Πώς μαθαίνω τουαλέτα στο σκυλάκι μου;

Dina_S

Member
11 Φεβρουαρίου 2012
6
0
Θεσσαλονικη
Καλησπερα σας
Μολις εγινα κατοχος ενος 8μηνου μικροσωμου σκυλου.Οι προηγουμενοι κατοχοι του δεν του ειχανε μαθει τουαλετα και μου ειχανε πει οτι απλα καθαριζανε το σπιτι.
Εγω θελω να το μαθω να πηγαινει στο μπαλκονι.
Ποια ειναι τα γενικοτερα σημαδια ενος σκυλου που χρειαζεται τουαλετα;
Πως θα το μαθω να πηγαινει τουλαετα οταν θα του ανοιγω την πορτα του μπαλκονιου;

sindy

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
52
0
αχ...κι εγω εχω αυτο το θεμα....την βγαζω στο μπαλκονι και μολις μπαινει μεσα...αφηνει και το αποτυπωμα της!Ειπε ο γιατρος οτι θελει πολυ δουλεια!Μας ειπε ακομα οτι μπορουμε να την αφηνυμε στο μπαλκονι ωρες αρκετες....οχι με το παρα πολυ κρυο...αλλα ακομα και να την περιορισουμε σε ενα χωρο και να της βαζουμε πανες οι εφημεριδες!!!!θελει πολυ προσπαθεια παντως!!!Ελπιζω να εχεις συντομα καλα αποτελεσματα!!

Dina_S

Member
11 Φεβρουαρίου 2012
6
0
Θεσσαλονικη
Αν την περιορισω σε εναν χωρο για αρκετες ωρες πως θα μαθει ομως στο μπαλκονι;Δεν μπορω να καταλαβω την σχεση δωματιου-μπαλκονιου;Συγχωρεστε με αλλα ειμαι αρχαρια

sindy

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
52
0
δε φταις εσ..εγω δεν στο ειπα αναλυτικα!Ειπε ο κτηνιατρος οτι αν την περιορισουμε σε ενα χωρο θα της εχουμε σε καποιο σημειο που θελουμε εφημεριδα...και καθε φορα που θα πηγαινει εκει καιθα την λερωνει(γιατι λεει οτι τα σκυλια δεν λερωνουν ποτε κοντα στο σπιτι τους και τον χωρο που κινουνται)μετα θα την μεταφερουμε λιγο πιο περα προς το σημειο που θελουμε...π.χ την μπαλκονοπορτα!εμεις τον πρωτο καιρο την ειχαμε περιορισμενη και πηγαινε στην εφημεριδα...οταν μετα απο λιγο καιρο την λυπηθηκα και ειπα να την "ελευθερωσω" ειδα οτι δεν ειχε μαθει...και τωρα παλι περιορισμος!!!

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
εμεις το ιδιο καναμε σε ολα μας τα σκυλια... τα ειχαμε περιορισμενα μεν αλλα οχι εσωκλειστα δε....στο χωρο λοιπον που τα ειχαμε(σαν ενα παρκο για σκυλους φαντασου αλλα ευρυχωρο) το ειχαμε γεμισει με εφημεριδεσ μεσα για λιγο καιρο το ειχαμε με εφημεριδες τις οποιες φυσικα αλλαζαμε σε τακτα χρονικα διαστηματα αλλα παντα κρατωντας μια που τα ειχε κανει και απλωναμε καινουριες αλλα και αυτην τη συγκεκριμενη....τα αφηναμε λιγο καιρο χωρις να τους λεμε μη και οχι και και και και μετα απο καποιο διαστημα 15 ημερων ας πουμε η ακομη και μηνα(αναλογως τον σκυλο)και μετα ξεκινουσαμε και αφαιρουσαμε κομματια...δλδ μετα απο ενα μηνα φερειπιν εκει που ηταν στρωμενο παντου εφημεριδα αφαιρουσαμε ενα κομματι,εμενε ολο το υπολοιπο εφημεριδα εκτος απο ενα κομματι,μετα αφαιρουσαμε και αλλο κομματι εφημεριδα,μετα και αλλο κομματι και αλλο μεχρι που εμεινε ενα κομματι εφημεριδα και τα εκαναν εκει...εχει ποιασει σε ολα μας τα σκυλια,ειναι λιγο χρονοβορο βεβαια αλλα ουτως η αλλως αυτη η υποθεση ειναι μια κατασταση η οποια δεν κοβεται απο την μια μερα στην αλλη..θελει προσπαθεια .και απο τη μερα που θα μπορεις να βγαζεις βολτα το κουταβι σου χωρις φοβο συμφωνα με τις οδηγιες του γιατρου σου θα συνιστουσα πρωι μεσημερι βραδυ βολτα(εστω μια μικρη την καθε φορα) ωστε να μαθει κιολας μετα το φαγητο θα ηταν καλο μετα απο λιγη ωρα ειδικα που ειναι κουταβι και θα τρωει τρεις φορες την ημερα....εμεις αυτο με την βολτα ακομη και τωρα που ειναι μεγαλα τα σκυλια το τηρουμε και κανενα δε προκειται να τα κανει μεσα και ειδικα που ειναι και μεγαλα σκυλια και δεν κρατιουντε πολυ ευκολα,ειναι λιγες οι φορες οι οποιες εχουμε δει ατυχηματα....θελει προσπαθεια οπως ειπα και προγραμμα...δυστηχως χωρις προγραμμα δε γινεται τπτ.
ο καθενας βεβαια εχει τον τροπο του γι αυτα τα πραγματα,θα σου πουν πολλα παιδια την γνωμη τους και οποιος τροπο απο αυτους σε βολευει καντο κι εσυ...:)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens

Dina_S

Member
11 Φεβρουαρίου 2012
6
0
Θεσσαλονικη
Σας ευχαριστω ολους σας για τις αμεσες απαντησεις σας.
Θα προσπαθησω το συστημα με την βολτα αν και δεν ξερω τις ωρες που πρεπει.
Χτες π.χ. την ειχα μιση ωρα εξω και απλα μυριζε...δεν εκανε τιποτα

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Πρέπει να είσαι πιο επίμονη. Και η δικιά μου όταν αρχίσαμε να βγαίνουμε βόλτες, τα κρατούσε και με το που μπαίναμε σπίτι τα άφηνε στην πάνα. Σε κάποια φάση την κράτησα έξω μέχρι να αναγκαστεί να τα κάνει, να μην κρατιέται άλλο δηλαδή για να την επιβραβεύσω και να της δείξω οτι τα έκανε σε σωστό σημείο. Μου πήρε στην αρχή βόλτα ρουτίνας να κρατάει σχεδόν 2 ώρες, άλλες 1μιση, αλλά τώρα το έχουμε! ;)

Dina_S

Member
11 Φεβρουαρίου 2012
6
0
Θεσσαλονικη
Σιγουρα εχει συμβει και σε σας .
Ειμαστε εξω περιπου μιση ωρα και απλα παρατηρει το περιβαλλον , με ενδιαφερον δεν λεω.Ε με το που μπαινουμε στο σπιτι τα "κανει".
Τι κανω σε αυτην την περιπτωση?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δεν γυρίζεις πίσω αν δεν τα κάνει. Θέλει υπομονή το θέμα. Εμένα ο δικός μου με το που πάταγε το ποδάρι του έξω τα αμόλαγε, είχα άλλο πρόβλημα να τον μάθω μα μην τα κάνει στην πυλωτή. Κάθε σκύλος έχει τις ιδιαιτερότητες του το κλειδί είναι η υπομονή και η επιμονή.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Σιγουρα εχει συμβει και σε σας .
Ειμαστε εξω περιπου μιση ωρα και απλα παρατηρει το περιβαλλον , με ενδιαφερον δεν λεω.Ε με το που μπαινουμε στο σπιτι τα "κανει".
Τι κανω σε αυτην την περιπτωση?
Εκείνη την στιγμή που στα κάνει σπίτι, την αφήνεις, απλά την επόμενη όπως σου είπαμε, να κάτσεις έξω όσο χρειαστεί για να στα κάνει! Αν κάνεις και όλα τα απαραίτητα, επιβραβεύσεις κτλ, σιγά σιγά θα καταλάβει την διαδικασία! :)

Dina_S

Member
11 Φεβρουαρίου 2012
6
0
Θεσσαλονικη
Δεν γυρίζεις πίσω αν δεν τα κάνει. Θέλει υπομονή το θέμα. Εμένα ο δικός μου με το που πάταγε το ποδάρι του έξω τα αμόλαγε, είχα άλλο πρόβλημα να τον μάθω μα μην τα κάνει στην πυλωτή. Κάθε σκύλος έχει τις ιδιαιτερότητες του το κλειδί είναι η υπομονή και η επιμονή.
Δυστυχως δεν βοηθαει και ο καιρος.Δεν αντεχω να το εχω εξω ωρα με τετοιο κρυο.Ασε που και τα maltese εχουνε προβλημα στην υγρασια

balaso

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
234
24
Εκτος απο αυτα που ειπαν τα παιδια, πιστευω οτι ειναι σημαντικο το μερος που θα διαλεξουμε να ειναι ενα ηρεμο μερος κοντα στο σπιτι μας και να τον πηγαινουμε κατευθειαν με το που βλεπουμε τις ενδειξεις οτι παει να τα κανει.
Μολις παμε στο σημειο που εχουμε ορισει, δεν μιλαμε, δεν κουνιομαστε ,δεν καπνιζουμε ,δεν προχωραμε ,δεν κανουμε μορφασμους, γενικα δεν κανουμε οτιδηποτε που να αποσπα την προσοχη του σκυλου,απλα τον κραταμε απο το λουρι και περιμενουμε.
Κατα τη διαρκεια που τα κανει αν θελουμε λεμε την εντολη πχ 'πιπι΄ η οτι αλλο θελουμε, και κατευθειαν του δινουμε λιχουδια και το επιβραβευουμε λεκτικα, σαν να εχει κανει το καλυτερο πραγμα στο κοσμο ,και ξεκιναμε αμεσως βολτα.Αυτο το κανουμε για να συνδιασει οτι μολις τα κανει τον επιβραβευουμε και παει και βολτα μετα,οποτε με τον καιρο θα τρεχει να τα κανει για να παρει την ανταμοιβη και να ξεκινησει την βολτα του.
Ειναι σημαντικο να μην τιμωρουμε ποτε τον σκυλο μας αν τα κανει μεσα. Γιατι ετσι δεν μαθαινει οτι το να τα κανει μεσα ειναι λαθος, αλλα μαθαινει οτι το να τα κανει οταν ειστε εσεις μπροστα δεν ειναι σωστο. Η καταλαβαινει οτι αν μπειτε και βρειτε τα κακακια του θα τον μαλωσετε , και τα τρωει για να μην τα βρειτε.
Αν τον εχουμε μαλωσει τον σκυλο μας επειδη τα κανει μεσα θα χρειαστουμε πιο πολλη υπομονη και χρονο για να αντιστρεψουμε αυτη την κατασταση.

Φιλικα Χρηστος

balaso

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
234
24
Επισης οταν ειμαστε εξω και εχει περασει αρκετη ωρα χωρις να τα κανει ,επιστρεφουμε σπιτι χωρις να βγαλουμε το μπουφαν, και περιμενουμε ενδειξεις οτι παει να τα κανει.Μολις παει να τα κανει, τον κοβουμε με ενα 'επ επ' ηρεμο ,απλα για να του αποσπασουμε την προσοχη ,και συνεχιζουμε την πιο πανω διαδικασια.

Dina_S

Member
11 Φεβρουαρίου 2012
6
0
Θεσσαλονικη
Παιδια σημερα τα καταφεραμε.Βγηκαμε στο παρκο (μια εκταση πολλων στρεματων,μενω παραθαλασια) και υστερα απο μιαμιση ωρα εγινε το "καλο".Πιστευω παντως πως βοηθησε και το τρεξιμο στο τελος.Μετα το τρεξιμο σταματησε μονη της και ... ουπς ... ολα καλα.
Για να δουμε στο μελλον

balaso

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
234
24
Μπραβο συνεχισε ετσι,χωρις μαλωματα,και παντα οταν τα κανει χαρες ,λιχουδιες και βολτα μετα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97