mad::p Lol!!!
Αχαχαχα κι εγώ κι εγώ! Πες αλήθεια όμως, μετά γελάς και σου περνάνε όλα!!

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Βάζελος εισαι ε;
Χαχαχαχαχα!! Ναι είμαι, αλλά δεν εννοώ τέτοιο αγώνα (αν και έχεις δίκιο, κάπως έτσι νιώθω και μετά από αγώνες του Παναθηναϊκού!:mad:), αγώνα μπάσκετ δικό μου εννοούσα!

Αχαχαχα κι εγώ κι εγώ! Πες αλήθεια όμως, μετά γελάς και σου περνάνε όλα!!
Ναι όντως ότι κι αν έχει κάνει, το σκέφτεσαι μετά και γελάς! Και ειδικά αν κάνει γαλιφιές μετά τη σκανταλιά, ενώ εσύ ακόμα φωνάζεις!! Σε αυτό πραγματικά δεν μπορώ να αντισταθώ! Για αυτό έχει γίνει κακομαθημένη!!:rolleyes:

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Χαχαχαχαχα!! Ναι είμαι, αλλά δεν εννοώ τέτοιο αγώνα (αν και έχεις δίκιο, κάπως έτσι νιώθω και μετά από αγώνες του Παναθηναϊκού!:mad:), αγώνα μπάσκετ δικό μου εννοούσα!
{οφ τοπικ} Tι κατηγορία παιζεις;

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Τώρα παίζω στο εργασιακό του ΕΚΑ... λίγο πριν την Α1 δηλαδή! :cool:
Παλιότερα ΕΣΚΑ. Εσύ παίζεις?
(Το σκίσαμε το θέμα στο off)!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Μέχρι πριν 2 χρονια επαιζα Β' ΕΣΚΑ με τον Εθνικο ΓΣ. Περυσι επαιξα ενα χρονο εργασιακο με την Αvin. Το γονατο δεν αντεχει αλλο... :)

stolidi mou

Member
5 Ιανουαρίου 2013
19
0
Αυτό με το στρές το ηξερα και όντως γίνεται και σε μένα....αλλά εγώ έχω και ακόμα ένα όφελος!!!!!!Πλέον η ..................ακατονόμαστη έρχεται μια μέρα ακριβώς μετά από την "οσφρητική" δραστηριότητα του μικρού.....:rolleyes:....και έλεγα κι εγώ....βρωμάω????Ξέρω και ψωνίζω τα απαραίτητα μια μέρα νωρίτερα...άσε που κανονίζω και τα σαββατοκύριακά μου ανάλογα;)

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
ακόμα κι όταν δεν πάει καλά η μέρα στην δουλειά σκέφτομαι τις ώρες που θα περάσω αργότερα με τον σκύλο!
το ναρκωτικό μου πλέον!

θα συμφωνήσω πάντως ότι οι βάζελοι χρειάζονται περισσότερο τα κατοικίδια :p

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Με ένα κατοικίδιο απλά, αλλά απλά.. δεν πλήττεις ποτέ..!!!
Πάντα κάτι θα γίνει..κ είτε θα φτάσεις τα όρια εγκεφαλικού ( από νεύρα, αλλά κ από ανησυχία..), είτε απλά θα γελάς ασταμάτητα..
Κ τώρα που το σκέφτομαι..όταν περάσουν τα νεύρα.. επειδή αρχίζουν οι μαλαγανιές..πάλι στα χαμόγελα καταλήγεις..
όταν δε περάσει, η ανησυχία...καταλήγεις στις αγαπο-χαδο-αγκαλιές..οπότε.. *agapoylas*
Πάντως, να βαρεθείς δεν παίζει..
Η ψυχική υγεία λοιπόν, είναι εξασφαλισμένη..!!

Περαστικό που μου διηγήθηκαν σήμερα..
Γνωστός έχει βγάλει το σκύλο, μεσημέρι..ελεύθερο σε πάρκο..
Ο σκύλος κάτι μυρίζει στον αέρα,αρχίζει να απομακρύνεται κ δεν επιστρέφει με τίποτα..
Με τα πολλά φτάνει σε κάτι θάμνους.. μπροστά ο σκύλος, από πίσω ο ιδιοκτήτης..
Παρατηρεί ο ιδιοκτήτης, πως στους θάμνους βρίσκεται κύριος, ο οποίος... χμμμ.. κάνει την ανάγκη του.. κ προσπαθεί να διώξει τον σκύλο..ο οποίος προφανώς αναμένει το λουκούλειο γεύμα του.. :confused:
Πάει κοντά ο ιδιοκτήτης, μέσα στην απόλυτη ντροπή φυσικά, δένει τον σκύλο κ φεύγουν..
οκ..ακόμα γελάω..

Mixalis.gr

Banned
Banned
11 Ιουνίου 2012
62
0
Αυτα τα τετραποδα εχουν γινει τροπος ζωης.Ψοφιος απο τη δουλεια οταν γυρναω το μονο φαρμακο μου ειναι ο μικρος διαβολακος μου με τα ματια του να με παρακαλει για βολτα.

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
Εγω στα 19 με 20 (δεν θυμαμαι ακριβως) παρουσιασα βρογχικο-αλεργικο ασθμα (δυστυχως ηδη καπνιζα).
Στα τεστ αλεργιας που ειχα κανει δυστυχως βρεθηκα πολυ αλεργικη σε γατες(κατι που ειχα καταλαβει),σε σκυλους λιγοτερο(αλλα δεν το ειχα καταλαβει ποτε) και σε αλλα που δε με πολυνοιαζουν.

Ο γιατρος που με παρακολουθουσε ειπε καθαρα και επικριτικοτατα "γιατι οι γονεις σου περιμεναν να φτασεις 9ετων για να σε φερουν σε επαφη με σκυλια και γατες?"
Εαν οι γονεις μου ειχαν σκυλο κατα τη διαρκεια που εχτιζα ανασοποιητικο δλδ απο τοτε που ημουν βρεφος θα ειχα πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να παρουσιασω αυτη την ασθενεια που μαλιστα στην περιπτωση μου δεν ειναι και κληρονομικη διοτι δεν υπαρχει σε κανεναν προγονο(εχω καλο pedigree:p).

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.258
Εγω στα 19 με 20 (δεν θυμαμαι ακριβως) παρουσιασα βρογχικο-αλεργικο ασθμα (δυστυχως ηδη καπνιζα).
Στα τεστ αλεργιας που ειχα κανει δυστυχως βρεθηκα πολυ αλεργικη σε γατες(κατι που ειχα καταλαβει),σε σκυλους λιγοτερο(αλλα δεν το ειχα καταλαβει ποτε) και σε αλλα που δε με πολυνοιαζουν.

Ο γιατρος που με παρακολουθουσε ειπε καθαρα και επικριτικοτατα "γιατι οι γονεις σου περιμεναν να φτασεις 9ετων για να σε φερουν σε επαφη με σκυλια και γατες?"
Εαν οι γονεις μου ειχαν σκυλο κατα τη διαρκεια που εχτιζα ανασοποιητικο δλδ απο τοτε που ημουν βρεφος θα ειχα πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να παρουσιασω αυτη την ασθενεια που μαλιστα στην περιπτωση μου δεν ειναι και κληρονομικη διοτι δεν υπαρχει σε κανεναν προγονο(εχω καλο pedigree:p).
:eek:

Αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το θρεντ! Το συζητούσαμε κάπου αλλού: Εγώ δεν είχα καλό πέντιγκρι, εμφάνισα μωρό βρογχικό-αλλεργικό άσθμα, και μέχρι να βρούνε τότε τι είναι ταλαιπωρηθήκαμε για χρόνια (80s ftw). 6 χρονών έφερε ο μπαμπάς μου το πρώτο σκυλί σπίτι, ότι μου είχανε πετάξει όλα τα λούτρινα και ο γιατρός συνιστούσε όχι ζώα (νεύρα τσατάλια η μάνα μου με το σκυλί λοιπόν). Ε από τότε που μπήκε στο σπίτι δεν εμφάνισα ποτέ ξανά τίποτα. Μα τίποτα.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Τα σκυλιά, μου κατεβάζουν πολύ την πίεση! Για να καταλάβετε όταν δεν έχω τον σκύλο μου, όπως τώρα, αναγκάζομαι και παίρνω φάρμακο για την πίεση που έχω υπερβολικά αυξημένη. Οταν είναι μαζί μου η Μπράντι τότε αυτομάτως πέφτει τόσο πολύ η πίεση που δεν χρειάζομαι κανένα φάρμακο και πέφτει και περισσότερο από ότι με το φάρμακο. Σίγουρα με αδυνατίζει γιατί κακά τα ψέματα λίγο οι βόλτες και πιο πολύ οι δουλειές που δημιουργεί (καθαριότητα, συγήρισμα, μαγείρεμα) και το παιχνίδι μαζί της που είναι φουλ γυμναστική.
Το πιο καλό είναι όμως ότι διώχνει την απαισιοδοξία και τις συνέπειες της όταν με κάνει συνέχεια να γελάω με τα καμώματά της.
Ο σκύλος είναι ευτυχία!!! και το καταλαβαίνω συνέχεια γιατί όταν λείπει, όλα είναι χάλια ψυχολογικά και σωματικά, ενώ όταν την έχω είμαι γεμάτη ενέργεια και δύναμη.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919

Αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το θρεντ! Το συζητούσαμε κάπου αλλού: Εγώ δεν είχα καλό πέντιγκρι, εμφάνισα μωρό βρογχικό-αλλεργικό άσθμα, και μέχρι να βρούνε τότε τι είναι ταλαιπωρηθήκαμε για χρόνια (80s ftw). 6 χρονών έφερε ο μπαμπάς μου το πρώτο σκυλί σπίτι, ότι μου είχανε πετάξει όλα τα λούτρινα και ο γιατρός συνιστούσε όχι ζώα (νεύρα τσατάλια η μάνα μου με το σκυλί λοιπόν). Ε από τότε που μπήκε στο σπίτι δεν εμφάνισα ποτέ ξανά τίποτα. Μα τίποτα.
Aπίστευτο!

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Μέχρι πριν 2 χρονια επαιζα Β' ΕΣΚΑ με τον Εθνικο ΓΣ. Περυσι επαιξα ενα χρονο εργασιακο με την Αvin. Το γονατο δεν αντεχει αλλο... :)
Να κανονίσουμε καμιά μέρα μπασκετάκι και μαζί τα παλιόσκυλα! Να ρίξουμε γέλιο!!

+ άνοδος καλής χοληστερίνης λόγω καθημερινού περιπάτου!!!!
Γενικά στην καλή λειτουργία της καρδιάς!!

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα

Και δεν εισαι ο μοναδικος!!!
Εχω ακουσει ακριβως την ιδια περιπτωση με τη δικια σου που σημαινει πως δεν ειναι τυχαιο.(ετσι πιστευω)

Οταν η μητερα μου ηταν εγκυος στη μικρη μου αδερφη ειχαμε στο σπιτι σκυλο μεγαλοσωμο μαλιστα(doberman).
Εννοειται πως δεν θελαμε να απομακρυνουμε το σκυλι μας απο το σπιτι παρα την γκρινια των παππουδων!
Οταν λοιπον ρωτησαν(οι γονεις μου) τον γυναικολογο τι θα ειναι καλυτερα και ποσο επικινδυνος ειναι ενας σκυλος σε μια εγκυμοσυνη...η απαντηση?
Οχι μονο δεν ειναι επικινδυνο αλλα βοηθαει στο να αναπτυχθουν αντισωματα στο παιδι απο την εμβρυακη ηλικια δλδ μεσα απο την κοιλια της μανας:!:

stolidi mou

Member
5 Ιανουαρίου 2013
19
0
Γενικά στην καλή λειτουργία της καρδιάς!![/QUOTE]

Ναι συμφωνώ!!!Την άνοδο της καλής χοληστερίνης στον άντρα μου την μέτρησα εργαστηριακά:είχε επί 13 χρόνια διακύμανση 29 έως 33......3 μήνες με τον μικρούλη μας τώρα HDL 52!!!!!!!!\\:D/.........
τώρα μένει να μετρήσω εργαστηριακά την πτώση της προγεστερόνης σε μένα:D