Πώς να δροσίσω το σκυλάκι μου ;

Zoe_luna

Active Member
15 Μαϊου 2018
28
2
32
Γεια σε ολουυυς. Τωρα το καλοκαιρι επειδη το σκυλακι μου δεν κουρευεται ζεσταίνεται αρκετα οταν λειπω στη δουλεια ολο το πρωι. Μπορω να εχω μονο ενα παραθυρο ανοιχτό και για λογους ασφαλειας κι οικονομιας δεν αφηνω μονιμα ανεμιστηρα ανοιχτο. Τι αλλο θα μπορουσα να της κανω για να δροσιζεται ; εψαξα και ειδα τα στρωματακια που ψυχουν αλλα η δικια μου θα το σκισει σιγουρα. Εχω στερεψει απο ιδεες!!

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Επίσης, κάποιο Κονγκ γεμισμένο με γιαούρτι το οποίο θα έχεις βάλει κάποιες ώρες στην κατάψυξη. Δροσερό νερό, σκιερό μέρος.

• Like
Reactions: noni_papa

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.572
Athens
Πόσες ώρες λείπεις?
Aircondition φαντάζομαι δεν υπάρχει ε?
Οπωσδήποτε να υπάρχει μια "πισίνα" με νερό μέσα στο δωμάτιο - εγώ χρησιμοποιώ τις βρεφικές λεκάνες (https://www.e-jumbo.gr/vrefika-eidi...-vaseis/banaki-morou-galazio-diafanes_303470/) - σε περίπτωση ανάγκης να μπορεί να μπει εκεί και να δροσιστεί αποτελεσματικά ολόκληρος.

Τα cooling vests δεν διαρκούν πάνω από 3 ώρες, ακόμη και τα καλύτερα (της ruffwear). Αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος μετά από τις 3 ώρες θα φοράει κάτι που θα έχει στεγνώσει και θα λειτουργέι πλέον σαν ρούχο, άρα θα τον ζεσταίνει περισσότερο και μπορεί να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα.

Σε χαλάκια ψύξης υπάρχουν 2 ειδών:
  • Τα αυτόματης ψύξης με ζελέ - ο σκύλος ψύχεται μόλις ακουμπά πάνω στο στρώμα. Ωστόσο αν γρατζουνίσει το στρώμα , χαλάει, άρα δεν σου κάνει. Το δικό μου χάλασε σε μια μέρα. Και το ζελέ που περιέχει σε μερικά είναι τοξικό - αλλά ακόμη και αυτά που αναγράφουν "μη τοξικό" δεν τα εμπιστευόμουν να γλείψει ο σκύλος το ζελέ.
  • Τα πιο παλιάς σχολής χαλάκια είναι με ενσωματωμένες παγοκύστες. Δηλαδή τα βάζεις στην κατάψυξη πρώτα. Δεν έχω διαβάσει καλές κριτικές όμως, σε άλλον έσπασαν παγοκύστες και το στρώμα είχε πάγο σε ένα σημείο μόνο. Επίσης δεν κρατάνε πολύ παρά μόνο κανα μισάωρο στις μεγάλες ζέστες.
Στη θέση σου θα δοκίμαζα να φτιάξω ένα dyi χαλάκι όπως αυτό https://dianarambles.com/diy-dog-cool-off-pad/ όπου θα βάζεις τις μεγάλες κανονικές παγοκύστες (με νερό και όχι με κανα τοξικό υγρό/ζελέ ώστε ακόμη κι αν το δαγκώσει να μην κινδυνεύσει) και ιδανικά καλής ποιότητας για να κρατάνε περισσότερο. Με αυτό θα έχεις μάλλον πιο μεγάλη απόδοση και θα είναι πιο ασφαλές. Πιθανόν να υπάρχουν και έτοιμα με παγοκύστες (ψάξτα ως dog ice mats ή κάπως έτσι).

FidelCastro

Member
17 Ιουνίου 2016
23
39
39
Ανεμιστηρα υδρονεφωσης εχει δοκιμασει ποτε κανεις ;
Σε κλειστό χώρο? Μόνο αν θες να καταστρέψεις το σπίτι σου από την υγρασία. Μπαλκόνι κάνει δουλειά, αλλά εξω κάνει πιο πολύ ζέστη για το σκύλο.

• Like
Reactions: Beyond Wonderland

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Οπωσδήποτε να υπάρχει μια "πισίνα" με νερό μέσα στο δωμάτιο - εγώ χρησιμοποιώ τις βρεφικές λεκάνες (https://www.e-jumbo.gr/vrefika-eidi...-vaseis/banaki-morou-galazio-diafanes_303470/) - σε περίπτωση ανάγκης να μπορεί να μπει εκεί και να δροσιστεί αποτελεσματικά ολόκληρος.
...Και να γυρίσεις σπίτι, να βρεις τα πάντα μούσκεμα;;;:eek:

Και με ξενέρωσες σχετικά με τα cooling mats...:cry:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
αππλά πριν από όλα να καταλάβεις ότι πιθανά λόγω τριζώματος να ζεσταίνεται λιγότερο από τα σκυλιά χωρίς τρίχωμα...
χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάλι δεν χρειάζεται να βρεις εναλλακτικούς τρόπους...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.572
Athens
...Και να γυρίσεις σπίτι, να βρεις τα πάντα μούσκεμα;;;:eek:

Και με ξενέρωσες σχετικά με τα cooling mats...:cry:
Kαλύτερα μούσκεμα το σπίτι παρά ο σκύλος τέζα αν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Δεν είναι να παίζεις με τη ζέστη και δεν ισχύει μόνο για τα βραχυκέφαλα.

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
ολα αυτα τα βρισκω παπαριες για να χαλαμε λεφτα, κλεινεις παντζουρι να μην μπαινει πολυ φως και καθαρο δροσερο νερο, οποτε ζεσταινεται θα αλλαζει πλακακια και δατς ολ... αντε κιεναν ανεμιστηρα που αν φοβασαι για το καλωδιο καβατζωσε τον σε κανενα κομοδινο.

eldogo

Member
17 Ιουλίου 2018
13
0
33
Και εγω επιστρατευομαι λογιων λογιων παγωμενα παιχνδια και παγακια σο νερο