Πώς να πιάσω φοβικό αδέσποτο σκύλο;;

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Καλησπερα!!

Χρειαζομαι την βοηθεια ολων σας!!!
1. Αν υπαρχει καποιος που μενει κοντα στον αγιο Παντελεημονα να ερθει να βοηθησει...
2. Εμφανιστηκε ενα υπεροχο λαγοσκυλο, φοβικο και μενει σε ενα εγκαταλελειμενο σπιτι απεναντι.. αλλα ως ποτε???

του βγαζω φαι και νερο να με μαθει ..αλλα δεν με πληισαζει περισσοτερο απο 2-3 μετρα...
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ????

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όχι απότομες κινήσεις πάντως ούτε και όταν το πιάσεις!

Είναι τόσο πολύ φοβικό ε?

Αν είναι επείγον να πιαστεί εξαιτίας κινδύνου τότε πιαστο όπως μπορείς!Αν δεν σε πιέζει κάτι κανε το να αισθανθεί άνετα και προσέλκυσε το με φαΐ!Κάτι παραπάνω δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις με καλή θετική μέθοδο!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η απλά μπορείς να κάτσεις κάτω, να μην το κοιτάς πολύ και να αφήσεις λίγο τροφή δίπλα σου.
Ίσως και να σε πλησιάσει.
Όπως είπε και ο στέλιος απλά μην το πιέσεις, γιατί θα φοβηθεί περισσότερο!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Η που θα του δωσεις πολυ χρόνο για να σε συνηθισει και να σε πλησιασει, ή που θα του δώσεις "ηρεμιστικο".
Ειμαι γενικα υπερ της πρωτης λύσης κι όχι της δευτερης (εκτος περιπτωσεων που υπαρχει καποιο προβλημα υγειας και επιγει να τον δει ο κτηνιατρος).
Βεβαια υπαρχει παντα η πιθανοτητα να φύγει και να μην τον ξαναδεις :(

Μπορω αν θελεις να σε βοηθησω να προσπαθησουμε να τον πιασουμε.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Αχ βρε παιδια... τα εχω κανει αυτα... να καθομαι κατω διπλα στο φαι, να ξαπλωνω στα πεζοδρομια κτλ... δεν με τιποτα... φοβαμαι μην φυγει μεχρι αυριο, και η γειτονια δεν ξερω κατα ποσο ενδεικνεται για αδεσποτα σκυλια με τοση πεινα... οποιος καταλαβε, καταλαβε... το λυπαμαι το καυμενακι!! τι νακανω? τα ηρεμιστικα ειναι οντως μια λυση... αλλα και μετα τι, να το παρω σπιτι δεν μπορω.. σκεφτομαι να το κρατησω εδω στο μαγαζι σε crate αλλα αυριο το πρωι δεν πρεπει να βγει βολτα? πως θα το πιασω? θα με σκισει αφου φοβαται τοσο...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Υπαρχει και η λεγομενη σκυλοπαγιδα που την έχουν καποιες φιλοζωικες.
Αν ειναι πολυ αγριμι, ισως με αυτο να μπορεσεις να τον πιασεις.
Θα κανω μια ερευνα να δω αν μπορω να βρω κατι.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
χαμήλωσε όσο γίνεται, στην τελική πέσε στα γόνατα και γύρνα του πλάτη και πλησίασε με την όπισθεν και με εκτεταμένο χέρι πίσω με φαγητό.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Ενδιαφερον... κατι αναλογο ειχα στο μυαλο μου.. αλλα ο σκυλος αφαντος!! ηρθα το πρωι και κοιμοταν.. πηγα με το καλο να του βαλω πρωινο.. σηκωθηκε κλασσικα και εκανε 2 μετρα πισω.. αντε παλι.. καθομουν, σφυριζα γλυκομιλουσα πασαλειφτηκα με κονσερβες.. τπτ το καυμενο.. αχ και ειναι τοσο ομορφο!!!!!! με κατι τεραστιες αυταρες να κρεμονται και ενα βλεμα γλυκα! .. αστα κοματια λεω.. φαε και θα επανελθω.. παω τωρα ξανα πουθενα... θα πηγε καμια βολτα ελπιζω!
Μιλησα με κτηνιατρο - εκπαιδευτη μου δωσαν δοσολογια για καλμιβετ, αλλ αλεει θελει το σκυλι απο πισω, μπορει να χαλαρωσει μετα απο καμια ωρα και μπορει να μην το βρεις στην ιδια θεση.. μπορει επισης να νταγκλαρει να νομιζω οτι κοιμαται να πλησιασω στην καλυτερη να με δαγκωσει (αν και δεν νομιζω..) αλλαμπορει να τρομαξει και φυγει να το παρειο αλλου ο "υπνος"... οτι και να χει.. ακομα το ψαχνω.. θα επιστρεψω το απογευμα με περισσοτερη αισιοδοξια... αχ το σκυλακι!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.800
20.118
1. Μην αφήνετε ρε παιδιά τέτοιες συζητήσεις για βραδινές ώρες, ή όσο πιο αργά της ημέρας, ή πσκ...
Βίκυ, θα μπορούσες να έχεις πάρει τηλέφωνο στον Δήμο Αθηναίων [ η μόνη επιφύλαξη που έχω, είναι μήπως υπάρχει κενό τώρα με την αλλαγή καθεστώτος ]. Αλλά αυτά τα πράγματα γίνονται πουρνό-πουρνό, όχι στο τέλος της ημέρας. Αν είχες πάρει από χθες, μπορεί να είχαν προλάβει σήμερα να σε βοηθήσουν να τον τσακώσεις. Θυμάμαι ότι είναι αρκετά συνεργάσιμοι.
2. Δεν μπορείς με κάποιο τρόπο να κλείσεις την είσοδο αυτού του σπιτιού, για να μην μπαινοβγαίνει; Οπότε του δίνεις το φάρμακο και απλώς περιμένεις να δράσει. Αν δεν μπορεί να φύγει από εκεί, δεν θα έχεις και άγχος, ούτε θα χρειαστεί να είσαι stand by, πάνω από το κεφάλι του.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Κανονισα με μια κυρια τωρα που μενει απεναντι να εχει συνεχεια το νου της... δεν κλεινετε ο χωρος - στην ουσια ειναι η εισοδος αυτπου του σπιτιου και ειναι τιγκα στις γατες.. ολη μερα ειμαι εκει απ'εξω αλλα δεν το εχω δει ακομα... κανονισα με μια κοπελα η αποπειρα θα γινει κυριακη - ολη μερα που ειναι πολυ ηρεμα τα πραγματα... αυριο φοβαμαι.. το Σαββατο εχει κινηση ο δρομος... τι νακανω δεν το βρισκω πουθενα!!!! αχ τα νευρα μου!!!!!!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Ουφ!! αφαντος ο σκυλος!! αφαντος απο το πρωι και μετα και το μεσημαριανο του ανεπαφο! να σκασω μου ερχεται!!!!!! εγω φταιω! στην βραση κολαει το σιδερο και εγω κοιμηθηκα ορθια χτες.... το καυμενο .. που να γυρναει τωρα!? θα στησω καραουλι ,μεχρι αργα το βραδυ!

Γιωργος

New Member
5 Φεβρουαρίου 2011
1
0
γεια σας ειμαι καλαματα και εχω και εγω ενα ιδιο προβλημα ειναι ενα σκυλι στη γειτονια μου επανιελ μπρετον το οποιο θελω να το πιασω και φοβαται παρα πολυ προσπαθω και εγω να το δελεασω με φαγητο αλλα οταν με βλεπει απο μακρια φοωαται και κανει σα τρελο και προσπαθει να φυγει.Βεβεα τισ προαλες καθως ετρωγε ειχα παει διπλα του και το κοιταζω με ειδε αλλα δεν εφυγε ημουν οσο πιο διακριτικος γινοταν ουτε το χαιδεψα ουτε τιποτα!Την επομενη φορα που θα το δω θα πεσω στα γονατα και θα το πλησιαζω με τη πλατη με φαγητο οπως ειπε και ο
trickius αλλα αν δεν πετυχει ουτε αυτο μετα τι να κανω?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Εμεις παντως... τον χασαμε τον σκυλο.. δεν προλαβαμε..
οταν ειχα μιλησει με τα παιδια και τον κτηνιατρο.. ειπαμε οτι αν ριξουμε ηρεμιστικα - calmivet, να ειναι πρωι και πρεπει να εισαι συνεχεια απο κοντα γιατι δεν ξερεις ποτε και που θα νυσταξει... αρα στενη παρακολουθηση αν καταφυγεις σε τετοια λυση. και επειδη δεν θα κοιμηθει απλα θα χαλαρωσει, εχε το νου σου μην γυρισει και σε δαγκωσει...
Αν και απλα νομιζω αυτα τα σκυλακια, δεν ειναι οτι θελουν να μας δαγκωσουν, αλλα πιθανοτατα βρισκονται στα χαμενα και στον πανικο, μολις νιωσει λιγη ασφαλεια απο χαδια, αυτο ηταν..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα