Πώς θα καταλάβει να τρώει μόνο ότι της δίνω εγώ?

GEORGIA-CHQ

Active Member
18 Απριλίου 2008
28
0
50
ΧΑΝΙΑ
Άν κι είναι οκτώ και κάτι μηνών και καταλαβαίνει πολλά πράγμτα θέλω να την μάθω να "υποψιάζεται" και να τρώει μόνο όταν της δινω κάτι εγώ (η και κάποιος απο την οικόγενεια μου)...είναι σκυλάκι πολύ χαδιάρικο και κάνει χαρές σ'όλο τον κόσμο ακόμα κι όταν τον βλέπει για πρώτη φορά....τι θα την κάνω...βέβαια εγώ την έχω κάνει έτσι με τον τρόπο μου!!Πρέπει όμως να την μάθω να "προσέχει".....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η εκπαίδευση για άρνηση τροφής είναι δύσκολη, γίνεται με ηλεκτρικό κολάρο και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα υπάρξει μόνιμο αποτέλεσμα ή πως ο σκύλος σου δεν πρόκειται ποτέ να φάει από κάτω ή από κάποιον ξένο.

GEORGIA-CHQ

Active Member
18 Απριλίου 2008
28
0
50
ΧΑΝΙΑ
Το φαντάστηκα ότι δεν υπάρχει τρόπος...ίσως με το πέρασμα του χρόνου να μάθει κάτι παραπάνω....Σ'ευχαριστώ πολύ πάντως

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τρόπος υπάρχει. Μόνιμο αποτέλεσμα δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί ότι θα υπάρξει. ;)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πάντα υπάρχουν τρόποι.
Mπορείς να δοκιμάσεις και το εξής:

Κατ'αρχήν δεν δίνεις ούτε εσύ στο σκυλί μεζεδάκια. Τρώει μόνο από το πιάτο του και μόνο συγκεκριμένη ώρα. Μπορείς να δκιμάσεις και γύρω από τον χώρο που κινείται να μοιράσεις κάποια κομματάκια κρέας τα οποία θα έχεις παστώσει στο ξύδι και το πιπέρι, για καλύτερα αποτελέσματα. Οταν πάει να φάει από κάτω δεν του λές μή αλλά κάνεις την αδιάφορη.

Κρατάς το σκυλάκι σε λουρί και δεν ασχολείσαι καθόλου μαζί του, κατά προτίμηση λίγο μετά την βόλτα του, που θα είναι πιο ήρεμο.

Βάζεις έναν άγνωστο στο σκυλί να το πλησιάσει και να του προσφέρει ένα λαχταριστό κομμάτι ζαμπόν. Μόλις πάει να το φάει ο άγνωστος θα του δώσει μία απότομη ξυλιά στην μύτη. Θα σηκωθεί και θα φύγει, χωρίς να μιλήσει.

Αυτό πρέπει να επαναλαμβάνεται 3-4 φορές την ημέρα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει οι άγνωστοι φυσικά να εναλλάσονται, να είναι πολλοί και διαφορετικών τύπων, άντρες, γυναίκες, παιδιά, γριούλες ...

Αφού έχουν περάσει από τον σκύλο όλοι αυτοί πρέπει να ξαναπεράσουν αυτή τη φορά παρασύροντάς το να φάει, λέγοντας έλα καλό μου - φάε - φαί κλπ επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία με την ξυλιά στην μύτη και αυτήν την φορά λένε και ΜΗ όταν ο σκύλος πλησιάζει το φαγητό.

Η διαδικασία αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται σε διαφορετικά μέρη στο σπίτι φυσικά, στο πάρκο, στο δρόμο, και όπου κινείται ο σκύλος.

Τελειώνοντας την διαδικασία μετά από 1-2 μήνες θα έχεις σχεδόν σίγουρα ένα σκυλί που δεν θα πλησιάζει αγνώστους όπου και αν τους δεί με αποτέλεσμα να μην τρώει από αυτούς. Τώρα αν κάποιος πετάξει το φαγητό κάτω και φύγει ... εδώ θα δουλέψει όσο γίνεται η πρώτη ενέργειά σου με τα παστωμένα στο πιπέρι φαγητά, και ο Θεός βοηθός ...

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
καταρχην την μεθοδο με το παστωμενο φιλετο την εχω ακουσει κι εγω...πρεπει καποιος ξενος να το πεταξει για να μην εχει παρει την μυρωδια σου...κατι που ξεχασες να αναφερεις ντενις.....αλλα η αλλη μεθοδος δεν θα κανει το σκυλο να φοβαται οχι μονο να φαει αλλα και να πλησιασει ξενους?? :eek:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν το ξέχασα. Δεν έχει σημασία. Και με τη μυρωδιά σου - έξω από το πιάτο δεν τρώμε. Την μυρωδιά σου θα την πάρει ο,τιδήποτε υπάρχει μέσα τον χώρο σου.

Φυσικά. Γι'αυτό το ηλεκτρικό κολλάρο χρησιμοποιούμενο από γνώστη ειναι ΚΑΙ αποτελεσματικότερο ΚΑΙ καλύτερο για τον σκύλο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα σε ρωτήσω κάτι?
Επειδη εγγυήσεις για κάτι τέτοιο δεν μπορείς να έχεις ,η τουλάχιστον να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Πως να φάει από ξένο?
Μιλάμε για φόλα?
Αν πρόκειται για το συγγενικό περιβάλλον εκπαίδευσε απλά τους ανθρωπους γύρω σου..
και στην βόλτα πάντα με λουρί και πάντα διπλα μας ,ενώ του έχουμε μάθει παράλληλα την εντολή αστο και τα ματια μας παντα 14...
Αν είναι να τον αφήσεις σε έναν χώρο ελεύθερο ,πριν το κανεις ,κανεις εσύ η ίδια εξονυχιστικό έλενχο και μετά τον αφήνεις αλλα πάντα σε ελεγχομενη περιοχή όπου θα είναι περιφραγμένη.
Δηλαδή όσο και να έχουμε εμπιστοσύνη στο σκυλί μας..,μπορούμε να το εμπιστευομαστε για ένα τόσο σοβαρό θέμα?
Αν τώρα πρόκειται για τους φίλους-συγγενείς μας ,που μπορεί να του χαλάσουνε την διατροφή η να του δώσουνε από αγνοια κάτι επικίνδυνο ,απλά τους κάνουμε αυστηρά σεμινάρια!!!;):):)

Last edited:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Το καυτέρο δεν πιάνει δεν το αισθάνονται σαν γεύση μόνο πρόβλημα στο στομάχι μπορεί να τους δημιουργίσει... δοκίμασε κάτι πικρό αυτό θα το καταλάβει καλύτερα αν και γνώμη μου είναι να μη υποβάλεις το σκυλί σε μια διαδικασία η οποία ουσιαστικά δεν θα έχει το αποτέλεσμα που θέλεις!!!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog