Πώς θα μάθω το σκύλο να μην τα κάνει στην πάνα;

mitsaki

Member
28 Μαρτίου 2011
5
0
ΕΜΑΘΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΠΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΕΞΩ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ!ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑ ΑΛΛΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ . ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ???

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
δεν μου εχει τυχει και δεν το εχω αντιμετωπισει....
οταν παει στην πανα του λες κατι? δηλ. την ωρα που τα κανει "τσισα" πχ? αυτο βοηθα για να συνδιασει την ηχητικη εντολη με την πραξη ετσι ωστε οταν το λες εξω να το συνδιαζει και να τα κανει...
μια φιλη μου, επαιρνε την πανα μαζι της και την εβαζε κατω στα χορτα κι ελεγε και την εντολη και σιγα σιγα το εμαθε....αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστη πρακτικη...καπως μου ακουγεται....
επισης βοηθα η επιβραβευση, βεβαια για να την δωσεις πρεπει πρωτα να τα κανει....επιβραβευεις με λιχουδια τα εξω τσισα κι οχι οταν τα κανει στην πανα....

Jimbo13fe

Active Member
31 Ιουλίου 2010
29
0
Σαν να μου περιγράφεις την κατάσταση που ήμουν πριν μερικούς μήνες. Αυτό που έκανα είναι αφενός να βάλω μια πανα και στο μπαλκόνι και να περιμένω εκεί μαζί της για κανένα 10λεπτο περίπου τις ώρες που τα κάνει, και αφετέρου όταν βγαίναμε βόλτα να την τρέχω για όση ώρα άντεχα-άντεχε, και μετά από λίγο που δεν μπορούσε πια να κρατηθεί τα έκανε εκεί που ήταν. Επίσης, εάν της έχεις βάλει άμπουλα ή σπρέι για τα τσιμπουρια-ψυλους, δοκίμασε να την αφήνεις για λίγο και πάνω σε γρασίδι-χόρτα, γιατί αυτό τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση δούλεψε. Ελπίζω να βοηθησουν αυτά που σου είπα, ειδάλλως εδώ είμαστε.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα πρέπει να διαβάζεις τον σκύλο σου όταν θέλει να τα κάνει!

Εφόσον μπορεί να βγαίνει βόλτες μπορείς τουλάχιστον την πρωινή ανάγκη να την μάθει να την κάνει έξω!Έτσι σιγά σιγά αρχίζουμε!Με το που ξυπνάει το πρωί το παίρνεις αγκαλιά και κατευθείαν έξω!Θέλουν τόσο πολύ να πάνε το πρωί για κατουρήμα λόγω του βραδυνού ύπνου που λογικα θα τα κάνει έξω κατευθείαν!
Μπορείς να αρχίσεις αυτό και συνεχίζεις σιγά σιγά με τις υπόλοιπες ανάγκες μέσα στην ημέρα!

Επίσης κόψε την πανα τελείως και δούλεψε σιγά σιγά σε συνδυασμό με τα παραπάνω την λεκτική αποτροπή μέσα στο σπίτι όταν πάει να τα κάνει!Μην δίνεις πλέον εναλλακτικές...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
μην ξεχναμε επισης οτι για ενα κουταβι.. η βολτα ειναι σημαντική .
μαθαινει τον κοσμο....
καινουριες εικονες παραστασεις μυρωδιες... βρισκεται σε τετοια εξαψη που το τελευταιο πραμα που θελει να κανει ειναι να ουρησει.....
με οα τα παραπανω που το καθενα σωστο ειναι και υπαρχουν πιθανοτητες να δουλεψει... δοκιμασε πριν απο ολα την πρωινη διουρηση... απο την μια α[πο την αλλη...
μην πηγαινεις τιο σκυλι σε νεα μερη για να ουρησει.... χρησιμοποιησε τα ειδη γνωστα μερη με τις οικειες μυρωδιες...
μπορεις να εχεις και μια πανα την οποια θα τοποθετησεις κατω ωστε να καταλαβει τι περιμενεις απο αυτό....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97