Πώς να μείνει μόνη της;

lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Η λαμπροντορίνα μου είναι 4 μηνών. Μέχρι τώρα δεν την άφηνα σχεδόν καθόλου μόνη της γιατί εκτός των άλλων δεν υπήρχε λόγος. Τώρα λοιπόν, όταν πάω να την περιορίσω για να την αφήσω μόνη της, γαυγίζει σα λυσασμένη. Προσπαθώ να την αφήσω να κοιμάται μόνη της ή να μένει για λίγο μόνη της κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά είναι αδύνατο. Κλαίει και γαυγίζει και τη λυπάμαι. Δεν με ενοχλεί η φασαρία, αλλά τη λυπάμαι... Ένα βράδυ την άφησα και νομίζω πως δεν κοιμήθηκε καθόλου. Τι να κάνω; Να την αφήνω να κλαίει και θα μάθει;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Κάνε αναζήτηση για θέματα σχετικά με εκπαίδευση crate και άγχος αποχωρισμού και θα βρεις πολλές σχετικές απαντήσεις :)

lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Έχω διαβάσει για το crate. Το θέμα είναι ότι έχω μεγάλο σπίτι και πολύ χώρο για να την περιορίσω. Συνεπώς θεωρώ προτιμότερο να την περιορίσω σε ένα μεγάλο δωμάτιο απ' ότι σε ένα κλουβάκι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να μείνει μόνη της με τίποτα. Κλαίει σα λυσασμένη. Δεν έχει σημασία ο χώρος που θα μείνει. Σημασία έχει ότι μένει μόνη της. Αυτό είναι το πρόβλημα..

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Κι όμως έχει σημασία. Το crate βέβαια δεν είναι για χόρταση, ούτε για να αφήνεις τον σκύλο μέσα μισή μέρα. Όσοι το έχουμε χρησιμοποιήσει δεν είναι επειδή δεν έχει χώρο το σπίτι μας, αλλά επειδή βοηθάει στην εκπαίδευση του σκύλου ή κουταβιού. Σε έναν μικρότερο χώρο, ο σκύλος είναι πιο χαλαρός, συνήθως όσο λείπουμε κοιμάται ή μασουλάει κανένα παιχνίδι. Εφόσον έχει προγηθεί βέβαια η σωστή εισαγωγή, όχι αυτόματα ρίχνοντάς τον μια μέρα μέσα και φεύγοντας. Σε έναν μεγαλύτερο χώρο χωρίς ερεθίσματα, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει μόνος του ερεθίσματα, να κάνει ζημιές, να στρεσαριστεί περισσότερο ανεβάζοντας επίπεδα ενέργειας και συνεπώς υπερέντασης.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Επίσης είναι πολύ πιο δύσκολο να επικοινωνήσεις με τον σκύλο, να του δείξεις ποιο είναι το επιθυμητό και ποιο όχι πίσω από μια κλειστή πόρτα δωματίου.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Έχω διαβάσει για το crate. Το θέμα είναι ότι έχω μεγάλο σπίτι και πολύ χώρο για να την περιορίσω. Συνεπώς θεωρώ προτιμότερο να την περιορίσω σε ένα μεγάλο δωμάτιο απ' ότι σε ένα κλουβάκι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να μείνει μόνη της με τίποτα. Κλαίει σα λυσασμένη. Δεν έχει σημασία ο χώρος που θα μείνει. Σημασία έχει ότι μένει μόνη της. Αυτό είναι το πρόβλημα..
Πολύ σίγουρο σε βλέπω!
Τον σκύλο αν τον περιορίσεις σε μικρό χώρο όπως ένα crate θα πέσει και θα κοιμηθεί!
Αντιθέτως αν τον κλείσεις μέσα σε ένα δωμάτιο ακόμα και άδειο να είναι θα σου κάνει ζημιά!
Επίσης το crate (ή τέλοσπάντων κάποιος χώρος στις διαστάσεις του crate) κάνει καλό και στην ρύθμιση/εκπαίδευση της τουαλέτας του σκύλου μας γιατί όταν ο σκύλος δεν κινείται και δεν του έρχεται η επιθυμία να ουρήσει/αφοδέυσει άρα πέφτει και κοιμάται, ενώ όταν κινείται θα θελήσει κάποια στιγμή να ουρήσει/αφοδέυσει!

Με λίγα λόγια, εσύ την βάζεις στο δωμάτιο και αυτή κλαίει και όταν δεν βρίσκει ανταπόκριση σουλατσάρει μέσα στο δωμάτιο κάνοντας πιθανόν και ζημιές ή γαβγίζοντας άσκοπα!Αντιθέτως χρησιμοποιώντας ένα crate την περιορίζεις και επειδή δεν έχει διαθέσιμο χώρο να εκμεταλευτεί, ούτε να σουλατσάρει ηρεμεί και κοιμάται!

Όταν ο σκύλος είνα κουτάβι θέλουμε πρόγραμμα...βόλτα, μαμ και νάνι!Τίποτα άλλο!Πρόγραμμα και ήρεμες καταστάσεις!

thanoria

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2011
104
0
Θεσ/νικη
εχουμε ενα μωρακι μαλτεζακι σχεδον 50 ημερων
το πηραμε παρασκευη μεσημερι (μετα την δουλεια) και αν εξαιρεσουμε τα 10 λεπτα που πηγαινω-φερνω τα παιδια στο σχολειο, γυμναστηρια, αγγλικα
αν εξαιρεσουμε οτι τις ποιο πολλες φορες οταν φευγουμε κοιματε και δεν το καταλαβαινει καν, οταν ειναι ξυπνια.... ψιλογκρινιαζει και μεχρι να γυρισω την βρισκω να κοιματε
ουσιαστικα μονη της εμεινε την αλλη παρασκευη που θα πηγαινα στην δουλεια, δουλευω μονο παρασκευες, και αυτο για 5 ωρες
ειχα τρελο αγχος για το τι θα εκανε και τελικα.... ετυχε να ειναι ο αντρας μου σπιτι, κοιμοταν καθως ηταν βραδινος και γυρισε... το ξημερωμα
η πορτα της κρεββατοκαμαρας ηταν κλειστη και το σκυλι ηταν στην κουζινα (εχω βαλει πλεγμα και την
αλλα.... εμαθα τι εκανε
μολις φυγαμε εκλαψε λιγο και επεσε για υπνο
οταν σηκωθηκε ο αντρας μου επαιξαν λιγο και αφου μπηκε για μπανιο... αυτη κοιμηθηκε
οταν εφυγε κοιμωταν και δεν τον καταλαβε
οταν γυρισα εγω.... την βρηκα να κοιματε
μονο που οταν ειδε οτι ημουν εκει... αρχισε το κλαμα
οση ωρα ημουν στο μπανιο εκλαιγε, μπηκα κι εγω μαζι της στην κουζινα να κανω δουλειες, αλλα... δεν την χαιδεψα οσο εκλαιγε, αν και σταματησε πολυ γρηγορα
εχω ενα αγχος για την αλλη παρασκευη που θα ειναι στανταρ μονη της και τις 5 ωρες

επισεις κλαιει οταν την βαζω στην κουζινα για να σφουγγαρισω, βασικα ο αντρας μου λεει οτι κλαιει επειδη με βλεπει και δεν της δινω σημασια
βλεπετε ολη μερα.... ειναι ή στα ποδια μου ή στην αγκαλια μου και το βραδυ κοιματε διπλα μου (κατω στην φωλιτσα της, αλλα... διπλα μου)
εχει παθει εξαρτηση απο μενα
και αν ναι.... τι μπορ να κανω??? ειναι μωρουλινι!!!!

σορι για το σεντονι

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Μια χαρά τα πας!

Ασ'το να κλαίει!Δεν έχει σημασία που είσαι στον χώρο αλλά το ότι δεν την δίνεις σημασία, και πολύ καλά κάνεις!
Να μην την δίνεις σημασία!Να μαθαίνει τα όρια της και τα όρια σου!Από τώρα τα βάζεις τα όρια!

Εσύ θα κάνεις αυτό που θέλεις με σταθερότητα και ψύχραιμα, μα σφουγγάρισμα θέλεις να κάνεις, μα να φύγεις, μα να κάνεις κάτι μέσα στο σπίτι, ο,τιδήποτε!
Άστην να γανιάζει, θα σταματήσει κάποια στιγμή, μόλις σταματήσει να της φερθείς σαν κουτάβι και να την επιβραβεύσεις για την συμπεριφορά της, να ασχοληθείς μαζί της, να παίξετε!
Εσύ θέτεις όρια...

Ένα απλό καπρίτσιο του μωρού αν σε κάνει να ενδώσεις είναι ικανό να αποκτήσει μια ανεπυθύμητη συμπεριφορά σε βάθος χρόνου...

Φυσιολογικά πράγματα λοιπόν για να συνηθίζει το κουτάβι!
Θέλεις να σφουγγαρίσεις?Το βάζεις σε ένα μέρος ώστε να μην σε ενοχλεί, άστο να κλαίει, κάνε την δουλειά σου, και μόλις τελειώσεις το σφουγγάρισμα και στεγνώσει και φυσικά σταματήσει να κλαίρι, την βγάζεις από εκεί που την έβαλες και την επιβραβεύεις και τέλος, κάνεις κάτι άλλο...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK