Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τις συμβουλές σας αναφορικά με το σταφάκι μου το οποίο είναι σχεδόν 5 μηνων. Είναι εξαιρετικός και δεν έχουμε κανένα παράπονο από αυτόν σχετικά με τη συμπεριφορά του ως οικογένεια του. Αυτό που με προβληματίζει κάπως είναι η μεγάλη του χαρά κάθε φορά που έρχεται κάποιος σπίτι. Κυριολεκτικά μπορεί να κατουρηθεί από τη χαρά του ( του φεύγουν σταγόνες από τη μεγάλη χαρά). Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι αυτό το κάνει αδιακρίτως.Δηλάδή την ίδια χαρά θα κάνει στη μητέρα μου την ίδια στην κωμμώτρια...Ξέρω πως έχει ως φυλή πολύ ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και δεν ενδείκνυται για φύλαξη.Εντούτοις θα το εκτιμούσα αν μπορουσατε να μου δώσετε κάποια συμβουλή για να τον υποψιάσω λίγο ή να τον κάνω να είναι λίγο πιο οξυδερκής και κριτικός σχετικά με την υποδοχή ξένων. ΔΕΝ είναι προτεραιότητα μου να γίνει σκύλος φύλακας (αλλιώς θα έπαιρνα άλλη ράτσα) εαν παρόλα αυτά αν υπήρχε η περίπτωση να είναι λίγο πιο alert θα ήμουνα ευτυχής. (Υπόψιν ο σκύλος κοιμάται στο δωμάτιο μου και το βράδυ το ροχαλητό πάει συννεφο ο κόσμος να χαλάσει).Μήπως θα έπρεπε να του βάλω το κρεβατάκι του στον διαδρομο? Βέβαια ο κούταβος είναι μικρός οπότε ίσως κάνω πολύ νωρίς αυτές τις ερωτήσεις και να χρειαστεί να υποβάλλω το ίδιο ερώτημα σε κανένα 5μηνο? Ευχαριστώ εκ των προτερων