Πώς προσεγγίζεις έναν φοβισμένο σκύλο;

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Κυκλοφορεί τις τελευταίες εβδομάδες ένα γερμανικό ποιμενικό, θυληκό με λουρί.
Ενημέρωσα τη φιλοζωική αλλά μου είπαν ακριβώς οτι έπαθα κι εγώ. Όσο το πλησίαζα τόσο έτρεχε μακρια. Σταματησα γιατί φοβηθικα μη το χτυπήσει καποιο διερχόμενο αυτοκίνητο.
Εχετε καμια ιδεα?
Λόγο το ότι θα το δω άμεσα όπως και σήμερα, θα ήθελα να το πιάσω για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι!!!
Το φαγητό δε παιζει. Μια και δε αφήνει να πλησιάσεις ουτε στα 100 μετρα.

Judy Garland

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
89
0
Μόνο με φαΐ αλλά θέλει χρόνο να σε πλησιάσει μόνο του σιγά-σιγά
πάρε κάτι να μυρίζει νόστιμο και υπομονή
μην βιάσεις καταστάσεις
μην το κυνηγάς
κάτσε λίγη ώρα να σε συνηθίσει χωρίς να του δείχνεις παρά πολύ ενδιαφέρον
απλά πέτα του φαΐ λίγο-λίγο
εάν είναι πολύ φοβισμένο μπορεί να χρειαστεί να πας και άλλες μέρες
ρίσκο αλλά από το να το φοβίσεις και άλλο κυνηγώντας το, μικρότερο

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Με καμιά κονσέρβα ίσως για να μυρίζει πιο έντονα!
Κάτι άλλο που θα στρεσάρει αρκετά όμως το σκυλάκι είναι να μαζευτείτε λίγα άτομα και να προσπαθήσετε να την περικυκλώσετε..

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Δοκιμασε να το ταιζεις για μερικες μερες εστω απο μακρια. να σε βλεπει ομως οτι εσυ του αφηνεις το φαι. καμια κονσερβα θα ηταν καλυτερα οπως ειπε και η καθι93.

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Το κακό είναι οτι περιφέρετε σε μια διάμετρο, δε τη βλέπω συνέχεια σε ένα σημείο. Αλλά από αυριο θα έχω μια μικρή κονσέρβα μεσα στη τσαντα μου ετσι ώστε όποτε θα τη βρίσκω να της τη δίνω.
Θέλουν τρομάρα τους και σκυλιά ράτσας.
Δε ξερω ρε παιδια αλλά όποτε τη βλεπω..... πονάει η ψυχή μου.

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Μόνο με φαγητό και να σε βλέπει, εγώ έτσι έκανα και κάνω με τη δικιά μου... Βάλε και σε ένα ασφαλές σημείο ένα μπολ με νερό και ένα για φαγητό για να ξέρει ότι εκεί θα έχει πάντα νερό και φαγητό, ώστε να μην φοβηθεί περισσότερο και φύγει.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
εκτός του φαγητού που είναι η κλασσική λύση....

αδέσποτα (που δεν φοβούνται τα άλλα σκυλιά) μπορούμε να τα προσεγγίσουμε με την βοήθεια ενός πολύ καλά κοινωνικοποιημένου ήρεμου δεσποζόμενου σκύλου με μια ξεκάθαρη γλώσσα σώματος....

αφήνουμε το σκυλί μας να πλησιάσει το αδέσποτο, να κάνουν την γνωριμία τους, να παίξουν κλπ.

ε....μετά επεμβαίνουμε εμείς με βοήθεια της τροφής ή και όχι... :)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
εκτός του φαγητού που είναι η κλασσική λύση....

αδέσποτα (που δεν φοβούνται τα άλλα σκυλιά) μπορούμε να τα προσεγγίσουμε με την βοήθεια ενός πολύ καλά κοινωνικοποιημένου ήρεμου δεσποζόμενου σκύλου με μια ξεκάθαρη γλώσσα σώματος....

αφήνουμε το σκυλί μας να πλησιάσει το αδέσποτο, να κάνουν την γνωριμία τους, να παίξουν κλπ.

ε....μετά επεμβαίνουμε εμείς με βοήθεια της τροφής ή και όχι... :)
αν και δε διαφωνώ, είναι μια καλή λύση αλλά επειδή δεν ξέρεις τι καπνό πραγματικά φουμάρει ο άλλος σκύλος, καλύτερα ο σκύλος να είναι σε φλέξι ώστε να υπάρχει πλασματικά μεγάλη απόσταση από 'σενα, αλλά να είναι και ελεγχόμενο το όλον.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και εγω με φαγητο συνηθως πολεμαω, αλλα με κατι αρκετα νοστιμο. Και οταν
βλεπω το σκυλο εχω συνηθως ενα χαρακτηριστικο σφυριγμα και μετα αφηνω
το φαγητο και απομακρυνομαι αλλα δεν φευγω και εντελως.
Οποτε συνδυαζει το σφυριγμα με την παρουσια μου με κατι πολυ νοστιμο!
Αλλα θελει αρκετη υπομονη και επιμονη και καθημερινα οταν την βλεπεις να το
κανεις αυτο.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Θελει υπομονη!
Εμεις ταιζαμε αρκετο καιρο κατι αδεσποτα, μεχρι να αφησουν να τους πλησιασουμε και να τους χαιδευουμε καιολας. 3 εβδωμαδες σιγουρα!!
Τα σκυλια μου πηγαιναν κοντα, επαιζαν μαζι τους- εμεις, πανο απο 2 μετρα δεν γινοταν να τους πλησιασουμε.
Ηταν παααρα πολυ φοβισμενα και ακομα και σημερα, ερχονται μεν τρεχοντας μολις μας βλεπουν, αλλα με μια φωνη η μια αποτομη κινηση του χεριου εχουν φυγει την στιγμη!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
και εμενα εδω στη γειτονια τριγυρναει ενα σκελετωμενο ημιαιμο μοιαζει με τη δικια μου,, ολο τα σκουπιδια ψαχνει,,, πηγα να το πλησιασω με φαγητο και εγινε καπνος,,, πρεπει να εχει φαει πολυ ξυλο και πετρες απο ανθρωπους.. μιλαμε για πολυ φοβο,,,, αλλα και με τη ζινα που πηγα να το πλησιασω εγινε πυραυλος γιατι η δικια μου μολις το ειδε σπινιαριζε στο χωμα να παει να το βουτηξει και γαυγιζε,,, το κατατρομαξε,,,

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Ευχαριστώ παιδιά!!!!
Το σκυλι τελικά αλλάζει συνέχεια περιοχές. Εχθες την είδα σε ένα άσχετο μέρος :(
Είναι που είναι δύσκολο να τη κοντάψω, τώρα μου το κάνει ακόμα πιο δύσκολο!