Πώς μαθαίνω σε ένα κουτάβι να ακούει το όνομά του;

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλες και όλους!

Έχουμε αρκετό καιρό να τα πούμε...

Επέστρεψα με δυσάρεστα προσωπικά θέματα και ευχάριστα μιας και η οικογένεια απέκτησε ένα μέλος ακόμα!
Ο "μικρός μου" Ζιζού πλέον θα έχει τη δική του παρεούλα!!!

Καλά όλα αυτά αλλά ας επανέλθουμε στο κυρίως θέμα:
Η Μικρή (νέο μέλος) είναι μόλις 3 μηνών και ήθελα κάποιες οδηγίες όσον αφορά τον τροπό που θα πρέπει να ακολουθήσω για να μάθει να υπακούει στην προσφώνηση του ονόματος της!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Sent from my iPhone 4

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλως τον και παλι.
Στην ουσια το ονομα ειναι μια εντολη του τυπου "κοιτα με".
Για αλλους ειναι σαν την εντολη "ελα".

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
Καλως σας βρήκα και πάλι...και ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις!!!

Αυτό για να είμαι ειλικρινής το κάνω ήδη απ' όταν ήταν 2 μηνών η μικρή και εξακολουθω να την φωνάζω πάντα με το όνομα της ακόμα και όταν κάνει σκανδαλιές (χμμμ)

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
Σίγουρα αν και πιστεύω πως αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερα πράγματα απ ότι οι ανθρώποι...Μερικές φορές τον βλέπω να με κοιτάει και να μου γαβγίζει θέλοντας κάτι να μου ζητήσει ή να μου πει και εκείνη τη στιγμή το πρώτο πράγμα που μου περνάει από το μυαλό είναι "μακάρι να ήξερα τι μου λες"...

• Love
Reactions: Faiy

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι είναι περίεργο!Εννοείς όμως κάτι?

Ουσιαστικά μια εντολή είναι για να έχουμε την προσοχή του!Όπως και αντί του "κάτσε" λέγαμε Νίκο,Γιώργο,Κούλα κτλ κτλ

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το ονομα οπως εχουμε πει κ αλλες φορες,ειναι μια εντολη για τον σκυλο ,κατα την οποια πρεπει να γυρησει να μας κοιταξει.θα μπορουσα αντι για κατσε να του λεω το τωρινο του ονομα κ να καθεται.δεν ξερει την διαφορα.θα μπορουσα αντι για καπονε να τον φωναζω ξαπλα κ να γυρναει να με κοιταει...

κρατα στο χερι σου μια λιχουδια κ πες το ονομα της σε ανυποπτο χρονο κ ενω τριγυρο δεν υπαρχει καποιο ερεθισμα για αρχη.αν γυρησει κ σε κοιταξει που πιθανων αυτο θα κανει,της δινεις την λιχουδια.αν καταλαβει οτι εχεις κατι στο χερι σου κ κοιταξει το χερι ,βοηθησε την λιγο,βαζιντας το χερι διπλα στο κεφαλι κ λεγοντας παλι το ονομα της.την βοηθας δλδ περιπου στο που να κοιταξει.στην πορεια θα δεις οτι θα γινει πιο ευκολο.

στελιο γραφαμε μαζι...!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θεωρώ, ότι είναι η μόνη "εντολή" που δεν εμπεριέχει κάποια κίνηση όπως οι υπόλοιπες όταν τις μαθαίνει από κουτάβι!

Επίσης και πάλι θεωρώ ότι παίζει και μεγάλο ρόλο η φωνή μας,ο ήχος της!

Ακόμα είναι και η μόνη εντολή που του ζητάμε απλά...να μας κοιτάξει!

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
εξακολουθω να την φωνάζω πάντα με το όνομα της ακόμα και όταν κάνει σκανδαλιές (χμμμ)
Μην το κάνεις. :)
Αν και είναι ένα πολύ συνηθισμένο λάθος (όλοι το κανουμε λιγο πολύ), ο σκύλος δεν πρέπει να συνδέει το όνομα του με επίπληξη ή τιμωρία.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σωστα!!!!να προτιμας το μη,το οχι κτλ κτλ ,οταν κανει κατι κακο κ θες να την μαλωσεις.το ονομα θα το λες μονο οταν θες να της αποσπασεις την προσοχη απο κατι κακο που κανει,αλλα οχι για να την μαλωσεις,αλλα για να κανετε κατι αλλο ωστε να ξεχαστει απο αυτο που εκανε πριν.πχ να σκαβει μια γλαστρα η να τρβαει μια κουρτινα κτλ.

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
Oops λάθος διατύπωση , καλημέρα σε όλη την παρεούλα...οταν κάνει πχ την ανάγκη της μέσα την μαλώνω (χωρίς να στέκομαι μόνο στο όνομά της) , φωνάζοντας την και μετά όπως έχει μάθει ο μεγάλος έτσι αρχίζει και αυτή όταν ακούει να λέω (με δυνατό τόνο) "τι έκανες εκεί;" και αρπάζει και μια στον πωπό και αρχίζει και τρέχει να πάει στο καλαθάκι της χωρίς να μιλάει...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Oops λάθος διατύπωση , καλημέρα σε όλη την παρεούλα...οταν κάνει πχ την ανάγκη της μέσα την μαλώνω (χωρίς να στέκομαι μόνο στο όνομά της) , φωνάζοντας την και μετά όπως έχει μάθει ο μεγάλος έτσι αρχίζει και αυτή όταν ακούει να λέω (με δυνατό τόνο) "τι έκανες εκεί;" και αρπάζει και μια στον πωπό και αρχίζει και τρέχει να πάει στο καλαθάκι της χωρίς να μιλάει...
Δεν έχει νόημα να την μαλώνεις, για κάτι που δεν ελέγχει και που μάλλον δεν ξέρει καν τι της ζητάς. Μόνο επιβράβευση όταν τα κάνει εκεί που πρέπει.

"Μια στον πωπό" δεν δίνουμε ποτέ

Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα θέματα

Πως θα το μάθω να "τα κάνει" έξω...
Η εκπαίδευση μιας συμπεριφοράς
H Eκπαίδευση μιας Συμπεριφοράς - Μέρος 2
Mεγαλωνοντας ενα κουταβι

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος